Chabarovsk – Barys 5:1 (kon.) | Čeljabinsk – S.Moskva 2:6 (kon.) | Kazaň – D. Moskva 2:1 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Barys Nur-Sultan
cz Streda 06.01.2021, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (10:28:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) 32 zákroků, 1 inkasovaný gól, úspěšnost 96,97 %
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:01
    Dominik Mašín (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:57
    Hynek Zohorna (CHA) 2+0, 3 střely, čas na ledě 15:19
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+2, 3 střely, čas na ledě 16:35
     
    Amur Chabarovsk na domácím stadiónu přerušil sérii pěti porážek v řadě za sebou ve velkém stylu, v posledních týdnech výborně hrající Barys Nur-Sultan porazil vysokým výsledkem 5:1. Základ k vítězství položili svěřenci kouče Světlova už v první třetině, kdy skórovali dvakrát. V 10. minutě poslal Amur do vedení Kirill Rasskazov a o osm minut později skóroval dokonce při vlastním oslabení český útočník Hynek Zohorna. Druhá dvacetiminutovka přinesla další dva góly a znovu stříleli do černého jenom domácí. Druhý zásah v zápase zaznamenal Hynek Zohorna, jehož doplnil přesilovkovou trefou Alexandr Gorškov. Ve třetí dvacetiminutovce padlo po gólu na obou stranách. Gól naděje dal ve 41 minutě Darren Dietz, avšak na více se již Barys nezmohl, naopak do prázdné brány pečetil vítězství Chabarovsku Vladimir Butuzov.

    Hokejisté Chabarovsku se díky vítězství přiblížili devátému Novosibirsku na rozdíl šesti bodů, Barys Nur-Sultan zůstává osmý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Utkání se dohrává za brankou Amuru. Sergej Těreščenko drží puk na holi a nikam se nežene, hosté vzdali poslední snahy o forčekink.
    58:48 Vladimir BUTUZOV - 5:1
     
    58:48
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí završují populárního "bůra!" Pjanov zychytil chybnou přihrávku Dietze a bekhendem poslal puk k Luginovi, který ještě nezištně předal VLADIMIRU BUTUZOVOVI. Levé křídlo druhé formace se elegantně otočilo kolem Michajlise a kolem klečícího soka poslalo touš do odkryté brány. Asistence: Dmitrij Lugin a Valentin Pjanov.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Kouč Michajlis nakonec ještě zariskoval a znovu odvolal gólmana Ortia na střídačku!
    57:21 Rasskazov na Ortia podruhé nevyzrál, s dorážkou neuspěl ani Tomáš Zohorna
     
    57:21
    Druhý gól mohl přidat Kirill Rasskazov. Pěknou kličkou obelstil Dietze a z pravého křídla postupoval sám na Ortia. Finský gólman střelu na lapačku vyrazil pravým ramenem před sebe, kde se o dorážku přihlásil Tomáš Zohorna, ten pro změnu trefil brankářovu nataženou levou ruku!
     
    57:02
    Darren Dietz příliš dlouho váhal s rozehrávkou, což potrestal Vladimir Butuzov. Sám si proti přesile jít netroufl a tak nahodil za bránu a šel střídat.
     
    56:38
    Nikita Michajlis patří ve třetí dvacetiminutovce k těm lepším hráčům. Z mezikruží vyslal střel z voleje, avšak gól nezapsal, Langhamer vystrčil vyrážečku.
     
    56:07
    Icing a hra se stěhuje zpátky před Langhamera. Jak je vidět, tak další powerplay už opravdu neuvidíme, hosté nevěří v obrat.
     
    55:27
    Langhamer teď spoluhráčům příliš nepomohl, po mantinelu našel pouze hokejku protihráče Varoneho. Centr první formace hledal před bránou Panjukova, toho pokryl dvojice Turbin, Vasiljev.
     
    55:02
    Nikita Michajlis kroutí hlavou, protože mu bylo odpískáno postavení mimo hru. To zapříčinil Mašín, který rukavicí zpomalil nahrávku na kazašského forwarda.
     
    54:30
    Ten stejný hráč ale následně udělal chybu a tak ta stejná dvojice měla druhý pokus. V tomto případě nahrával Lugin a Šarov vystřelil naprázdno.
     
    54:18
    Amur dnes poněkolikáté ujel do přečíslení dvou proti jednomu. Alexandr Šarov dlouho dopředu avizoval nahrávku Luginovi, tu vystihl Jesse Blacker.
     
    53:46
    Marek Langhamer dnes předvídá vynikající výkon. Z levého kruhu střílel křižně Phil Varone, avšak český gólman se roztáhl jak dlouho, tak široký a levou lapačkou vytěsnil touš mimo tři tyče.
     
    53:07
    Hynek Zohorna je zpátky na ledě. V závěrečných vteřinách přesilové hry již trenér Michajlis vrátil do hry Ortia. jako by se již smířil s porážkou.
     
    52:44
    Výbornou práci nyní odvedl Marek Langhamer. Nadvakrát úřadoval jeho pravý beton. Nejprve po zakončení Valka, vzápětí po dorážce Lilji.
     
    52:08
    Dobrou nahrávku dostal na vrcholek pravého kruhu Linus Videll. Švédovi výborně zmenšil střelecký úhel brankář, ten pokus vytěsnil pravým ramenem nad bránu.
     
    51:39
    Hru úspěšně přerušil Marek Langmaer, který si sáhl pro nahození Kirilla Panjukoval Kotouč podržel v lapačce, nic neriskoval.
     
    51:07
    Hostující kouč si vzal oddechový čas, po němž na střídačce zůstává gólman Joni Ortio. Barys Nur-Sultan zkouší powerplay!
     
    51:07
    Přerušuje se až z důvodu faulu. Hynek Zohorna dohrál za vlastní bránou Vidella, kterého seknul přes ruce. Dvě minuty za sekání.
     
    50:40
    Už více jak čtyři minuty se nepřerušovalo. Stále platí, že více ze hry má Nur-Sultan, avšak další góly zatím nepřidává.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Amur Chabarovsk vede, ale už pouze tříbrankovým rozdílem. Čas se však Barysu krátí bleskovým tempem.
     
    49:43
    Jegor Šalapov vypálil od modré čáry pořádně tvrdý projektil. Ml smůlu, protože trefil vlastního spoluhráče Curtise Valka.
     
    49:20
    To ovšem netrvalo příliš dlouho. Dietze totiž obral Butuzov, který rozjel rychlý brejk na druhou stranu. Ve finále střílel Pjanov nad bránu.
     
    48:48
    Varone nekompromisně, ale čistě srazil na led Rasskazova. Následně přihrál Frattinovi, ten Barys úspěšně dostal do útočné třetiny.
     
    48:23
    Na druhé straně zahrozil Pavel Akolzin, jenž dostal nahrávku mezi kruhy od Panujova. Svižná střela prosvištěla kousek vedle pravé tyčky.
     
    47:37
    Michajlis chyboval a definitivní razítko na vítězství Amuru mohl dát Tomáš Zohorna. Nájezd řešil střelou mezi betony, Ortio je včas srazil k sobě!
     
    47:09
    Jakob Lilja periferně nahrával na modrou čáru, kde očekával Lintuniemiho. Finský bek si však sjel mezi kruhu. Barys vlastní chybou přišel o pásmo.
     
    46:41
    Zakázané uvolnění vrátí hru před českého brankáře Langhamera. Hynek Zohorna se marně natahoval za vyhozením Vasiljeva.
     
    46:19
    Curtis Valk se pěknou kličkou zbavil Butuzova a dostal se až před Langhamera. Z bezprostřední blízkosti ovšem nedokázal přehodit jeho levý beton.
     
    45:40
    Dlouho se hraje bez přerušení, což vyhovuje spíše domácím. Hosté se snaží ze všech sil, ale další gól ne a ne přijít.
     
    45:06
    Z úhlu vypálil rovněž Phil Varone. Tentokráte byl gólman Chabarovsku připravený o poznání lépe, předvedl efektivní zákrok levým ramenem.
     
    44:45
    Pravou stranou nabral velkou rychlost Roman Starčenko. Pravé křídlo třetí lajny překvapilo gólmana střelou z úhlu, jenže černá guma nenašla cíl.
     
    44:18
    Marek Langhamer zastavil nástřel Makljukova a nahrál Jordánovi. Český bek dostal kotouč do střední třetiny a šel střídat.
     
    43:58
    Čtyřgólové vedení mohl Amuru vrátit Tomáš Zohorna. Po nahrávce od Hynka mu ovšem střela vůbec nesedla, Ortio nemusel zasahovat.
     
    43:29
    Tlak hostů pokračuje. Varone nahazoval puk před bránu, kde číhal na teč Valk. Ještě před ním dokázal touš ztečovat do bezpečí Mašín.
     
    42:59
    Elitní útok Nur-Sultanu do třetí třetiny vlétl ve velkém stylu. Matt Frattin byl sám před gólmanem, jenže při bekhendové kličce mu ujel puk z čepele.
     
    42:23
    Svěřenci kouče Michajlisa jsou pochopitelně psychicky nahoře, protože se jim povedlo přesně to, po čem toužili. Druhou branku chtěl vsítit Lilja, ale mířil nepřesně.
     
    41:30
    Barys tak rázem ztrácí tři branky. Ještě je dostatek času na zdramatizování střetnutí, případný obrat by byl vzhledem k průběhu utkání velkým překvapením.
    40:32 Darren DIETZ - 4:1
     
    40:32
    Barys právě vstřelil branku!
    Hosté v úvodu třetí třetiny dávají gól naděje! Varone sklepl puk pro Frattina, který ještě nahrál na pravou stranu DARRENU DIETZOVI. Kanadský obránce a kapitán vyslal nechytatelnou ránu zápěstím do pravého horního rohu. Asistence: Matt Frattin a Phil Varone.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:41.
     
    Hokejisté Chabarovsku neohroženě míří za ziskem svou bodů. Ve druhé třetině navýšili náskok o další dva góly, čtyřbrankové manko se Barysu v závěrečné dvacetiminutovce bude stahovat jen těžko. Na rozdíl tří gólů upravil skóre Hynek Zohorna, který po přihrávce od bratra Tomáše a střele pod Ortiův beton zaznamenal svůj druhý zásah v utkání. Současnou podobu výsledku dal ve 33. minutě Alexandr Gorškov, jenž využil první přesilovku Amuru za čtyři vteřiny, jeho střelu zápěstím Ortio přes chumel hráčů stojících před ním vůbec neviděl. V závěru druhé třetiny oba týmy nastřelily tyč. Za domácí mohl navýšit skóre Polunin, zatímco na druhé straně neuspěl v honbě za snížením forhendovým blafákem Michajlis.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Poslední střelu ve druhé části zaznamenal Temirlan Gajtamirov. Ze středního pásma nastřelil z nouze puk směr brána, Langhamer zakročil bez sebemenších problémů.
     
    39:36
    V pozoru ještě musel být i Joni Ortio, přestože zasahovat nemusel. Finský gólman se stavěl do postoje proti střele Tomáše Zohorny, kterou dokázal zblokovat Panjukov.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:49
    Alexandr Šarov si vyměnil puk s Vladimirem Butuzovem, aby si ještě vylepšil pozici pro střelu. Z vrcholku pravého kruhu střílel příklepem těsně nad.
     
    38:37
    Domácí zklidnili hru, nikam se již neženou. za vlastní bránou ušetřil pár cenných vteřin Michal Jordán, nakonec musel před forčekujícím Frattinem přihrávat. Kotouč předal Mašínovi.
     
    37:57
    Marek Langhamer ovšem i nadále drží čisté konto. Sedmnáctý zákrok v utkání si připsal po nahození Akolzina z pravé strany.
     
    37:21
    Závěr druhé dvacetiminutovky probíhá ve velkém tempu. Hosté chtějí vstřelit gól do šatny, který by jim dal alespoň teoretickou šanci na bodový zisk.
    36:21 Branková konstrukce úřadovala i na druhé straně, pravým betonem posunul střelu Michajlise na tyčku Langhamer
     
    36:21
    Od snížení dělily Nikitu Michajlise jen centimetry! kazašský útočník dostal výbornou nahrávku mezi obránce. Langhamerovi naznačil rameny a zvolil forhendový blafák se zakončením mezi betony. Český gólman ještě pravou nohou dokázal černou gumu vytěsnit na tyč!
     
    36:10
    Svetlovova družina chce dosáhnout populárního "bůra." K němu moc nechybí, kolotoč v útočné třetině spustila třetí lajna.
    35:55 Polunin střílel zápěstím do tyče
     
    35:55
    Alexandr Polunin dostal hodně volného prostoru na pravém kruhu. Otočil se směrem k bráně a tvrdou střelou zápěstím orazítkoval levou část brankové konstrukce!
     
    35:18
    Marek Langhamer odmítl přerušit hru. Po nahození Lintuniemiho rychle vyklepal puk z lapačky a holí přihrál vedle sebe volnému Mašínovi.
     
    34:38
    Tomáš Zohorna nahodil touš do útočného pásma, spěchal za ním Kirill Rasskazov. V souboji proti dvojici obránců byl bez šance.
     
    34:03
    Michal Jordán sice vyhodil, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění. Darren Dietz za kotoučem nespěchal, viditelně nechtěl hrát.
     
    33:48
    Na ledě znovu čeští bratři. Hynek Zohorna nahazoval před bránu, kde clonil Rasskazov, Ortio přesto dokázal vyrazit střelu vyrážečkou.
     
    33:30
    O osudu zápasu je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Amur dnes předvádí velmi dobrý výkon a čtyřgólové vedení je rozhodně zasloužené.
    32:20 Alexandr GORŠKOV - 4:0
     
    32:20
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    To bylo rychlé, přesilovka využita za čtyři vteřiny! Golubev vyhrál buly na ALEXANDRA GORŠKOVA, který využil clony před bránou a vypálil nekompromisní ránu do pravé šibenice. Ortio spatřil puk až v síti. Asistence: Denis Golubev.
     
    32:16
    Premiérová početní převaha čeká na Chabarovsk. Kirill Panjukov ve středním pásmu nechal pod tělem hokejku, přes níž přepadl Pavel Turbin. Jasné podrážení.
     
    32:09
    Druhá formace Nur-Sultanu působí domácím největší problémy. Linus Videll se proháčkoval mezi dvojicí protihráčů, aby vybídl ke skórování Valka, který promáchl.
     
    31:37
    Blízko snížení byl nejproduktivnější hráč Barysu v sezóně, Jakob Lilja. Švéd se hnal za odraženým toušem, avšak Alexandr Gorškov dokázal zareagovat a bekhendem odpálil černou gumu mimo nebezpečí.
     
    31:20
    Do slibného přečíslení ujeli Butuzov s Luginem. První jmenovaný hledal žabičkou spoluhráče, Lugin ovšem ze vzduchu kotouč zasáhnout nedokázal.
     
    30:45
    Český gólman ve službách Amuru dnes chytá opravu skvěle. Nyní výborně zmenšil střelecký úhel Varonemu, který nenašel v jeho postoji mezeru.
     
    30:27
    Marek Langhamer se roztáhl jak široký, tak dlouhý, aby zabránil gólu. A povedlo se! Nikita Michajlis nedokázal zvednout puk a trefil jen brankářův beton.
     
    29:54
    Ortio tentokráte nehrál, protože nemusel. Vyhození Sergijenka totiž nikdo netečoval a hlavní rozhodčí tak museli odpískat další icing.
     
    29:20
    Joni Ortio se rád zapojuje do hry. Hodně povyjel z brány, aby usnadnil Dietzovi pozici, na záda mu už totiž dýchal Rasskazov. Po mantinelu přihrál Valkovi.
     
    28:24
    Po vyhraném buly Šalapov nabil Makljukovi, který si vyjel až do pravého kruhu a křižnou střelou nechal vyniknout Langhamerův pravý beton.
     
    28:05
    Marek Langhamer se dočkal zákroku a to hned dvou. Nejprve vyrazil nahození Vidella, načež pokryl i střelu Lilji z levého kruhu.
     
    27:41
    Útočí, ale nestřílí. Nikita Michajlis místo střely z dobré pozice ještě zbytečně hledal Akolzina, před nímž zakročil a na zakázané uvolnění vyhodil Vladimir Butuzov.
     
    27:03
    Domácí fanoušci požadují čtvrtou branku v síti Nur-Sultanu. Ta je zatím v nedohlednu, v posledních minutách totiž útočí převážně hosté.
     
    26:27
    Vyhození po mantinelu ovšem nebylo úspěšné a Nur-Sultan zůstal v blízkosti domácí svatyně. Po sérii nahrávek se Dietz sám připravil o šanci, když s pukem vyjel za modrou.
     
    26:01
    Videll prodloužil puk za sebe na Lilju. Švédský forward byl za branou soupeře jako druhý, ještě před ním dokázal černou gumu dojet Dmitrij Lugin.
     
    25:30
    Joni Ortio zatím čtvrtý gól ve své síti nepřipustil. Na zakončení Jordána od levého mantinelu měl dobrý rozhled, zasáhl levým betonem.
     
    25:04
    Hostující obránce volil nahrávku Blackerovi. Kazachstánec se marně snažil znovu vybojovat útočné pásmo pro Barys, zastavil jej Lintuniemi.
     
    24:55
    Tomáš Zohorna zvládl buly proti Valkovi, kotouč okamžitě poslal do střední třetiny. Jegor Šalapov následně vycouval až do obranného pásma, aby měl více prostoru na rozehrávku.
     
    24:02
    Icing domácího celku zařídil Valerij Vasiljev. Marek Langhamer vyrazil dělovku Dietze jenom před sebe, načež obránce nic neriskoval a pálil přes všechny čáry.
     
    23:31
    Další akci Barysu zastavil druhý z českých obránců, a sice Dominik Mašín. Ten měl poměrně dost času na vyhození, které poslal do středního pásma o mantinel.
     
    23:09
    Michajlisova družina ovšem určitě neskládá zbraně. Curtis Valk operoval s pukem za bránou, načež před ní hledal Varoneho. Dobře zasáhl Jordán.
     
    22:30
    Barys Nur-Sultan vstupoval do utkání v roli favorita, zatím však vůbec nestíhá. Mužstvo z Kazachstánu je všude o krok později.
    21:51 Hynek ZOHORNA - 3:0
     
    21:51
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Bratrská souhra byla základem třetího zásahu Chabarovsku! Tomáš od mantinelu přihrál HYNKOVI ZOHORNOVI, který se dokázal natlačit před bránu a Ortiovi poslal touš pod levým betonem! Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    21:08
    Zakázané uvolnění vrátí hru před bránu Ortia. Darren Dietz vyhazoval a Lilja svou nataženou holí nedokázal puk tečovat.
     
    20:39
    Amur se po ubráněném oslabení okamžitě vrhl do útoku. Hynek Zohorna přihrál Tomášovi, který z první mířil o kousek vedle levé tyčky.
     
    20:22
    V úvodu druhé třtiny ještě krátce platila přesilová hra Nu-Sultanu. Opravdu krátce, Dmitrij Archipov už je na ledě připraven pomoci v defenzivě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 8:51.
     
    Amur Chabarovsk skvěle vykročil k přerušení pěti porážek v řadě za sebou. Po první třetině vede nad kazašským soupeřem z Nur-Sultanu dvoubrankovým rozdílem. Vedoucí branku vstřelili svěřenci kouče Svetlova v 10. minutě, kdy Těreščenkovu ránu vyrazil Ortio jenom před sebe, načež Tomáš Zohorna naservíroval puk před prázdnou bránu Kirillu Rasskazovovi. Vedení navýšil v 18. minutě při vlastním oslabení Hynek Zohorna, jenž vystihl chybnou rozehrávku a únik zakončil parádním bekhendovým blafákem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Chabarovsk znovu útočil na gól při vlastním oslabení. Kirill Rasskazov měl možnost ujet s Luginem do přečíslení, avšak chyběly mu síly a tak pouze vyhodil.
     
    19:17
    Roman Starčenko před brankou hledal Michajlise. Marek Langhamer spoluhráčům výrazně usnadnil situaci, když vyrážečkou přizvedl puk mimo dosah soka.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:40
    Buly zvládl Vark na jedničku. Je otázkou, zda se Nur-Sultan poučil a bude více střílet nebo zase bude hrát spíše kombinačně.
     
    18:22
    Jen co se Těreščenko vrátil na led, jdou domácí znovu do čtyř. Na lavici hanby je poslán za držení Dmitrij Archipov.
    17:30 Hynek ZOHORNA - 2:0
     
    17:30
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur skóruje při vlastním oslabení! Starčenko ve středním pásmu nepočítal se zpětným pasem od Michajlise a puk nechal za sebou. Do samostatného úniku se dostal rozjetý HYNEK ZOHORNA, jenž šel do bekhendové kličky, čímž si roztáhl Ortia a jeho pravý beton následně přehodil s ledovým klidem. Bez asistence.
     
    16:45
    Na ledě elitní útočná formace Nur-Sultanu. Phil Varone mohl střílet, ale nevěřil si. Puk nahrál na modrou Dietzovi. Pokračuje kombinační hra.
     
    16:09
    První přesilovou hru v utkání si zahraje Barys. Sergej Těreščenko při návratu do obranu nestíhal Lilju, jehož zastavil za cenu hákování.
     
    16:04
    Rána byla nepřesný, jenže akce domácích pokračovala. Dmitrij Lugin nabil na modrou Těreščenkovi a v tomto případě už finský brankář musel zasahovat.
     
    15:57
    Útočnou akci vzal na sebe Alexandr Polunin. Od pravého mantinelu najel neohroženě až na vrcholek levého kruhu, načež křižným zakončením vystrašil Ortia.
     
    15:02
    Nikita Michajlis prováhal ideální příležitost ke střele. Nakonec se rozhodl pro nahození, které však Valerij Vasiljev srazil chráničem do rohu kluziště.
     
    14:49
    Vladimir Butuzov si vyměnil černou gumu s Alexandrem Šarovem a pokračoval v jízdě před bránu. Bekhendové zakončení Ortio schoval v rukavici.
     
    14:20
    S rozehrávkou se za vlastní svatyni vydal pomoci gólman Joni Ortio. Poradil si dobře, byť puk poslal podél tělo Hynka Zohorny na poslední chvíli.
     
    13:56
    Michal Jordán si pod tlakem poradil na jedničku. Naznačil přihrávku po mantinelu, nakonec ovšem zadovkou předal kotouč volnému krajanovi Mašínovi.
     
    13:17
    Varone vyhrál buly na Dietze. Kapitán si netroufl na střelu, ještě nahrával vedle sebe Lintuniemimu. Fin rozezvučel plexisklo za brankou.
     
    12:30
    Barys přidává na obrátkách. Český gólman ve službách Amuru má na kontě třetí zákrok v průběhu jedné minuty, tentokráte po nahození Šalapova.
     
    12:08
    Marek Langhamer má na kontě další velmi důležitý zákrok! Videll našel před brankou Lilju. Švédský útočník nedokázal vystřelit do volných pater tabulky, trefil pouze gólmanův natažený levý beton!
     
    11:23
    Curtis Valk naznačil nahrávku, ale nakonec z velkého úhlu vypálil. Langhamer už byl v pohybu ke své druhé tyči, avšak ještě za tělo dokázal dát lapačku.
     
    11:02
    Ale samozřejmě ještě není konec, máme za sebou teprve polovinu první třetiny. Nur-Sultan se okamžitě vydal do boje za vyrovnáním, Jordán domácí osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    10:30
    Vedení Amuru je poměrně překvapivé. V posledních zápasech byl většinou týmem, který tahal za kratší konec provazu, zatímco Barys má sérii parádních výkonů.
    09:19 Kirill RASSKAZOV - 1:0
     
    09:19
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Světlova jdou do vedení! Střelu Těreščenka od modré Ortio vyrazil, ale nevěděl kam. Tomáš Zohorna před brankou nezazmatkoval a ještě přisunul kotouč do lepší pozice KIRILLU RASSKAZOVOVI a ten bezpečně trefil odkrytou bránu. Asistence: Tomáš Zohorna a Sergej Těreščenko.
     
    08:52
    Utkání probíhá ve velkém tempu. Hraje se nahoru dolů, přiřemž přerušení hry je minimálně. Je otázkou, jak dlouho celky vydrží takové tempo.
     
    08:25
    Hosté ukazují, že i oni umí útočit. První útočná trojka dokázala rozpoutat solidní zámek, na jehož konci pálil Frattin mimo.
     
    07:48
    Amur se ovšem rychle dokázal dostat zpátky před Ortia. Na finského gólmana se pokoušel vyzrát Butuzov, střelou na teploměr neuspěl.
     
    07:03
    Důležitou úlohu v podobě vyhraného vhazování v obranném pásmu Curtis Valk zvládl na výbornou. Do středního pásma následně poslal lehký oblouček Makljukov.
     
    06:54
    První složitější zákrok zvládl Joni Ortio na jedničku. Proti střílejícímu Golubevovi si dobře povyjel a střelu ukryl v lapačce.
     
    06:28
    Nástřel za soupeřovu svatyni předvedl Dominik Mašín. Za pukem se vydal Dmitrij Lugin, jenž sice zvládl souboj s Akolzinem, načež za sebou nechal puk.
     
    05:37
    Kapitánu Nur-Sultanu Dietzovi na modré přeskočil hůl přes čepel hole, kanadský bek posléze upadl. Do brejku spěchal Kirill Rasskazov, avšak výborně mu zkřížil cestu Maxim Musorov.
     
    05:06
    Ihned po buly pálil Temirlan Gajtamirov. Marek Langhamer ve službách AMuru na kotouč dobře viděl a zasáhl vyrážečkou.
     
    04:58
    Vladimir Butuzov za brankou zaváhal a trestat mohl Videll, který před branku dostal výbornou přihrávku od Lilji. Z dobré pozice ovšem minul bránu.
     
    04:24
    Hosté si ovšem musí dávat pozor na rychlé protiútoky. Jeden takový táhl Michal Jordán, jenž řešil přečíslení tři na dva zadovkou, tu vystihl pozičně dobře postavený Curtis Valk.
     
    03:48
    Barys je při chuti, od prvních minut se pouští do útočení. Od pravého rohu nahazoval Lilja a před brankou tečoval Videll přímo do brankáře.
     
    03:11
    Zakázané uvolnění se nepíská, protože Alexandr Šarov v rychlostním souboji přesprintoval Šalapova. Dlouho však puk neudržel, v rohu kluziště byl proti trojici protihráčů bezmocný.
     
    02:41
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Anton Sagadejev, jenž vyjel zpoza brány před ní a zápěstím prověřil Langhamera, ten si poradil i s dorážkou Gajtamirova.
     
    02:10
    Zajímavou příležitost mělo pravé křídlo třetí lajny Roman Starčenko. Při tvrdém zakončení dokonce upadl, puk proletěl těsně nad bránou.
     
    01:33
    Na ledě máme českou bratrskou trojici Zohornů. Tomáš nahrál do levého kruhu Hynkovi, jenž zakončením z levého kruhu nepřekvapil Ortia.
     
    01:19
    Hokejisté domácích získali vhazování v útočném pásma. Jenže Tomáš Zohorna neuspěl proti Varonemu, který poslal puk za sebe na Dietze.
     
    00:39
    Ze středného pásma nahazoval Alexandr Gorškov. Dobře ovšem odhadl směr letu puku Pavel Akolzin, který rukavicí hodil puk na vlastní střídačku.
     
    00:10
    Utkání mezi Chabarovskem a Barysem právě začalo! Úvodní vhazování vyhrál Denis Golubev, první útok rozjíždí Amur.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Turbin (A), V. Vasiljev, Sergijenko, S. Těreščenko, Mašín, Jordán (C), Zimin – Gorškov, Golubev, Polunin – V. Butuzov, Pjanov, Lugin – Rasskazov, T. Zohorna (A), H. Zohorna – Michasjonok, Šarov, Archipov.

    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Dietz (C), Lintuniemi, Šalapov, Makljukov, Blacker, Orechov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Panjukov – Lilja, Valk (A), Videll – Michajlis, Sagadejev (A), R. Starčenko – Asetov, Ševčenko, Akolzin.

    Rozhodčí: Denis Naumov, Roman Ščeňjov – Maxim Berseněv, Jevgenij Judin.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) – 18 zápasů, 505 zákroků, úspěšnost 91,3 %
    Michal Jordán (CHA) – 22 zápasů, 6+6
    Dominik Mašín (CHA) – 20 zápasů, 2+5
    Hynek Zohorna (CHA) – 29 zápasů, 6+12
    Tomáš Zohorna (CHA) – 30 zápasů, 6+13
     
    Barys Nur-Sultan

    Na rozdíl od Chabarovsku, Barys může zcela reálně pomýšlet na postup do vyřazovací fáze. Na Východě jsou hokejisté Nur-Sultanu na osmém, tedy posledním postupovém místě, avšak na Novosibirsk mají solidní náskok sedmi bodů, přičemž mají ještě čtyři zápasy k dobru. Michajlisova družina sbírá body, kde se dá. Forma je vskutku parádní, Barys v posledních 12 utkáních našel přemožitele jen ve dvou případech, lepší výkony než Nur-Sultan předvádí momentálně pouze lídr z Kazaně. Týmovou produktivitu vede dvojice Jakob Lilja, Linus Videll s 24 body.
     
    Amur Chabarovsk

    Hokejisté Amuru v letošní sezóně potvrzují, že vysněný cíl, a sice postoupit do play-off zůstává již několik let pouze v rovině snů. Svěřenci kouče Světlova neměli úplně špatný úvod sezóny, ale v posledních zápasech úplně vypadli z formy, což dokazuje i statistika, Chabarovsk v předešlých 11 zápasech zvítězil jenom dvakrát. V tabulce Východní konference okupuje 11. příčku, na postupové pozice ztrácí 12 bodů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Vladimir Butuzov (10+10).
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné středeční ráno! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Chabarovskem a Barysem Nur-Sultan.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 10. Rasskazov (T. Zohorna, S. Těreščenko), 18. H. Zohorna, 22. H. Zohorna (T. Zohorna), 33. Gorškov (Golubev), 59. Butuzov (Lugin, Pjanov) – 41. Dietz (Frattin, Varone)


    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Turbin (A), Vasiliev, Sergijenko, S. Těreščenko, Mašín, Jordán (C), Zimin – Gorškov, Golubev, Polunin – Butuzov, Pjanov, Lugin – Rasskazov, T. Zohorna (A), H. Zohorna – Michasjonok, , Archipov.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Dietz (C), Lintuniemi, Šalapov, Makljukov, Blacker, Orechov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Panjukov – Lilja, Valk (A), Videll – Michajlis, Sagadejev (A), R. Starčenko – Asetov, Ševčenko, Akolzin.

    Rozhodca: Denis Naumov, Roman Ščeňjov – Maxim Berseněv, Jevgenij Judin

    Diváci: 2 150