Třinec – K. Vary 3:4 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 6:7 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (po pr.) | Pardubice – Vítkovice 4:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Pondelok 21.12.2020, 14:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga (ČR) • 28. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    David KAŠE - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    DAVID KAŠE při svém nájezdu zvolil kličku do bekhendu, kterou se mu povedlo překonat třineckého brankáře Štěpánka! Energie tak na ledě lídra tabulky získává dva body.
    54:37 Jakub FLEK - 3:3
     
    54:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Oceláři si nerozuměli v útočném pásmu, Energie pak v rychlé protiakci vyrovnává stav utkání! Hosté doslova vlétli do útočného pásma a v přečíslení tří proti dvěma dokonale rozebrali třineckou defenzívu. Střílejícímu JAKUBU FLEKOVI pak stačilo trefit odkrytou Štěpánkovu branku! Začínáme zase od nuly! Asistence: David Kaše, Jakub Lauko.
    52:32 Martin GERNÁT - 3:2
     
    52:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se natlačili do útočného pásma, dlouho drželi kotouč na svých holích a nakonec potřetí skórují! Aktivní byl především Martin Růžička, který s kotoučem na holi objel celé karlovarské pásmo a následně střílel. Ve skrumáži se pak nejlépe zorientoval MARTIN GERNÁT, který doklepl kotouč za Novotného záda! Asistence: Michal Kovařčík.
    45:58 Martin KOHOUT - 2:2
     
    45:58
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hra se velmi rychle vrátila do třinecké třetiny a hosté srovnávají krok! Jakub Štěpánek nejprve dokázal zastavit nájezd Petra Koblasy, na bekhendovou dorážku z druhé vlny najíždějícího MARTINA KOHOUTA už ale byl třinecký brankář krátký! Asistence: Petr Koblasa.
    27:20 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    27:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na led se ale postupně dostala smrtící formace domácích, Vránův útok překlápí vývoj utkání na třineckou stranu Lotyšský bek Guntis Galvině ukázal neskutečný přehled, když milimetrovým pasem vyzval ke skórování zcela nehlídaného MARTINA RŮŽIČKU! Nejproduktivnější hráč soutěže jen nastavil hokejku u odkryté části branky! Asistence: Guntis Galvinš, Matěj Stránský.
    23:47 Martin GERNÁT - 1:1
     
    23:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tlak domácích je nakonec zúročen, Oceláři srovnávají stav zápasu! Martin Růžička si vyměnil posty s Radkem Veselým a následně střílel z pravé strany. Novotný vyrazil jeho střelu jen do vzduchu, poskakující kotouč pak do sítě doklepl MARTIN GERNÁT! Asistence: Matěj Stránský, Martin Růžička.
    11:34 Vít JISKRA - 0:1
     
    11:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie ustála atak domácích a po protiakci skóruje! Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, Štěpánkovi z lapačky vypadla střela Mikysky od modré. V následné skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval VÍT JISKRA, který poslal kotouč do odkryté části branky! Asistence: Tomáš Vondrářek, Dalimil Mikyska.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 24. Gernát (M. Stránský, Martin Růžička), 28. Martin Růžička (Galvinš, M. Stránský), 53. Gernát (M. Kovařčík) – 12. Jiskra (Vondráček, D. Mikyska), 46. Kohout (Koblasa), 55. Flek (D. Kaše, Lauko), rozh. náj. D. Kaše

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Matěj Stránský (TRI)
    0:1   Jiří Černoch (KVA)
    2. séria:
    0:1   Petr Vrána (TRI)
    0:1   Petr Koblasa (KVA)
    3. séria:
    1:1   Martin Růžička (TRI)
    1:1   Jakub Lauko (KVA)
    4. séria:
    1:1   Ondřej Kovařčík (TRI)
    1:1   Jakub Flek (KVA)
    5. séria:
    1:1   Martin Gernát (TRI)
    1:2   David Kaše (KVA)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský (C), P. Vrána (A), Martin Růžička (A) – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, R. Veselý, Kurovský.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

    Rozhodca: Kika, Hodek – Bryška, Axman