Augsburg – Union Berlín 2:1 (kon.) | Bielefeld – Frankfurt 1:5 (kon.) | Freiburg – Stuttgart 2:1 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Mainz – Lipsko 3:2 (kon.) | Hertha – Brémy 1:4 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:1 (1:1)
1. FC Union Berlín
Sobota 23.01.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:41:14)
     
    Ďalší program:

    FC Augsburg
    19. kolo – 30. 1. 2021, 15:30: Dortmund – Augsburg

    1. FC Union Berlín
    19. kolo – 30. 1. 2021, 15:30: Union Berlín – Mönchengladbach
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 4:5.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 13:21.
     
    Domácim sa náramne vydaril vstup do druhého dejstva, keď už po zhruba minúte dostal Augsburg do vedenia svojím druhým gólom v zápase Florian Niederlechner. Union Berlín, ktorý potreboval vyrovnať, potom prevzal iniciatívu a takmer celý druhý polčas bol aktívnejším tímom, cez dobre organizovanú domácu obranu sa ale k veľkému množstvu nebezpečných príležitostí nedostal. I tak však mali hostia dostatok šancí na vyrovnanie, Ingvartsenovu penaltu ale chytil brankár Augsburgu Gikiewicz a domáci gólman potom podržal svoj tím aj pri obrovskej šanci Awoniyiho. Union si ďalšiu šancu na vyrovnanie vypracoval až v nadstavenom čase, ani tú ale nepremenil. Domáci za celý zápas nepredviedli smerom dopredu nič výnimočne, obe svoje gólové šance ale premenili a hlavne vďaka výbornej obrane tak druhýkrát v sezóne porážajú Union Berlín.

    Augsburg sa dočkal výhry po troch prehrách za sebou a posunul sa na priebežné 11. miesto, na ktorom má pred 16. Kolínom nad Rýnom sedembodový náskok. Union Berlín prehral druhýkrát za sebou a prepadol sa na ôsme miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bülter sa ešte dostal k lopte na ľavom krídle a pokúsil sa o nákop pred domácu bránu. Jeho nie príliš vydarený center však chytil brankár Gikiewicz a týmto zákrokom sa tento zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Gogia vysunul za obrancu na ľavú stranu šestnástky Gießelmanna, ktorý prihrávkou pred bránu hľadal Trimmela. Tomu chýbal snáď krok na to, aby v sklze loptu zasiahol, tá sa preto dokotúľala tesne mimo Gikiewiczovej brány.
     
    90+2
    Jeho spoluhráči sa potom navyše dokázali na útočnej polovici zmocniť lopty a podržať ju na niekoľko desiatok sekúnd. Hostia ju ale napokon získali a rýchlo sa vrátili na polovicu Augsburgu.
     
    90+1
    Teuchert pri nábehu na nákop do šestnástky fauloval Uduokhaia. Domáci brankár Gikiewicz pri rozohrávke poriadne naťahuje čas.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Carlos Gruezo, prichádza Rani Khedira.
     
    89
    Gumny vystihol prihrávku hostí a presným nákopom na útočnú polovicu našiel osamoteného Finnbogasona. Ten si loptu potiahol k pokutovému územiu Unionu, kde sa však cez obrancu hosťujúceho tímu nedostal.
     
    88
    Teuchertov center znovu odhlavičkoval obranca Augsburgu. Loptu získali na kopačky hráči Unionu, ktorí pokračujú v tlaku na domácu obranu.
     
    87
    Union sa vrátil na polovicu Augsburgu a domáca obrana musela v krátkom časovom slede opäť odvrátiť dva centre z krídel. Augsburg potom vytlačil prihrávajúcich si hostí do stredu poľa.
     
    86
    Iago si nabehol na kolmicu striedajúceho Gumného na ľavé krídlo, do šestnástky sa ale neprekľučkoval. Práve Gumny potom v súboji o loptu fauloval.
     
    85
    Uduokhai si musel dokonca vymeniť zakrvavený dres, pomerne rýchlo sa ale vrátil do hry. Domáci po zisku lopty vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    84
    Pri nábehu na center z ľavej strany zasiahol vo vzdušnom súboji Uduokhaia Awoniyi. Domáci obranca zostáva ležať na trávniku vo vlastnej šestnástke a musí byť ošetrený.
     
    83
    Hostia teraz obliehajú domáce pokutové územie. Trimmelov center sprava odvrátila obrana Augsburgu, avšak len na opačnú stranu k hráčom Unionu.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Robert Gumny.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Niederlechner, 47. Niederlechner – 25. Ingvartsen

    Karty:   45. Strobl (AUG), 49. Oxford (AUG), 55. Niederlechner (AUG) – 67. Trimmel (UNB)

    Nepremenená penalta: 56. Ingvartsen (UNB), brankár Gikiewicz zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:21.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Oxford, Gouweleeuw (C), Uduokhai – D. Caligiuri, Strobl, Gruezo (90. R. Khedira), Iago – Hahn (82. Finnbogason), Niederlechner (82. Gumny) – Richter (72. Jensen).
    Náhradníci: Koubek – Gumny, Pedersen, Suchý, R. Khedira, Civeja, Jensen, Gregoritsch, Finnbogason.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, N. Schlotterbeck (78. Gießelmann) – Prömel (71. Gentner) – Trimmel (C), Andrich, Ingvartsen (71. Gogia), Lenz (79. Teuchert) – Becker (62. Bülter), Awoniyi.
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Gießelmann, Gogia, Endo, Griesbeck, Gentner, Teuchert, Bülter.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp