Bielefeld – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Brémy – Union Berlín 0:2 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 1:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Augsburg 0:1 (kon.) | Hertha – Schalke 3:0 (kon.)
Stuttgart – Lipsko 0:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:1 (0:0)
RB Lipsko
Sobota 02.01.2021, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu VfB Stuttgart – RB Lipsko. Stretnutie 14. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 20:30.
     


    VfB Stuttgart

    Nováčik zatiaľ predvádza po svojom návrate do nemeckej Bundesligy skvelé výkony a z 13 odohraných zápasov prehral len tri. Pred týmto kolom sa Stuttgart v tabuľke nachádzal na siedmom mieste a na pohárovú šiestu priečku, ktorú držal Union Berlín, strácal len tri body. Len tri tímy sú produktívnejšie ako Stuttgart (26 strelených gólov), ktorý smerom dopredu vedie hlavne Silas Wamangituka (7 gólov). Jeho obrana naopak patrí medzi priemer Bundesligy (20 inkasovaných gólov). Čo je však hlavným paradoxom, doma sa Stuttgartu v tejto sezóne ešte nepodarilo vyhrať a zo šiestich zápasov na vlastnom trávniku vyťažil len štyri body za štyri remízy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Stuttgart – Bayern 1:3
    Brémy – Stuttgart 1:2
    Dortmund – Stuttgart 1:5
    Stuttgart – Union Berlín 2:2
    Wolfsburg – Stuttgart 1:0
     


    RB Lipsko

    Lipsko sa dá zaradiť medzi tímy, ktoré by mali bojovať o titul, z tretieho miesta tabuľky totiž pred týmto kolom strácalo na prvý Bayern len dva body. Lipsko navyše utrpelo za 13 kôl jedinú prehru. Jeho útočná produktivita síce patrí medzi nadpriemerné (24 strelených gólov), hlavná sila Lipska je ale v obrane, ktorá je najlepšou v súťaži (9 inkasovaných gólov za 13 zápasov). To potvrdzuje i pohľad na posledné tri zápasy, v ktorých Lipsko neinkasovalo ani jeden gól. V tabuľke zápasov vonku patrí Lipsku piate miesto, keď v šiestich zápasoch na cudzích trávnikoch získalo 9 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    RB Lipsko – Bielefeld 2:1
    Bayern – RB Lipsko 3:3
    RB Lipsko – Brémy 2:0
    Hoffenheim – RB Lipsko 0:1
    RB Lipsko – Kolín nad Rýnom 0:0
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v nemeckej Bundeslige doteraz stretli štyrikrát a vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Lipska, ktoré vyhralo trikrát a jeden zápas sa skončil remízou. Zatiaľ posledné vzájomné súboje sa odohrali v sezóne 2018/2019, kedy vyhralo Lipsko doma 2:0 a vonku 3:1.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Anton, Kempf, Sosa – Mangala, Endo – Wamangituka, G. Castro (C), N. González – Kalajdžić.

    Náhradníci: Bredlow – Coulibaly, Klimowicz, Karazor, Massimo, Förster, Čurlinov, Mavropanos, Klement.

    RB Lipsko: Gulácsi – Orban, Upamecano, Halstenberg – Adams, Sabitzer (C), Kampl, Angeliño – Haidara, Olmo – Forsberg.

    Náhradníci: Martínez – Borkowski, Hwang Hi-čchan, Martel, Sörloth, Samardžič, Klostermann, Y. Poulsen, Wosz.

    Rozhodca: Dingert – Kempkes, Gerach.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Stuttgart bude hrať v bielych dresoch, Lipsko v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa hneď dostali pod tlak napádajúcich hráčov Lipska. Loptu však dokázali udržať na svojich kopačkách.
     
    2
    Stuttgart sa dostal na polovicu Lipska, loptu sa mu ale nepodarilo dostať k pokutovému územiu súpera. Po nepresnej prihrávke ju tak hostia získali.
     
    3
    Tí sa zatiaľ smerom dopredu úplne neponáhľajú a prihrávajú si loptu na vlastnej polovici. Domáci rozohrávajúcich obrancov Lipska vôbec nenapádajú.
     
    4
    Angeliño si nabehol na vysoký pas z pravej strany a na hranici šestnástky loptu z voleja zasiahol. Jeho strela letela k zemi k pravej tyči, brankár Kobel ju ale skvelým zákrokom dokázal vyraziť.
     
    5
    Forsbergov center z rohu potom preletel ponad celú domácu šestnástku na opačnú stranu, odkiaľ centroval Adams. Jeho nákop chytil domáci brankár Kobel.
     
    6
    Castro sa po pravom krídle tlačil k šestnástke Lipska, vracajúci sa Angeliño mu však dokázal loptu zobrať. Jeho odkop potom zachytili obrancovia Stuttgartu.
     
    7
    Po faule na pravej strane útočnej polovice získal Stuttgart priamy kop. Na center z neho si nabehol do stredu šestnástky Lipska González, ktorý však hlavou nasmeroval loptu nad Gulácsiho bránu.
     
    8
    Hostia sa so založením svojho útoku opäť príliš neponáhľajú. Lipsko má smerom dopredu zatiaľ „sviatočné“ tempo.
     
    10
    Domácim sa podarilo hosťom skomplikovať prechod stredom poľa a vytlačili ich naspäť na ich vlastnú polovicu ihriska. Po malej domov sa hrací predmet dostal dokonca i na kopačky brankára Gulácsiho.
     
    11
    Upamecano našiel presným nákopom na pravé krídlo Haidaru, ktorý si loptu spracoval a posunul dozadu na dobiehajúcich spoluhráčov. Lipsku sa tak podarilo usadiť sa pred šestnástkou Stuttgartu.
     
    12
    Sabitzer sa dostal k lopte na útočnej polovici a zo strednej vzdialenosti vystrelil na bránu. Jeho pokus však letel len v ideálnej výške pre brankára Kobela, ktorý ho bez väčších problémov chytil.
     
    13
    Stuttgartu sa podarilo zatlačiť hostí do obrany, obrancovia Lipska ale zatiaľ dokázali všetky ich centre odvrátiť z nebezpečného priestoru.
     
    14
    Wamangitukovu strelu z hranice šestnástky zablokoval Adams. Situáciu ešte kontroloval VAR, Adams však loptu zasiahol bokom. Hra teda môže pokračovať ďalej.
     
    15
    Držanie lopty: 42 % : 58 %
    Strely: 4:4
     
    16
    Castrov center odhlavičkoval Upamecano tak, že sa lopta vrátila na pravé krídlo ku Castrovi. Ten sa dostal do šestnástky, jeho prihrávku na Kalajdžića však odkopol do autu práve Upamecano.
     
    17
    Hosťom sa podarilo kombinujúcich domácich vytlačiť na ich polovicu ihriska, Angeliño však pred šestnástkou Stuttgartu fauloval rozohrávajúceho Kempfa.
     
    19
    Až na Angeliñovu nebezpečnú strelu z voleja sme zatiaľ nevideli nič, čo by výraznejšie stálo za zmienku. Hra sa odohráva hlavne medzi šestnástkami, kde prebiehajú takmer všetky kombinácie oboch tímov.
     
    20
    Anton chcel zaskočiť brankára Gulácsiho strelou zo stredu poľa, vystrelil však veľmi nepresne a maďarský gólman Lipska nemusel vôbec zasahovať.
     
    21
    Forsberg si nabehol na prihrávku medzi obrancov Stuttgartu a prenikol do šestnástky. V súboji so Stenzelom spadol a hlavný rozhodca tento súboj vyhodnotil ako podrazenie Forsberga, Lipsko tak bude kopať pokutový kop.
     
    21
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Forsberga Pascal Stenzel (VfB Stuttgart).
     
    22
    Emil Forsberg (RB Lipsko) kopol loptu do stredu brány, gólman Kobel ju však koncom kopačky zasiahol a zrazil ju do brvna vlastnej brány. Od neho sa hrací predmet odrazil naspäť do poľa.
     
    23
    Domáci následne získali rohový kop, center z neho však obrana Lipska dokázala vyriešiť. Odrazenú loptu potom získali hráči Stuttgartu, ktorý prechádzajú k postupnému útoku.
     
    24
    Postupný útok domácich ale napokon neviedol k ničomu a hostia loptu získali. Stuttgart sa bleskurýchlo zoradil do obranného postavenia.
     
    25
    Dobrým pohybom sa navyše napádajúcim domácim podarilo udržať hráčov Lipska na ich polovici ihriska. Upamecano preto nakopol loptu na pravé krídlo na Adamsa, pred ním ju však odhlavičkoval do autu Sosa.
     
    26
    Domáci vystihli rozohrávku hráčov Lipska a získali loptu. Mangala si ju potiahol k šestnástke hostí, spoza nej ale vystrelil vysoko nad Gulácsiho bránu.
     
    27
    Angeliño si nabehol na výborný pas na ľavé krídlo a už takmer z bránkovej čiary nacentroval na zadnú tyč. Tam bol Mangala, ktorý loptu odhlavičkoval do autu.
     
    28
    Haidara našiel prihrávkou z pravého krídla na prednej tyči Forsberga, ktorý si loptu spracoval a z otočky vystrelil nad Kobelovu bránu.
     
    30
    Domáci prišli v strede poľa o loptu a do úniku s ňou na pravom krídle vyrazil Haidara. Ten hľadal nákopom na zadnú tyč Olma, pred ním však loptu zrazil hlavou k svojmu brankárovi Stenzel.
     
    31
    Wamangituka prešiel hneď po výkope domáceho gólmana Kobela k útoku na pravom krídle, jeho center však zablokoval Angeliño.
     
    32
    Hostia potom loptu získali pod svoju kontrolu a opäť s pokojom rozohrávajú na vlastnej polovici. Domáci ich svojím vysokým napádaním nepúšťajú ani len do stredu poľa.
     
    33
    Upamecano tak nakopol loptu medzi stopérov Stuttgartu na Forsberga, ktorý však prehral hlavičkový súboj so Stenzelom. Guľatý nezmysel získavajú domáci.
     
    34
    Ďaleko sa s ňou však nedostali a hostia hneď prechádzajú do útoku. Olmo si narazil na pravom krídle loptu s Forsbergom, pred centrom mu ju však odkopol na roh Sosa.
     
    35
    Angeliñov center na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Stuttgartu. Stenzel potom odvrátil do autu i ďalší Angeliñov center z krídla.
     
    36
    Lipsko má v posledných minútach územnú iniciatívu, cez dobre organizovanú domácu obranu sa však do streleckých pozícií takmer vôbec nedostáva. I teraz majú hostia loptu na svojich kopačkách len v strede poľa.
     
    37
    Nepresný nákop na Forsberga zachytili obrancovia Stuttgartu. Lopta sa hneď dostala na útočnú polovicu a Castro kolmicou do šestnástky hľadal rozbehnutého Kalajdžića, ktorý však túto prihrávku nedokázal spracovať.
     
    39
    Postupná rozohrávka Lipska sa znovu zasekla na prehustenom strede poľa. Domáci dokonca donútili hostí i k malej domov na brankára Gulácsiho.
     
    40
    Endo podrazil na vlastnej polovici Sabitzera, ktorý si spracovával loptu. Priamy kop pre Lipsko z ľavej strany útočnej polovice.
     
    41
    Center zo štandardky doslova preskákal pokutovým územím až na Upamecana, ktorého prihrávku do druhej vlny zablokoval Kempf. Ten loptu odkopol do stredu poľa, kde ju však znovu získali hráči Lipska.
     
    42
    Center Angeliña z ľavého krídla odhlavičkoval Kempf len na hranicu vlastnej šestnástky, odkiaľ z voleja vystrelil nad Kobelovu bránu Olmo.
     
    42
    Žltú kartu za pokopnutie rozbehnutého Castra v strede poľa dostáva Marcel Sabitzer (RB Lipsko).
     
    43
    Sabitzer zasiahol vysokou nohou do stehna Gonzáleza a pokojne mohol dostať hneď i druhú žltú kartu, hra však pokračuje ďalej bez prerušenia.
     
    43
    Wamangitukov center z pravej strany letel pred bránkovisko na Kalajdžića, ktorému sa ale zakončenie vôbec nevydarilo a loptu nasmeroval mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    44
    Gólman Lipska Gulácsi nakopol loptu úplne presne na Angeliña, ktorý zľava ešte prihrával hrací predmet do druhej vlny na Sabitzera. Kapitán Lipska potom z prvej vystrelil vysoko nad Kobelovu bránu.
     
    45
    Domáci majú loptu na kopačkách, prihrávajú si však len v strede poľa. Hostia sú zoradení pred vlastnou šestnástkou v obrannom postavení.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hra sa v prvom polčase odohrávala hlavne v strede poľa a ani jeden z tímov nechcel príliš otvárať hru. Zaujímavých momentov sme preto veľa nevideli. Miernu územnú prevahu malo Lipsko, ktoré malo i viac gólových príležitostí, najväčšou však bola jednoznačne penalta Forsberga. Švéd ju ale premeniť nedokázal, keď ho vychytal brankár Stuttgartu Kobel. Domáci sa snažili vyrážať do rýchlych protiútokov, obrana Lipska ich však takmer všetky zachytila a jedinú vážnejšiu gólovú možnosť domácich zakončil Kalajdžić strelou tesne mimo Gulácsiho brány.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %
    Strely na bránu: 0:3
    Strely mimo: 6:5
    Rohy: 1:2
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 2:8
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Haidara si nabehol na Kamplovu kolmicu za obrancov Stuttgartu a ocitol sa sám pred domácim brankárom Kobelom. Strelou okolo jeho pravej nohy však obstrelil nielen vybiehajúceho gólmana, ale tesne minul i pravú tyč brány Stuttgartu.
     
    48
    Lipsko malo druhú gólovú možnosť v priebehu ani nie minúty. Forsberg sa dostal pomedzi obrancov Stuttgartu do šestnástky a vystrelil, zakončenie mu ale nevyšlo a jeho strela po zemi letela priamo na brankára Kobela.
     
    49
    Žltú kartu za držanie Olma dostáva Borna Sosa (VfB Stuttgart).
     
    50
    Haidarovu prihrávku na pravé krídlo prepustil obranca Stuttgartu za seba na Forsberga, ktorý však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    51
    Lipsko vstúpilo do druhého polčasu veľmi aktívne a domácim ešte prakticky nepožičalo loptu. Tí sa od začiatku druhého dejstva v podstate len bránia.
     
    53
    Forsberg bol podrazený pri spracovávaní lopty na útočnej polovici. Priamy kop pre Lipsko.
     
    54
    Angeliñov center domáca obrana odhlavičkovala na ľavú stranu, odkiaľ prišiel ďalší nákop hostí. Ten zasiahol hlavou Orban, jeho hlavičku však chytil brankár Kobel.
     
    55
    Haidara poslal pred domácu bránu strieľaný center a Angeliñovi na zadnej tyči chýbal možno krok na to, aby loptu zasiahol. Hrací predmet tak doletel až za bránkovú čiaru.
     
    56
    Forsberg si nabehol na prihrávku na ľavú stranu šestnástky a už takmer z bránkovej čiary ju posúval do druhej vlny na Haidaru. Ten loptu nechtiac zasiahol stehnom a od neho sa odrazila mimo Kobelovej brány.
     
    57
    Endovu kolmicu na Kalajdžića zastavil Upamecano. Po jeho odkope sa domáci vôbec prvýkrát v druhom polčase dostali na dlhšiu dobu na útočnú polovicu.
     
    58
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Saša Kalajdžić, prichádza Tanguy Coulibaly.
     
    59
    Striedajúci Coulibaly sa hneď zapojil do útoku svojho tímu, keď mu Wamangituka prenechal loptu na ľavom krídle. Coulibalyho center bol potom zablokovaný.
     
    61
    Stuttgart po aktivite Lipska prevzal iniciatívu a znovu sa mu podarilo nasťahovať sa na útočnú polovicu. Coulibaly potiahol loptu k šestnástke a prihrávkou zľava na os ihriska ju posunul k Endovi. Ten namieril strelou po zemi výrazne mimo Gulácsiho brány.
     
    62
    Odkop maďarského brankára Lipska do stredu poľa znovu získali domáci. Gonzálezov center z ľavej strany potom radšej zrazil Orban do autu.
     
    63
    Sosa si spracoval nákop na ľavé krídlo, narazil si loptu s Mangalom a nacentroval pred bránu Lipska. Upamecano jeho center zrazil a spoluhráči z obrany potom loptu opäť odkopli aspoň do stredu hracej plochy.
     
    64
    Lipsku sa po dlhšej dobe vydaril prechod do útoku. Angeliño nakopol z ľavého krídla loptu do šestnástky na voľného Haidaru, ktorý ju svojou hlavičkou nadvihol vysoko nad Kobelovu bránu.
     
    66
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    67
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Hostia otvárajú skóre! Sabitzer posunul loptu na ľavé krídlo na Angeliña, ktorého center na prednej tyči nadvihol Stenzel tak, že lopta spadla na zadnú tyč úplne ideálne k voľnému DANIMU OLMOVI. Ten potom z prvej zblízka nasmeroval loptu do odkrytej brány Stuttgartu.
     
    68
    Výborne hrajúci Angeliño si znovu zľava naviedol loptu do šestnástky, otočil sa okolo Stenzela a nakoniec získal zablokovaným centrom pre Lipsko rohový kop.
     
    69
    Forsberg nacentroval od rohovej zástavky na zadnú tyč, kde sa k hlavičke dostal Poulsen. Jeho zakončenie letelo len do bránkoviska, odkiaľ domáci odkopli loptu do autu.
     
    70
    Lipsko po strelenom góle úplne prevzalo iniciatívu. Domácim sa nedarí získať loptu pod svoju kontrolu a ak ju aj zastavia, tak ju pod tlakom napádajúcich hostí hneď odkopávajú do bezpečia.
     
    72
    Upamecano zastavil nákop na Coulibalyho. Domáci sa potom opäť zoradili v strede poľa, ich obrana však ani zďaleka nie je tak pevná, ako v prvom polčase a hostia sa pomerne rýchlo dostali na polovicu Stuttgartu.
     
    73
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Alexander Sörloth.
     
    74
    Sabitzerovu prihrávku na Haidaru domáci obrancovia zastavili, lopta sa však odrazila naspäť ku kapitánovi Lipska, ktorý vystrelil priamo do rúk pripraveného brankára Kobela.
     
    75
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Pascal Stenzel, prichádza Konstantinos Mavropanos.
     
    75
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Philipp Förster.
     
    77
    Hostia majú naďalej územnú prevahu a držia loptu pri šestnástke Stuttgartu. Domáci sa k lopte prakticky nemôžu dostať a po faule Wamangituku bude mať Lipsko k dispozícii ešte i priamy kop.
     
    78
    Adams leží na trávniku a ukazuje, že dostal kŕč do ľavej nohy. Už sú pri ňom lekári jeho tímu.
     
    79
    Sabitzerov nákop zo štandardky letel na zadnú tyč, kde odhlavičkoval pred nabiehajúcim Sörlothom loptu na rohový kop Mavropanos.
     
    80
    Angeliñov center z rohu obrana Stuttgartu odhlavičkovala z vlastnej šestnástky, lopta sa ale vrátila k hosťom. Haidarovu prízemnú strelu k ľavej tyči potom brankár Kobel skvelým zákrokom vyrazil, práve Haidara však bol pri vyrazenej lopte ako prvý a z dobrej pozície ju poslal nad odkrytú bránu Stuttgartu.
     
    81
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Tyler Adams, prichádza Lukas Klostermann.
     
    82
    Endo posunul pred šestnástkou Lipska loptu doľava na Gonzáleza, ktorý však trafil len obrancu hosťujúceho celku. Stuttgart získava rohový kop.
     
    83
    Center na prednú tyč brankár Gulácsi vyboxoval, pri tom však bol faulovaný nabiehajúcim hráčom Stuttgartu.
     
    83
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Marc-Oliver Kempf, prichádza Mateo Klimowicz.
     
    84
    Na opačnej strane chcel zaskočiť brankára Kobela strelou zo strednej vzdialenosti Olmo, po jeho pokuse však lopta doskákala výrazne mimo domácej brány.
     
    85
    Försterovu prihrávku na hranicu šestnástky predĺžil za obrancu Lipska do voľného priestoru na Antona González. Proti nemu potom vybehol brankár Gulácsi, ktorý Antonovu strelu skvelým zákrokom vyrazil.
     
    86
    Lipsko sa snaží získať čas kombináciou na útočnej polovici, hostia si však musia poradiť s aktívnym napádaním zo strany domácich.
     
    87
    González si obhodil Halstenberga, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a do samostatného úniku sa tak nedostal. Sosov center z ľavého krídla potom odhlavičkoval Orban.
     
    88
    Útok Stuttgartu nakoniec skončil ofsajdom Wamangituku. Brankár Lipska Gulácsi sa s rozohrávkou od svojej brány nijak neponáhľa.
     
    89
    Sabitzer výborným centrom do stredu šestnástky z pravého krídla našiel nabiehajúceho Sörlotha, ktorý loptu nasmeroval presne k zemi k pravej tyči. Domáci gólman Kobel však predviedol zrejme zákrok zápasu a túto hlavičku dokázal vyraziť.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Sabitzer sa po zisku lopty nezdržoval s rozohrávkou a bez váhania ju odkopol na polovicu Stuttgartu. Domáci sa teda rýchlo vrátili na polovicu svojho súpera.
     
    90+2
    Sörloth si spracoval na ľavom krídle odkop z vlastnej polovice, podržal loptu a potom ju prihral pred šestnástku na dobiehajúceho Sabitzera. Rakúšanova následná strela po zemi skončila výrazne mimo ľavej tyče Kobelovej brány.
     
    90+3
    Olmo odhlavičkoval vo vlastnej šestnástke center z pravého krídla a sám potom vyrazil po pravej strane do útoku. Už na útočnej polovici nakopol loptu do šestnástky, kde však pri snahe o jej spracovanie zasiahol Mavropanosa Angeliño.
     
    90+4
    Hostia dvakrát za sebou odhlavičkovali z nebezpečného priestoru nákop domácich a Mavropanos potom v strede poľa o loptu prišiel. Tú získali hráči Lipska, ktorí už zjavne čakajú na záverečný hvizd.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Lipsko v druhom polčase výrazne pridalo a vytvorilo si výrazne viac gólových príležitostí. Hostia však premenili jedinú, keď strelil v 67. minúte víťazný gól zápasu Olmo. Domáci sa potom snažili zatlačiť hostí do obrany a čiastočne sa im to i podarilo, rýchle protiútoky Lipska však boli neustálou hrozbou. Pri takto otvorených obranách mali oba tímy svoje šance na zmenu skóre, brankári Kobel i Gulácsi však predviedli niekoľko výborných zákrokov a za svoj chrbát už nepustili ani jednu loptu. Víťazstvo Lipska je však po tomto priebehu zápasu úplne zaslúžené.

    Lipsko sa vďaka tejto výhre dostáva priebežne do čela tabuľky, Bayern však svoj zápas v tomto kole proti Mainzu bude hrať až zajtra. Stuttgart sa prepadol na priebežné 11. miesto, na ktorom má pred 16. Bielefeldom osembodový náskok.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 1:9.
    Strely mimo: 9:13.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 10:10.
     
    Ďalší program:

    VfB Stuttgart
    15. kolo – 10. 1. 2021, 15:30: Augsburg – Stuttgart

    RB Lipsko
    15. kolo – 9. 1. 2021, 18:30: RB Lipsko – Dortmund
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:30:48)

    Michal Sadlek

    Góly: 67. Olmo

    Karty:   21. Stenzel (STU), 49. Sosa (STU) – 42. Sabitzer (RBL)

    Nepremenená penalta: 22. Forsberg (RBL), brankár Kobel zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 9:13. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:10.
    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (75. Mavropanos), Anton, Kempf (83. Klimowicz), Sosa – Mangala, Endo – Wamangituka, G. Castro (C) (75. Förster), N. González – Kalajdžić (58. Coulibaly).
    Náhradníci: Bredlow – Coulibaly, Klimowicz, Karazor, Massimo, Förster, Čurlinov, Mavropanos, Klement.

    RB Lipsko: Gulácsi – Orban, Upamecano, Halstenberg – Adams (81. Klostermann), Sabitzer (C), Kampl (66. Y. Poulsen), Angeliño – Haidara, Olmo – Forsberg (73. Sörloth).
    Náhradníci: Martínez – Borkowski, Hwang Hi-čchan, Martel, Sörloth, Samardžič, Klostermann, Y. Poulsen, Wosz.

    Rozhodca: Dingert – Kempkes, Gerach