Šprint žien, 7,5 km, Oberhof sk Víťazka: T. Eckhoffová (NOR) (kon.) | Šprint mužov, 10 km, Oberhof Vítěz: J. Bø (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP - Šprint žien, 7,5 km, Oberhof

Víťazka: T. Eckhoffová (NOR)

Piatok 08.01.2021, 11:30 • Lotto Thüringen Arena • Biatlon
     
    Dnešný šprint žien v Oberhofe je už minusťou a jeho víťazkou sa stala nórska reprezentantka Tiril Eckhoffová, ktorá tak prelomila svoju veľkú smolu v tomto stredisku a končene sa jej v šprinte sem podarilo zvíťaziť. Druhé miesto si vybojovala Hanna Öbergová, ktorá rovnako ako Eckhoffová strieľala dnes čisto.

    Tretie miesto je zrejme prekvapením. To patrí rakúskej reprezentantke Lise Therese Hauserovej, ktorá štartovala až zo 62. miesta, na strelnici spravila len jednu chybu a bežecky to zvládla výborne.

    Môžme určite konštatovať, že konečne má dôvod na radosť aj Slovensko. Ivona Fialková spravila len jednu chybu a napokon si vybojovala konečné 28. miesto, ktoré jej prináša prvé body do hodnotenia a predstaví sa aj v zajtrajšej stíhačke. Jej sestra Paulína mala pretek rozbehnutý výborne, ale na druhej streleckej položke spravila až tri chyby a dnes končí na 74. mieste. Absolútne sa nedarilo Veronike Machyniakovej, ktorá spravila na strelnici až 6 chýb a dnes končí na poslednom 104. mieste.

    Ženy teda zajtra pokračujú už spomínanom stíhačkou a Slovensko tam bude zastupovať Ivona Fialková. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa! (12:56:33)
     
    Cieľ
    Šprint žien na 7,5 kilometra v nemeckom Oberhofe sa práve skončil!
     
    Cieľ
    Slovenská reprezentantka Veronika Machyniaková sa už dostala do cieľa. Žial, dnes je najhoršou pretekárkou a končí na poslednom mieste so 6 chybami.
     
    Cieľ
    Tereza Vinklárková je veľkou nádejou pre český biatlon. Zatiaľ zbiera len skúsenosti, predbežne je na 81. mieste, čo je pre ňu uričte pekný výsledok.
     
    Str2
    No a toto nie je dobrá správa. Veronika Machyniaková spravila až 4 chyby na druhej streleckej položke.
     
    4,5km
    Na tomto medzičase je Machynaiková až na 102. mieste, čaká ju ešte jedna strelecká položka.
     
    Cieľ
    Už viac ako 80 pretekárok máme v cieli, dnešný pretek sa pomaly blíži k svojmu záveru. O všetkom podstatnom je rozhodnuté, my si ešte počkáme na Veroniku Machyniakovú.
     
    Str1
    Spomínaná Veronika Machyniaková už má za sebou prvú streleckú položku. Svoju ideálnu formu však nepredviedla, spravila až dve chyby!
     
    Cieľ
    O pódium v tomto preteku je už teda rozhodnuté. V cieli máme aj sestry Fialkové a ešte teda uvidíme, ako sa bude dariť Veronike Machyniakovej. Isté je už, že Slovensko získane prvé body vďaka Ivone a predstaví sa aj v zajtrajšej stíhačke.
     
    Str2
    Dorothea Wiererová z Talianska sa dnes napokon na pódium nepostaví. Jedna chyba to je aj na druhej streleckej položke.
     
    Cieľ
    Máme tu prekvapenie dnešného preteku! Na tretie miesto sa dostáva Lisa Theresa Hauserová z Rakúska, ktorá záver preteku zvládla bežecky ideálne a dnes je na pódium! Zrejme ju už nemá kto ohroziť.
     
    Cieľ
    Ivona Fialková dnes určite boduje a kvalifikovala sa aj do zajtrajšej stíhačky! Predbežne sa dostáva na 17. miesto a nebyť jednej chyby na druhej streleckej položke, mohlo to byť aj lepšie. Buďme však radi aj za tento výsledok.
     
    Cieľ
    Už takmer polovica dnešných pretekárok je v cieli. Už je jasné, že Tiril Eckhoffová z Nórska dnes vyhrá tento pretek.
     
    Str2
    Ale pozor! Lisa Theresa Hauserová z Rakúska po druhej streľbe s jednou chybou, ale bežecky je to výborné! Zrejme ešte zabojuje o pódiové umiestnenie.
     
    Štart
    No a na trať sa dostáva aj naša posledná reprezentantka Veronika Machyniaková! Jej strelecká forma je výborná, ale bežecky to nie je tak ako by malo.
     
    Cieľ
    Jej sestra Paulína zatiaľ klesá na predbežné 40. miesto.
     
    5,8 km
    Ivona Fialková je predbežne na 20. mieste! Toto by dnes malo konečne stačiť na body a verme, že sa to bude postupne zlepšovať.
     
    Str1
    Ohroziť ju určite chcela Dorothea Wiererová z Talianska, ale spravila jednu chybu na prvej streleckej položke.
     
    Cieľ
    Postupne sa v cieli rozširuje zoznam pretekárok. Zatiaľ to vyzerá, že prvú trojicu nikto neohrozí, ale nechajme sa prekvapiť.

    Miroslav Revaj