Freiburg – Kolín nad Rýnom 5:0 (kon.) | Leverkusen – Brémy 1:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 0:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Union Berlín – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Dortmund 1:3 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:3 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 09.01.2021, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:34:22)
     
    Ďalší program:

    RB Lipsko
    16. kolo – 16. 1. 2021, 15:30: Wolfsburg – RB Lipsko

    Borussia Dortmund
    16. kolo – 16. 1. 2021, 15:30: Dortmund – Mainz
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 4:7.
    Strely mimo: 8:8.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 8:12.
     
    Na rozdiel od prvého polčasu, v ktorom dominovala taktika a obrany, sme v druhom dejstve videli skvelý futbal zo strany na stranu. Dortmund hneď po prestávke zvýšil svoju aktivitu smerom dopredu a začal si vytvárať gólové príležitosti. Hostia sa dočkali i gólu, ktorý strelil Jadon Sancho. Oba tímy následne nastrelili tyč súperovej brány a zdalo sa, že Lipsko získava prevahu, Borussia však svojimi protiútokmi neustále hrozila a nakoniec dva z nich premenil na ďalšie dva góly kanonier Erling Haaland. Lipsko sa dočkalo až v úplnom závere zápasu, keď strelil čestný gól domácich striedajúci Alexander Sörloth. Viac už sme však od nich nevideli a Dortmund tak vďaka skvelému výkonu v druhom polčase získal dôležité tri body.

    Borussia sa vďaka nim priblížila k čelu tabuľky a zo štvrtého miesta stráca na prvý Bayern už len päť bodov. Lipsko nevyužilo šancu stať sa lídrom nemeckej Bundesligy, prvýkrát v sezóne doma prehralo a je naďalej na druhom mieste s dvojbodovou stratou na vedúci Bayern.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Borussia rozohrala následný rohový kop nakrátko a Can pri rohovej zástavke získal ďalšie sekundy pre svoj tím. Hostia chcú zápas dohrať pri pokutovom území Lipska.
     
    90+2
    Meunier našiel centrom z pravého krídla na opačnej strane v šestnástke Guerreira, ktorý sa však pri svojej strele pošmykol a z prvej trafil len obrancu Lipska.
     
    90+1
    Brandt prišiel v strede poľa o loptu, veľmi rýchlo ju ale získal naspäť. Dortmund potom vyrazil do otvorenej domácej obrany do rýchleho protiútoku.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Domáci strieľajú aspoň čestný gól! Angeliño výborným centrom z ľavého krídla nakopol loptu na zadnú tyč na ALEXANDRA SÖRLOTHA, ktorého hlavičku najprv brankár Bürki skvelým zákrokom nohou ešte zastavil. Lopta sa ale odrazila naspäť k Sörlothovi, ktorý ju už zblízka dorazil do odkrytej brány Borussie. Pre Sörlotha je tento zásah prvým v nemeckej Bundeslige.
     
    88
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Yussuf Poulsen, prichádza Lazar Samardžič.
     
    88
    Brankár hostí Bürki vyboxoval Angeliñov center z ľavého krídla a Halstenberg vystrelil z prvej zo strednej vzdialenosti výrazne mimo Bürkiho brány.
     
    87
    Halstenbergov center zľava bol zablokovaný a podobne dopadol i Angeliñov center. Lopta sa potom odrazila pred šestnástku k Olmovi, ktorého strelu zablokoval Hummels.
     
    86
    Zápas je už prakticky rozhodnutý, domáci ale svoju snahu o strelenie aspoň čestného zápasu ešte nevzdali. Lipsko sa tak hneď po výkope po inkasovanom góle vrátilo na polovicu Borussie.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Julian Brandt.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Steffen Tigges.
     
    84
    Dortmund dal gól!
    Hostia odskakujú do trojgólového náskoku a výrazne sa približujú k víťazstvu! Reus potiahol loptu z ľavej strany na os ihriska a nádhernou kolmicou vysunul za obranu Lipska do šestnástky ERLINGA HAALANDA. Ten obišiel vybiehajúceho brankára Gulácsiho a zblízka loptu poslal do prázdnej brány Lipska.
     
    83
    V posledných minútach sa hrá prakticky bez stredu poľa. Domáci sa hneď po zisku lopty vrátili na polovicu Dortmundu, zrazenú strelu Sörlotha ale chytil gólman hostí Bürki.

    Michal Sadlek

    Góly: 90. Sörloth – 55. Sancho, 71. Haaland, 84. Haaland

    Karty:   32. Delaney (DOR), 73. Akanji (DOR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Orban, Upamecano, Halstenberg – Adams, Haidara (71. Hwang Hi-čchan), Sabitzer (C) (61. Klostermann), Angeliño – Olmo, Forsberg (61. Sörloth) – Y. Poulsen (88. Samardžič).
    Náhradníci: Martínez – Borkowski, Hwang Hi-čchan, Martel, Mukiele, Samardžič, Sörloth, Wosz, Klostermann.

    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel (30. Can), Delaney (69. Zagadou) – Sancho (85. Tigges), Reus (C) (85. Brandt), Reyna – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Brandt, Can, Morey, Moukoko, Ł. Piszczek, N. Schulz, Zagadou, Tigges.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel