Freiburg – Kolín nad Rýnom 5:0 (kon.) | Leverkusen – Brémy 1:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 0:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Union Berlín – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Dortmund 1:3 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:3 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 09.01.2021, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Domáci strieľajú aspoň čestný gól! Angeliño výborným centrom z ľavého krídla nakopol loptu na zadnú tyč na ALEXANDRA SÖRLOTHA, ktorého hlavičku najprv brankár Bürki skvelým zákrokom nohou ešte zastavil. Lopta sa ale odrazila naspäť k Sörlothovi, ktorý ju už zblízka dorazil do odkrytej brány Borussie. Pre Sörlotha je tento zásah prvým v nemeckej Bundeslige.
     
    84
    Dortmund dal gól!
    Hostia odskakujú do trojgólového náskoku a výrazne sa približujú k víťazstvu! Reus potiahol loptu z ľavej strany na os ihriska a nádhernou kolmicou vysunul za obranu Lipska do šestnástky ERLINGA HAALANDA. Ten obišiel vybiehajúceho brankára Gulácsiho a zblízka loptu poslal do prázdnej brány Lipska.
     
    71
    Dortmund dal gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Guerreiro predĺžil na ľavej strane šestnástky Lipska pätičkou za seba Canovu prihrávku a lopta sa dostala k Sanchovi. Ten ju z prvej nakopol na zadnú tyč, kde sa k hlavičke cez obrancu pretlačil ERLING HAALAND a zblízka loptu nasmeroval za chrbát presúvajúceho sa domáceho brankára Gulácsiho.
     
    55
    Dortmund dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Haaland si narazil v strede poľa loptu s Reusom, ktorý ho vysunul do úniku na pravom krídle. Nór si potom potiahol loptu do šestnástky a prihrávkou do druhej vlny ju vracal na Reusa, ten ju však pätičkou ešte predĺžil na ľavú stranu k voľnému JADONOVI SANCHOVI a Angličan napokon nasmeroval prízemnou strelou k bližšej tyči loptu do siete.

    Michal Sadlek

    Góly: 90. Sörloth – 55. Sancho, 71. Haaland, 84. Haaland

    Karty:   32. Delaney (DOR), 73. Akanji (DOR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Orban, Upamecano, Halstenberg – Adams, Haidara (71. Hwang Hi-čchan), Sabitzer (C) (61. Klostermann), Angeliño – Olmo, Forsberg (61. Sörloth) – Y. Poulsen (88. Samardžič).
    Náhradníci: Martínez – Borkowski, Hwang Hi-čchan, Martel, Mukiele, Samardžič, Sörloth, Wosz, Klostermann.

    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel (30. Can), Delaney (69. Zagadou) – Sancho (85. Tigges), Reus (C) (85. Brandt), Reyna – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Brandt, Can, Morey, Moukoko, Ł. Piszczek, N. Schulz, Zagadou, Tigges.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel