Ostrava – Prostějov 0:1 (kon.) | Zlín – Blansko 4:1 (kon.) | Sparta Praha – Chrudim 6:0 (kon.)
Dynamo Drážďany – Jablonec 2:1 (kon.) | Sparta Praha – Chrudim 2:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
2:0 (2:0)
MFK Chrudim
cz Streda 06.01.2021, 14:20 • Tréninkové centrum mládeže Strahov • Prípravný zápas
     
    Máme za sebou také druhé vzájemné utkání dnešního dne, které znovu vyznělo ve prospěch Sparty. Té se v tomto případě povedlo vyhrát výsledkem 2:0, přičemž obě branky padly v průběhu prvního poločasu. Ten druhý nebyl zrovna atraktivní, přesto nabídl několik slibných šancí. Ani jeden z celků se už prosadit nedokázal a utkání tedy přineslo dvě branky. Chrudim se navíc ani v jednom ze zápasů nedokázala střelecky prosadit, nejblíže k tomu měl forvard Rybička, který ve vyložené šanci trefil tyč. (15:23:21)
     
    60
    Konec zápasu.
     
    59
    Souček pohledně kopl standardku, která nakonec v síti neskončila.
     
    59
    Běží nám poslední vteřiny zápasu. Před malým momentem si hosté vybojovali standardku, nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo.
     
    57
    Dnešní utkání se spíše už jen dohrává, o vítězi je totiž rozhodnuto. Sparta se přesto snaží neudělat žádnou chybu, která by mohla vést ke kontaktní brance.
     
    56
    Znovu byl do rozehrávky zapojen domácí brankář Kotek, který si nechtěl komplikovat život a na jistotu rozehrál po zemi na zcela osamoceného Gelašviliho.
     
    55
    Další akce tentokráte vedla přes pravou stranu, kde se Frýdkovi nepovedlo přesně najít jednoho ze svých spoluhráčů. Následovat tak bude autové vhazování.
     
    53
    Do konce tohoto druhého vzájemného zápasu zbývá posledních deset minut. Sparta Praha i nadále drží vedení o dvě branky, hosté by rádi zkorigovali stav.
     
    52
    Souček se dostal k rohovému praporku, kde měl na zádech protihráče. Navíc proti němu hrál i sníh, který je v těchto prostorech hrací plochy opravdu hustý.
     
    51
    Rohový kop pro hráče Chrudimi.
     
    50
    Chrudimští měli možnost vhazování z levé strany, které přineslo nabídku právě na Sokola. Hostující obránce si nebral servítky a míč ihned odpálil do bezpečí.
     
    49
    Kotek se rovněž zapojil do rozehrávky svého celku. Na druhé straně se za dalekonosným pasem pokoušel dostat Mrázek, jenomže ho předstihl Pavel Sokol.
     
    48
    Lischka si na levém křídle všiml naprosto osamoceného Hanouska, který by měl prostor na případný centr. Dle pomezního sudího se ale jednalo o ofsajd.
     
    47
    Pražané se pokoušeli vydat na druhou stranu, kde jsme znovu sledovali spolupráci mezi Hanouskem a Minčevem. Nakonec z toho bude další aut pro Spartu.
     
    46
    Minčev se na levém křídle přihlásil o nahrávku, jenomže před ním se povedlo zakročit Řezníčkovi. Do hostující kombinace se zapojil také brankář Mrázek.
     
    45
    Přihrávka k postranní lajně měla oslovit Hanouska, který se vydal směrem kupředu. Při zpětném manévru podklouzl a bude z toho autové vhazování pro hosty.
     
    44
    Hostující celek se nakonec přes levou stranu dostal do zakončení. Hodně tomu pomohlo Šilhartovo podklouznutí, následné Vernovo zakončení putovalo doprostřed.
    41. Neproměněná penalta Součka.
     
    41
    To jsou věci! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil Filip Souček, který zvolil hodně vysoké zakončení, jenž dokonce přeletělo i břevno.

    David Suchý

    Góly: 8. Minčev, 30. Krejčí ml.

    Nepremenená penalta: 41. Souček (SPA), mimo


    AC Sparta Praha: Holec (31. Kotek) – Šilhart, Gelašvili, Lischka, Hanousek – Ryneš, Souček, Krejčí mladší, Frýdek – Minčev, Kozák (31. Novotný)
    MFK Chrudim: Mrázek – Hašek (31. Sokol), Vencl (31. Kopecký), Drahoš, Nikodem – Řezníček, Verner, Havlena (31. Javůrek), Čáp – Látal, Rybička (31. Ráliš)