Villarreal – Levante 2:1 (kon.) | Real Betis – Sevilla 1:1 (kon.) | Getafe – Valladolid 0:1 (kon.)
Real Madrid – Vigo 2:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (1:0)
Levante UD
Sobota 02.01.2021, 14:00 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (16:05:50)
     
    Ďalší program:

    Villarreal CF

    Copa de Rey: 2. kolo – 5. 1. 2021, 19:00: Zamora – Villarreal
    LaLiga: 18. kolo – 8. 1. 2021, 21:00: Celta Vigo – Villarreal

    Levante UD

    Copa de Rey: 2. kolo – 6. 1. 2021, 12:00: Portugalete – Levante
    LaLiga: 18. kolo – 10. 1. 2021, 14:00: Levante – Eibar
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 7:2.
    Strely mimo: 1:6.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 7:2.
    Fauly: 12:11.
     
    Úvod druhého polčas patril Villarrealu, ktorý si vytvoril niekoľko nádejných gólových príležitostí a nakoniec zo svojej aktivity vyťažil i gól Morena, ktorý (ako sa neskôr ukázalo) bol napokon víťazným. Levante postupne preberalo iniciatívu a zatlačilo hostí do obrany, za čo bolo odmenené gólom Sergia Leóna. Hostia potom pokračovali vo svojej aktivite a mali i možnosť vyrovnať, tú však nevyužili a pri rýchlych protiútokoch Villarrealu, napríklad strele Morena do tyče Fernándezovej brány. zase boli radi, že neinkasovali. Nadstavený čas si už Villarreal postrážil a nepustil hostí k ničomu.

    „Žltá ponorka“ sa tak po prehre v Seville vrátila na víťaznú vlnu a posúva sa na priebežné 4. miesto, na ktorom má pred 5. Sevillou trojbodový náskok. Villarreal má však v tejto chvíli odohrané až o tri zápasy viac. Levante prehralo po troch zápasoch bez prehry a je na priebežnom 12. mieste s trojbodovým náskokom pred 18. Valladolidom.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledný nákop brankára Aitora Fernándeza do šestnástky Villarrealu domáci obrancovia odhlavičkovali do bezpečia. Hostia už čas na ďalší útok zrejme mať nebudú.
     
    90+2
    Levante však znovu zráža zbytočná nepresnosť. Nevydarenú prihrávku na pravé krídlo si nedokázal Son spracovať na hracej ploche a lopta skončila za bránkovou čiarou. Gólman Villarrealu Asenjo sa s odkopom od svojej brány nijak neponáhľa.
     
    90+1
    Levante sa po zhruba minúte podarilo loptu získať a bleskurýchlo sa dostalo na útočnú polovicu. Clercov center z ľavého krídla odhlavičkoval Albiol, avšak len k hráčom Levante v strede poľa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Chukwueze navyše ešte vystihol prihrávku hostí v strede poľa a hneď posunul guľatý nezmysel na spoluhráčov. Trigueros si potom doslova vypýtal faul od protihráča, čím získal pre Villarreal ďalší čas.
     
    88
    Hosťom sa podarilo loptu získať, dobre napádajúci hráči Villarrealu ich však teraz držia na ich polovici ihriska.
     
    87
    Domáci sa lopty zmocnili a snažia sa prihrávkami na vlastnej polovici získavať čas. Hostia musia behať za kombinujúcimi domácimi hráčmi zo strany na stranu.
     
    86
    Sonov center z pravej strany doletel na hranicu šestnástky Villarrealu k Moralesovi, ktorý tvrdou strelou z voleja trafil Martího. Lopta po odraze od útočníka Levante končí výrazne mimo domácej brány.
     
    85
    Za Malsovým nákopom medzi obrancov Villarrealu si nabiehal do šestnástky domácich Martí a útočník Levante v súboji s Torresom spadol. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať ďalej.
     
    84
    Žltú kartu za zásah do ruky Costu kopačkou dostáva Mickaël Malsa (Levante UD). Ďalší veľmi diskutabilný verdikt hlavného rozhodcu Fuertesa v dnešnom zápase...
     
    83
    Costa vypichol sklzom loptu Malsovi, ktorý sa však pošmykol a vletel do domáceho hráča. Obaja zostávajú ležať na trávniku, ošetrenie ale potrebovať zrejme nebudú.
     
    82
    Hostia sa tak mohli vrátiť na útočnú polovicu. Domáci sa zatiahli pred vlastné pokutové územie a prenechávajú hosťom iniciatívu.
     
    81
    Estupiñán vyhral na ľavej strane rýchlostný súboj so Sonom a prihral na hranicu šestnástky Chukwuezemu. Ten si loptu spracoval, strelou po zemi ale len rozcvičil brankára Levante Fernándeza.
     
    80
    Moralesov center z krídla zablokoval na roh domáci kapitán Albiol. Villarreal potom nákop od rohovej zástavky vyriešil a domáci okamžite vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    79
    Martí fauloval pri napádaní na útočnej polovici Pareja. Tomu sa z trávnika príliš nechce a zjavne získava pre svoj tím sekundy.
     
    78
    Moreno si pred šestnástkou Levante naviedol loptu z pravej strany na os ihriska a technickou strelou trafil pravú tyč brány Aitora Fernándeza.
     
    76
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Alfonso Pedraza, prichádza Jaume Costa.
     
    76
    Morales sa znovu uvoľnil na ľavom krídle, tentokrát ale posunul loptu do druhej vlny až pred šestnástku Villarrealu a odtiaľ vystrelil Martí z prvej vysoko nad domácu bránu.
     
    75
    Levante už mohlo i vyrovnať! Morales sa z ľavej strany popri bránkovej čiare prekľučkoval až k bránkovisku a prihrávkou do druhej vlny našiel v strede šestnástky voľného De Frutosa. Ten z voleja vystrelil tesne mimo pravej tyče Asenjovej brány.
     
    73
    Levante dalo gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do hry! Radoja si nabehol na pravom krídle na autové vhadzovanie Sona a centrom už takmer z bránkovej čiary poslal loptu na hranicu bránkoviska. Tam sa k hlavičke dostal SERGIO LEÓN, ktorého zakončenie sa odrazilo od pravej tyče do Asenjovej brány.
     
    72
    Držanie lopty: 55 % : 45 %
     
    71
    Levante sa konečne podarilo domácich dostať skutočne pod tlak, tí však i tak disciplinovane držia obranné postavenie a stále nepúšťajú hostí do streleckých pozícií.
     
    71
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Toňo, prichádza Jorge Miramón.
     
    70
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Dani Goméz, prichádza Sergio León.
     
    69
    Hostia majú v posledných minútach loptu častejšie na svojich kopačkách, kvôli aktívnemu presingu domácich ale buď len v strede poľa alebo na vlastnej polovici. Do bezprostrednej blízkosti pokutového územia Villarrealu sa Levante prakticky nedostáva.
     
    68
    Trigueros obral hostí o loptu v strede poľa a hneď na vzdialenosť asi 50 metrov nakopával hrací predmet na pravé krídlo na Chukwuezeho. Ten túto prihrávku na hracej ploche dobehnúť nedokázal.
     
    67
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Moisés Gómez, prichádza Pervis Estupiñán.
     
    67
    Striedajúci De Frutos si narazil na pravom krídle loptu s Martím a chcel sa uvoľniť cez Alfonsa Pedrazu, loptu si však pri svojej kľučke nechtiac posunul za bránkovú čiaru.
     
    66
    Center z rohu domácich obrana Levante vyriešila a hostia, ktorým sa smerom dopredu v druhom polčase vôbec nedarí, tak majú ďalšiu možnosť založiť svoj útok.
     
    65
    Parejo obral pred šestnástkou Levante o loptu Malsu, potiahol si ju do pokutového územia a posunul do ľavej strany na Morena. Ten pohotovo vystrelil, brankár Fernández sa však dokázal presunúť a loptu včas výborným zákrokom vyrazil.
     
    65
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Coke, prichádza Jorge De Frutos.
     
    63
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Gonzalo Melero, prichádza José Luis Morales.
     
    61
    Moreno pripravil prihrávkou z ľavej strany šestnástky do druhej vlny streleckú pozíciu Parejovi, jeho strelu však dokázal brankár hostí Aitor Fernádez vyraziť.
     
    60
    Aktívne hrajúci Chukwueze tak znovu mohol potiahnuť loptu na útočnú polovicu a jeho spoluhráči sa usadili pri šestnástke Levante k ďalšiemu postupnému útoku.
     
    59
    Až po dvoch rohových kopoch sa hostia konečne dostali k lopte, ich útočná akcia však končí útočným faulom kapitána Cokeho.
     
    57
    Domáci majú po strelenom góle iniciatívu a hostia sú zatiahnutí hlboko v obrane. Coke navyše zablokoval center z krídla na rohový kop.
     
    56
    Villarreal získal rohový kop. Center z neho sa od hráčov na prednej tyči dostal na zadnú tyč k úplne voľnému Morenovi, ktorý mal čas dokonca si loptu i spracovať. Jeho zakončenie nakoniec zrazil nad svoju bránu jeden z obrancov Levante.
     
    54
    Villarreal dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Chukwueze potiahol po pravej strane loptu k šestnástke Levante, kde ju posunul doľava na GERARDA MORENA. Tomu lopta zdanlivo odskočila od nohy, avšak presne tak, aby ju dokázal vystreliť prízemnou strelou k pravej tyči Fernándezovej brány.
     
    53
    Martí si nabehol na ľavú stranu šestnástky Villarrealu na Clercovu prihrávku, loptu si ale nedokázal spracovať a prihrávkou len trafil jedného z obrancov Villarrealu. Domáci prechádzajú do rýchleho protiútoku.
     
    52
    Hosťom sa podarilo domácich zatlačiť do obrany, do streleckej pozície alebo pozície na center sa však stále nedostali.
     
    51
    Levante však prakticky okamžite znovu obralo domácich o loptu a má tak druhý pokus na založenie solídnejšieho postupného útoku.
     
    50
    Martímu sa však podarilo obrať domácich obrancov o loptu a hneď ju posunúť na spoluhráčov. Levante ale túto možnosť na útok pokazilo úplne samo, keď si nedokázal Malsa na pravom krídle spracovať loptu.
     
    49
    Villarreal vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne a domáci prakticky ešte nepožičali loptu hosťom. Teraz si ju prihrávajú obrancovia Villarrealu pred vlastnou šestnástkou.
     
    48
    Chukwueze si z pravej strany šestnástky naviedol loptu do streleckej pozície a zakrútil ju k vzdialenejšej tyči, gólman Aitor Fernández však túto strelu dobrým zákrokom vyrazil.
     
    47
    Trigueros vysunul za obranu Levante do šestnástky Moisésa Gómeza, ktorého strelu po zemi však nohou vyrazil brankár Aitor Fernández. Prípadný gól Villarrealu by ale neplatil kvôli Gómezovmu ofsajdu.
     
    46
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Fernando Niño, prichádza Juan Foyth.
     
    46
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Yeremi Pino, prichádza Samuel Chukwueze.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 15:03.
     
    Hráči Levante sa po polčasovom hvizde ešte zoskupili okolo hlavného rozhodcu, s ktorým preberajú niektoré jeho verdikty. Domáci niekoľkokrát veľmi tvrdo faulovali hráčov Levante, hlavný rozhodca Pablo González Fuertes však ukázal domácim hráčom len jednu žltú kartu. Z týchto minimálne diskutabilných situácií vyčnieva predovšetkým zásah Peñu do hlavy Toňa v hlavičkovom súboji, po ktorom otrasený obranca Levante kvôli ošetrovaniu chýbal v obrane a Villarreal otvoril skóre zásluhou gólu Niña. Domáci mali potom územnú prevahu a hosťom trvalo nejakú dobu, než sa otriasli. Záver prvého dejstva však patril Levante, ktoré zatlačilo domácich do obrany a v nadstavenom čase malo i svoju najväčšiu gólovú príležitosť, Cokeho strelu z priameho kopu však vyrazil výborným zákrokom domáci brankár Asenjo.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 55 % : 45 %
    Strely na bránu: 3:1
    Strely mimo: 0:3
    Rohy: 0:3
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 7:5
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Coke zakrútil loptu z priameho kopu ponad múr pod brvno domácej brány, gólman Asenjo ju však skvelým zákrokom dokázal vyraziť.
     
    45+1
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    45
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Melera Yeremi Pino (Villarreal CF). Melero ešte zostáva ležať na trávniku, bude ale zrejme v poriadku a Levante bude mať k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti 20 metrov od Asenjovej brány.
     
    44
    Záver prvého polčasu sa nesie v duchu aktivity Levante. Toňov center z ľavej strany odhlavičkoval Albiol mimo vlastnej šestnástky, pred ňou však Pino šliapol na nohu Melerovi.
     
    43
    Levante sa snaží o postupnú rozohrávku, vysoko napádajúci hráči Villarrealu ale teraz držia hostí vysokým presingom pri ich šestnástke. Lopta sa dokonca dostala malou domov až k brankárovi Aitorovi Fernándezovi.
     
    42
    Domácim sa podarilo vytlačiť hostí až k ich šestnástke a Pino pri napádaní fauloval Melera. Ten sa znovu rozčúlene otočil na hlavného rozhodcu.
     
    41
    Coke na prednej tyči predlžoval loptu za seba, Alfonso Pedraza ju však zrazil na ďalší roh. Center z neho potom domáca obrana odvrátila do bezpečia.
     
    40
    Goméz prenikol z ľavého krídla do šestnástky a popri bránkovej čiare sa tlačil k bráne. Jeho prihrávku do druhej vlny zrazil na roh Trigueros.
     
    39
    Malsovu kolmicu na rozbehnutého Sona zastavil Albiol. Domácim sa potom rozohrávka znovu nevydarila a loptu vrátili veľmi rýchlo hosťom.
     
    38
    Levante sa znovu podarilo loptu získať a po ľavom krídle sa tlačilo k šestnástke. Tam si však neporozumeli Goméz s Melerom a druhý menovaný si nakoniec spracovával prihrávku v ofsajde.
     
    37
    Coke sa objavil na trochu neobvyklej pozícii na pravom krídle, odkiaľ poslal prízemný center na prednú tyč. Tam si však nenabiehal nikto v modročervenom drese, lopta tak skončila v rukaviciach pripraveného brankára Villarrealu Asenja.
     
    36
    Clercov nákop pred šestnástku Villarrealu odkopol domáci kapitán Albiol do autu. Hostia sa nasťahovali k pokutovému územiu domácich.
     
    34
    Domáci ľavý obranca však guľatý nezmysel odkopol len k obrancom Levante, ktorí založili ďalšiu „vlnu“ svojho útoku.
     
    33
    Hostia smerom dopredu konečne trochu ožívajú. Son vysunul prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Malsu, ten sa ale cez Alfonsa Pedrazu k centru nedostal.
     
    32
    Hostia majú dnes hromadu smolu. Martí v hlavičkovom súboji zasiahol nechtiac lakťom do hlavy svojho spoluhráča Malsu, ktorý pred malou chvíľou prišiel na trávnik. Zdá sa však, že Malsa bude v poriadku.
     
    32
    Prízemný center Sona z pravej strany prešiel cez niekoľkých hráčov Villarrealu a Levante v domácej šestnástke až na zadnú tyč k dobiehajúcemu Gomézovi, ktorý však asi nečakal, že lopta k nemu doletí a veľmi nevydareným zakončením trafil vracajúceho sa obrancu Torresa.
     
    31
    Pino sa uvoľnil na ľavom krídle a prenikol až do šestnástky Levante. Tam si posunul loptu na ľavačku, strela mu však veľmi nesadla a vystrelil priamo na pripraveného brankára Fernándeza.
     
    30
    Villarreal má v tejto chvíli dianie na trávniku plne pod kontrolou a hostia majú obrovský problém sa aspoň na okamih dostať k lopte. Domáci si ju prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    29
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Rubén Rochina, prichádza Mickaël Malsa.
     
    29
    Rochina ukazuje na striedačku, že nemôže ani po ošetrení pokračovať a čoraz viac kríva. Hostia pripravujú prvé a vynútené striedanie.
     
    28
    Toňo sa asi chcel pomstiť Peñovi za jeho tvrdý zákrok pred gólom Villarrealu a po odohraní lopty ho doslova vytlačil za autovú čiaru. Villarreal rozohral následnú štandardku nakrátko po zemi a pokračuje v postupnej kombinácii.
     
    27
    Trigueros dostal tentokrát sám prihrávku od Pinu na ľavú stranu šestnástky, jeho strelu ale zrazil kapitán Levante Coke. Lopta skončila u brankára Aitora Fernándeza, ktorý ju však odkopom do stredu poľa vrátil domácim hráčom.
     
    26
    Trigueros vystihol rozohrávku Levante a prihrávkou na ľavú stranu šestnástky hneď vyslal do úniku Pina. Ten si ale nechal loptu odskočiť až príliš do strany a jeho spätnú prihrávku pred bránu odkopol do bezpečia Duarte.
     
    25
    Alfonso Pedraza podrazil po strate lopty sklzom Sona. Ani tentokrát nedostal domáci hráč žltú kartu a hlavný rozhodca mu len dohovára.
     
    24
    Domáci majú naďalej hrací predmet pod svojou kontrolou a postupne znovu zatláčajú hostí do obrany. Tí zatiaľ pokrývajú všetky voľné priestory.
     
    23
    Rozhodené Levante hneď po výkope prišlo o loptu a domáci sa s ňou zatiahli pred vlastnú šestnástku. Tam si ju prihráva hlavne obranná štvorica Villarrealu.
     
    22
    Držanie lopty: 62 % : 38 %
     
    21
    VAR definitívne potvrdil Niñov gól! Villarreal tak vedie 1:0.
     
    20
    Gól ešte skúma VAR kvôli možnému ofsajdu Pinu. Hráči Levante okrem toho ešte zjavne preberajú s hlavným rozhodcom zákrok Peñu na Toňa, za ktorý nedostal domáci obranca ani len žltú kartu.
     
    19
    Villarreal dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Trigueros vysunul na ľavom krídle za obranu Levante Alfonsa Pedrazu, ktorý loptu poslal po zemi do bránkoviska hostí. Na prednej tyči ju ešte tesne nezasiahol Pino, za ním sa to však už podarilo FERNANDOVI NIÑOVI, ktorý ju bez problémov dorazil do odkrytej brány Levante.
     
    18
    Toňo našťastie odišiel za autovú čiaru po vlastných. Peñovi medzitým hlavný rozhodca len dohováral, čo pri tom, aký zákrok pravý obranca Villarrealu predviedol, je prinajmenšom divné...
     
    17
    Peña v hlavičkovom súboji doslova vletel lakťom do hlavy Toňa, ktorý sa okamžite zrútil na trávnik. I on musí byť ošetrený.
     
    16
    Rochina po takmer minúte odkríval za autovú čiaru v sprievode lekárov a potom sa vrátil na trávnik. Loptu majú na kopačkách jeho spoluhráči.
     
    15
    Rochina zrazil pred vlastnou šestnástkou Triguerosovu strelu do rúk svojho brankára Aitor Fernándeza. Trigueros ho však pri tom zasiahol do nohy a Rochina preto zostáva ležať na trávniku.
     
    14
    S centrom z rohu si obrana Villarrealu poradila a následne vyriešila i Toňov center z pravého krídla. Proti nákopu na Niña potom vybehol na opačnej strane pred vlastnú šestnástku brankár Aitor Fernández, ktorý loptu odhlavičkoval do autu.
     
    13
    Martího center z ľavého krídla vyboxoval brankár Asenjo. Lopta sa potom dostala na pravé krídlo k Rochinovi, ktorému ju odkopol na prvý rohový kop Levante Peña.
     
    12
    Levante sa dostalo k lopte a vracia domácim predošlý tlak i s úrokmi. Teraz je k vlastnej šestnástke zatlačený Villarreal, ktorý tiež drží proti kombinujúcim hosťom obranné postavenie.
     
    11
    Rochina získal loptu pred vlastnou šestnástkou a krásnym pasom na ľavú stranu útočnej polovice vysunul do otvorenej obrany Villarrealu Goméza. Ten si hrací predmet potiahol k šestnástke a nacentroval, loptu však odhlavičkoval mimo vlastného pokutového územia Torres.
     
    10
    Odrazenú loptu však získali znovu domáci, ktorí teraz zatláčajú hráčov Levante hlboko do obrany.
     
    9
    Pino si nabehol na Parejovu kolmicu na ľavé krídlo, center sa mu ale vôbec nevydaril a jeho slabý nákop odkopol Coke.
     
    8
    To sa Levante podarilo, domáci tak musia útočiť „do plných“. Loptu si Villarreal prihráva zo strany na stranu a snaží sa nájsť medzeru v obrannom postavení svojho súpera.
     
    7
    Alfonso Pedraza zasiahol na pravom krídle Sona. Hostia rozohrali štandardku rýchlo po zemi, nedostali sa však ani len k centru a museli sa okamžite vrátiť dozadu.
     
    6
    Levante sa snaží dostať do hry a hostia držia loptu na svojich kopačkách. Domáci ich zatiaľ vytláčajú na ich polovicu ihriska.
     
    5
    Moreno si nabehol na Triguerosovu prihrávku za obranu Levante a z bránkovej čiary vrátil loptu do stredu šestnástky hostí. Tam sa k hlavičke dostal Niño, ktorého však vychytal vybiehajúci brankár hostí Aitor Fernández. Čiarový rozhodca potom odmával Morenovi ofsajd, opakované zábery ho ale preukázať nedokázali...
     
    4
    Domáci sa potom vrátili na útočnú polovicu a znovu sa kombináciou na krátke prihrávky postupne približujú k pokutovému územiu Levante.
     
    3
    Na konci tejto útočnej akcie Levante bol Martí, ktorý vystrelil zo strednej vzdialenosti nad Asenjovu bránu.
     
    2
    Domáci sa síce dostali na útočnú polovicu, ich akcia ale neviedla k ničomu. Hostia po zisku lopty prechádzajú prvýkrát do útoku.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Lopta sa dostala k obrancom Villarrealu, ktorí napriek vysokému presingu Levante zakladajú svoj postupný útok spred vlastnej šestnástky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Villarreal bude hrať v žltých dresoch, Levante v modročervených.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, prvý zápas španielskej LaLigy v roku 2021 sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol (C), P. Torres, Alfonso Pedraza – Trigueros, Parejo, Moisés Gómez – G. Moreno, Niño, Pino.

    Náhradníci: Rulli – Baena, Ra. Funes Mori, Chakla, J. Costa, Chukwueze, Estupiñán, Raba, Foyth, Bacca.

    Levante UD: Aitor Fernández – Son, Coke (C), Ó. Duarte, Toňo – Rochina, Radoja, Melero, C. Clerc – Martí, Goméz.

    Náhradníci: Koke, Cárdenas – Morales, Malsa, S. León, Postigo, Kočorašvili, Miramón, De Frutos, Alfredo Pedraza.

    Rozhodca: Fuertes – Rojas, Aguilar.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v minulom desaťročí hovorí v prospech Villarrealu, ktorý zo 16 súbojov proti Levante vyhral 9, remizoval jeden a prehral šesť. Doma sa mu proti tomuto súperovi darí ešte viac, keď naposledy na vlastnom trávniku s Levante prehral ešte v októbri 2011. V minulej sezóne sa oba vzájomné zápasy týchto dvoch klubov skončili rovnakým výsledkom – domáci tím vyhral 2:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    20. 1. 2018: Villarreal – Levante 2:1
    4. 11. 2018: Villarreal – Levante 1:1
    10. 3. 2019: Levante – Villarreal 0:2
    23. 8. 2019: Levante – Villarreal 2:1
    15. 2. 2020: Villarreal – Levante 2:1
     


    Levante UD

    Levante sa po zlom vstupe do súťaže postupne rozohralo do veľmi dobrej formy a po sérii piatich remíz 1:1 za sebou začalo v decembri 2020 konečne i vyhrávať. V posledných piatich zápasoch nezabodovalo len v Barcelone, i tam však prehralo len o jeden gól. Vďaka týmto zlepšeným výkonom sa tento klub trochu vzdialil od zostupových priečok a pred týmto kolom bol na 11. mieste s trojbodovým náskokom pred 18. Valladolidom. Levante v posledných týždňoch zlepšilo hlavne útočnú produktivitu a už len šesť tímov má viac strelených gólov ako práve Levante (20 strelených gólov). Vonku však i v tomto období zbieralo hlavne remízy a z ôsmich zápasov na cudzích trávnikoch v tomto ročníku vyhralo jediný.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Levante – Getafe 3:0
    Barcelona – Levante 1:0
    Levante – Real Sociedad 2:1
    Huesca – Levante 1:1
    Levante – Betis 4:3
     


    Villarreal CF

    Prehrou v Seville v minulom kole sa skončila séria 12 ligových zápasov Villarrealu bez prehry. Keďže však „Žltá ponorka“ má na svojom konte až osem remíz zo 16 odohraných zápasov, tak sa v tabuľke pred týmto kolom nachádzala až na piatom mieste. Villarrealu sa darí hlavne v obrane, len štyri tímy totiž inkasovali menej gólov ako on (16 inkasovaných gólov). Doma v tejto sezóne Villarreal ešte neprehral a v tabuľke zápasov doma je na štvrtom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Villarreal – Elche 0:0
    Betis – Villarreal 1:1
    Osasuna – Villarreal 1:3
    Villarreal – Athletic Bilbao 1:1
    Sevilla – Villarreal 2:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Villarreal CF – Levante UD. Stretnutie 17. kola španielskej LaLigy sa začne o 14:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 19. Niño, 54. G. Moreno – 73. S. León

    Karty:   45. Pino (VLR) – 84. Malsa (LVN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 12:11.
    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol (C), P. Torres, Alfonso Pedraza (76. J. Costa) – Trigueros, Parejo, Moisés Gómez (67. Estupiñán) – G. Moreno, Niño (46. Foyth), Pino (46. Chukwueze).
    Náhradníci: Rulli – Baena, Ra. Funes Mori, Chakla, J. Costa, Chukwueze, Estupiñán, Raba, Foyth, Bacca.

    Levante UD: Aitor Fernández – Son, Coke (C) (65. De Frutos), Ó. Duarte, Toňo (71. Miramón) – Rochina (29. Malsa), Radoja, Melero (63. Morales), C. Clerc – Martí, Goméz (70. S. León).
    Náhradníci: Koke, Cárdenas – Morales, Malsa, S. León, Postigo, Kočorašvili, Miramón, De Frutos, Alfredo Pedraza.

    Rozhodca: Fuertes – Rojas, Aguilar