Villarreal – Levante 2:1 (kon.) | Real Betis – Sevilla 1:1 (kon.) | Getafe – Valladolid 0:1 (kon.)
Real Madrid – Vigo 2:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (1:0)
Levante UD
Sobota 02.01.2021, 14:00 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (16:05:50)
     
    Ďalší program:

    Villarreal CF

    Copa de Rey: 2. kolo – 5. 1. 2021, 19:00: Zamora – Villarreal
    LaLiga: 18. kolo – 8. 1. 2021, 21:00: Celta Vigo – Villarreal

    Levante UD

    Copa de Rey: 2. kolo – 6. 1. 2021, 12:00: Portugalete – Levante
    LaLiga: 18. kolo – 10. 1. 2021, 14:00: Levante – Eibar
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 7:2.
    Strely mimo: 1:6.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 7:2.
    Fauly: 12:11.
     
    Úvod druhého polčas patril Villarrealu, ktorý si vytvoril niekoľko nádejných gólových príležitostí a nakoniec zo svojej aktivity vyťažil i gól Morena, ktorý (ako sa neskôr ukázalo) bol napokon víťazným. Levante postupne preberalo iniciatívu a zatlačilo hostí do obrany, za čo bolo odmenené gólom Sergia Leóna. Hostia potom pokračovali vo svojej aktivite a mali i možnosť vyrovnať, tú však nevyužili a pri rýchlych protiútokoch Villarrealu, napríklad strele Morena do tyče Fernándezovej brány. zase boli radi, že neinkasovali. Nadstavený čas si už Villarreal postrážil a nepustil hostí k ničomu.

    „Žltá ponorka“ sa tak po prehre v Seville vrátila na víťaznú vlnu a posúva sa na priebežné 4. miesto, na ktorom má pred 5. Sevillou trojbodový náskok. Villarreal má však v tejto chvíli odohrané až o tri zápasy viac. Levante prehralo po troch zápasoch bez prehry a je na priebežnom 12. mieste s trojbodovým náskokom pred 18. Valladolidom.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledný nákop brankára Aitora Fernándeza do šestnástky Villarrealu domáci obrancovia odhlavičkovali do bezpečia. Hostia už čas na ďalší útok zrejme mať nebudú.
     
    90+2
    Levante však znovu zráža zbytočná nepresnosť. Nevydarenú prihrávku na pravé krídlo si nedokázal Son spracovať na hracej ploche a lopta skončila za bránkovou čiarou. Gólman Villarrealu Asenjo sa s odkopom od svojej brány nijak neponáhľa.
     
    90+1
    Levante sa po zhruba minúte podarilo loptu získať a bleskurýchlo sa dostalo na útočnú polovicu. Clercov center z ľavého krídla odhlavičkoval Albiol, avšak len k hráčom Levante v strede poľa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Chukwueze navyše ešte vystihol prihrávku hostí v strede poľa a hneď posunul guľatý nezmysel na spoluhráčov. Trigueros si potom doslova vypýtal faul od protihráča, čím získal pre Villarreal ďalší čas.
     
    88
    Hosťom sa podarilo loptu získať, dobre napádajúci hráči Villarrealu ich však teraz držia na ich polovici ihriska.
     
    87
    Domáci sa lopty zmocnili a snažia sa prihrávkami na vlastnej polovici získavať čas. Hostia musia behať za kombinujúcimi domácimi hráčmi zo strany na stranu.
     
    86
    Sonov center z pravej strany doletel na hranicu šestnástky Villarrealu k Moralesovi, ktorý tvrdou strelou z voleja trafil Martího. Lopta po odraze od útočníka Levante končí výrazne mimo domácej brány.
     
    85
    Za Malsovým nákopom medzi obrancov Villarrealu si nabiehal do šestnástky domácich Martí a útočník Levante v súboji s Torresom spadol. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať ďalej.
     
    84
    Žltú kartu za zásah do ruky Costu kopačkou dostáva Mickaël Malsa (Levante UD). Ďalší veľmi diskutabilný verdikt hlavného rozhodcu Fuertesa v dnešnom zápase...
     
    83
    Costa vypichol sklzom loptu Malsovi, ktorý sa však pošmykol a vletel do domáceho hráča. Obaja zostávajú ležať na trávniku, ošetrenie ale potrebovať zrejme nebudú.
     
    82
    Hostia sa tak mohli vrátiť na útočnú polovicu. Domáci sa zatiahli pred vlastné pokutové územie a prenechávajú hosťom iniciatívu.
     
    81
    Estupiñán vyhral na ľavej strane rýchlostný súboj so Sonom a prihral na hranicu šestnástky Chukwuezemu. Ten si loptu spracoval, strelou po zemi ale len rozcvičil brankára Levante Fernándeza.
     
    80
    Moralesov center z krídla zablokoval na roh domáci kapitán Albiol. Villarreal potom nákop od rohovej zástavky vyriešil a domáci okamžite vyrážajú do rýchleho protiútoku.

    Michal Sadlek

    Góly: 19. Niño, 54. G. Moreno – 73. S. León

    Karty:   45. Pino (VLR) – 84. Malsa (LVN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 12:11.
    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol (C), P. Torres, Alfonso Pedraza (76. J. Costa) – Trigueros, Parejo, Moisés Gómez (67. Estupiñán) – G. Moreno, Niño (46. Foyth), Pino (46. Chukwueze).
    Náhradníci: Rulli – Baena, Ra. Funes Mori, Chakla, J. Costa, Chukwueze, Estupiñán, Raba, Foyth, Bacca.

    Levante UD: Aitor Fernández – Son, Coke (C) (65. De Frutos), Ó. Duarte, Toňo (71. Miramón) – Rochina (29. Malsa), Radoja, Melero (63. Morales), C. Clerc – Martí, Goméz (70. S. León).
    Náhradníci: Koke, Cárdenas – Morales, Malsa, S. León, Postigo, Kočorašvili, Miramón, De Frutos, Alfredo Pedraza.

    Rozhodca: Fuertes – Rojas, Aguilar