Valencia – Sevilla 0:1 (kon.) | Elche – Osasuna 2:2 (kon.) | Huesca – Levante 1:1 (kon.)
Sociedad – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Valladolid – Barcelona 0:3 (kon.) | Villarreal – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:2 (0:0)
Atlético Madrid
Utorok 22.12.2020, 19:45 • Reale Arena, San Sebastian • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Sociedad San Sebastian – Atlético Madrid. Stretnutie 15. kola španielskej LaLigy sa začne o 19:45.
     


    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad začal v decembri strácať dych a tím, ktorý mal ešte na konci novembra možno najlepšiu formu zo všetkých tímov španielskej LaLigy, nevyhral tento mesiac ani jeden zápas. V domácej ligovej súťaži nevyhral Real Sociedad päťkrát za sebou, pričom posledné dva zápasy prehral, a spolu s Európskou ligou už nevyhral osem súťažných zápasov za sebou. Pred týmto súbojom je v tabuľke na treťom mieste o tri body za lídrom Atléticom Madrid, má však až o tri odohrané zápasy viac. Napriek problémom v posledných zápasoch má Real Sociedad stále druhú najlepšiu obranu ligy (10 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma je na piatom mieste, keď v siedmich domácich zápasoch získal 12 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Sociedad – Villarreal 1:1
    Alavés – Real Sociedad 0:0
    Real Sociedad – Eibar 1:1
    Barcelona – Real Sociedad 2:1
    Levante – Real Sociedad 2:1
     


    Atlético Madrid

    Madridčania majú túto ligovú sezónu zatiaľ rozohranú skvele a i keď utrpeli prvú prehru v madridskom derby od Realu (0:2), tak sú na prvom mieste o skóre pred svojím mestským rivalom. Atlético má navyše ešte dva zápasy k dobru a darí sa mu na všetkých frontoch. Jeho útok je jedným z najproduktívnejších v lige (24 strelených gólov), v čom však priam exceluje, je obrana, pretože Atlético inkasovalo za 12 odohraných ligových zápasov len päť gólov. Na cudzích ihriskách vyhralo Atlético v tejto sezóne tri z piatich zápasov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Atlético Madrid – Barcelona 1:0
    Valencia – Atlético Madrid 0:1
    Atlético Madrid – Valladolid 2:0
    Real Madrid – Atlético Madrid 2:0
    Atlético Madrid – Elche 3:1
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná ligová bilancia z minulého desaťročia hovorí výrazne v prospech Atlética Madrid, ktoré z 20 vzájomných zápasov vyhralo 13. Real Sociedad vyhral päťkrát a dva súboje týchto dvoch klubov nemali víťaza. V minulom ročníku však bol vo vzájomných zápasoch lepší Real Sociedad, ktorý vyhral doma 2:0 a v odvete v Madride uhral remízu 1:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    19. 4. 2018: Real Sociedad – Atlético Madrid 3:0
    27. 10. 2018: Atlético Madrid – Real Sociedad 2:0
    3. 3. 2019: Real Sociedad – Atlético Madrid 0:2
    14. 9. 2019: Real Sociedad – Atlético Madrid 2:0
    19. 7. 2020: Atlético Madrid – Real Sociedad 1:1
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal – Zubimendi, Merino (C) – Barrenetxea, D. Silva, Portugués – José.
    Náhradníci: Ayesa – A. Elustondo, González, Guevara, Guridi, Isak, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Navarro, Sagnan.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Lemar, Koke (C), M. Llorente, Carrasco – Á. Correa, L. Suárez.
    Náhradníci: San Román – D. Costa, Kondogbia, Lodi, Saúl, M. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Vitolo, Vrsaljko.

    Rozhodca: Fernández – Manzano, Nicolás.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci budú hrať v bielomodrých dresoch, Atlético v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu malo Atlético, jeho pokus o prvý útok ale nebol úspešný. Domáci loptu získali a pred napádajúcimi Madridčanmi sa zatiahli až k vlastnej šestnástke.
     
    2
    Real Sociedad sa snaží o postupnú rozohrávku, tá sa ale nateraz zasekla na zoradenom postavení hostí v strede poľa.
     
    3
    Trippier vypichol prihrávku domácich v strede poľa a hneď ho zozadu podkopol Portugués. Hostia získali štandardnú situáciu.
     
    4
    Carrasco nacentroval na hranicu pokutového územia domácich na Correu, pred ktorým loptu odkopol do stredu poľa Monreal. Domáci následne získali odrazenú loptu.
     
    5
    Barrenetxea sa rozbehol po ľavom krídle k šestnástke Atlética a úspešne obišiel Felipeho. Pri snahe o prihrávku sa ale pošmykol a nechtiac si loptu sám zrazil za bránkovú čiaru.
     
    6
    Trippierov prienik po pravom krídle následne skončil odkopom lopty na prvý roh Atlética. Sám Trippier ho potom rozohral, jeho center však domáca obrana vyriešila.
     
    7
    Loptu získali domáci, cez vysoko napádajúcich hráčov Atlética sa ale nedostali nikam a pri snahe o nákop na útočnú polovicu o loptu definitívne prišli. Hostia sa tak vracajú na ich polovicu ihriska.
     
    8
    Llorente na hranici šestnástky pristavil vysokú loptu pre Correu, ktorý si ju spracoval na hrudi a rozbehol sa smerom k bráne. Tesne pred strelou mu hrací predmet odkopol do autu Zubeldia.
     
    9
    Real Sociedad odpovedal vlastným útokom, ktorým sa domáci snáď prvýkrát v zápase usadili na polovici Atlética. José na konci tohto útoku hľadal pasom do šestnástky nabiehajúceho Portuguésa, ten ale ani v sklze loptu zasiahnuť nedokázal.
     
    10
    Lopty sa tak zmocnili obrancovia madridského klubu a keďže domáci sa zatiahli na vlastnú polovicu ihriska do obranného postavenia, tak Atlético musí útočiť „do plných“.
     
    11
    K šestnástke domácich sa ale hostia tentokrát nedostali, naopak po strate lopty museli sami zacúvať dozadu. Napokon úspešne, pretože Portuguésa doslova dotlačil s loptou za bránkovú čiaru Felipe.
     
    12
    Gorosabel sa pekne uvoľnil na pravej strane a nebezpečne nacentroval pred bránkovisko hostí. V tomto priestore ale nebol ani jeden domáci hráč a hrací predmet tak opäť získali hostia.
     
    13
    David Silva obišiel na ľavom krídle Trippiera a dostal sa k centru, ten však dokázal Savić odhlavičkovať. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí sa usadili pri pokutovom území Atlética.
     
    14
    Barrenetxea chcel nacentrovať, potom sa ale zamotal vo vlastných kľučkách a nakoniec bol celkom rád, že mu Llorente zrazil pokus o prihrávku na Silvu aspoň na roh.
     
    15
    Gorosabel nacentroval z rohu vysokým centrom na zadnú tyč, kde však bol len hráč Atlética, ktorý loptu odhlavičkoval do autu. Domáci teraz úspešne zatláčajú hostí hlboko do obrany.
     
    16
    Gorosabelov center, tentokrát z hry z pravej strany, odhlavičkoval Savić. I tentoraz získali loptu domáci a ich tlak sa začína stupňovať.
     
    16
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podkopnutie Josého pri spracovávaní lopty Stefan Savić (Atlético Madrid).
     
    18
    Hosťom sa podarilo domácich vytlačiť aspoň na ich polovicu, o loptu ich ale stále nepripravili. Loptu si tak prihráva pri stredovom kruhu hlavne obranná štvorica Realu Sociedad.
     
    19
    Merino si chcel pred šestnástkou naraziť loptu s Josém, ten mu ale vrátil loptu do ťažkej pozície, odkiaľ ju odkopol Felipe. Útok Realu Sociedad každopádne pokračuje.
     
    20
    Portugués vysunul oblúčikom na pravú stranu šestnástky rozbehnutého Davida Silvu, ktorého center však zrazil Hermoso. Druhý pokus Davida Silvu o center bol už spoza bránkovej čiary.
     
    21
    Trippierovu rozohrávku vystihol Gorosabel, ktorý si loptu potom narazil s Merinom. Tesne pred šestnástkou Atlética však domáci o loptu prišli.
     
    22
    Po faule Kokeho získali domáci priamy kop z pravej strany. Na Gorosabelov center na zadnú tyč si nabiehal Merino, v súboji s Llorentem však nasmeroval loptu vysoko nad Oblakovu bránu.
     
    23
    Hostia tiež zahrozili. Carrascov nákop za obranu Realu Sociedad tečoval Le Normand za seba k Suárezovi, pred ktorým loptu na poslednú chvíľu vyrazil na roh brankár Remiro.
     
    24
    Po tejto akcii hostí sa hra vrátila tam, kde sa v posledných minútach predovšetkým odohrávala – pred šestnástku Atlética, kde domáci opäť rozvíjajú svoj postupný útok.
     
    25
    Hostia získali roh, ktorý rozohrali nakrátko. Lemarov center sprava letel na prednú tyč, odkiaľ loptu odhlavičkoval pred Savićom na ďalší roh Le Normand.
     
    26
    Lemarov center z rohu predĺžil jeden z hráčov Atlética na prednej tyči za seba, z bránkoviska však odhlavičkoval pred Suárezom loptu na poslednú chvíľu do bezpečia Monreal.
     
    27
    Atlético potom získalo odrazenú loptu a zatiahlo sa do stredu poľa. Po nákope na ľavé krídlo sa do streleckej pozície dostal Correa, namiesto strely ale trochu nezmyselne centroval a o loptu tak prišiel.
     
    28
    Strely: 2:1
     
    29
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Lemara dostáva Robin Le Normand (Real Sociedad San Sebastian). Opakovaný záber však ukázal, že Le Normand zasiahol loptu a Lemar pri tomto zákroku cez neho spadol.
     
    29
    Žltú kartu za protesty dostáva Mario Hermoso (Atlético Madrid).
     
    30
    Lemar ešte zostáva ležať na trávniku a okolo neho a hlavného rozhodcu sa vytvorila skupinka hráčov Atlética, ktorá vehementne diskutuje s hlavným rozhodcom.
     
    31
    Kokeho center z priameho kopu po faule na Lemara odhlavičkoval do autu José. Hostia ešte i teraz diskutujú s hlavným rozhodcom o predošlom faule.
     
    33
    Atlético sa po dlhšej dobe usadilo na útočnej polovici k svojmu postupnému útoku. Domáci sú zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    34
    Nakoniec musel loptu nakopnúť na Correu Savić, útočník Atlética ale loptu nedobehol a aspoň ju teda zakopol do autu.
     
    35
    Domáci bez váhania založili svoj útok, ktorým sa ale ďaleko nedostali. Už v strede poľa o loptu prišli a Carrasco ju hneď potiahol na opačnú stranu.
     
    36
    Carrasco loptu posunul pred domácou šestnástkou ku Kokemu, ktorého strelu domáci zablokovali. Portugués sa potom rozbehol po pravom krídle na polovicu Atlética a jeho center na prednú tyč musel Hermoso zraziť na rohový kop.
     
    37
    Vysoký center Gorosabela z rohu nedokázal pred Oblakovou bránou zasiahnuť žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    38
    Hostia hneď vyštartovali dopredu a Lemar sa snažil preniknúť z pravej strany do domácej šestnástky. Neuspel však a po následnej nepresnej Correovej prihrávke skončil hrací predmet za bránkovou čiarou.
     
    40
    José podržal loptu po nákope svojich obrancov pred pokutovým územím Atlética a posunul ju do druhej vlny na Merina. Ten hľadal pasom na ľavé krídlo nabiehajúceho Barrenetxeu, ktorý však nedokázal túto prihrávku dobehnúť.
     
    41
    Zubeldia zasiahol rukou v hlavičkovom súboji do tváre Correu. Hostia sa opäť dožadujú karty pre domáceho hráča, okrem štandardky ale nič iné nezískali.
     
    42
    Atlético rozohralo priamy kop nakrátko a na Llorenteho prihrávku na pravé krídlo si nabiehal Carrasco. Jeho center bol zablokovaný a potom sám Llorente trafil strelou spoza šestnástky jedného z obrancov Realu Sociedad.
     
    43
    Atlético zatlačilo v závere riadnej hracej doby domácich do obrany a v krátkom časovom slede získalo ďalší priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    44
    Trippierov center predlžoval za seba hlavou Savić, pri nábehu na túto prihrávku ale fauloval protihráča.
     
    45
    Correa si spracoval Savićov odkop z vlastnej polovice a posunul loptu na ľavú stranu ku Carrascovi. Ten sa chcel prekľučkovať do šestnástky sám, pri tom však o loptu prišiel.
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa hral vo vysokom tempe a oba tímy sa striedali v pasážach, v ktorých mali územnú prevahu, celkovo sme však nevideli takmer žiadnu situáciu pred niektorou z brán. Hra sa odohrávala výhradne medzi šestnástkami a ani jeden z tímov dokonca nedokázal vystreliť za celé prvé dejstvo na bránu. Dúfajme teda, že v druhom polčase uvidíme viac futbalovej krásy a že nám oba tímy ponúknu viac zaujímavých momentov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 54 % : 46 %
    Strely na bránu: 0:0
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 2:5
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 8:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:48.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Portugués sa tlačil v súboji s Hermosom za loptou a tesne pred bránkovou čiarou sa obaja zrazili. Hermoso skončil až za reklamným panelom, našťastie sa ale zdá, že je v poriadku a bude pokračovať v hre.
     
    48
    Le Normand zasiahol zozadu do nohy pri spracovávaní lopty Suáreza. Priamy kop pre Atlético z pravej strany útočnej polovice.
     
    49
    Atlético dalo gól!
    Hostia otvárajú skóre! Koke nakopol loptu za obrancov Realu Sociedad zhruba do stredu pokutového územia domácich, kde bol úplne voľný MARIO HERMOSO a ten presnou hlavičkou k ľavej tyči prekonal brankára Remira.
     
    Gólová hlavička Hermosa bola vôbec prvou strelou na bránu v zápase.
     
    51
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách, cez vysoko napádajúcich hráčov Atlética sa ale nedokážu dostať ani len do stredu poľa.
     
    52
    Madridčania napokon loptu získali, priamočiaro dopredu ale tentoraz nevyrazili. Namiesto toho posunuli loptu na obrancov na vlastnú polovicu.
     
    53
    Carrasco sa uvoľnil cez Gorosabela na ľavom krídle a nacentroval takmer z bránkovej čiary na hranicu bránkoviska na zadnú tyč. Tam sa k hlavičke pretlačil Llorente, ktorý loptu nasmeroval nad Remirovu bránu.
     
    54
    Carrasco je pri chuti a druhýkrát za sebou vyhral bežecký súboj s Gorosabelom. Keďže sa dostal i do šestnástky, tak vystrelil, avšak jeho slabú strelu do stredu brány chytil brankár Remiro.
     
    55
    Merino predĺžil hlavou loptu na nabiehajúceho Barrenetxeu, ktorý spadol v súboji s obrancom Atlética. Situáciu ešte skontroloval VAR, hra ale bude pokračovať rohovým kopom.
     
    56
    Center z rohu obrana hostí vyriešila a lopta sa potom dostala na ľavú stranu k Hermosovi. Ten ju hneď nakopával na Carrasca, ktorého ale tentokrát prešprintoval Gorosabel.
     
    58
    Domáci sa snažia dostať sa k šestnástke Atlética, hostia ale disciplinovane držia obranné postavenie a nepúšťajú ich do nebezpečného priestoru.
     
    59
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Saúl.
     
    60
    Striedajúci Saúl sa hneď zapojil do hry, keď podržal loptu na útočnej polovici a potom pri snahe o odobranie lopty zasiahol Merino hrací predmet rukou.
     
    61
    Atlético rozohralo po faule nakrátko a Koke nečakanou prihrávkou za obranu Realu Sociedad hľadal nabiehajúceho si Llorenteho. Ten loptu dobehnúť nedokázal.
     
    63
    Oba tímy si v strede poľa vymenili kontrolu nad loptou a nakoniec zo série súbojov vyšli víťazne hráči Atlética. Tí sa s hracím predmetom zatiahli pred vlastnú šestnástku.
     
    64
    Gorosabelov center sprava zablokoval Carrasco a lopta potom vysokým oblúčikom spadla priamo do stredu šestnástky Atlética. Odtiaľ ju obrancovia hosťujúceho celku odkopli.
     
    65
    Loptu potom opäť získali domáci, ktorí ju hneď vrátili „do ohňa“. Tam v súboji s Hermosom fauloval Zubeldia.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Alexander Isak.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Ander Barrenetxea, prichádza Martin Merquelanz.
     
    66
    Žltú kartu za zásah Merina do hlavy lakťom v hlavičkovom súboji dostáva Saúl (Atlético Madrid).
     
    68
    Real Sociedad má v posledných minútach územnú prevahu, do trvalejšieho tlaku sa ale domáci zatiaľ nedostali.
     
    69
    A teraz sa určite nedostanú. Po Isakovej kolmici na ľavé krídlo sa snažil centrovať Portugués, jeho nepresný nákop sa ale zakrútil za bránkovú čiaru.
     
    70
    Lemar sa snažil o individuálny prienik po pravej strane, lopta mu ale pri kľučke odskočila. Llorente sa potom snažil nájsť na ľavom krídle Carrasca, ktorý však nedokázal guľatý nezmysel spracovať na hracej ploche.
     
    71
    Merquelanz hľadal centrom z priameho kopu z pravej strany v šestnástke Atlética nabiehajúceho Isaka, striedajúci útočník Realu Sociedad ale pri svojom nábehu fauloval Savića.
     
    72
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Lemar, prichádza Geoffrey Kondogbia.
     
    73
    Podobnú štandardku, ako mali pred malou chvíľou domáci, získali i hostia. Carrascov center z ľavej strany však nezasiahol žiadny z jeho spoluhráčov a lopta sa zakrútila priamo do rúk pripraveného brankára Remira.
     
    74
    Atlético dalo gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Carrascov oblúčik do šestnástky si spracoval Suárez, ktorý však stál chrbtom k bráne. Loptu tak chcel vrátiť Carrascovi, pred ktorým ju však zasiahol Zubeldia, Ten ju ale len posunul na hranicu šestnástky k MARCOSOVI LLORENTEMU, ktorý tvrdou strelou, zrejme i s prispením teču blokujúceho domáceho obrancu, prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Cristian Portugués, prichádza Jon Bautista.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Roberto López.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Andoni Gorosabel, prichádza Aritz Elustondo.
     
    77
    Hostia sú vo veľkej pohode a bez väčších problémov obrali domácich v strede poľa o loptu. Atlético sa potom dostalo k šestnástke Realu Sociedad.
     
    78
    Domáci získali roh, center z neho ale zatiaľ bezchybne fungujúca obrana Atlética odvrátila do bezpečia. Loptu potom v strede poľa získali hráči Realu Sociedad, Suárez totiž prehral šprintérsky súboj so Zubeldiom.
     
    79
    Real Sociedad sa po dlhšej dobe usadil na polovici Atlética, ani tentokrát sa ale k šestnástke hostí nedostal. Prihrávku v strede poľa vystihol Suárez, ktorý sa rozbehol pomedzi domácich hráčov na ich polovicu, už za stredovým kruhom mu ale lopta odskočila.
     
    80
    Žltú kartu za zásah vysokou nohou do tváre Hermosa dostáva Aritz Elustondo (Real Sociedad San Sebastian). Našťastie nebol Elustondov zásah nijak silný a ani do žiadneho citlivejšieho miesta, Hermoso je teda v poriadku a pokračuje v hre.
     
    82
    Domáci kombinovali pri šestnástke Atlética a keďže Kondogbia zablokoval Merinov center rukou, tak Real Sociedad získava priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Oblakovej brány.
     
    83
    Merquelanz krásnou strelou namieril úplne presne k pravej tyči brány Atlética, Jan Oblak ale skvelým zákrokom túto strelu vyrazil mimo svojej svätyne.
     
    84
    Carrasco bol faulovaný na útočnej polovici, Atlético tak získava ďalší priamy kop. Hostia sa s jeho rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    85
    Carrasco i z pomerne veľkej diaľky zakrútil loptu priamo na bránu Realu Sociedad, pripravený brankár Remiro si ale dal pozor a jeho strelu chytil.
     
    86
    Žltú kartu za faul pri napádaní rozohrávky hostí dostáva Alexander Isak (Real Sociedad San Sebastian).
     
    87
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Carrasco, prichádza Renan Lodi.
     
    87
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Diego Costa.
     
    88
    Domáci už začínajú vypadať trochu rezignovane, navyše po prihrávke za obranu Atlética sa ocitol Bautista v ofsajdovej pozícii.
     
    89
    Atlético navyše v úplnom závere kúskuje hru. Najaktívnejší v tomto ohľade je striedajúci Diego Costa, ktorý už stihol faulovať Zubeldiu.
     
    90
    Isak sa kostrbato dostal cez Hermosa na pravom krídle, vysokým centrom ale prekopol celé pokutové územie Atlética. Domáci loptu na opačnej strane získali a pokračujú v obliehaní šestnástky hostí.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Až teraz sa dostal Real Sociedad do súvislého tlaku, všetky centre do šestnástky ale zatiaľ dokázala obrana Atlética odvrátiť mimo nebezpečného priestoru.
     
    90+2
    Domáci ešte získali priamy kop z ľavej strany. Ten Elustondo rozohral centrom na zadnú tyč, i tento nákop ale dokázala obrana Atlética vyriešiť.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Atlético zvládlo druhý polčas úplne s prehľadom a zaslúžene si odváža zo San Sebastianu tri body. Skóre otvoril hneď na úvod druhého polčasu Hermoso a aj keď sa domáci snažili zatlačiť hostí do obrany, tak sa im to poriadne nepodarilo. Naopak, inkasovali druhýkrát z kopačky Llorenteho a keďže gólman Atlética Jan Oblak musel za celý zápas predviesť jediný zákrok proti skvelej strele Merquelanza z priameho kopu, tak sa domáci za celý polčas nedostali pred bránou súpera takmer k ničomu. Oba tímy teda potvrdili svoje aktuálne formy. Real Sociedad nevyhral šiesty ligový zápas za sebou a v tabuľke je priebežne na treťom mieste, pričom má však o dva-tri odohrané zápasy viac ako tímy okolo neho. Atlético si upevnilo prvé miesto, na ktorom má trojbodový náskok pred druhým Realom Madrid, v porovnaní s ním má ale ešte jeden zápas k dobru.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 1:3.
    Strely mimo: 3:2.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 20:17.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:44:00)

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Hermoso, 74. M. Llorente

    Karty:   29. Le Normand (RSC), 80. A. Elustondo (RSC), 86. Isak (RSC) – 16. Savić (ATM), 29. Hermoso (ATM), 66. Saúl (ATM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:17.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (75. A. Elustondo), Zubeldia, Le Normand, Monreal – Zubimendi, Merino (C) – Barrenetxea (66. Merquelanz), D. Silva (75. Roberto López), Portugués (75. Bautista) – José (66. Isak).
    Náhradníci: Ayesa – A. Elustondo, González, Guevara, Guridi, Isak, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Navarro, Sagnan.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Lemar (72. Kondogbia), Koke (C), M. Llorente, Carrasco (87. Lodi) – Á. Correa (59. Saúl), L. Suárez (87. D. Costa).
    Náhradníci: San Román – D. Costa, Kondogbia, Lodi, Saúl, M. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Vitolo, Vrsaljko.

    Rozhodca: Fernández – Manzano, Nicolás