Bielefeld – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Brémy – Union Berlín 0:2 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 1:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Augsburg 0:1 (kon.) | Hertha – Schalke 3:0 (kon.)
Stuttgart – Lipsko 0:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:1 (0:0)
RB Lipsko
Sobota 02.01.2021, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:30:48)
     
    Ďalší program:

    VfB Stuttgart
    15. kolo – 10. 1. 2021, 15:30: Augsburg – Stuttgart

    RB Lipsko
    15. kolo – 9. 1. 2021, 18:30: RB Lipsko – Dortmund
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 1:9.
    Strely mimo: 9:13.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 10:10.
     
    Lipsko v druhom polčase výrazne pridalo a vytvorilo si výrazne viac gólových príležitostí. Hostia však premenili jedinú, keď strelil v 67. minúte víťazný gól zápasu Olmo. Domáci sa potom snažili zatlačiť hostí do obrany a čiastočne sa im to i podarilo, rýchle protiútoky Lipska však boli neustálou hrozbou. Pri takto otvorených obranách mali oba tímy svoje šance na zmenu skóre, brankári Kobel i Gulácsi však predviedli niekoľko výborných zákrokov a za svoj chrbát už nepustili ani jednu loptu. Víťazstvo Lipska je však po tomto priebehu zápasu úplne zaslúžené.

    Lipsko sa vďaka tejto výhre dostáva priebežne do čela tabuľky, Bayern však svoj zápas v tomto kole proti Mainzu bude hrať až zajtra. Stuttgart sa prepadol na priebežné 11. miesto, na ktorom má pred 16. Bielefeldom osembodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia dvakrát za sebou odhlavičkovali z nebezpečného priestoru nákop domácich a Mavropanos potom v strede poľa o loptu prišiel. Tú získali hráči Lipska, ktorí už zjavne čakajú na záverečný hvizd.
     
    90+3
    Olmo odhlavičkoval vo vlastnej šestnástke center z pravého krídla a sám potom vyrazil po pravej strane do útoku. Už na útočnej polovici nakopol loptu do šestnástky, kde však pri snahe o jej spracovanie zasiahol Mavropanosa Angeliño.
     
    90+2
    Sörloth si spracoval na ľavom krídle odkop z vlastnej polovice, podržal loptu a potom ju prihral pred šestnástku na dobiehajúceho Sabitzera. Rakúšanova následná strela po zemi skončila výrazne mimo ľavej tyče Kobelovej brány.
     
    90+1
    Sabitzer sa po zisku lopty nezdržoval s rozohrávkou a bez váhania ju odkopol na polovicu Stuttgartu. Domáci sa teda rýchlo vrátili na polovicu svojho súpera.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Sabitzer výborným centrom do stredu šestnástky z pravého krídla našiel nabiehajúceho Sörlotha, ktorý loptu nasmeroval presne k zemi k pravej tyči. Domáci gólman Kobel však predviedol zrejme zákrok zápasu a túto hlavičku dokázal vyraziť.
     
    88
    Útok Stuttgartu nakoniec skončil ofsajdom Wamangituku. Brankár Lipska Gulácsi sa s rozohrávkou od svojej brány nijak neponáhľa.
     
    87
    González si obhodil Halstenberga, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a do samostatného úniku sa tak nedostal. Sosov center z ľavého krídla potom odhlavičkoval Orban.
     
    86
    Lipsko sa snaží získať čas kombináciou na útočnej polovici, hostia si však musia poradiť s aktívnym napádaním zo strany domácich.
     
    85
    Försterovu prihrávku na hranicu šestnástky predĺžil za obrancu Lipska do voľného priestoru na Antona González. Proti nemu potom vybehol brankár Gulácsi, ktorý Antonovu strelu skvelým zákrokom vyrazil.
     
    84
    Na opačnej strane chcel zaskočiť brankára Kobela strelou zo strednej vzdialenosti Olmo, po jeho pokuse však lopta doskákala výrazne mimo domácej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Marc-Oliver Kempf, prichádza Mateo Klimowicz.
     
    83
    Center na prednú tyč brankár Gulácsi vyboxoval, pri tom však bol faulovaný nabiehajúcim hráčom Stuttgartu.
     
    82
    Endo posunul pred šestnástkou Lipska loptu doľava na Gonzáleza, ktorý však trafil len obrancu hosťujúceho celku. Stuttgart získava rohový kop.

    Michal Sadlek

    Góly: 67. Olmo

    Karty:   21. Stenzel (STU), 49. Sosa (STU) – 42. Sabitzer (RBL)

    Nepremenená penalta: 22. Forsberg (RBL), brankár Kobel zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 9:13. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:10.
    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (75. Mavropanos), Anton, Kempf (83. Klimowicz), Sosa – Mangala, Endo – Wamangituka, G. Castro (C) (75. Förster), N. González – Kalajdžić (58. Coulibaly).
    Náhradníci: Bredlow – Coulibaly, Klimowicz, Karazor, Massimo, Förster, Čurlinov, Mavropanos, Klement.

    RB Lipsko: Gulácsi – Orban, Upamecano, Halstenberg – Adams (81. Klostermann), Sabitzer (C), Kampl (66. Y. Poulsen), Angeliño – Haidara, Olmo – Forsberg (73. Sörloth).
    Náhradníci: Martínez – Borkowski, Hwang Hi-čchan, Martel, Sörloth, Samardžič, Klostermann, Y. Poulsen, Wosz.

    Rozhodca: Dingert – Kempkes, Gerach