Třinec – K. Vary 3:4 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 6:7 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (po pr.) | Pardubice – Vítkovice 4:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Pondelok 21.12.2020, 14:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga (ČR) • 28. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    David KAŠE - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    DAVID KAŠE při svém nájezdu zvolil kličku do bekhendu, kterou se mu povedlo překonat třineckého brankáře Štěpánka! Energie tak na ledě lídra tabulky získává dva body.
     
    61:34
    Marian Adámek v útočném pásmu držel Ondřeje Beránka, hosté budou hrát v přesile čtyř proti třem.
     
    57:27
    Hosté mohli ze svého tlaku vytěžit další branku! Tomáš Mikúš zůstal zcela sám před třineckým brankovištěm, svůj bekhend posílal pod horní tyč třinecké branky. Štěpánek se ale skvěle přesunul a udržel nerozhodný stav!
     
    55:39
    Dominik Graňák se napřáhl na modré čáře, jeho tečovaná střela proskákala těsně kolem levé tyče Štěpánkovy klece! Hosté jsou stále v tlaku.
    54:37 Jakub FLEK - 3:3
     
    54:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Oceláři si nerozuměli v útočném pásmu, Energie pak v rychlé protiakci vyrovnává stav utkání! Hosté doslova vlétli do útočného pásma a v přečíslení tří proti dvěma dokonale rozebrali třineckou defenzívu. Střílejícímu JAKUBU FLEKOVI pak stačilo trefit odkrytou Štěpánkovu branku! Začínáme zase od nuly! Asistence: David Kaše, Jakub Lauko.
     
    52:32
    Branka platí, Oceláři se tak sedm a půl minuty jdou do vedení! Karlovy Vary ztrácejí možnost využít oddechový čas i další trenérskou výzvu!
     
    52:32
    Vše ale může být jinak, hosté si vyžádali trenérskou výzvu! Sudí tak budou prozkoumávat, zda nedošlo k nedovolenému bránění brankáře Novotného.
    52:32 Martin GERNÁT - 3:2
     
    52:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se natlačili do útočného pásma, dlouho drželi kotouč na svých holích a nakonec potřetí skórují! Aktivní byl především Martin Růžička, který s kotoučem na holi objel celé karlovarské pásmo a následně střílel. Ve skrumáži se pak nejlépe zorientoval MARTIN GERNÁT, který doklepl kotouč za Novotného záda! Asistence: Michal Kovařčík.
     
    46:33
    Oceláři se pokusili o rychlou odpověď a málem opět vedli. Elitní formace domácích se dostala do dvou velkých příležitostí, Filip Novotný ale předvedl neskutečné zákroky, když zastavil tutovky Davida Musila a Martina Růžičky!
    45:58 Martin KOHOUT - 2:2
     
    45:58
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hra se velmi rychle vrátila do třinecké třetiny a hosté srovnávají krok! Jakub Štěpánek nejprve dokázal zastavit nájezd Petra Koblasy, na bekhendovou dorážku z druhé vlny najíždějícího MARTINA KOHOUTA už ale byl třinecký brankář krátký! Asistence: Petr Koblasa.
     
    36:09
    Hosté ubránili oslabení a po návratu Kašeho na led a dostali do velké šance! Hladonik a Flek stáli před odkrytou brankou Ocelářů, ani jeden z nich ale nedokázal poslat kotouč do sítě.
     
    33:42
    David Kaše ve středním pásmu zcela mimo hru poslal k ledu Michala Kovařčíka, hostující útočník tak od sudích vyfasoval dvě trestné minuty. Po komerční přestávce budou hrát Oceláři svou první přesilovku.
     
    29:51
    Matěj Stránský prošel jako nůž máslem do útočného pásma, tam si vyměnil kotouč s Martinem Gernátem, nejlepší střelec Třince ale Novotného nepropálil.
     
    28:38
    Tam ale hosté přišli o puk a do velké šance se dostal Patrik Hrehorčák! Slovenský forvard se řítil sám na Novotného, v nájezdu ale zvolil střelu mezi betony, což hostující gólman přečetl a vyrazil puk do rohu.
    27:20 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    27:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na led se ale postupně dostala smrtící formace domácích, Vránův útok překlápí vývoj utkání na třineckou stranu Lotyšský bek Guntis Galvině ukázal neskutečný přehled, když milimetrovým pasem vyzval ke skórování zcela nehlídaného MARTINA RŮŽIČKU! Nejproduktivnější hráč soutěže jen nastavil hokejku u odkryté části branky! Asistence: Guntis Galvinš, Matěj Stránský.
     
    25:13
    Teď rychlou akci předvedli Oceláři, kteří mohli přesunout zápas na svou stranu! Tomáš Marcinko v přečíslení dvou proti jednomu vyzval ke skórování Vladimíra Draveckého, slovenského forvard ale neskutečném zákrokem lapačkou zastavil Filip Novotný!
    23:47 Martin GERNÁT - 1:1
     
    23:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tlak domácích je nakonec zúročen, Oceláři srovnávají stav zápasu! Martin Růžička si vyměnil posty s Radkem Veselým a následně střílel z pravé strany. Novotný vyrazil jeho střelu jen do vzduchu, poskakující kotouč pak do sítě doklepl MARTIN GERNÁT! Asistence: Matěj Stránský, Martin Růžička.
     
    15:40
    Ondřej Beránek se po chybě Růžičky ve středním pásmu dostával do samostatného úniku, v tom mu ale nedovoleně zabránil Marian Adámek. Hosté mají k dispozici první přesilovku utkání.
     
    13:33
    Martin Weinhold dvakrát nahazoval kotouč od modré do předbrankového prostoru, Štěpánek měl v obou případech zakrytý výhled a pokaždé musel vytáhnout těžké zákroky.
    11:34 Vít JISKRA - 0:1
     
    11:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie ustála atak domácích a po protiakci skóruje! Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, Štěpánkovi z lapačky vypadla střela Mikysky od modré. V následné skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval VÍT JISKRA, který poslal kotouč do odkryté části branky! Asistence: Tomáš Vondrářek, Dalimil Mikyska.
     
    11:03
    Erik Hrňa od modré hledal před brankou stojícího Davida Musila. Třinecký bek tečoval prudký kotouč na branku, puk ale těsně proskákal kolem levé tyče Novotného branky.
     
    08:24
    Udeřit mohli rovněž hosté! Pulpán v útočném pásmu vymíchal tři bránící hráče a namazal do dobré šance Jiskrovi! Ten pálil z mezikruží, Štěpánek vyrazil betonem.
     
    07:39
    Oceláři se po rychlém protiútoku dostali do velké šance. Hrňova střela se od zadního mantinelu odrazila na druhou stranu brány, odkud mohl zakončovat Dravecký. Slovenskému forvardovi ale pokus nesedl a kotouč skončil vedle branky.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 24. Gernát (M. Stránský, Martin Růžička), 28. Martin Růžička (Galvinš, M. Stránský), 53. Gernát (M. Kovařčík) – 12. Jiskra (Vondráček, D. Mikyska), 46. Kohout (Koblasa), 55. Flek (D. Kaše, Lauko), rozh. náj. D. Kaše

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Matěj Stránský (TRI)
    0:1   Jiří Černoch (KVA)
    2. séria:
    0:1   Petr Vrána (TRI)
    0:1   Petr Koblasa (KVA)
    3. séria:
    1:1   Martin Růžička (TRI)
    1:1   Jakub Lauko (KVA)
    4. séria:
    1:1   Ondřej Kovařčík (TRI)
    1:1   Jakub Flek (KVA)
    5. séria:
    1:1   Martin Gernát (TRI)
    1:2   David Kaše (KVA)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský (C), P. Vrána (A), Martin Růžička (A) – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, R. Veselý, Kurovský.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

    Rozhodca: Kika, Hodek – Bryška, Axman