Kiel – Darmstadt 1:1 (7:6 po pen.) | Essen – Leverkusen 2:1 (po pr.) | Brémy – Fürth 2:0 (kon.)
Dortmund – Paderborn 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Borussia Dortmund
3:2 (2:0)
SC Paderborn 07
cz Utorok 02.02.2021, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • DFB-Pokal • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer! Vítám vás při sledování osmifinále DFB Pokalu, u zápasu mezi Borusií Dortmund a Paderbornem.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalisté Borussie budou v utkání plnit roli obrovského favorita. Fanoušci si museli zvyknout, že v posledních letech jsou jejich hrdinové ve stínu Bayernu, který v posledních osmi letech vládne Bundeslize a má nakročeno k devátému úspěchu. Letos je však situace ještě mnohem komplikovanější. Die Schwarzgelben jsou totiž až na šesté pozici, ale zatím není třeba klesat na mysli, neboť ztráta na druhé Lipsko je pouze šestibodová.

    Cestu pohárem zahájili svěřenci kouče Terziće zápasem na hřišti Duiburgu, kde zvítězili vysoko 5:0. Následovalo utkání v Braunschweigu, kde Dortmund tři góly ubral, ale znovu udržel čisté konto a senzaci nepřipustil.
     
    SC Paderborn 07

    Druholigový Paderborn může jenom překvapit. Avšak jak známo zápas začíná za bezbrankového stavu a tak tu jistá šance na senzaci v podobě postupu do čtvrtfinále existuje. Ve 2. Bundeslize hraje tým ležící v Severním Porýní-Vestfálsku střed tabulky. Momentálně je na devátém místě, přičemž ztráta na třetí místo, zaručující baráž, činí deset bodů.

    Pouť pohárem začala pro Paderborn ve Wiedenbrücku hrající regionální ligu. Baumgartova družina nedala outsiderovi šanci a vyhrála 5:0. Zápas druhého kola byl o poznání vyrovnanější, ale také úspěšný. Paderborn se nezalekl bundesligového Unionu Berlín, na jehož stadiónu zvítězil 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey Bauzà, Akanji, Schulz, Piszczek – Bellingham, Delaney (C) – Sancho, Can, Brandt – Häland.
    Náhradníci: Unbehaun – Dahoud, Guerreiro, Moukoko, Passlack, Reinier, Reus, Reyna, Tigges.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Ananou, Hünemeier, Schonlau (C), Collins – Srbeny, Schallenberg, Thalhammer – Führich, Michel, Antwi-Adjej.
    Náhradníci: Huth – Correia, Dorfler, Heller, Ingelsson, Justvan, Okoroji, Owusu, Terrazzino.

    Rozhodčí: Stieler – Gittelmann, Beitinger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech. Hosté pro dnešní pohárové střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    3
    Fotbalisté Borussie jsou obrovským favoritem a od prvních minut se snaží papírové předpoklady potvrzovat. Kombinuje na útočné polovině.
     
    4
    Do rychlého brejku spěchal útočník Paderbornu Sven Michel. Zkušený třicetiletý borec si ovšem nedokázal poradit s Akanjim.
     
    5
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Łukasz Piszczek. Polský bek provedl skluz ukázkově, Antwi-Adjej se marně dožadoval odpískání faulu.
     
    6
    Jadonu Sanchovi se otevřel volný střed pole. Anglický křídelník ve finále akce hledal za obranou Hälanda, před nímž v poslední chvíli zasáhl Ananou. Následuje rohový kop.
     
    6
    Emre Can prodloužil centr na zadní tyč, kde byl Manuel Akanji. Švýcarský stoper narazil na skvěle postaveného Ananoua, jenž zabránil míči v cestě do sítě.
     
    6
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Důležitou první branku vstřelil favorit! Borussia rozehrávala druhý roh v krátkém časovém sledu. Hälandovi se střela nepovedla, míč ovšem poslal před vápno, kde Schonlau předvedl slabý obranný zákrok. Delaney posléze dokázal míč posunout na levou stranu k EMRE CANOVI, na jehož dělovku k zadní tyči byl Zingerle krátký.
    6. Emre CAN - 1:0
     
    8
    Fotbalisté Dortmundu hrají s velkou chutí. Vedení mohl navýšit Häland, jehož kličku dokázal Zingerle zarazit pravou rukou. Delaney posléze v záklonu minul odkrytou svatyni.
     
    9
    Hosté budou mít šanci odpovědět z rohového kopu. Sven Michel si pod tlakem poradil na výbornou, když dokázal nastřelit Schulze.
     
    10
    Standardku v podobě rohového kopu přežili svěřenci trenéra Terziće bez újmy. Vzápětí centroval do vápna z druhé strany Führich, Schulz dokázal přehlavičkovat Michela.
     
    11
    Nedovoleným zákrokem v blízkosti pokutového území se provinil Jadon Sancho. Křídelník neodhadl, kam bude směřovat klička Srbenyho, soka pak podrazil.
     
    12
    I s přímým kopem si jeden z nejlepších německých celků dokázal poradit. Přetažený centr si pohlídal Jude Bellingham, prudkou hlavičkou poslal balón mimo šestnáctku.
     
    13
    Marwin Hitz si zahrával s ohněm. Poté, co dostal malou domů, dlouho váhal s rozehrávkou a odkop provedl těsně před dotírajícím Michelem.
     
    14
    První střelecký pokus Paderbornu obstaral středopolař Dennis Srbeny. Na střed obdržel povedenou nahrávku od Führicha, z voleje mířil vysoko nad.
     
    15
    Velkou parádu si nyní dovolil gólman Leopold Zingerle. Ten se vůbec nenechal rozhodit napadajícím Hälandem, jemuž udělal úspěšnou kličku do protipohybu.
     
    16
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Die Schwarzgelben přidávají pojistku a potvrzují tak svou dosavadní dominanci. Häland nahrál do otevřené obrany JADONU SANCHOVI, který z poloviny hřiště postupoval sám na gólmana. Mladý Angličan zachoval chladnou hlavu, střelu poslal pod tělem padajícího Zingerleho.
    16. Jadon SANCHO - 2:0
     
    18
    Emre Can ukázal cit pro hru, když milimetrově přesně přenesl hru na Moreye Bauzu. Bek měl dostatek prostoru a rozehrávku, po lajně předal balón Brandtovi.
     
    19
    Domácí hrají zkušeně. Nikam se přehnaně netlačí, na svou šanci trpělivě vyčkávají. Paderborn se snaží presovat, zatím bez úspěchu.
     
    20
    Erling Häland zkoušel nafilmovat penaltu. Balón si chytře píchl mezi dvěma protivníky, načež upadl až příliš okatě. Rozhodčí úmysl útočníka prokoukl.
     
    21
    Pravý obránce Frederic Ananou byl pod velkým tlakem presujícího Brandta. Proto zvolil nejjistější řešení, malou domů brankáři.
     
    22
    Baumgartova družina sice kombinuje, ale na vlastní polovině. Jakmile přejdou přes půlicí čáru, setkávají s náročným presinkem soupeře, s ním si doposud neví rady.
     
    23
    Sven Michel zůstává sedět na trávníku a drží se za levé stehno. To vypaá na natažený sval, což je špatné znamení. Paderborn nejspíše bude muset střídat.
     
    24
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Sven Michel, přichází Svante Ingelsson.
     
    25
    Hosté byli na dosah snížení! Führich z levé strany našel na středu volného Srbenyho, který vystřelil o zem k pravé tyči, avšak Hitz skvěle zareagoval a míč vyrazil mimo tři tyče.
    25. Zákrok Hitze proti Srbenymu
     
    26
    Vytvořená příležitost druholigové mužstvo evidentně nakopla. Konečně se dočkali útočné kombinace na útočné polovině, Dortmund jen trpělivě stínuje.
     
    27
    V Dortmundu hodně prší, hráči hrají ve velmi těžkých podmínkách. Ty mají nejhorší gólmani, kteří musejí počítat s faktem, že balónu můžou po mokré trávě nabrat obrovskou rychlost.
     
    28
    Po ubráněném rohovém kopu domácí vyrazili do nadějného přečíslení. Julianu Brandtovi se ale nepovedlo prostrčit míč na Hälanda, jenž by utíkal sám na bránu.
     
    29
    Z dvaceti metrů prověřil Zingerleho kapitán Thomas Delaney. přízemní pokus k levé tyči dokázal hostující strážce svatyně udržet v rukavicích.
     
    30
    Svěřenci trenéra Baumgarta vybojovali standardní situaci u levé lajny. Christopher Antwi-Adjej si výborně pokryl balón, načež jej zezadu srazil k zemi Akanji.
     
    31
    Favorit si málem sám vstřelil vlastní gól. Marwin Hitz si zařval proti centru, ale k boxování se nedostal, Can hlavičkoval nejistě těsně vedle levé tyčky vlastní brány.
     
    32
    Rohový kop Paderborn rozehrál na krátko. Maxmilian Thalhammer našel za pokutovým územím Schallenberga, který poslal pokus do dobře postaveného Delaneyho.
     
    33
    Až příliš dlouhý balón poslal Thalhammer Ingelssonovi. Dvaadvacetiletý Švéd ještě zabral, ale míč dostihl až mimo hrací plochu.
     
    34
    O snížení manka se pokusil střední záložník Antwi-Adjej. Reprezentant Ghany zkusil z levého křídla technický obstřel, Hitz levou rukou vyrazil kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    35
    Risk domácím fotbalistům vyšel. Thomas Delaney těsně podél kopačky Collinse uvolnil Brandta, jenž doběhl k rohovému praporku, odkud poslal balón do rukavic Zingerleho.
     
    36
    Od vlastního gólu nebyl po Akanjim daleko ani Emre Can. Německý stoper s tureckými kořeny srazil střílený centr Ananoua těsně vedle levé tyčky.
     
    37
    Hosté rozehráli roh centrem na přední tyč. Srbeny na kulatý nesmysl nedoskočil, vzápětí Akanji odvrátil míč zase jen do autu.
     
    38
    Druhý roh během minuty hosté zkusili na krátko. Na střed si naběhl Schallenberg, dvaadvacetiletý mladík vypálil těsně nad.
     
    39
    Útočným faulem se provinil Chris Führich. Do Sancha zajel hodně agresivně, pravačkou ho trefil přes kotníky. Rozhodčí souboj dobře viděl a hned zapískal.
     
    40
    Faul rovněž na druhé straně. Nico Schulz přiběhl do střetu s Antwi-Adjejem příliš pozdě, soka ve vzduchu zasáhl loktem do zad.
     
    41
    Místo dlouhého centru hosté zase rozehráli na krátkou vzdálenost. Zpětný pas však vystihl Häland, který ještě předal balón Delaneymu. Dánský kapitán Borussie pálil z vnitra šestnáctky těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    42
    Emre Can se vytáhl hodně vysoko, aby pro spoluhráče vybojoval autové vhazování. Srbeny vzdušný střet předem zabalil.
     
    43
    Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí Julian Brandt. Střílel z hranice vápna z levé straně na bližší tyč. Trefil pouze boční síť.
     
    44
    Die Schwarzgelben v závěru prvního poločasu dominují. Centr prodloužený bránícím Schonlauem vracel do ohně Morey Bauza, situaci vyřešil včas vyběhnuvší gólman.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Na vlastní polovině zůstali ležet dva hráči Paderbornu. Nejprve Ananou po souboji se Schulzem a tím druhým byl Hünemeier, ten pro změnu narazil hlavou do zpevněného Hälanda.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Papírové předpoklady se zatím vyplňují do puntíku. Borussia Dortmund po poločase vede na druholigovým Paderbornem 2:0 a s přehledem míří za postupem. Skóre střetnutí otevřel již v 7. minutě Emre Can, který dostal balón od Delaneyho a z malého vápna vypálil nechytatelnou dělovku na zadní tyč. O devět minut později navýšil vedení Jadon Sancho, jehož poslal do brejku Häland a mladý Angličan zakončil únik střelou pod tělo brankáře. I hosté si dokázali vytvořit pár zajímavých příležitostí, se všemi si ovšem dokázala poradit buď obranná řada, nebo v dobré formě chytající Marwin Hitz.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mateu Jaume Morey Bauzà, přichází Felix Passlack.
     
    47
    Zatímco hostující kouč Baumgart o poločasové přestávce neudělal žádnou změnu v sestavě, tak kouč Terzić jednu změnu udělal. Moreyho Bauzu, jenž měl v závěru prvního dějství zdravotní problémy, nahradil Passlack.
     
    48
    Thomas Delaney vyslal za defenzivní linii dlouhý nákop, za kterým sprintoval Julian Brandt. K míči se nedostal, Ananou před ním odvrátil míč do bezpeří za cenu rohového kopu.
     
    49
    Povedený centr Nica Schulze si našel Emre Can. Stoper si na druhý zásah v utkání ještě bude muset počkat, hlavičkoval do rukavic Zingerleho.
     
    50
    Nově příchozí Felix Passlack se rozběhl po pravé lajně. Collins měl co dělat, aby soka doběhl, ve skluzu mu dokázal míč čistým způsobem odkopnout z pod kopačky.
     
    51
    Na polovině hřiště zůstává ležet Jude Bellingham. Mladičkého anglického středopolaře zezadu vzal přes kotníky Svante Ingelsson.
     
    51
    První žlutou kartu střetnutí si vykoledoval útočník Dennis Srbeny, Po jeho zákroku rozhodčí nejprve ponechal výhodu, po přerušení se k tomuto střetu vrátil a hříšníka potrestal.
     
    52
    Potrestán je nakonec i Svante Ingelsson, který se dopustil nedovoleného zákroku na Bellinghama. Arbitr Stieler Švéda poměrně dlouho hledal, nakonec jej ale našel.
     
    53
    Strážce hostující svatyně Leopold Zingerle si zahrával s ohněm. Při odkopu trefil Hälanda a měl velké štěstí, že se kulatý nesmysl odrazil mimo tři tyče.
     
    54
    První útok druholigového mužstva vedl pravou lajnou Christopher Antwi-Adjej. Daleko se nedostal, proti přesile tří hráčů neměl šanci balón udržet.
     
    55
    Emre Can je v souboji jeden na jednoho velmi silný. To opět potvrdil, když se ho pokusil obejít Führich, avšak stoper s kličkou po levici počítal a získal balón do své moci.
     
    56
    Sedmáctiletý středopolař Bellingham přispěchal do souboje se Schallenbergem pozdě, soupeři následně přišlápl pravou nohu.
     
    57
    Jadon Sancho zprava přihrál na střed Brandtovi, jenž přenesl hru doleva na Schulze. Tomu se centr nepodařil, poslal míč na bránu.
     
    58
    Domácí opět zkoušeli štěstí vzduchem. Felix Passlack měl ale velmi těžkou pozici a z halfvoleje poslal balón jen do míst, kde stál Zingerle.
     
    59
    Tempo hry se uklidnilo. Borussia pokračuje v kombinaci, ale netlačí se tolik dopředu. Dvougólový náskok je zřejmě dostatečný.
     
    60
    Riskantní nahrávka středem se stoperovi Hünemeierovi nevyplatila. Srbeny na míč nedosáhl a novým majitelem balónu se stal Delaney.
     
    61
    Útočný faul vyrobil Maxmilian Thalhammer. Nepodařilo se mu protáhnout kolem Schallenberga, kterého kopl na koleno.
     
    62
    Julian Brandt měl dost prostoru na střelu, avšak německý fotbalista se rozhodl pro jiné řešení, pro kličku směrem k lajně. Poté nakopl balón do Schonlaua a získal roh.
     
    63
    Vysoký centr Nica Schulze mířil na kapitána Delaneyho. Ten vůbec neodhadl trajektorii míče, k němuž se neprobojoval.
     
    64
    Švýcarský obránce Akanji přenesl hru na Jadona Sancha. Křídelník si poradil v souboji jeden na jednoho s Collinsem, načež ztroskotal na Hünemeierovi.
     
    65
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Giovanni Reyna.
     
    66
    Dalekonosný projektil vystřelil z pětadvaceti metrů Antwi-Adjej. Hitz mohl zůstat klidným, kulatý nesmysl proletěl vysoko nad.
     
    67
    Fotbalisté Paderbornu nyní ukazují světlejší chvilku. Delší časový úsek kombinují na útočné polovině a hledají cestičku do pokutového území favorita.
     
    68
    Nenašli, naopak žluto-černí vyrazili do brejkové situace tři na dva. Sancho ji řešil pasem na Hälanda, jemuž zkřížil cestu a tím zpomalil jeho pohyb Schonlau.
     
    69
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Maxmilian Thalhammer, přichází Julian Justvan.
     
    70
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Dennis Srbeny, přichází Marco Terrazzino.
     
    71
    Domácí hrají přesně to, co potřebují. Trpělivou hrou si vyměňují míč na polovině soupeře, jehož presink přichází po většinu času vniveč.
     
    72
    Passlackovo přenesení hry nebylo šťastným řešením. Schulz měl totiž k balónu daleko, podstatně blíže mu byl levý obránce Collins.
     
    73
    Gól naděje mohl vstřelit Chris Führich. Německý fotbalista si nechal balón skočit a poté vypálil tvrdou střelu, kterou trefil výborně blokujícího Cana.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    75
    Třetím potrestaným hráčem v řadách Paderbornu je stoper Bastian Schonlau. Kapitán přidržel Hälanda, čímž mu zenmožnil pokračování v útočné akci.
     
    76
    Hosté začali více útočit a tím vznikají v jejich obraně větší mezery. Jadon Sancho při přečíslení našel Hälanda, který anglickému spoluhráči míč vrátil, přízemní rána z hranice velkého vápna prosvištěla těsně vedle levé tyče.
     
    77
    Premiérovou žlutou kartu v domácím mužstvu inkasoval Thomas Delaney. Kapitán Borussie si počínal nedovoleně proti Schallenbergovi, záložníka loktem trefil do žeber.
     
    79
    Marwin Hitz musel zacouvat na základní čáru proti centru, který vyslal Jamilu Collins. Balón totiž zamířil do brány, gólman ovšem kulatý nesmysl dokázal zpacifikovat.
     
    79
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Druholigový celek ještě dramatizuje zápas! Passlack slabou hlavičkou odvrátil balón pouze k nohám dvaadvacetiletého forwarda, který sice vystřelil na střed, jenže překvapený Hitz si sám srazil míč do brány.
    79. Julian JUSTVAN - 2:1
     
    81
    Domácí fotbalisté jsou jasně lepším týmem, ale nyní mají na mále. Stačí jedna nepozornost a outsider klidně může poslat střetnutí do prodloužení.
     
    82
    Die Schwarzgelben nehrají beton, zkoušejí naopak vsítit třetí pojišťovací branku. Centr Hälanda skončil v rukavicích gólmana.
     
    83
    Po nepovedeném nákopu Schallenberge rozehrával Marwin Hitz odkop od brány. Dal si pořádně záležet a mohl být rád, že nedostal žlutou kartu za zdržování hry.
     
    84
    Manuel Akanji nejprve dobře vytlačil Justvana do rohu hřiště, jenže pak protihráče zbytečně fauloval a daroval Paderbornu zajímavou standardku.
     
    85
    Christoper Antwi-Adjej poslal míč do míst, kde byl jen Emre Can. Německý stoper nenechal nic náhodě a prudkou hlavičkou prodloužil balón mimo hrací plochu.
     
    86
    Jamilu Collins hodil aut až o pokutového území domácího mužstva. V něm kraloval Mahmoud Dahoud, Dortmund se opět ubránil na jedničku.
     
    87
    Baumgartova družina sice drží balón, avšak v současné chvíli na vlastní polovině. Osobní obrana domácích přináší kýžené ovoce.
     
    88
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Ron Schallenberg, přichází Prince-Osei Owusu.
     
    89
    Giovanni Reyna vybojoval faul na svou osobu a rychle rozehrál k praporku na Hälanda. Norský útočník nastřelil Ingelssona a vybojoval roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Gólman Leopold Zingerle vyběhl daleko z vápna, aby zabránil samostatnému úniku Sancha. To se podařilo, německý strážce svatyně hlavičkou nahrál Collinsovi.
     
    90+2
    Jadon Sancho se dostal do příležitosti jen o pár vteřin později. Balón mu přistrčil Häland, dvacetiletý Angličan však střelou mezi nohy brankáře neuspěl.
     
    90+3
    A do třetice Sancho. Skvěle si zpracoval těžký pas Passlacka a pravého úhlu běžel sám na Zingerleho. Snažil se technicky vystřelit na zadní tyč, brankář zakročil pravou nohou.
     
    90+4
    Svěřenci trenéra Terziće postoupí. Poslední naději Paderbornu sebral Manuel Akanji, jenž ukázkovým skluzem připravil o balón Führicha.
     
    90+5
    Rozhodčí ještě nechal Dortmundu šanci na brejk a domácí jí využili! Sancho vyslal Erlinga Hälanda, který tváří v tvář brankáři zakončil neomylně k pravé tyči.
    90+5. Neuznaný gól Hälanda
     
    90+6
    Tak pozor, že by ještě nastal zvrat? Třetí brance totiž předcházel souboj, kdy Passlack nakopl protihráče ve vlastní šestnáctce a rozhodčí se jde podívat na video.
     
    90+7
    Po shlédnutí opakovaných záběrů arbitr Stieler odvolal gól Borussie a nařídil penaltu ve prospěch druholigového celku!
    90+7. Nedovolený zákrok Passlacka, po němž rozhodčí odvolal gól Dortmundu a nařídil penaltu pro Paderborn
     
    90+7
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Favorit se před pár vteřinami radoval z vedoucího gólu, nyní bude muset do prodloužení! Exekuce penalty se chopil PRINCE-OSEI OWUSU. Střídající útočník zachoval chladnou hlavu, brankáře Hitze poslal na opačnou stranu.
    90+7. Prince-Osei OWUSU - 2:2
     
    90+7
    Druhý poločas skončil.
     
    V Dortmundu se udály neuvěřitelné věci. Po prvním poločase to vypadalo na jasný postup favorita, ale druholigový Paderborn ještě zabojoval a vynutil si prodloužení. Gól naděje vstřelil v 79. minutě Julian Justvan, který po špatné obranné hlavičce Passlacka prostřelil Hitze. V nastavení se domácí radovali z třetího gólu, který ale kvůli faulu domácího hráče v pokutovém území neplatil a naopak se kopala penalta ve prospěch hostů, kterou proměnil další střídající hráč, Prince-Osein Owusu. Za malou chvíli nás čeká půlhodinové prodloužení, v případě nerozhodného výsledku pokutové kopy.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Nico Schulz, přichází Raphaël Guerreiro.
     
    92
    Po hlavičkovém souboji bolestivě dopadl na trávník Emre Can. Německý fotbalista si při dopadu tvrdě narazil loket, to nevypadalo vůbec hezky.
     
    93
    K domácímu hráči se sběhli lékaři, kteří se starají o levou horní končetinu důležitého článku defenzivy. Podle prvních záběrů to vypadá, že Terzić nebude muset střídat.
     
    94
    Emre Can hraje dál. Odmítl opustit hrací plochu. Tu nakonec stejně opustit musel z důvodu ošetřování, avšak ihned se na ni vrátil.
     
    96
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Luxusní Delaneyho nahrávka za obranu našla ERLINGA HÄLANDA. Norský útočník podruhé v utkání skóroval, tentokráte zamířil k levé tyči. Poprvé mu byl gól odvolán, teď byl na hranici ofsajdu. To by byla velká smůla, kdyby ani druhý Hälandův zásah neplatil.
    96. Erling HÄLAND - 3:2
     
    97
    Diskuze mezi rozhodčím Stielerem a videorozhodčím se protahují. Jde o možná klíčový moment střetnutí, proto si dávají hodně záležet.
     
    98
    Důležitou roli by mohl hrát fakt, že Hünemeier s největší pravděpodobností tečoval balón a v tom případě by se o ofsajd nejednalo.
     
    99
    Je to tak. Bránící hráč se dotkl míče, a proto gól platí! Erling Häland si zhluboka oddechl, druhý vstřelený gól z jeho kopačky byl regulérní.
     
    100
    Druholigové mužstvo se dostalo hrobníkovi z lopaty, ale teď je znovu na pokraji vyřazení. Na vyrovnání má dvacet minut, přičemž lze očekávat že první půle prodloužení se z důvodu ošetřování Cana a zkoumání gólu protáhne.
     
    101
    Prince-Osei Owusu chtěl přidat i gól ze hry. Rychle se k němu stáhli dva stopeři, kteří německého forwarda zpacifikovali.
     
    102
    Mahmoud Dahoud si narazil s Guerreirem a zpoza šestnáctky zkusil vystřelit. Hodně nepovedený pokus, balón trefil prvního blokujícího soupeře.
     
    103
    Postavení s obrannou linií si nepohlídal Raphael Guerreiro. Čerstvý Portugalec zabral brzy, v době Delaneyho nahrávka byl za Hünemeierem o dobrý metr.
     
    103
    Erling Häland mohl přidat definitivní razítko na vítězství Dortmundu. Proti vyběhnuvšímu brankáři mířil technicky na zadní tyč, balón proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    104
    Středopolař Christoper Antwi-Adjej na útočné polovině neudržel nervy na uzdě a pod vlnou frustrace z bezmoci trefil Cana na lýtko. Rozhodčí Stieler vytahuje žlutou kartu.
     
    105
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Chris Führich, přichází Marcel Heller.
     
    105+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním prodloužení ještě šest minut navíc.
     
    105+2
    Za obranu Paderbornu si naběhl Felix Passlack. Místo očekávaného zakončení volil v pádu nahrávku Hälandovi, kterou dokázal zastavit Hünemeier.
     
    105+3
    V minisouboji mezi Delaneym a Schonlauem byl úspěšnější domácí středopolař. Ten si dokázal kulatý nesmysl efektivně prohodit mezi nohama stopera.
     
    105+4
    Häland v roli asistenta neobstál. Dobře si všiml nabíhajícího Reyna, avšak pas poslal příliš blízko bráně, pro míč si vyběhl Zingerle.
     
    105+5
    Nedovolený zákrok dokázal na polovině hřiště vybojovat na svou osobu Raphael Guerreiro. Antwi-Adjej si při zastavování soka pomohl přidržením za dres.
     
    105+6
    Stoper Emre Can vystrašil Hitze prudkou malou domů. Švýcarský gólman musel zabrat, kulatý nesmysl ovšem zvládl udržet na hrací ploše. Dlouhým odkopem jej pak vrátil na útočnou polovinu.
     
    105+7
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Rozběhla se závěrečná čtvrt hodina utkání. Borussia Dortmund drží těsní jednobrankové vedení, které si určitě bude chtít hlavně pohlídat.
     
    108
    Ale Paderborn bojuje. Na centr Jamila Collinse zleva si naskočil Prince-Osei Owusu, jenže hlavičkoval slabě, navíc přímo na střed brány.
     
    109
    Rozhodnout mohl Jadon Sancho. Angličan si ovšem na levém křídle předkopl balón příliš před sebe, což potrestal Schonlau.
     
    110
    Další útok z levé strany opět přes Sancha. Ten pro změnu nehrál individuálně, ale zkusil střílený centr, jímž trefil do pravé nohy stopera Uweho Hünemeiera.
     
    111
    Je zřejmé, že favorit má více fyzických sil, přesto se celek z druhé ligy nevzdává a bojuje silou vůle. Aktuálně kombinuje na útočné polovině.
     
    112
    Čitelnou přihrávku Justvana na střed vystihl Reyna, jenž po levé strany rozběhl Sancha. I on toho má viditelně dost, místo brejku raději podržel cenné vteřinky u postranní čáry.
     
    113
    Krásnou kombinační akci Borussie zakončoval Raphael Guerreiro střelou z vnitra šestnáctky do pravého dolního rohu. Zingerle zůstal bezmocně stát, ovšem zastoupil ho Hünemeier, který pokus dokázal zblokovat pravou nohou.
    113. Střelu Guerreira zblokoval Hünemeier
     
    114
    Dlouhý aut Delaneyho si našel Giovanni Reyna. Talentovaný Američan posléze přenesl hru na Passlacka. Ten měl moře volného času a tak doběhl k praporku, kde podržel balón.
     
    115
    Jadon Sancho je vyšťavený do posledního dechu. Po střetu s Collinsem navíc zůstává ležet na trávníku, podle všeho anglického reprezentant chytly křeč.
     
    116
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Marco Reus.
     
    117
    Pravý obránce Paderbornu Frederic Ananou se vytáhl do ofenzivy a právě on byl autorem centru z pravé strany. Našel Hellera, jehož akrobatické zakončení dokázal srazit mimo bránu Can.
     
    118
    Erling Häland měl proti sobě jediného obránce. Hünemeierovi zkoušel píchnout míč mezi nohama, což se nepovedlo, při snaze o zastavení norský mladí podklouzl a obránci se tak klidil z cesty.
     
    119
    Střední záložník z Ghany Antwi-Adjej sice odcentroval do šestnáctky, jenže tam neměl žádného ze svých spoluhráčů. Nejblíže stojícímu Hellerovi ještě pár metrů chybělo.
     
    120
    Hlavní rozhodčí prodloužil utkání o dvě minuty. Šance Paderbornu na vyrovnání stále existují.
     
    120+1
    Ale byl to Häland, kdo mohl stvrdit vítězství Dortmundu. Z levého křídla postupoval sám na bránu. Zprvu jako by nevěděl jestli střílet nebo přihrát. Ve finále volil druhou možnost a trefil dobře postaveného Schonlaua.
     
    120+2
    V posledních vteřinách ještě obdržel žlutou kartu Mahmoud Dahoud. Záložník naběhl do Collinse bez snahy hrát balón, snaha zpomalit Hünemeiera byla zjevná.
     
    120+3
    Paderborn ještě vybojoval rohový kop. Za hranici šestnáctky kulatý nesmysl odhlavičkoval Emre Can, za vápnem stojící Julian Justvan z voleje vysoko přestřelil. Je rozhodnuto.
     
    120+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:16.
     
    Borussia Dortmund zvládla dramatické osmifinálové utkání proti druholigovému Paderbornu a po vítězství 3:2 po prodloužení postupuje mezi nejlepších osm.

    Dramatu přitom v první půli nic nenapovídalo. Svěřenci kouče Terziće jasně dominovali a odměnou jim byli dva góly během prvních dvaceti minut. Nejprve se v 6. minutě trefil tvrdou střelou stoper Emre Can, o deset minut později navýšil náskok úspěšně zakončeným únikem Jadon Sancho.

    Ve druhé půli se ovšem děly velké věci. U obou klíčových situací byl domácí fotbalista Felix Passlack, jenže v 79. minutě slabou obrannou hlavičkou posunul balón k Julianu Justvanovi, který dokázal propálit Hitze a dostal Paderborn na kontakt. V nastaveném čase se Häland radoval z třetího gólu, ale radost byla předčasná, neboť gólu předcházelo nakopnutí Passlacka do protihráče, přičemž k incidentu došlo v pokutovém území Borussie. Rozhodčí po shlédnutí obrazovky odvolal gól Hälanda a nařídil pokutový kop pro hosty, který proměnil Prince-Osei Owusu a poslal tak zápas do prodloužení.

    Nastavená půl hodinovka dokonání senzačního obratu nepřinesla. Naopak to byl Erling Häland, jehož druhý zásah z 95. minuty již byl regulérní a na třetí gól ve vlastní síti již unavení hosté nedokázali najít odpověď. Borussia Dortmund zvítězila 3:2 po prodloužení a postoupila do čtvrtfinále. Pro Paderborn pouť pohárem končí, ale za předvedený výkon zaslouží respekt, obrovský favorit měl s bojovností a velkém odhodláním soupeře nemalé starosti.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:37:07)

    Milan Huppert

    Góly: 6. Can, 16. Sancho, 96. Häland – 79. Justvan, 90+7. Owusu (pen.)

    Karty:   77. Delaney (DOR), 120+2. Dahoud (DOR) – 51. Srbeny (PDN), 52. Ingelsson (PDN), 75. Schonlau (PDN), 104. Antwi-Adjej (PDN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:16.
    Borussia Dortmund: Hitz – Piszczek, Can, Akanji – Morey Bauzà, Delaney (C), Bellingham (74. Dahoud), Schulz (91. Guerreiro) – Brandt (65. Reyna) – Sancho (116. Reus), Häland.
    Náhradníci: Unbehaun – Dahoud, Guerreiro, Moukoko, Passlack, Reinier, Reus, Reyna, Tigges.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Ananou, Hünemeier, Schonlau (C), Collins – Srbeny (70. Terrazzino), Schallenberg (88. Owusu), Thalhammer (69. Justvan) – Führich (105. Heller), Michel (24. Ingelsson), Antwi-Adjej.
    Náhradníci: Huth – Correia, Dorfler, Heller, Ingelsson, Justvan, Okoroji, Owusu, Terrazzino.

    Rozhodca: Stieler – Gittelmann, Beitinger