Valencia – Sevilla 0:1 (kon.) | Elche – Osasuna 2:2 (kon.) | Huesca – Levante 1:1 (kon.)
Sociedad – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Valladolid – Barcelona 0:3 (kon.) | Villarreal – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:2 (0:0)
Atlético Madrid
Utorok 22.12.2020, 19:45 • Reale Arena, San Sebastian • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:44:00)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 1:3.
    Strely mimo: 3:2.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 20:17.
     
    Atlético zvládlo druhý polčas úplne s prehľadom a zaslúžene si odváža zo San Sebastianu tri body. Skóre otvoril hneď na úvod druhého polčasu Hermoso a aj keď sa domáci snažili zatlačiť hostí do obrany, tak sa im to poriadne nepodarilo. Naopak, inkasovali druhýkrát z kopačky Llorenteho a keďže gólman Atlética Jan Oblak musel za celý zápas predviesť jediný zákrok proti skvelej strele Merquelanza z priameho kopu, tak sa domáci za celý polčas nedostali pred bránou súpera takmer k ničomu. Oba tímy teda potvrdili svoje aktuálne formy. Real Sociedad nevyhral šiesty ligový zápas za sebou a v tabuľke je priebežne na treťom mieste, pričom má však o dva-tri odohrané zápasy viac ako tímy okolo neho. Atlético si upevnilo prvé miesto, na ktorom má trojbodový náskok pred druhým Realom Madrid, v porovnaní s ním má ale ešte jeden zápas k dobru.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci ešte získali priamy kop z ľavej strany. Ten Elustondo rozohral centrom na zadnú tyč, i tento nákop ale dokázala obrana Atlética vyriešiť.
     
    90+1
    Až teraz sa dostal Real Sociedad do súvislého tlaku, všetky centre do šestnástky ale zatiaľ dokázala obrana Atlética odvrátiť mimo nebezpečného priestoru.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Isak sa kostrbato dostal cez Hermosa na pravom krídle, vysokým centrom ale prekopol celé pokutové územie Atlética. Domáci loptu na opačnej strane získali a pokračujú v obliehaní šestnástky hostí.
     
    89
    Atlético navyše v úplnom závere kúskuje hru. Najaktívnejší v tomto ohľade je striedajúci Diego Costa, ktorý už stihol faulovať Zubeldiu.
     
    88
    Domáci už začínajú vypadať trochu rezignovane, navyše po prihrávke za obranu Atlética sa ocitol Bautista v ofsajdovej pozícii.
     
    87
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Diego Costa.
     
    87
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Carrasco, prichádza Renan Lodi.
     
    86
    Žltú kartu za faul pri napádaní rozohrávky hostí dostáva Alexander Isak (Real Sociedad San Sebastian).
     
    85
    Carrasco i z pomerne veľkej diaľky zakrútil loptu priamo na bránu Realu Sociedad, pripravený brankár Remiro si ale dal pozor a jeho strelu chytil.
     
    84
    Carrasco bol faulovaný na útočnej polovici, Atlético tak získava ďalší priamy kop. Hostia sa s jeho rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    83
    Merquelanz krásnou strelou namieril úplne presne k pravej tyči brány Atlética, Jan Oblak ale skvelým zákrokom túto strelu vyrazil mimo svojej svätyne.
     
    82
    Domáci kombinovali pri šestnástke Atlética a keďže Kondogbia zablokoval Merinov center rukou, tak Real Sociedad získava priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Oblakovej brány.
     
    80
    Žltú kartu za zásah vysokou nohou do tváre Hermosa dostáva Aritz Elustondo (Real Sociedad San Sebastian). Našťastie nebol Elustondov zásah nijak silný a ani do žiadneho citlivejšieho miesta, Hermoso je teda v poriadku a pokračuje v hre.
     
    79
    Real Sociedad sa po dlhšej dobe usadil na polovici Atlética, ani tentokrát sa ale k šestnástke hostí nedostal. Prihrávku v strede poľa vystihol Suárez, ktorý sa rozbehol pomedzi domácich hráčov na ich polovicu, už za stredovým kruhom mu ale lopta odskočila.

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Hermoso, 74. M. Llorente

    Karty:   29. Le Normand (RSC), 80. A. Elustondo (RSC), 86. Isak (RSC) – 16. Savić (ATM), 29. Hermoso (ATM), 66. Saúl (ATM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:17.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (75. A. Elustondo), Zubeldia, Le Normand, Monreal – Zubimendi, Merino (C) – Barrenetxea (66. Merquelanz), D. Silva (75. Roberto López), Portugués (75. Bautista) – José (66. Isak).
    Náhradníci: Ayesa – A. Elustondo, González, Guevara, Guridi, Isak, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Navarro, Sagnan.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Lemar (72. Kondogbia), Koke (C), M. Llorente, Carrasco (87. Lodi) – Á. Correa (59. Saúl), L. Suárez (87. D. Costa).
    Náhradníci: San Román – D. Costa, Kondogbia, Lodi, Saúl, M. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Vitolo, Vrsaljko.

    Rozhodca: Fernández – Manzano, Nicolás