Cagliari – Benevento 1:2 (kon.) | Bergamo – Parma 3:0 (kon.) | Bologna – Udinese 2:2 (kon.)
Crotone – AS Rím 1:3 (kon.) | Lazio – Fiorentina 2:1 (kon.) | Sampdoria – Inter 2:1 (kon.)
Sassuolo – CFC Janov 2:1 (kon.) | Turín – Hellas Verona 1:1 (kon.) | Neapol – Spezia 1:2 (kon.)
AC Miláno – Juventus 1:3 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
3:0 (1:0)
FC Parma
cz Streda 06.01.2021, 15:00 • Gewiss Stadium (Bergamo, Itálie) • Talianska Seria A • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas nám skončil a Atalanta potrdila roli jasného favorita. V drhé půli k mnoha střelám přidala ještě dva góly, kdy se trefili střídající Zapata (už po třech minutách) a Gollini, který si tak připsal 1+1 (nahrával zapatovi na gól). Atalanta se posunula na šesté místo tabulky Serie A, ovšem sedmý Juventus má o zápas méně. Parma je nyní sedmnáctá. (17:01:14)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1.
    Střely mimo: 7:0.
    Rohy: 12:3.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 10:6.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minutky nad standardní hrací dobu, stejně jako v první půli.
     
    89
    Kurtič poslal dlouhý centr k pravé tyčce na Corneliuse. Ten hlavičkoval, ovšem míč neusměrnil tak, aby s tím měl gólman Gollini nějaké potíže.
     
    88
    Mehle si nabíhal do vápna, ale byl skvěle bráněn, a tak jen utíkal stále dál podél čáry, až ho nakonec doběhli další obránci a sebrali mu míč.
     
    87
    Poslední minutky zápasu už oba týmy jasně znají výsledek, takže už do toho nijak moc nedávají. Atalanta si hraje co potřebuje, občas vyrazí do brejku. Parma se sice ještě snaží trochu vystrčit růžky, ale vypadá to, že dnes vyjde gólově naprázdno.
     
    86
    Gollini měl nyní nepřijemnosti s míčem, který na něj nakopl spoluhráč. Vyrazil ho a sám se skácel do branky. Parma ale míč nezachytila.
     
    84
    Přímý volný kop Parmy nedopadl moc dobře. Míč byl nacentrován na růžek vápna, odkud ho už Atalanta ukradla a okamžitě zamířila na druhou stranu hřiště.
     
    83
    Cornelius byl podražen kousek od rohu pokutového území domácího týmu. Následovat bude volný přímý kop. Míč bude pravděpodobně centrován, na střelu je to až příliš daleko.
     
    82
    Parma se v posledních minutkách snaží alespoń o čestný úspěch, ale nemůže se prostě dostat do zakončení. Rozdílná kvalita týmů jde znát a Atalanta si zápas v pohodě hlídá.
     
    81
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Mattia Caldara.
     
    79
    Valenti podrazil Duvána Zapatu přímo na hranici pokutového území. Sudí penaltu pískat nebude. Z jeho pohledu se o faul nejednalo.
     
    77
    Zapata nacentroval přízemní centr na hranici malého vápna. odkud ho jeho spoluhráč tečoval, ovšem nepodařilo se mu míč usměrnit na branku.
     
    76
    Atalanta trochu "zpasivněla", a hosté to vycítili. Chtějí toho využít, ovšem zatím jim to moc nevychází. K vápnu se dostávají, ale dále už ne.
     
    75
    Parma si stáhla míč do obrany a zatím si ho tam vyměňuje. S takovouto hrou už dnes absolutně nemůže pomyslet na body, na které tedy asi opravdu nemyslí.
     
    74
    Djimsiti se dopustil faulu. Soupeře poslal k zemi, ale nebylo to nic hrozného, a tak sudí J. L. Sacchi nevytáhne barevnou kartu, jen hráči domluví.
     
    73
    Ani jeden z hráčů se nedokázal dostat k dorážce poté, co míč vyrazil brankář Sepe. A přitom byli Zapata, Pessina i Mirančuk dost blízko.
     
    71
    Martin de Roon si teď věřil na centr. Nakonec jeho míč obloučkem neletěl na hlavu Duvána Zapaty, dobře postaveného v šestnáctce, nýbrž na jednoho z protihráčů.

    Jiří Polášek

    Góly: 16. Muriel (Iličić), 49. D. Zapata (Gosens), 61. Gosens

    Karty:   45. Pessina (ABC) – 39. Cyprien (PRM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:6.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Palomino, Djimsiti – Hateboer (81. Caldara), de Roon, Freuler (65. Al. Mirančuk), Gosens (65. Maehle) – Pessina – Iličić (58. Malinovskyj), Muriel (46. D. Zapata).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Caldara, Depaoli, S. Lammers, Malinovskyj, Al. Mirančuk, Mojica, Ruggeri, Šutalo, D. Zapata, Maehle.

    FC Parma: Sepe – Busi, Alves, Valenti, Gagliolo (34. Gi. Pezzella) – Hernani, Cyprien, Kurtić – Karamoh (10. Mihaila) – Inglese (46. Cornelius), Sohm.
    Náhradníci: Colombi – Balogh, Brugman, Brunetta, Camara, Cornelius, Dezi, Laurini, Gi. Pezzella, Ricci, Dierckx, Mihaila.

    Rozhodca: J. L. Sacchi (Itálie)