Jekaterinburg – Čerepovec 3:6 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Riga 5:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 2:1 (po pr.)
Kazaň – Jaroslavľ 3:4 (1:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Nižnekamsk 5:6 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
D. Moskva – Barys 0:2 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 1:3 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Amur Chabarovsk
cz Štvrtok 21.01.2021, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi CSKA a Chabarovskem. Úvodní buly je naplánováno na 17:30 a my budeme u toho.
     
    CSKA Moskva

    CSKA vládne Západní konferenci, k tomu je druhým nejlepším celkem celé KHL. Po čtyřiceti sedmi kolech má na svém kontě třiasedmdesát bodů. Moskvané se mohou pyšnit velmi dobrou obrannou činností, jelikož dosud inkasovali 96 branek, zatímco jich sami dali 152 (druhý nejlepší útok soutěže). V posledních třech duelech bralo CSKA čtyři body. Nejprve sice padla na ledě Lokomotivu 0:3, načež porazila Petrohrad (3:1) a Spartak (2:1).

    Nejproduktivnější hráči:
    Konstantin Okulov – 40 bodů (14+26)
    Maxim Šalunov – 31 bodů (15+16)
    Maxim Mamin – 28 bodů (13+15)
     
    Amur Chabarovsk

    Chabraovsk na tom není tak dobře jako jeho dnešní soupeř. Po čtyřiceti sedmi duelech má na svém kontě čtyřicet bodů, které mu zaručují desáté místo Východní konference. Defenziva Amuru není úplně dobrá, jelikož inkasovala 140 branek... Sami hosté jich dosud vstřelili 115. Chabarovsk bral v posledních třech duelech také čtyři body. Porazil totiž Kunlun 3:1, načež padl s Barysem 2:3. V posledním zápase porazil znovu Kunlun, tentokrát 3:2 po prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    Vladimír Butuzov – 24 bodů (12+12)
    Tomáš Zohorna – 21 bodů (6+15)
    Alexandr Goršokov – 20 bodů (10+10)
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) 21 zápasů, 8 výher, úspěšnost zákroků 91,2%, průměr obdržených branek – 2,91.

    Michal Jordán (CHA) 27 zápasů, 7+6

    Dominik Mašín (CHA) 22 zápasů, 1+6

    Hynek Zohorna (CHA) 34 zápasů, 8+12

    Tomáš Zohorna (CHA) 35 zápasů, 6+15
     
    Poslední vzájemný zápas 12.9.2020:

    Branky a nahrávky: 41. Gorškov (Kamalov) – 2. Korosteljov (Slepyšev, Rykov), 5. Andronov (M. Robinson, Mamin), 25. Okulov (Samorukov), 48. Mamin (Slepyšev), 55. Šalunov (M. Robinson, Okulov).

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Ignatovič, V. Vasiljev, Turbin, Alexandrov, Sergijenko, Zimin, Korjagin, Kamalov – Golubev, Jakupov, Polunin – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – V. Butuzov, Pjanov, Fajzullin – Železkov, Gizdatullin.

    CSKA Moskva: Skotnikov (Kiseljov) – Rykov, M. Robinson, Samorukov, Dahlbeck, Ar. Sergejev, Naumenkov, Ibragimov – Loktionov, Slepyšev, Goldobin – Mamin, Šalunov, Okulov – P. Karnauchov, Andronov, Sorkin – Maximov, Světlakov, Korosteljov – Mingačjov.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Lars Johansson) – Samorukov, Blažijevskij, Rykov, Ar. Sergejev, Čmychov, Ibragimov, Čajka – Slepyšev, Leipsic, M. Kempe – Tělegin, Sorkin, Mamin – Korosteljov, Jurtajkin, Maximov – Rtiščev, Mingačjov, Afanasjev – Guskov.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Jordán, V. Vasiljev, S. Těreščenko, Sergijenko, Kamalov, Turbin, Zimin – H. Zohorna, Rasskazov, T. Zohorna – Lugin, V. Butuzov, Pjanov – Gorškov, Golubev, Polunin – Archipov, Šarov, Michasjonok.

    Rozhodčí: Bondar, Gamalej – Ponamarenko, Černyšov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A dnešní utkání mezi CSKA a Chabarovskem nám právě odstartovalo! Domácí jsou jasní favorité, ale jejich sestava dnes rozhodně není nejsilnější.
     
    00:46
    Přesto by to pro Moskvu měla být poměrně klidná výhra za dva body, tak uvidíme. Domácí hokejisté hrají v červených dresech, u hostů převažuje bílá.
     
    01:34
    Zatím se nám v poslední periodě ještě ani jednou nepřerušovalo. Kotouč mají na svých hokejkách hráči CSKA, ale mají zatím problémy s přechodem do akce.
     
    02:18
    Což se nyní potvrdilo. Domácí jen nahodili kotouč podél mantinelu, načež ho získali hosté. Ti se mohou pokusit o první ofenzivní akci celého zápasu.
     
    02:58
    Vladimir Butuzov se dostal k lehké střele od levého mantinelu. Alexandr Šaryčenkov měl ale utěsněnou přední tyčku a bez větších potíží zasáhl.
     
    03:13
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Z následné akce se navíc prosazují domácí hokejisté! Brendan Leipsic posunul kotouč na pravou stranu, kde byl volný ANTON SLEPYŠEV. Ten se rozhodl pro střelu zápěstím, a ta prolétla okolo Alikina, mířila totiž přesně na zadní tyč. Asistence: Brendan Leipsic a Mario Kempe.
    03:13 Anton SLEPYŠEV - 1:0
     
    03:57
    Zatím ale nesledujeme nijak moc atraktivní utkání, i když na závěry je ještě poměrně brzy. Mohli bychom se však dnes dočkat nějakého většího počtu branek.
     
    04:39
    Nikita Kamalov musel zabrat, aby byl u kotouče ve svém obranném pásmu jako první. To se mu povedlo, a tak mohl okamžitě rozehrát do středního pásma.
     
    05:15
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Archipov – 2 min., podrážení).
     
    05:37
    Moskvané mají ideální možnost jít do dvoubrankového vedení, když hrají první přesilovou hru zápasu. Nyní se jim daří kombinovat v útočném pásmu.
     
    06:08
    Maxim Mamin dostal přihrávku do dobré palebné pozice, ovšem nakonec netrefil kotouč, velká škoda pro domácí! Chabarovsk následně puk vyhodil.
     
    06:42
    Jegor Afanasjev se dostal k odraženému kotouč a napálil ho na branku. Jevgenij Alikin ale zasahovat nemusel, jelikož tato střela šla těsně nad branku.
     
    07:15
    Dmitrij Archipov je na ledě!
     
    07:56
    Během poslední minuty se nám hra přerušila už asi pětkrát... Pokaždé za to mohlo zákrok hostujícího gólmana, který je v posledních momentech pod palbou.
     
    08:25
    Tentokrát se už Amuru povedlo poslat kotouč mimo obrannou třetinu, a tak si defenziva může trochu odpočinout. Dlouhé trvání to však nemělo...
     
    09:20
    Během několika sekund se domácí hokejisté dostali zpět do útočného pásma, ale dostali stopku v souboji u mantinelu, dopředu mohou jít jejich soupeři.
     
    09:50
    Ti se po celkem dlouhé době prezentovali střelou, načež přišla ještě jedna. Alexandr Šaryčenkov měl pokaždé dobrý výhled, takže bez problémů zasáhl.
     
    10:11
    Ivan Tělegin zavezl puk do pásma, jenže tam se dostal brzy do souboje. Ten nakonec prohrál, a tak musí Moskvané bránit střední pásmo před sokem.
     
    10:53
    To se jim navíc povedlo, a tak mohli znovu zaútočit. Dočkali jsme se takového nahození od modré, se kterým nemohl mít brankář žádné potíže.
     
    11:21
    Tachir Mingačjov se prezentoval střelou z levé strany, avšak Jevgenij Alikin udržel touš ve své výstroji. Před námi je druhá komerční přestávka této třetiny.
     
    11:40
    Nikita Korosteljov odvedl skvělou práci v útočné třetině, kde obral svého soupeře o puk. Jeho následná střela po ledě nenadělala betonu gólmana problémy.
     
    12:12
    Alexandr Gorškov šikovně posílal kotouč na teč pro spoluhráče, ovšem ten se k němu o kousek nedostal. Byla to však nejdelší pasáž hostů v útočné třetině.
     
    12:48
    I když nebyla zrovna dlouhá, jenže oba týmy dělají poměrně často chyby ve svých rozehrávkách... To poměrně hodně degraduje úroveň dnešního zápasu.
     
    13:18
    Dmitrij Archipov dobře zapracoval směrem do defenzivy a byl to on, kdo získal touš v obranném pásmu. Chabarovsk se však k nějakému zakončení nedostal.
     
    13:57
    To byla velká šance na domácí straně! Nikita Rtiščev si sjel na levé straně pro křižnou přihrávku, ovšem proti jeho střele se gólman stihl přesunout! Velmi důležitý zákrok Alikina.
     
    14:34
    Hokejisté v červených dresech se snaží kontrolovat hru, což se jim zatím poměrně daří. Nemohou se však zatím dostat do vyššího vedení, toto je ošemetné.
     
    15:12
    Další dobrá možnost na straně CSKA! Danil Jurtajkin si pro změnu sjel na pravou stranu, ovšem jeho teč skončila jen na betonu Alikina!
     
    15:47
    Moskvané se probíjeli znovu do útočného pásma, ale jejich akce byla zastavena ofsajdovým postavením. Proto uvidíme po delší době vhazování.
     
    16:18
    Sergej Těreščenko si sjel pro odražený kotouč za svou brankou. Maxim Mamin se mu sice snažil clonit, ale neměl žádný nárok na zisk puku v pásmu.
     
    16:46
    Tak se Amur dostal ke střele. Vladimir Butuzov to zkusil od levého mantinelu, ovšem Alexandr Šaryčenkov měl dobrý výhled, takže má puk v lapačce.
     
    17:08
    Hokejisté v červených dresech znovu napadali rozehrávku soupeře, ale znovu nebyli úspěšní. Nakonec je puk v ochranné síti a buly na útočné modré hostí.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Gorškov – 2 min., podrážení).
     
    17:56
    Arťom Blažijevskij ještě udržel kotouč na útočné modré, a tak domácí mohli pokračovat v kombinaci. Jevgenij Alikin střelu sice neviděl, přesto zasáhl vyrážečkou.
     
    18:21
    Nyní se navíc hostující hokejisté osvobodili, a tak oba týmy posílají na led nějaké čerstvé síly. To se bude hodit hlavně hostujícímu trenérovi...
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:11
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskvané využívají přesilovou hru a jdou těsně před koncem třetiny do dvoubrankového vedení! Anton Slepyšev našel na hranici brankoviště MARIA KEMPEHO, který si dal kotouč mezi brusle, načež se trefil parádně do horního růžku, krásná branka. Asistence: Anton Slepyšev a Maxim Mamin.
    19:11 Mario KEMPE - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, po které budou spokojenější domácí hokejisté, kteří vedou o dvě branky. CSKA se navíc trefilo už po třech minutách, když rychlý protiútok využil kapitán pro dnešní duel Anton Slepyšev. Domácí hokejisté byli lepšími v první periodě, zatímco hosté toho moc nepředvedli. Tak přišel ještě jeden trest necelou minutu před koncem periody. Krásnou střelou mezi nohami se prosadil Mario Kempe.

    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 7
    Trestné minuty: 0 – 4
    Vhazování: 9 – 10
    Zblokované střely: 3 – 4
    Hity: 0 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    A dnešní utkání už je ve své druhé periodě! Hostující celek bude muset hodně zabrat, jelikož v první třetině rozhodně nebyli lepšími na hřišti.
     
    20:36
    Jurij Sergijenko posouval kotouč na teč na levou stranu, jenže nikoho ze svých spoluhráčů nenašel: Chabarovsk se přesto ještě drží v útočném pásmu.
     
    21:03
    Jenže CSKA nemělo s obrannou fází žádné větší problémy, naopak! Byla z toho velká šance pro domácí, respektive dokonce dvě. O obě se postaral Maxim Mamin, jenže poprvé trefil horní tyčku, poté Jevgenij Alikin zasáhl lapačkou.
     
    21:42
    To byl pro Amur hodně zdvižený prst, už mohl prohrávat o tři branky. Navíc by to byla obrovská chyba brankáře, který doslova namazal při rozehrávce Maminovi.
     
    22:21
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Jenže hosté se během chvilky dostávají k brance a už je to jenom o gól! Michal Jordán poslal fantastický pas na útočnou modrou, kde byl úplně volný ALEXANDR ŠAROV. Ten šel sám na gólmana, kterého překonal střelou pod horní tyčku. Asistence: Michal Jordán.
    22:21 Alexandr ŠAROV - 2:1
     
    22:49
    Moskvané šli do ofenzivní akce ve třech hráčích, jenže celá akce ztroskotala u prvého mantinelu, kde byl úspěšnější v souboji hráč Chabarovsku.
     
    23:46
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Lugin – 2 min., držení).
     
    24:11
    Domácí hokejisté mají ideální možnost na znovunavrácení svého dvoubrankového náskoku. Dnes už jednu přesilovou hru využili, povede se jim to zase?
     
    24:43
    Zatím to tak úplně nevypadá, ale času na to mají ještě mnoho. CSKA se sice drží v útočném pásmu, ale Jevgenij Alikin ještě moc práce v oslabení neměl.
     
    25:13
    Domácí trenér vystřídal, a tak se nám do přesilové hry dostává druhá formace pro dnešní utkání. Ještě má na vstřelení branky spoustu času.
     
    25:32
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita, domácí znovu vedou o dvě branky! Nikita Korosteljov sice se svým průnikem neuspěl, jenže k odraženému kotouči se dostal KIRILL MAXIMOV, který zápěstím trefil přesně horní růžek. Asistence: Nikita Korosteljov a Daniil Čajka.
    25:32 Kirill MAXIMOV - 3:1
     
    25:32
    Střídání v týmu Amur Chabarovsk: ze hřiště odchází Jevgenij Alikin, přichází Marek Langhamer.
     
    26:17
    Komerční přestávka.
     
    26:55
    Tak Jevgenij Alikin v brance nevydržel ani polovinu zápasu, do utkání se nám podívá další český zástupce v podání Marka Langhamera, jak se mu bude dařit?
     
    27:25
    Alexandr Šaryčenkov chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, ovšem kotouč u mantinelu nedokázal zastavit. Domácí ho však poté získali.
     
    28:09
    Amur se snažil o ofenzivní akci, jenže ta skončila u mantinelu za domácím brankářem. CSKA toho směrem dopředu ale nic moc nevymyslelo...
     
    28:46
    Maxim Sorkin zachytil vyhození soupeře v útočném pásmu a Moskvané se díky tom dostali ke střele, se kterou si Marek Langhamer bez větších potíží poradil.
     
    29:18
    Znovu se nám do hry vkrádají hodně časté chyby... Tu poslední udělali hokejisté hostujícího celku, a tak se dopředu mohou vydat hráči v červeném.
     
    29:50
    Jenže ti se nedostali ani k nějakému střeleckému pokusu. Museli se navíc pro puk vrátit až ke své brance, načež ho poslali jenom na zakázané uvolnění.
     
    30:29
    Sergej Těreščenko zastavil puk ve středním pásmu, jenže Chabarovsk se nikam dále nedostal. Alexandr Šarov zůstal mezitím na ledě a zvedá se s obtížemi.
     
    31:07
    I díky tomu se dostali domácí hokejisté na chvilku do tlaku, který však nedokázali zúročit v lepší pozici. Hosté se následně provinili jen zakázaným uvolněním.
     
    31:46
    Domácí obránce se vydal na útočný výlet, ale samostatnou akcí nakonec nedokázal uspět. Chabarovsk se proto žene do rychlé ofenzivní akce.
     
    32:28
    Nakonec jsme viděli střelu ze slušné pozice, ovšem tato rána se nakonec nevešla mezi tři tyče. Moskvané se však nyní snaží soustředit hlavně na obranu.
     
    33:11
    Alexandr Gorškov se snažil vybojovat puk v útočném pásmu, ale proti dvěma soupeřům neměl moc šancí. Stejně však dopadli také domácí hráči.
     
    33:49
    Alexandr Šarov je po nepříjemné střetu a ošetřování na střídačce v pořádku a už znovu hraje. Právě on to byl, kdo nahodil kotouč podél mantinelu do pásma.
     
    34:20
    Ne, v posledních minutách nesledujeme vůbec zajímavou podívanou... Moskvané si poměrně v pohodě hlídají náskok, Amuru snaha není k ničemu.
     
    34:58
    K vidění bylo hned několik osobních soubojů v útočném pásmu, které nakonec ovládli domácí. Arťom Čmychov nahazoval od modré, Langhamer má puk ve výstroji.
     
    35:11
    Ivan Tělegin se vydal napadat do útočného pásma, kde donutil jednoho ze soupeřů k chybě. Hostující obránce špatně rozehrál a puk skončil jen na icingu.
     
    35:44
    Jegor Rykov se snažil hned dvakrát nahodil kotouč na branku, ale nebyl úspěšný ani jednou. Domácí hokejisté se však nadále drží v útočné třetině.
     
    36:22
    Tomáš Zohorna poslal k zemi jednoho ze soupeřů, což vyústilo v menší strkanici ve středním pásmu. Hra je přerušena, ale vylučovat se nebude.
     
    36:53
    Chabarovsk je v posledních minutách směrem do ofenzivy úplně marný... CSKA si dobře hlídá útočnou modrou a hosté se vůbec nedostávají ke střelám.
     
    37:31
    Anton Slepyšev se snažil prosadit po levé straně a navést si puk na střed hřiště. Tam však úspěšný nebyl, jelikož se proti němu postavil jeden ze soupeřů.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Sergej Těreščenko – 2 min., podrážení).
     
    38:47
    Domácí hokejisté hrají už čtvrtou přesilovou hru v dnešním utkání, zatím využili dvě, povede se jim to znovu? To uvidíme v následujících dvou minutách.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:41
    Nevypadá to, že by Moskvané měli využít přesilovou hru ještě v této prostřední periodě. CSKA má problém vytvořit si nějakou střeleckou pozici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých stále vede domácí celek o dvě branky. Chabarovsk přitom už po dvou minutách a jednadvaceti sekundách snížil na rozdíl jedné branky. Michal Jordán vyslala fantastický pas na útočnou modrou a Alexandr Šarov svůj samostatný únik proměnil střelou do horního růžku. Tato situace však dlouho netrvala, jelikož domácí si v početní výhodě vzali dvoubrankové vedení zpět. Kirill Maximov vypálil zápěstím a jeho pokus si do protipohybu gólmana srazil jeden z hostí.

    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 18 – 15
    Trestné minuty: 0 – 8
    Vhazování: 17 – 22
    Zblokované střely: 8 – 7
    Hity: 1 – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    A už se zase hraje, je před námi poslední perioda dnešního utkání! Domácí hokejisté vedou o dvě branky, Chabarovsk musí vrhnout své síly do ofenzivy.
     
    40:49
    Domácí se jako první vrhli do útočného pásma, ovšem nepřesná přihrávka znamenala protiakci Amuru. Ta byla zastavena na poslední chvíli obranným zákrokem.
     
    41:22
    Daniil Čajka sice nechal dojet svého soupeře až k sobě, ale těsně předtím se kotouče zbavil přihrávkou podél mantinelu. CSKA proto může mířit dopředu.
     
    42:03
    Ještě tu máme jednu statistickou zajímavost, jelikož domácí hokejisté nebyli ani jednou v tomto utkání na trestné. Bude se jim v tomto dařit až do konce?
     
    43:02
    Domácí hokejisté zatím nepřipouští žádné drama v dnešním duelu a nadále si v pohodě hlídají náskok. Amur nahazuje jen z lehkých pozic.
     
    43:46
    Vladimir Butuzov to právě ukázal v plné kráse. Nahodil puk z levého kruhu bekhendem na branku, s čímž si Alexandr Šaryčenkov bez problémů poradil.
     
    44:09
    Tomáš Zohorna měl trochu prostoru na levém kruhu, odkud vyslal střelu na zadní tyč. Domácí gólman ji však dobře viděl a chytil kotouč do své lapačky.
     
    44:43
    Maxim Sorkin se z ničeho nic dostal po chybě soupeře k puku mezi kruhy. Zkusil vystřelit z otočky po ledě, ale jeho pokus neměl dostatečnou rychlost.
     
    45:15
    Pavel Turbin musel spěchat za svou brankou, kde byl puk. Svou úlohu ovšem nezvládl, načež měli domácí obrovskou možnost, puk však vyjel vedle.
     
    45:57
    Matvej Guskov se vydala napadat do pásma, ale bylo to od něj spíše platonické. Proti dvěma soupeřům moc šancí neměl, což se také ukázalo.
     
    46:14
    Komerční přestávka.
     
    46:45
    Valerij Vasiljev dostal nabito na útočnou modrou. Sjel si ještě do trochu lepší pozice, jenže jeho nahození na teč jen prolétlo okolo pravé tyčky.
     
    47:12
    Nikita Korosteljov se na druhé straně dostal individuální akcí až do zakončení. To však nebylo z tak dobré pozice, a tak Marek Langhamer zasáhl, má puk ve výstroji.
     
    47:43
    CSKA přenechává hru svému soupeři, a tak Chabarovsk drží kotouč mnohem častěji na svých hokejkách. Nebezpečný ovšem vůbec není...
     
    48:29
    Tohle však byla celkem možnost, která přišla z ničeho nic! Znovu to byla dlouhá přihrávka na modrou, avšak tentokrát proti střele Alexandr Šaryčenkov zasáhl vyrážečkou!
     
    49:15
    Hokejisté v červených dresech drží nyní kotouč na svých hokejkách. Dmitrij Samorukov vyslal dlouhou přihrávku na modrou a domácí jsou v kombinaci.
     
    49:41
    Nakonec jsme se dočkali i střely domácího obránce. Marek Langhamer sice neměl úplně skvělý výhled, ovšem kotouč udržel někde ve své výstroji.
     
    50:06
    Hostující obránce se snažil za každou cenu zastavit puk na modré, ale jenom promáchl. Domácí se poté hnali do přečíslení, ovšem kotouč jim ujel z hole.
     
    50:45
    Hra se nám přesouvá z jedné strany na druhou, ovšem velkých šancí se stále moc nemůžeme dočkat. Amuru se pomalu ale jistě začíná krátit čas.
     
    51:02
    Komerční přestávka.
     
    51:37
    CSKA vybojovalo vhazování v útočném pásmu, kde se nakonec radovalo z výhry. Marek Langhamer tentokrát nemusel proti žádné střele zasahovat.
     
    52:10
    Domácí celek se hnal do další ofenzivní akce, jenže v ho zastavilo ofsajdové postavení. Hra je proto přerušena a následuje buly na modré.
     
    52:44
    Tentokrát se domácím nepodařilo ani založení akce z obranného pásma a kotouč dojel až na zakázané uvolnění. Amur tak jednoduše vybojoval pásmo.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Blažijevskij – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:47
    Hostující hokejisté asi mají jednu z posledních šancí, jak by se mohli ještě vrátit do utkání. Zatím se jim ale nedaří začít kombinovat v útočné třetině.
     
    54:13
    Dmitrij Lugin se dostal k odraženému kotouči na vrcholku levého kruhu, odkud mířil na zadní tyč. Alexandr Šaryčenkov zachytil kotouč do lapačky.
     
    54:41
    Hokejisté v bílých dresech se až nyní dostali do kombinace v pásmu. Domácí brankář musel znovu zasahovat, ale i tentokrát to byl jen rutinní zákrok.
     
    55:12
    Arťom Blažijevskij je na ledě!
     
    55:14
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hostující hokejisté se prosazují krátce po vypršení přesilové hry, drama je tady! VALENTIN PJANOV si sjel mezi kruhy, kam dostal nečekanou přihrávku. Jeho následná rána mířila přesně k tyči. Asistence: Vladimir Butuzov a Dmitrij Lugin.
    55:14 Valentin PJANOV - 3:2
     
    56:05
    Alexandr Gorškov si musel pro kotouč za svou branku a dostal se bez větších problémů až do útočného pásma. CSKA však aktivně napadá soupeře.
     
    56:38
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Pavel Turbin – 2 min., hrubost).
     
    57:01
    Pavel Turbin neudržel své nervy na uzdě, když celkem zbytečně poslal soupeře k zemi. To není dobrá zpráva pro Amur, který se bude muset bránit.
     
    57:19
    Anton Slepyšev měl místo na kraji pravého kruhu, tak to zkusil střelou na zadní tyč. Ta byla ještě tečována jedním z hostí a puk se dostal do ochranné sítě.
     
    57:51
    Marek Langhamer se rozhodl zastavit kotouč za brankou a vyhodit ho. To se mu sice nepovedlo, ale jeho spoluhráč o pár vteřin úspěšnější už byl.
     
    58:38
    Pavel Turbin je na ledě!
     
    59:00
    Do konce základní hrací doby nám chybí poslední minuta! Chabarovsk stále prohrává o jednu branku. ale nemůže se dostat ke kotouči...
     
    59:25
    Marek Langhamer peláší z branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Favorit tohoto utkání v podobě domácího týmu nakonec vybojoval dva body, a to doslova. Amur se snažil hrát v poslední periodě aktivně, avšak snížení se dočkal až pět minut před koncem. Z prostoru mezi kruhy se trefil Valentin Pjanov. Poté ale ztratili hosté drahocenný čas dvouminutovým oslabením. Nakonec ještě odvolali brankáře, ale ke srovnání stavu už nedošlo.
     
    Dnešní utkání sledovalo 1643 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 34
    Trestné minuty: 2 – 10
    Vhazování: 25 – 35
    Zblokované střely: 17 – 10
    Hity: 2 – 11
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) prohra, 0 inkasovaných branek, chytal 34 minut, 9 zákroků.

    Michal Jordán (CHA) 0+1, 2 střely na branku, 1 hit, čas na ledě – 20:52.

    Hynek Zohorna (CHA) 0+0, čas na ledě – 18:01.

    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 1 střela na branku, 9/18 vyhraných vhazování, čas na ledě – 18:07.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:47:14)

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 4. Slepyšev (Leipsic, M. Kempe), 20. M. Kempe (Slepyšev, Mamin), 26. Maximov (Korosteljov, Čajka D.) – 56. Pjanov (Butuzov, Lugin)


    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Lars Johansson) – Samorukov, Blažijevskij, Rykov, Ar. Sergejev, Čmychov, Ibragimov, Čajka – Slepyšev, Leipsic, M. Kempe – Telegin, Sorkin, Mamin – Korosteljov, Jurtajkin, Maximov – Rtiščev, Mingačjov, Afanasjev – Guskov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (26. Langhamer) – Jordán, Vasiliev, S. Těreščenko, Sergijenko, Kamalov, Turbin, Zimin – H. Zohorna, Rasskazov, T. Zohorna – Lugin, Butuzov, Pjanov – Gorškov, Golubev, Polunin – Archipov, , Michasjonok.

    Rozhodca: Bondar, Gamalej – Ponamarenko, Černyšov

    Diváci: 1643