Augsburg – Union Berlín 2:1 (kon.) | Bielefeld – Frankfurt 1:5 (kon.) | Freiburg – Stuttgart 2:1 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Mainz – Lipsko 3:2 (kon.) | Hertha – Brémy 1:4 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:1 (1:1)
1. FC Union Berlín
Sobota 23.01.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:41:14)
     
    Ďalší program:

    FC Augsburg
    19. kolo – 30. 1. 2021, 15:30: Dortmund – Augsburg

    1. FC Union Berlín
    19. kolo – 30. 1. 2021, 15:30: Union Berlín – Mönchengladbach
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 4:5.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 13:21.
     
    Domácim sa náramne vydaril vstup do druhého dejstva, keď už po zhruba minúte dostal Augsburg do vedenia svojím druhým gólom v zápase Florian Niederlechner. Union Berlín, ktorý potreboval vyrovnať, potom prevzal iniciatívu a takmer celý druhý polčas bol aktívnejším tímom, cez dobre organizovanú domácu obranu sa ale k veľkému množstvu nebezpečných príležitostí nedostal. I tak však mali hostia dostatok šancí na vyrovnanie, Ingvartsenovu penaltu ale chytil brankár Augsburgu Gikiewicz a domáci gólman potom podržal svoj tím aj pri obrovskej šanci Awoniyiho. Union si ďalšiu šancu na vyrovnanie vypracoval až v nadstavenom čase, ani tú ale nepremenil. Domáci za celý zápas nepredviedli smerom dopredu nič výnimočne, obe svoje gólové šance ale premenili a hlavne vďaka výbornej obrane tak druhýkrát v sezóne porážajú Union Berlín.

    Augsburg sa dočkal výhry po troch prehrách za sebou a posunul sa na priebežné 11. miesto, na ktorom má pred 16. Kolínom nad Rýnom sedembodový náskok. Union Berlín prehral druhýkrát za sebou a prepadol sa na ôsme miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bülter sa ešte dostal k lopte na ľavom krídle a pokúsil sa o nákop pred domácu bránu. Jeho nie príliš vydarený center však chytil brankár Gikiewicz a týmto zákrokom sa tento zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Gogia vysunul za obrancu na ľavú stranu šestnástky Gießelmanna, ktorý prihrávkou pred bránu hľadal Trimmela. Tomu chýbal snáď krok na to, aby v sklze loptu zasiahol, tá sa preto dokotúľala tesne mimo Gikiewiczovej brány.
     
    90+2
    Jeho spoluhráči sa potom navyše dokázali na útočnej polovici zmocniť lopty a podržať ju na niekoľko desiatok sekúnd. Hostia ju ale napokon získali a rýchlo sa vrátili na polovicu Augsburgu.
     
    90+1
    Teuchert pri nábehu na nákop do šestnástky fauloval Uduokhaia. Domáci brankár Gikiewicz pri rozohrávke poriadne naťahuje čas.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Carlos Gruezo, prichádza Rani Khedira.
     
    89
    Gumny vystihol prihrávku hostí a presným nákopom na útočnú polovicu našiel osamoteného Finnbogasona. Ten si loptu potiahol k pokutovému územiu Unionu, kde sa však cez obrancu hosťujúceho tímu nedostal.
     
    88
    Teuchertov center znovu odhlavičkoval obranca Augsburgu. Loptu získali na kopačky hráči Unionu, ktorí pokračujú v tlaku na domácu obranu.
     
    87
    Union sa vrátil na polovicu Augsburgu a domáca obrana musela v krátkom časovom slede opäť odvrátiť dva centre z krídel. Augsburg potom vytlačil prihrávajúcich si hostí do stredu poľa.
     
    86
    Iago si nabehol na kolmicu striedajúceho Gumného na ľavé krídlo, do šestnástky sa ale neprekľučkoval. Práve Gumny potom v súboji o loptu fauloval.
     
    85
    Uduokhai si musel dokonca vymeniť zakrvavený dres, pomerne rýchlo sa ale vrátil do hry. Domáci po zisku lopty vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    84
    Pri nábehu na center z ľavej strany zasiahol vo vzdušnom súboji Uduokhaia Awoniyi. Domáci obranca zostáva ležať na trávniku vo vlastnej šestnástke a musí byť ošetrený.
     
    83
    Hostia teraz obliehajú domáce pokutové územie. Trimmelov center sprava odvrátila obrana Augsburgu, avšak len na opačnú stranu k hráčom Unionu.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Robert Gumny.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza André Hahn, prichádza Alfred Finnbogason.
     
    80
    Bülterov prvý center zablokoval Uduokhai. Lopta sa potom vrátila k Bülterovi, ktorému kľučka proti obrancovi nevyšla a jeho ďalší center potom zrazil do autu striedajúci Jensen.
     
    79
    Nákop na Niederlechnera chytil gólman hostí Luthe. Rozohrávka na spoluhráčov sa mu už tentokrát vydarila a domáci sa musia brániť postupnému útoku Unionu Berlín.
     
    79
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Christopher Lenz, prichádza Cedric Teuchert.
     
    78
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Nico Schlotterbeck, prichádza Niko Gießelmann.
     
    78
    Domáci odkopli loptu spred vlastnej šestnástky ku gólmanovi Unionu Luthemu. Ten ju chcel hneď vrátiť do stredu poľa, jeho spoluhráči ale vo vzdušných súbojoch neuspeli.
     
    77
    Union sa preto rýchlo vrátil na útočnú polovicu a Lenzov center z ľavej strany chytil do rukavíc brankár Augsburgu Gikiewicz.
     
    76
    Trimmel si narazil na pravom krídle loptu s Bülterom, sám sa ale vytlačil až takmer za autovú čiaru. O loptu potom prišiel, jeho spoluhráči ju však hneď získali v strede poľa naspäť pod svoju kontrolu.
     
    75
    Lenz fauloval na ľavej strane vlastnej polovice v súboji o loptu Iaga. Caligiuri z tejto štandardky nakopol loptu na zadnú tyč, tá však vysokým oblúkom spadla ďaleko za bránkovú čiaru.
     
    74
    Awoniyiho center sprava odhlavičkoval Gouweleeuw a v súboji o odrazenú loptu znovu fauloval jeden z hráčov Unionu Berlín. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    73
    Striedajúci Gentner sa hneď zapojil do neúspešného napádania rozohrávky Unionu. Loptu síce nezískal, donútil však hostí k nepresnej rozohrávke a následne musel faulovať v strede poľa Andrich.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Marco Richter, prichádza Fredrik Jensen.
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Grischa Prömel, prichádza Christian Gentner.
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Marcus Ingvartsen, prichádza Akaki Gogia.
     
    70
    Niederlechner sa po zisku lopty rozbehol medzi obrancov Unionu a prihrávkou do šestnástky vysunul do streleckej pozície Hahna. Jeho strelu z hranice pokutového územia Unionu zablokoval v sklze Schlotterbeck.
     
    69
    Domáci na chvíľu získali guľatý nezmysel, pokus o rýchly protiútok ale skončil prihrávkou, ktorú zastavil až gólman Unionu Luthe. Hostia tak majú ďalšiu možnosť na založenie svojho postupného útoku.
     
    68
    Friedrich zaviezol po pravej strane loptu na útočnú polovicu, Gruezo ho ale už pred vlastnou šestnástkou vytlačil takmer do autu. Union sa musel s loptou zatiahnuť nazad na vlastnú polovicu ihriska.
     
    67
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Iaga v strede poľa dostáva Christopher Trimmel (1. FC Union Berlín). Trimmel nebude kvôli žltým kartám hrať v ďalšom zápase.
     
    66
    Držanie lopty: 43 % : 57 %
    Strely: 7:9
     
    65
    Ťažký nákop na pravé krídlo si nedokázal Caligiuri spracovať a Prömel ho o loptu obral. Caligiuri následne hráča Unionu Berlín fauloval.
     
    64
    Hostia na polovici Augsburgu prišli o loptu a Richter ju okamžite potiahol na útočnú polovicu. Tam sa však dostal medzi obrancov Unionu a musel ju posunúť dozadu.
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Sheraldo Becker, prichádza Marius Bülter.
     
    61
    Schlotterbeck našiel centrom z ľavého krídla v šestnástke Augsburgu úplne voľného Awoniyiho, ktorý si loptu spracoval a z otočky vystrelil. Jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil brankár Gikiewicz a Uduokhai potom loptu odkopol nad svoju bránu.
     
    60
    Unionu sa ale predsa len podarilo prejsť na útočnú polovicu. Domáci sa však zatiahli do obranného postavenia pred vlastnou šestnástkou a nútia Berlínčanov kombinovať len v strede poľa.
     
    59
    Hostia sa dostali pod tlak vysoko napádajúcich domácich hráčov, ktorí ich zatlačili až k ich šestnástke. Po nákope do stredu poľa potom fauloval Oxforda Ingvartsen.
     
    58
    Domáci získali priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Ten rozohral centrom do šestnástky Caligiuri, jeho nákop však chytil pripravený brankár Unionu Luthe.
     
    56
    Marcus Ingvartsen (1. FC Union Berlín) kopol penaltu veľmi zle. Jeho nie príliš prudkú strelu do ľavej strany, ktorá ani nebola extra umiestnená, vyrazil skvelým zákrokom brankár Augsburgu Gikiewicz.
     
    55
    Žltú kartu za penaltový faul na Prömela dostáva Florian Niederlechner (FC Augsburg).
     
    55
    Hostia budú kopať penaltu! Hlavný rozhodca Felix Brych vyhodnotil Niederlechnerov zákrok ako nedovolený.
     
    54
    Hlavný rozhodca sa medzitým, čo je Prömel ošetrovaný, šiel pozrieť na videozáznam súboja Niederlechnera a Prömela.
     
    53
    Domáci odvrátili center z rohu na ďalší roh, pri nábehu na prednej tyči ale prišliapol Prömelovi nohu Niederlechner. Prömel zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    52
    Andrichov center zľava preletel ponad celú šestnástku až na opačnú stranu k Trimmelovi, ktorého prihrávku pred bránu z prvej zrazil na roh Uduokhai.
     
    51
    Hostia sa po inkasovanom góle tlačia omnoho viac dopredu a opäť donútili dobrým presingom domácich k strate lopty. Hneď sa tak vrátili na polovicu súpera.
     
    50
    Andrich trafil z priameho kopu múr z hráčov Augsburgu. Trimmel chcel okamžite po zisku lopty vysunúť do otvorenej obrany Awoniyiho, ten bol ale v momente prihrávky v ofsajde.
     
    49
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Ingvartsena pred vlastnou šestnástkou dostáva Reece Oxford (FC Augsburg). Hostia budú mať k dispozícii priamy kop z dobrej streleckej pozície.
     
    47
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci sa hneď v úvode druhého polčasu dostávajú znovu do vedenia! Center z ľavej strany doletel na zadnú tyč k Richterovi, ktorého strelu zblízka z voleja ešte brankár Unionu Luthe vyrazil. Lopta sa však dostala na zadnú tyč k dobiehajúcemu FLORIANOVI NIEDERLECHNEROVI, ktorý ju už bez problémov dorazil do odkrytej svätyne hostí.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:31.
     
    Union vstúpil do zápasu veľmi aktívne, domáci však hneď zo svojho prvého lepšie zahraného útoku otvorili skóre zásluhou Niederlechnera. Hostia dokázali na inkasovaný gól pomerne rýchlo odpovedať, keď vyrovnal Ingvartsen, hra však už bola omnoho vyrovnanejšia. Odohrávala sa však prakticky len medzi šestnástkami a okrem dvoch gólov sme nevideli žiadnu nebezpečnejšiu situáciu pred niektorou z brán. Uvidíme teda, ako oba tímy zareagujú na tento vývoj v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %
    Strely na bránu: 2:3
    Strely mimo: 3:4
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 5:8
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Domáci majú v závere prvého dejstva loptu na kopačkách, smerom dopredu sa už ale neženú a zjavne už len čakajú na hvizd hlavného rozhodcu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Prömela a následné protesty proti odpískaniu faulu Tobias Strobl (FC Augsburg).
     
    44
    Trimmel vystihol rozohrávku domácich a rozbehol sa po pravom krídle k šestnástke Augsburgu. Na jeho center na zadnú tyč si nabiehal Ingvartsen, z ťažkej pozície ale loptu nasmeroval vysoko nad Gikiewiczovu bránu.
     
    43
    Augsburg sa konečne dostal k šestnástke Unionu, Niederlechner ale dostal veľmi nepresnú prihrávku na ľavú stranu pokutového územia a loptu si spracovať nedokázal.
     
    42
    Oba tímy sa teraz pomerne pravidelne striedajú pri rozohrávke svojich útokov, ani jeden z nich sa ale kvôli nepresným prihrávkam pri snahe o prechod stredu poľa nedokáže dostať na dlhšiu dobu na útočnú polovicu.
     
    41
    Nákop Uduokhaia na hrot útoku odhlavičkoval Friedrich do autu. Domáci si potom pri rozohrávke znovu neporozumeli a Caligiuri si nedokázal spracovať nepresný nákop na pravé krídlo.
     
    40
    Trimmel donútil dobrým napádaním domácich k chybe v rozohrávke a Prömel, ku ktorému sa lopta dostala, trafil svojím centrom Uduokhaia. Domáci následný pokus o rýchly protiútok pokazili nepresnou prihrávkou v strede poľa.
     
    39
    Richter sa ešte následne dostal cez obrancu Unionu k lopte na pravom krídle, jeho vysoký nákop ale skončil až v aute na opačnej strane.
     
    38
    Caligiuriho center od rohovej zástavky preletel krížom cez šestnástku Unionu až k Hahnovi, ktorého strela bola zablokovaná hráčmi Unionu v šestnástke.
     
    37
    Niederlechner sa tlačil na pravom krídle k šestnástke Unionu, jeho prihrávku ale zrazil na roh Knoche. Ten sa pritom ešte pošmykol a dopadol na rameno, zdá sa ale, že je v poriadku.
     
    36
    Trimmel sa dostal k centru z krídla, ktorý ale doletel priamo do rúk domáceho brankára Gikiewicza. Ten loptu hneď rozohral na svojich obrancov.
     
    35
    Trimmel po prihrávke sprava posunul loptu k dobiehajúcemu Andrichovi, ktorý spadol pri pokuse o kľučku v domácej šestnástke. Hlavný rozhodca Felix Brych necháva hru pokračovať ďalej.
     
    34
    Ani ďalší pokus Augsburgu však úspešný nebol a lopta skončila u gólmana hostí Lutheho.Ten rozohral veľmi riskantne okolo napádajúceho Grueza, domáci hráč ale loptu zastaviť nedokázal.
     
    33
    Nepresná rozohrávka domácich znamenala loptu na kopačkách Unionu. Lenz sa však na ľavej strane nedostal cez Oxforda, ktorého potom i fauloval.
     
    32
    Tempo hry trochu opadlo v posledných minútach, a to pritom ani v úvode zápasu nebolo príliš vysoké. Domáci si loptu prihrávajú v strede poľa.
     
    30
    Caligiuri nakopol loptu do šestnástky na Richtera, ktorý sa pokúsil o akrobatickú strelu. Loptu síce zasiahol, poslal ju ale vysoko nad Lutheho bránu.
     
    29
    Domáci obrancovia si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a dopredu sa nijak neponáhľajú. Hostia ich tentokrát nenapádajú.
     
    28
    Union okamžite odpovedal svojím útokom. Beckerov center z ľavej strany domáci odhlavičkovali, v následnom súboji o loptu ale fauloval kapitán Unionu Trimmel.
     
    27
    Knoche odhlavičkoval center Caligiuriho z pravej strany a samotný Caligiuri potom v súboji o loptu podkopol Ingvartsena. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    25
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Awoniyi si spracoval v šestnástke nákop, podržal loptu a potom ju posunul na hranicu šestnástky k dobiehajúcemu MARCUSOVI INGVARTSENOVI. Ten si ju spracoval a nenapádnou strelou po zemi pomedzi nohy obrancu Oxforda ju namieril presne k ľavej tyči Gikiewiczovej brány.
     
    24
    Caligiuriho center odhlavičkoval jeden z hráčov Unionu na hranicu šestnástky k Iagovi. Ten si prehodil protihráča, nepresnou strelou z voleja ale namieril do 15. rady na tribúne za Lutheho bránou.
     
    23
    Iago sa nepretlačil na ľavom krídle cez Trimmela, odkop kapitána Unionu Berlín ale znovu skončil na kopačkách domácich. Hahn sa potom po pravej strane rozbehol do šestnástky hostí, jeho prihrávku pred bránu však zrazil na roh Knoche.
     
    22
    Caligiuriho center z pravej strany obrancovia Unionu odhlavičkovali z vlastného pokutového územia, odrazenú loptu ale znovu získali domáci, ktorí po góle Niederlechnera prebrali iniciatívu.
     
    21
    Domáci sa v strede poľa zabrzdili nepresnými prihrávkami, hostia ich ale o loptu neobrali. Augsburg sa musel zatiahnuť až k vlastnej šestnástke.
     
    20
    Trimmelov center z rohu na prednú tyč domáca obrana odvrátila mimo vlastnej šestnástky. Ingvartsen, ktorý sa chcel na ľavom krídle dostať k lopte, bol od nej čisto odtlačený Oxfordom.
     
    19
    Niederlechner, povzbudený gólom, si loptu potiahol k šestnástke Unionu a spoza nej vystrelil priamo do stredu brány do rúk gólmana Lutheho.
     
    18
    Hostí inkasovaný gól zjavne zaskočil a vôbec sa im nedarí rozohrávka. Schlotterbeck nevydareným nákopom loptu len nadvihol v strede poľa do výšky.
     
    17
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci z prvého solídnejšieho útoku otvárajú skóre! Odkop brankára Gikiewicza od brány Augsburgu predĺžil hlavou v strede poľa Hahn za Knocheho na rozbehnutého FLORIANA NIEDERLECHNERA. Ten si loptu potiahol do šestnástky a strelou po zemi k pravej tyči prekonal gólmana Unionu Berlín Lutheho.
     
    16
    Center zľava odvrátili obrancovia Augsburgu za vlastnú šestnástku k Andrichovi, ktorý vystrelil po zemi výrazne mimo pravej tyče Gikiewiczovej brány.
     
    16
    Držanie lopty: 27 % : 73 %
     
    15
    Caligiuri, ktorý loptu získal, ju však ďalším nepresným nákopom prakticky prihral brankárovi Unionu Luthemu. Ten zakladá ďalší útok svojho tímu spolu so svojimi obrancami.
     
    14
    Hostia znovu donútili domácich k chybe v rozohrávke a bleskurýchlo sa nasťahovali na polovicu Augsburgu. Schlotterbeckov pokus o individuálny prienik z ľavého krídla nebol úspešný.
     
    13
    Nepresný nákop domácich preto opäť poľahky získali hostia. Tým sa tentoraz rozohrávka nepodarila, keď Schlotterbeck nepresným nákopom na pravé krídlo poslal loptu priamo do autu.
     
    12
    Obranná trojica Augsburgu si prihráva loptu pred vlastným pokutovým územím, smerom dopredu ale zatiaľ hrací predmet neposunula. Jej spoluhráči sú v strede poľa veľmi statickí a na prihrávku sa obrancom vôbec neponúkajú.
     
    10
    Trimmel vysunul na pravom krídle za obranu Beckera, ktorého dva centre sprava odkopol z vlastnej šestnástky Gouweleeuw.
     
    9
    Augsburg dokázal hostí vytlačiť na ich polovicu, o loptu ich ale neobral a Union sa tak po niekoľkých desiatkach sekúnd vrátil na polovicu domáceho tímu.
     
    8
    Po ťažkej malej domov musel domáci brankár Gikiewicz pred napádajúcim Awoniyim odkopnúť loptu do stredu poľa. Tam ju po niekoľkých súbojoch získali hostia.
     
    7
    Výkop brankára Lutheho jeho spoluhráči nezískali. Obrancovia Augsburgu môžu konečne v pokoji rozohrať svoj postupný útok.
     
    6
    Až po faule hostí v strede poľa mali hráči Augsburgu možnosť usadiť sa na polovici súpera, naložili s ňou ale katastrofálne a nepresný nákop Caligiuriho skončil za bránkovou čiarou.
     
    5
    Union znovu získal loptu pod svoju kontrolu. Hostia sú v úvode zápasu výrazne aktívnejší a domácim ešte poriadne ani nepožičali loptu.
     
    4
    Prömel vysunul kolmicou na pravú stranu šestnástky Beckera, tomu však jeden z hráčov Augsburgu odkopol loptu na roh. Center z neho doletel na hlavu Friedricha, ktorého strelu ešte pri snahe o teč nadvihol vysoko nad domácu bránu Awoniyi.
     
    3
    Berlínčanom sa podarilo loptu získať a prvýkrát v zápase sa usadili na útočnej polovici k postupnej kombinácii. Domáci už sú zoradení v obrannom postavení.
     
    2
    Friedrichov nákop na útočnú polovicu skončil u domáceho obrancu Oxforda. Domáci sa následne pri svojom pokuse o rozohrávku postupného útoku dostali pod tlak vysoko napádajúcich hráčov Unionu.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Ich prvý nákop na útočnú polovicu domáci odkopli a lopta sa dostala až k brankárovi Unionu Luthemu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Augsburg bude hrať v bielych dresoch, Union v červených.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Gikiewicz – Oxford, Gouweleeuw (C), Uduokhai – D. Caligiuri, Strobl, Gruezo, Iago – Hahn, Niederlechner – Richter.

    Náhradníci: Koubek – Gumny, Pedersen, Suchý, R. Khedira, Civeja, Jensen, Gregoritsch, Finnbogason.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, N. Schlotterbeck – Prömel – Trimmel (C), Andrich, Ingvartsen, Lenz – Becker, Awoniyi.

    Náhradníci: Karius – Ryerson, Gießelmann, Gogia, Endo, Griesbeck, Gentner, Teuchert, Bülter.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa dnes v nemeckej Bundeslige stretávajú štvrtýkrát a ich vzájomná bilancia je úplne vyrovnaná – Augsburg i Union Berlín vyhrali po jednom zápase a jeden duel sa skončil remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto ligovej sezóne vyhral Augsburg v Berlíne 3:1.
     


    1. FC Union Berlín

    Union je najpríjemnejším prekvapením prvej polovice nemeckej Bundesligy. Tím, ktorý mal bojovať o záchranu, totiž bojuje o pohárové priečky a pred týmto kolom bol na šiestom mieste, z ktorého strácal na 4. Dortmund len bod. V stredu Union prehral v Lipsku 0:1, čo bola jeho prvá prehra po šiestich ligových zápasoch bez porážky. Len Bayern a Dortmund pritom strelili viac gólov ako Union (32 strelených gólov) a iba tri tímy inkasovali menej gólov (21 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku patrí Unionu siedme miesto, keď v ôsmich zápasoch na cudzích ihriskách získali Berlínčania 12 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Union Berlín – Dortmund 2:1
    Brémy – Union Berlín 0:2
    Union Berlín – Wolfsburg 2:2
    Union Berlín – Leverkusen 1:0
    RB Lipsko – Union Berlín 1:0
     


    FC Augsburg

    Forma Augsburgu sa po nádejnom úvode sezóny výrazne zhoršila a po štyroch prehrách z posledných piatich ligových zápasov sa tento klub logicky prepadával tabuľkou nižšie a nižšie. Pred týmto kolom bol na 12. mieste, na ktorom mal pred 16. Kolínom nad Rýnom len štvorbodový náskok. Jeho hlavným problémom je málo produktívny útok, len posledné štyri tímy tabuľky totiž strelili menej gólov ako Augsburg (17 strelených gólov). V posledných piatich zápasoch sa táto mizerná útočná produktivita ešte viac znížila a Augsburg v nich strelil len dva góly. Doma sa Augsburgu v posledných týždňoch tiež vôbec nedarí a na vlastnom trávniku nevyhral posledných šesť ligových zápasov za sebou.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Augsburg – Frankfurt 0:2
    Kolín nad Rýnom – Augsburg 0:1
    Augsburg – Stuttgart 1:4
    Brémy – Augsburg 2:0
    Augsburg – Bayern 0:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Augsburg – 1. FC Union Berlín. Stretnutie 18. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Niederlechner, 47. Niederlechner – 25. Ingvartsen

    Karty:   45. Strobl (AUG), 49. Oxford (AUG), 55. Niederlechner (AUG) – 67. Trimmel (UNB)

    Nepremenená penalta: 56. Ingvartsen (UNB), brankár Gikiewicz zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:21.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Oxford, Gouweleeuw (C), Uduokhai – D. Caligiuri, Strobl, Gruezo (90. R. Khedira), Iago – Hahn (82. Finnbogason), Niederlechner (82. Gumny) – Richter (72. Jensen).
    Náhradníci: Koubek – Gumny, Pedersen, Suchý, R. Khedira, Civeja, Jensen, Gregoritsch, Finnbogason.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, N. Schlotterbeck (78. Gießelmann) – Prömel (71. Gentner) – Trimmel (C), Andrich, Ingvartsen (71. Gogia), Lenz (79. Teuchert) – Becker (62. Bülter), Awoniyi.
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Gießelmann, Gogia, Endo, Griesbeck, Gentner, Teuchert, Bülter.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp