Brest – Nice 2:0 (kon.) | Lorient – Monaco 2:5 (kon.) | Metz – Bordeaux 0:0 (kon.)
Nantes – Rennes 0:0 (kon.) | Štrasburg – Nîmes 5:0 (kon.) | Lille – Angers 1:2 (kon.)
Lyon – Lens 3:2 (kon.) | Marseille – Montpellier 3:1 (kon.) | Remeš – Dijon 0:0 (kon.)
Saint-Étienne – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
2:0 (2:0)
OGC Nice
cz Streda 06.01.2021, 19:00 • Stade Francis-Le Blé • Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stade Brestois 29 a OGC Nice.
     
    Stade Brestois 29

    Fotbalisté Brestu se po sedminácti odehraných duelech nacházejí na průběžné jedenácté pozici, přičemž se jim povedlo nasbírat třiadvacet bodů. V případě bodového zisku se tak maximálně mohou dostat před desáté Méty. Brest z posledních pěti ligových duelů vyhrál pouze jedinkrát, bylo tomu tak před necelými třemi týdny, kdy na domácím stadionu zdolal Reims poměrem 2:1. Od té doby ovšem přišla na řadu série tří zápasů bez výhry, v rámci sedmnáctého kola navíc přišla letošní osmá porážka. Brest je ale pátým nejlepším domácím týmem, z posledních čtyř duelů ani jednou neprohrál a i v tomto duelu bude v roli mírného favorita.
     
    OGC Nice

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelné Nice, kterému se v letošním ročníku zrovna moc nedaří. Momentálně z toho je až dvanáctá pozice, nicméně na svého dnešního soupeře ztrácí pouhý jeden bod. Nice má rovněž hodně špatnou formu, posledních pět duelů přineslo jediné vítězství, na druhou stranu se jednalo o dvě porážky. Nice sahalo po tříbodovém zisku v minulém kole, kdy na domácím stadionu vedlo proti Lorientu už 2:0. Nováček soutěže ovšem dokázal po zásluze srovnal krok a vykřesal tak cenný bod. Nice je naopak sedmým nejlepším venkovním týmem, letos prohrálo pouze jeden zápas na hřišti soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Hérelle, Perraud – Faivre, Belkebla (C), Lasne, Honorat – Mounié, Cardona.
    Náhradníci: Cibois – Ludovic Baal, Battocchio, Charbonnier, Duverne, Philippoteaux, Mbock, Magnetti, Brassier.

    OGC Nice: Benítez – Daniliuc, Saliba, N'Soki – Atál, Schneiderlin (C), Lotomba, Rony Lopes – Búdawí, Gouiri, Reine-Adélaïde.
    Náhradníci: Cardinale – Trouillet, Thuram, Pelmard, Ndoye, Mahou, Kamara, Coly, Claude-Maurice.

    Rozhodčí: Stinat – Debart, Ocak.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal na starost hostující celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali kombinaci u hostujícího pokutového území. Lotomba zkoušel roztáhnout hru k lajně, kde se nacházel Lopes.
     
    4
    Poté si útočným faulem pomohl domácí Mounié, který šel do vzdušného souboje proti Nsokimu rukama napřed. Nice tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    5
    Pokus o přenesení hry na levou stranu nakonec vyšel na jedničku. Hostující Lotomba si hodil míč na pravou nohu a poté jeho prudkou nabídku odvracel Hérelle.
     
    6
    Obrannou povinnost si poté dokázal splnit domácí Perraud, který navíc rozjel útočnou akci svého celku. Tu dokázal narušit Atala, od kterého šel míč do autu.
     
    7
    Hodně rychle musel jednat s míčem hostující Reine-Adélaïde, který před dotírajícím protihráčem věnoval zpětnou nahrávku Salibovi, jenž přenášel hru křížem.
     
    8
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, o který se pro změnu postaral hostující Schneiderlin. To znamená, že Brest bude zahrávat standardku.
     
    9
    Standardní situaci nakonec rozehrál křídelník Faivre, který svůj centr posílal do pokutového území. Tam se pokoušel prosadit Cardona, jenž se ke střele nedostal.
     
    10
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop tohoto zápasu. Vybojoval si ho hostující celek, který centr poslal na přední tyč. Na další roh poté odvracel Belkebla.
     
    11
    Ani druhý rohový kop v krátkém časovém sledu nepřinesl nic nebezpečného a těžiště hry se přesunulo ke středovému kruhu, kde operoval Schneiderlin.
     
    12
    Žlutou kartu dostává William Saliba (OGC Nice).
     
    13
    Hodně času měl na rozehrávku domácí brankář Larsonneur, který nakonec zvolil vysoký odkop k pravé autové lajně. Pierre-Gabriel ale na míč vůbec nedosáhl.
     
    14
    Reims mělo k dispozici další volný kop, který přinesl hodně nebezpečný centr. Po něm se natahoval domácí Mounié, jenž ještě vracel míč do malého vápna.
     
    15
    Na levém křídle si o nahrávku řekl Lotomba, který ještě spolupracoval s Gouirim. Nice přesto přišlo o balón, neboť velice nepřesně přenášel hru Reine-Adélaïde.
     
    16
    K hezkému projektilu se před malým momentem dostal jeden z domácích, který pořádně protáhl brankáře Beníteze. Reims tak bude zahrávat rohový kop.
     
    17
    Na pravou stranu si poté dokázal seběhnout domácí Honorat, který to zkoušel prudkým přízemním centrem do malého vápna, se kterým si poradil Nsoki.
     
    18
    Brest poté zahrával další rohový kop, který se nebezpečně snášel směrem do hostující branky. Na poslední chvíli zakročil Saliba, který tak zažehnal nebezpečí.
     
    19
    U postranní lajny se poté povedlo zakročit domácímu Gabrielovi, který tak za sebe nepustil rychlonohého Gouiriho. Nice se postará o provedení autu zleva.
     
    20
    Slušná šance pro domácí! Cardona se v pokutovém území dokázal uvolnit ke střele, se kterou si hostující brankář Benítez dokázal poradit.
    20. Benítez podržel svůj celek.
     
    22
    Na vlastní polovině se poté ujal míče domácí Hérelle, který s kombinací nikam nespěchal. Naopak se u postranní lajny dostal k balónu Perraud, jenž chyboval.
     
    23
    Brest právě vstřelil branku!
    Domácí se po zásluze dostávají do vedení! Nice totiž chybovalo v rozehrávce a soupeř se tak dokázal natlačit k pokutovému území. Tam si Faivre potáhl míč na levou nohu a prověřil Beníteze. Hostující brankář vyrážel pouze před sebe, kde byl s dorážkou úspěšný STEVE MOUNIÉ. Ten se z opakovaného záběru nacházel v ofsajdu, branka přesto překvapivě platí.
    23. Steve MOUNIÉ - 1:0
     
    26
    Nice to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu přesto zbývá hodně času, hostující celek se tak pokusí o zvrácení.
     
    27
    Na přízemní nabídku si v pokutovém území dokázal seběhnout hostující Gouiri, který se pokoušel zakončit do protipohybu brankáře. Larsonneur ale zakročil.
     
    28
    Brest právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme druhou branku domácích! Lotomba se pokoušel vyprodukovat zpětnou nahrávku na brankáře Beníteze, který se vydal pro míč. Zpětnou nahrávku ovšem dokázal ukořistit dotírající FRANCK HONORAT, který nejprve obešel brankáře a poté poslal míč do prázdné hostující branky.
    28. Franck HONORAT - 2:0
     
    30
    Nice tak v posledních minutách inkasovalo hned dvakrát a bude to mít o to složitější. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, hosté klidně mohou otočit.
     
    31
    Následovalo autové vhazování od levé autové lajny, ke kterému se postavil domácí Perraud. Jeho nabídka směřovala na Faivreho, jenž se daleko nedostal.
     
    32
    Na opačné straně se k prudké přízemní nabídce dostal hostující Lotomba, kterému se ovšem nepovedlo najít nikoho z kolegů. Míč pouze proletěl šestnáctkou.
     
    33
    Poté to kousek od pokutového území dokázal zvládnout domácí Perraud, který zablokoval centr z pravé strany. Poté mu na pomoc přispěchal Chardonnet.
     
    34
    Do volného prostoru si dokázal seběhnout domácí Cardona, který se ovšem v souboji jeden na jednoho nedostal přes Nsokiho. Ten navíc zakročil ukázkově.
     
    35
    Směrem dozadu to poté dokázal zvládnout také Lotomba, který se pokoušel otřít míč o napadajícího protihráče. To se nepovedlo a vhazovat tak bude Gabriel.
     
    36
    Hérellemu se povedlo přenést hru do tandemu na Faivreho, který si nevěřil na průnik kolem protihráče. Místo toho se domácím povedlo přenést hru křížem.
     
    37
    Málem bylo sníženo! Larsonneur obdržel zpětnou nahrávku, přičemž si málem vstřelil neskutečnou vlastní branku. Odkopem totiž mířil do vlastní branky, jenomže trefil tyč.
    37. Domácí brankář Larsonneur si málem vstřelil neuvěřitelnou vlastní branku.
     
    38
    Na hranici pokutového území se dobře postavil domácí Hérelle, který tak za sebe nepustil nahrávku na Búdawího. Nice je přesto v posledních minutách aktivnější.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    V pokutovém území to zkoušel vzít na sebe hostující Lotomba, který se ovšem v souboji jeden na jednoho nedostal přes Gabriela. Následovat bude rohový kop.
     
    42
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Cardona, který ovšem nebyl zastaven nedovoleně, nýbrž skončil na trávníku vlastní vinou. Hlavní se hrát nebude.
     
    44
    Lotomba se postaral o autové vhazování z levé strany, jenomže spolupráce jeho celku k ničemu nevedla. Nyní bude pro změnu vhazovat zadák Gabriel.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Larsonneur mohl znovu odkopávat od své branky, v tomto případě se postaral o dalekonosný odkop, který si na opačné polovině dokázal najít Daniliuc.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec dopadl lépe pro domácí celek. Ten během několika minut dokázal vstřelit hned dvě branky, čímž se hodně uklidnil. Najednou se směrem dopředu začalo projevovat také Nice, které se málem dostalo zpět do zápasu díky minele brankáře Larsonneura, který si ovšem vlastní branku nevstřelil. Brest tak půjde do druhého poločasu za dvoubrankového vedení, Nice bude muset zabrat, jinak se s bodovým ziskem musí dopředu rozloučit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    K odkopu od své branky se poté postavil domácí Larsonneur, kterému se povedlo odkopnout k pravé autové lajně, kde si hodně podezřele počínal Lotomba.
     
    49
    Do menších problémů se poté dostal domácí Perraud, který si ovšem poradil s napadající smečkou protihráčů. Brest dokázal přenést hru na druhou polovinu.
     
    50
    U postranní lajny došlo k hodně nešťastné srážce, po které skončila na zemi dvojice protihráčů. Rozhodčí raději přerušil hru, zcela určitě se chvíli hrát nebude.
     
    51
    Hezkým pasem do pokutového území to zkoušel Rony Lopes, který ovšem nahrával příliš brzo. Boudaoui se do šestnáctky nedostal včas a zakročil Hérelle.
     
    52
    V pokutovém území se ve vzdušném prostoru povedlo zakročit domácímu Chardonnetovi. Ten se dostal přes Gouiriho, který si poté došel pro zisk standardky.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Franck Honorat (Stade Brestois 29).
     
    54
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Reine-Adélaïde. Jeho kroucená nabídka přeci jenom našla nohu Schneiderlina, kterému se nepovedlo dobře zakončit.
     
    55
    Na jistotu poté odehrál míč domácí Gabriel, který navíc trefil napadajícího protihráče do zad. Od něj šel balón do zámezí, z čehož se vyklubalo další vhazování.
     
    56
    Ještě před provedením další standardní situace bylo pískáno. Útočným faulem se totiž prezentoval hostující Boudaoui, který ve vzduchu fauloval Chardonneta.
     
    57
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Júsuf Atál, přichází Hassane Kamara.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Alexis Claude-Maurice.
     
    58
    Znovu byl do rozehrávky zapojen domácí brankář Larsonneur, který neodkopával zrovna nejlépe. Míč přesto kostrbatě doputoval k Lasnemu, jenž podržel míč.
     
    59
    Benítez odkopem poslal míč daleko na útočnou polovinu, kde se do vzdušného souboje pouštěl střídající Claude-Maurice, který dokázal prodloužit za sebe.
     
    60
    Směrem dozadu to poté zvládl hostující Daniliuc, který tak za sebe nepustil Faivreho. Nice se přesto daleko s míčem nedostalo, u balónu je domácí Honorat.
     
    61
    V souboji byl poměrně hodně důrazný hostující Lotomba, který si nakonec dle sudího nepočínal nedovoleně. Nice tak mohlo přenést hru na levou stranu.
     
    62
    Tam se k hodně vysokému centru dostal Lotomba, který ovšem našel pouze rukavice připraveného Larsonneura. Domácí brankář rozehrál nakrátko na Hérelleho.
     
    63
    Hostující Gouiri možná trochu zbytečně dohrál situaci a vyfasoval kartónek žluté barvy.
     
    64
    V pokutovém území se povedlo zakročit záložníkovi Schneiderlinovi, který odehrál míč mimo nebezpečný prostor. Jeho celek se navíc dokázal natlačit na druhou stranu.
     
    65
    O rozehrávku volného kopu se postaral domácí obránce Hérelle, který předvedl dalekonosný odkop. Brestois se ovšem nedostal přes smečku protihráčů.
     
    69
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Dan Ndoye.
     
    70
    U postranní lajny si o nahrávku řekl hostující Kamara, kterému se povedlo odcentrovat do pokutového území. Tam Boudaoui narážel pod sebe na Gouiriho.
     
    71
    Na opačné straně se do protiútoku dostával aktivně hrající Faivre, který si potáhl míč na pravou nohu, avšak následný střelecký pokus zakroutil vedle branky.
     
    71
    Lasne fauloval kousek od středového kruhu a za taktický zákrok vyfasoval kartu.
     
    73
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, domácí stále vedou o dvě branky. Průběh druhého poločasu zatím patří Nice, které ovšem tápe.
     
    74
    Nepřesná nahrávka v podání Ndoyeho našla pouze kopačku soupeře. Brest to poté zkoušel dalekonosným pasem, před Honoratem ale zasahoval Daniliuc.
     
    75
    Nice znovu rozehrávalo od vlastní branky, přičemž to zkoušelo přízemní rozehrávkou. Na levém křídle si o nahrávku řekl Kamara, kterému málem míč utekl.
     
    76
    Hosté si vybojovali rohový kop z pravé strany, kterého se chopil Gouiri. Jeho rozehrávka nakrátko nakonec našla Lotombu, jehož centr nebyl zrovna povedený.
     
    77
    Benítez znovu na jistotu rozehrál po zemi, načež sám na branku uháněl forvard Gouiri. Jeho lob ovšem nebyl povedený a Larsonneur v poklidu zakročil.
    77. Larsonneur vychytal Gouiriho.
     
    78
    Nice je v posledních minutách výrazně aktivnější, jenomže stále prohrává o dvě branky. Nyní to centrem zkoušel Schneiderlin, který nedokázal najít Ndoyeho.
     
    78
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Hicham Mahou.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází William Saliba, přichází Khéphren Thuram.
     
    79
    Do protiútoku se poté vydal Mounié, který se ovšem dostal do poměrně velkého úhlu. Jeho nahrávku na Cardonu navíc zablokoval soupeř, následovat bude roh.
     
    80
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Gaëtan Charbonnier.
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Christian Battocchio.
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Ronaël Pierre-Gabriel, přichází Jean-Kévin Duverne.
     
    81
    Světe, div se, domácí celek poprvé v tomto duelu střídal necelých deset minut před koncem zápasu. Ze hřiště zmizeli oba útočníci, což je překvapivé řešení.
     
    82
    Brest po krátké kombinaci zapojil do rozehrávky také brankáře Larsonneura, který poměrně zbytečně zahnal k postranní lajně Battocchia, jenž vybojoval další aut.
     
    83
    Hostující celek se znovu dostal na útočnou polovinu, kde čeká smečka hladových protihráčů. Daniliucovo přenesení hry na Ndoyeho tak skončilo v zámezí.
     
    84
    A navíc jsme se dočkali dalšího zakončení. Hostující Ndoye si uvnitř šestnáctky počkal na přízemní nabídku, z jedničky ovšem mířil pouze přesně doprostřed.
     
    85
    Roztažení hry na pravou stranu našlo v dobré pozici na centr Kamaru, který trefil pouze nohu soupeře. Nice zahrávalo rohový kop, na který si počíhal Honorat.
     
    86
    S přesilou protihráčů si poté musel poradit Claude-Maurice, který ještě roztáhl hru do křídla. Domácí se ovšem včas vrátili a odvrátili míč za cenu dalšího rohu.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Franck Honorat, přichází Romain Philippoteaux.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Romain Faivre, přichází Hugo Magnetti.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Právě Mahou takticky překazil rodící se protiakci soupeře, za což musel obdržet kartu žluté barvy.
     
    90+2
    Pro míč se na vlastní polovinu musel vracet hostující Saliba, který poté u postranní čáry hledal kolegu Mahoua. Ten v souboji jeden na jednoho ale neuspěl.
     
    90+3
    Na další změnu skóre to v žádném případě nevypadá. Nyní se míč dostal až do moci brankáře Beníteze, který raději na jistotu znovu rozehrával nakrátko.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:7.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brestu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Druhý poločas byl jednoznačně v režii Nice, které potřebovalo s výsledkem nutně něco udělat. Hostující celek ovšem většinu času narážel na připravenou domácí obranu, která brankáři Larsonneurovi pomohla k čistému kontu. Nice se v průběhu druhého poločasu přesto dostalo k několik slušným šancím, avšak ke kontaktní brance to prostě nevedlo. Naopak Brest se snažil udržet své nadějné dvoubrankové vedení, což se mu nakonec povedlo a ukořistil tak velice cenné tři body. (20:52:07)

    David Suchý

    Góly: 23. Mounié, 28. Honorat

    Karty:   52. Honorat (BST), 71. Lasne (BST) – 12. Saliba (NIC), 63. Gouiri (NIC), 90+1. Mahou (NIC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:7.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel (80. Duverne), Chardonnet, Hérelle, Perraud – Faivre (89. Magnetti), Belkebla (C), Lasne, Honorat (87. Philippoteaux) – Mounié (80. Battocchio), Cardona (80. Charbonnier).
    Náhradníci: Cibois – Ludovic Baal, Battocchio, Charbonnier, Duverne, Philippoteaux, Mbock, Magnetti, Brassier.

    OGC Nice: Benítez – Daniliuc, Saliba (78. Thuram), N'Soki – Atál (57. Kamara), Schneiderlin (C), Lotomba (78. Mahou), Rony Lopes (57. Claude-Maurice) – Búdawí (69. Ndoye), Gouiri, Reine-Adélaïde.
    Náhradníci: Cardinale – Trouillet, Thuram, Pelmard, Ndoye, Mahou, Kamara, Coly, Claude-Maurice.

    Rozhodca: Stinat – Debart, Ocak