Kiel – Darmstadt 1:1 (7:6 po pen.) | Essen – Leverkusen 2:1 (po pr.) | Brémy – Fürth 2:0 (kon.)
Dortmund – Paderborn 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Borussia Dortmund
3:2 (2:0)
SC Paderborn 07
cz Utorok 02.02.2021, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • DFB-Pokal • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:37:07)
     
    Borussia Dortmund zvládla dramatické osmifinálové utkání proti druholigovému Paderbornu a po vítězství 3:2 po prodloužení postupuje mezi nejlepších osm.

    Dramatu přitom v první půli nic nenapovídalo. Svěřenci kouče Terziće jasně dominovali a odměnou jim byli dva góly během prvních dvaceti minut. Nejprve se v 6. minutě trefil tvrdou střelou stoper Emre Can, o deset minut později navýšil náskok úspěšně zakončeným únikem Jadon Sancho.

    Ve druhé půli se ovšem děly velké věci. U obou klíčových situací byl domácí fotbalista Felix Passlack, jenže v 79. minutě slabou obrannou hlavičkou posunul balón k Julianu Justvanovi, který dokázal propálit Hitze a dostal Paderborn na kontakt. V nastaveném čase se Häland radoval z třetího gólu, ale radost byla předčasná, neboť gólu předcházelo nakopnutí Passlacka do protihráče, přičemž k incidentu došlo v pokutovém území Borussie. Rozhodčí po shlédnutí obrazovky odvolal gól Hälanda a nařídil pokutový kop pro hosty, který proměnil Prince-Osei Owusu a poslal tak zápas do prodloužení.

    Nastavená půl hodinovka dokonání senzačního obratu nepřinesla. Naopak to byl Erling Häland, jehož druhý zásah z 95. minuty již byl regulérní a na třetí gól ve vlastní síti již unavení hosté nedokázali najít odpověď. Borussia Dortmund zvítězila 3:2 po prodloužení a postoupila do čtvrtfinále. Pro Paderborn pouť pohárem končí, ale za předvedený výkon zaslouží respekt, obrovský favorit měl s bojovností a velkém odhodláním soupeře nemalé starosti.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:16.
     
    120+4
    Konec zápasu.
     
    120+3
    Paderborn ještě vybojoval rohový kop. Za hranici šestnáctky kulatý nesmysl odhlavičkoval Emre Can, za vápnem stojící Julian Justvan z voleje vysoko přestřelil. Je rozhodnuto.
     
    120+2
    V posledních vteřinách ještě obdržel žlutou kartu Mahmoud Dahoud. Záložník naběhl do Collinse bez snahy hrát balón, snaha zpomalit Hünemeiera byla zjevná.
     
    120+1
    Ale byl to Häland, kdo mohl stvrdit vítězství Dortmundu. Z levého křídla postupoval sám na bránu. Zprvu jako by nevěděl jestli střílet nebo přihrát. Ve finále volil druhou možnost a trefil dobře postaveného Schonlaua.
     
    120
    Hlavní rozhodčí prodloužil utkání o dvě minuty. Šance Paderbornu na vyrovnání stále existují.
     
    119
    Střední záložník z Ghany Antwi-Adjej sice odcentroval do šestnáctky, jenže tam neměl žádného ze svých spoluhráčů. Nejblíže stojícímu Hellerovi ještě pár metrů chybělo.
     
    118
    Erling Häland měl proti sobě jediného obránce. Hünemeierovi zkoušel píchnout míč mezi nohama, což se nepovedlo, při snaze o zastavení norský mladí podklouzl a obránci se tak klidil z cesty.
     
    117
    Pravý obránce Paderbornu Frederic Ananou se vytáhl do ofenzivy a právě on byl autorem centru z pravé strany. Našel Hellera, jehož akrobatické zakončení dokázal srazit mimo bránu Can.
     
    116
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Marco Reus.
     
    115
    Jadon Sancho je vyšťavený do posledního dechu. Po střetu s Collinsem navíc zůstává ležet na trávníku, podle všeho anglického reprezentant chytly křeč.
     
    114
    Dlouhý aut Delaneyho si našel Giovanni Reyna. Talentovaný Američan posléze přenesl hru na Passlacka. Ten měl moře volného času a tak doběhl k praporku, kde podržel balón.
    113. Střelu Guerreira zblokoval Hünemeier
     
    113
    Krásnou kombinační akci Borussie zakončoval Raphael Guerreiro střelou z vnitra šestnáctky do pravého dolního rohu. Zingerle zůstal bezmocně stát, ovšem zastoupil ho Hünemeier, který pokus dokázal zblokovat pravou nohou.
     
    112
    Čitelnou přihrávku Justvana na střed vystihl Reyna, jenž po levé strany rozběhl Sancha. I on toho má viditelně dost, místo brejku raději podržel cenné vteřinky u postranní čáry.
     
    111
    Je zřejmé, že favorit má více fyzických sil, přesto se celek z druhé ligy nevzdává a bojuje silou vůle. Aktuálně kombinuje na útočné polovině.
     
    110
    Další útok z levé strany opět přes Sancha. Ten pro změnu nehrál individuálně, ale zkusil střílený centr, jímž trefil do pravé nohy stopera Uweho Hünemeiera.

    Milan Huppert

    Góly: 6. Can, 16. Sancho, 96. Häland – 79. Justvan, 90+7. Owusu (pen.)

    Karty:   77. Delaney (DOR), 120+2. Dahoud (DOR) – 51. Srbeny (PDN), 52. Ingelsson (PDN), 75. Schonlau (PDN), 104. Antwi-Adjej (PDN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:16.
    Borussia Dortmund: Hitz – Piszczek, Can, Akanji – Morey Bauzà, Delaney (C), Bellingham (74. Dahoud), Schulz (91. Guerreiro) – Brandt (65. Reyna) – Sancho (116. Reus), Häland.
    Náhradníci: Unbehaun – Dahoud, Guerreiro, Moukoko, Passlack, Reinier, Reus, Reyna, Tigges.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Ananou, Hünemeier, Schonlau (C), Collins – Srbeny (70. Terrazzino), Schallenberg (88. Owusu), Thalhammer (69. Justvan) – Führich (105. Heller), Michel (24. Ingelsson), Antwi-Adjej.
    Náhradníci: Huth – Correia, Dorfler, Heller, Ingelsson, Justvan, Okoroji, Owusu, Terrazzino.

    Rozhodca: Stieler – Gittelmann, Beitinger