Kanada – Rusko 5:0 (kon.) | USA – Fínsko 4:3 (kon.) | Fínsko – Rusko 4:1 (kon.)
koniec
Fínsko
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Rusko
Utorok 05.01.2021, 23:38 • Rogers Place, Edmonton, Kanada • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mojej strany a nášho prenosu je to teda všetko. Ďakujem vám za pozornosť a želám dobrú noc. Kto má však záujem, tak pripomínam, že o 3:30 je na programe vyvrcholenie tohto šampionátu a to finálovým súbojom medzi Kanadou a USA. Určite to bude rovnako veľmi zaujímavé stretnutie a aj z neho vám ponúkame náš online prenos! (02:06:03)
     
    Tretia tretina napokon ponúkla tri presné zásahy. Fínsko vstúpilo do nej výborne a už v 42. minúte po góle Petmana otočilo stav na 2:1. Zrejme rozhodujúci moment tretej tretiny prišiel v 54. minúte, keď Fínsko získalo presilovku na 4 minúty a to vzalo Rusom veľmi veľa síl. Víťazstvo Fínska v tomto súboji o bronz potom už Lundell a Pärssinen potvrdili gólmi do prázdnej bránky.
     
    Obrovská radosť na fínskej strane! Táto reprezentácia do 20 rokov sa stáva držiteľom bronzovej medaile z tohto šampionátu, pretože zdolala Rusko 4:1! Gratulácia týmto mladým fínskym reprezentantom.
     
    Koniec zápasu.
    59:48 Roni Hirvonen (FIN) - 4:1
     
    59:48
    Fínsko dalo gól!

    Je definitívne rozhodnuté! Fínsko vysokým napádaním získalo puk v strednom pásme a z unikajúcej dvojice na prázdnu ruskú bránku tam puk napokon dopravil JUUSO PÄRSSINEN – 4:1!
    Asistencie: Mikael Pyyhtiä.
     
    59:01
    A znova je ruská bránka prázdna! Už nie je čo stratiť, Rusko to ešte skúša ďalej.
    58:32 Anton Lundell (FIN) - 3:1
     
    58:32
    Fínsko dalo gól!

    Fíni sa približujú k zisku bronzovej medaile! V strednom pásme sa dostal k puku kapitán tohto výberu ANTON LUNDELL, pretlačil sa k prázdnej ruskej bránke a puk posiela do siete po druhýkrát v tomto zápase – 3:1!
     
    58:12
    Už sa pokračovalo ďalej a ruská branká zostala prázdna! Pred tu fínskou sa strhol poriadny rozruch, videli sme hneď niekoľko dorážiek, ale puk končí v moci brankára Piiroinena!
     
    58:05
    Po zakázanom uvoľnení súpera si Rusko berie oddychový čas. Uvidíme, či brankár Askarov zostane na striedačke.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:22
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    57:15
    Fínsko napokon tú dlhú presilovku nevyužilo na strelenie tretieho gólu. Takto je to všetko ešte otvorené, ale Rusom už ubieha čas veľmi rýchlo.
     
    57:05
    Rusko v plnom počte.
     
    56:22
    Dlhá fínska presilovka sa pomaly blíži k svojmu koncu. Rusko ju zvláda veľmi dobre, ale vidno, že to stojí naozaj veľa fyzických síl.
     
    55:10
    Fíni postupne rozbiehajú svoju kombináciu v útočnom pásme, zatiaľ sa však teraz k strele nik neodhodlal.
     
    54:52
    Ďalšie vyhodenie puku cez všetky čiary do bezpečia. Fínsko sa moc v tejto presilovke nikam neponáhľa.
     
    54:16
    Rusku sa zatiaľ darí vyhadzovať puk do bezpečia. Hráčov tejto reprezentácie do 20 rokov to však stojí množstvo síl a tie môžu potom v závere tretej tretiny chýbať.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 26. Lundell (Niemelä), 42. Petman (Viro, Helenius), 59. Lundell, 60. Pärssinen (Pyyhtiä) – 7. Safonov (Grošev)


    Fínsko: Piiroinen (Blomqvist) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Mäntykivi, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Petman – Järventie.
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov (A), Muchamadullin, Kňazev, Kirsanov, Byčkov, Čajka, Kuzněcov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Baškirov, Abramov, Amirov (A) – Spiridonov, Safonov, Grošev – Bardakov, Ponomarjov, Činachov – Firstov.

    Rozhodca: Michael Campbell, Kyle Kowalski – Maxime Chaput, Ben O'Quinn