Třinec – K. Vary 3:4 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 6:7 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (po pr.) | Pardubice – Vítkovice 4:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Pondelok 21.12.2020, 14:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga (ČR) • 28. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:20.
     
    Hezký den z Třince! Hokejová Tipsport extraliga pokračuje dvacátým osmým kolem, v třinecké WERK ARENĚ se utkají dva soupeři, kterým se v letošním ročníku daří. Vedoucí Oceláři Třinec se potřetí v tomto ročníku utkají s Energií Karlovy Vary. Duel startuje v 14:20, k jeho sledování jste srdečně zváni.
     
    HC Oceláři Třinec

    Suverénní tým letošní sezony. Třinečtí Oceláři zatím sehráli jednadvacet duelů, hned ve dvaceti případech dokázali alespoň bodovat, čímž vytvořili nový rekord samostatné české soutěže. Teprve v posledním zápase, kdy Slezané dohrávali duel čtvrtého kola s Olomoucí, svěřenci trenéra Václava Varadi nebodovali. Se získanými třiapadesáti body však neohroženě vládnou extraligové tabulce.

    Poslední utkání Ocelářů

    HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 0:1 (0:0, 0:0, 0:1).

    Branky a nahrávky:
    51. J. Knotek (Kucsera, J. Káňa).

    Sestava Ocelářů v minulém utkání: Štěpánek – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, Kofroň.

    Ohlasy asistenta trenéra Marka Zadiny po posledním utkání: "Bylo to klasické utkání s Olomoucí. Takové zápasy musíte zlomit hned ze začátku, dát rychlou branku. Když se to nepovede, tak oni pak urputně brání a je těžké se prosadit. Tohle stojí spoustu sil. Tlačíte, oni vyhodí puk, tlačíte znovu. V hokeji je jednodušší kazit než tvořit. Když takový tým nezlomíte, tak je to pak hodně těžké. Hosté hráli dobře, poctivě, chtěli urvat body, a to se jim povedlo. My si mohli pomoci přesilovkami, ty nám ale dnes nešly. Kluci chtěli zvítězit, makali, pracovali velmi dobře, ale nebylo nám souzeno dát gól."
     
    Energie Karlovy Vary

    Západočeši zatím prožívají úspěšnou sezonu. V současné době figurují se ziskem čtyřiceti bodů na páté příčce. Lze jejich umístění vnímat jako překvapivé? Vlastně ani ne. Už v minulém ročníku totiž Energie, která kdysi platila za extraligového otloukánka, mnohdy prezentovala atraktivní hokej. Hlavní trenér Martin Pešout už v předchozí sezoně dokázal, že i bez přetékající klubové pokladnice umí vytvořit fungující a zdravý tým. Energie také letos produkuje poctivý, bruslivý hokej a častokrát trápí favority.

    Poslední utkání Energie

    Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 7:3 (4:2, 1:0, 2:1)

    Branky a nahrávky:
    4. T. Rachůnek (Rosandić), 6. P. Jelínek (A. Musil), 10. P. Jelínek (J. Vlach, T. Hanousek), 17. A. Musil (Filippi), 24. D. Špaček, 50. A. Musil (Filippi), 52. A. Musil (Birner) – 4. Flek (Pulpán), 10. T. Mikúš (M. Kadlec), 50. Černoch (Kohout).

    Sestava Energie v minulém utkání: Hamrla (10. F. Novotný) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, Kverka, Flek – M. Kadlec, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

    Ohlasy asistenta trenéra Tomáše Marišky po posledním utkání: "Zápas se mi hodnotí špatně, ztratili jsme ho hned v první třetině. Přestože jsme dali úvodní gól, na kotouči jsme nehráli dobře. Třikrát jsme se nechali přetlačit v předbrankovém prostoru. Vrátili jsme se ale do utkání, když jsme snížili na 3:2. Tam si myslím, že jsme s tím ještě mohli něco udělat. Inkasovali jsme ale počtvrté, to bylo klíčové. Pak už se ukázala velká ofenzivní síla domácích. Udělali jsme devět faulů, to je proti silnému Liberci strašně moc. Dostávali jsme laciné branky a těžko jsme se prosazovali."
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský (C), P. Vrána (A), Martin Růžička (A) – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, R. Veselý, Kurovský.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

    Rozhodčí: Kika, Hodek – Bryška, Axman.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Energií začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Úvodní buly pro Oceláře. Domácí se okamžitě dostali do útočného pásma, Růžička si v rohu vyměnil kotouč se Stránským a následně nabíjel Douderovi. Tomu ale kotouč utekl do středního pásma.
     
    01:02
    Energetici drželi kotouč ve středním pásmu, k ohrožení třinecké svatyně se ale nedostali. Marně to pak na druhé straně také zkoušel Hrňa.
     
    01:25
    Koblasa z rohu třinecké třetiny hledal své spoluhráče, přihrávku ale před brankovištěm zablokoval Galvinš, který následně poslal kotouč do střední třetiny.
     
    01:45
    Hosté se vrátili do své útočné zóny, Černoch před brankou ale tečoval nahození od modré jen do ochranné sítě.
     
    02:39
    Třetí řada domácích držela kotouč v útočném pásmu, Douderovu střelu od modré ale Hrehorčák tečoval mimo branku. Novotný následně pokryl další nahození od modré.
     
    03:00
    Musil od modré netrefil branku, Růžičkovi se následně nepovedlo zpoza karlovarské klece nasměrovat kotouč na Stránského.
     
    03:24
    Pokus Energie o rychlý přechod středního pásma skončil na červené čáře, kde dobře zasáhl Vrána. Ani Ocelářům se ale jejich útočná snaha nevyvedla.
     
    03:38
    Po nepřesné rozehrávce hostí je pískáno zakázané uvolnění, buly před Novotným.
     
    04:01
    Veselého střela z mezikruží těsně minula hostující branku, nepřesně následně od modré pálil i Jaroměřský.
     
    04:47
    Černochův pokus o dobytí útočné třetiny končí na pozorném Marcinkovi. Na druhou stranu se rychle vydal Hrňa, ani on se ale do střelecké pozice nepropracoval.
     
    05:20
    O kotouč se chvíli bojovalo u třinecké střídačky. Ze souboje vítězně vyšli domácí, kteří zakládají útočnou akci,
     
    05:40
    Formace bratří Kovařčíků se dostala do slibné šance. Michal Kovařčík hledal před brankou bratra Ondřeje, tomu se ale nepovedlo přesně zamířit. Novotný si následně poradil i s dorážkou Hrehorčáka.
     
    06:24
    Jaroměřský hodně důrazně ve středním pásmu zastavil Kašeho, ten se otřesen vydal na střídačku. Domácí se mezitím natlačili do útočného pásma, kde operuje jejich elitní formace.
     
    07:14
    Oceláři si dlouho předávali kotouč, Vránova střela od modré ale branku netrefila. Neujala se ani přihrávka Stránského na Růžičku. Komerční přestávka.
     
    07:27
    Energie se po vyhraném vhazování rychle dostala do útočného pásma, Mikúš to pak zkoušel střelou z rohu kluziště. Štěpánek si věděl rady.
     
    07:39
    Oceláři se po rychlém protiútoku dostali do velké šance. Hrňova střela se od zadního mantinelu odrazila na druhou stranu brány, odkud mohl zakončovat Dravecký. Slovenskému forvardovi ale pokus nesedl a kotouč skončil vedle branky.
     
    08:24
    Udeřit mohli rovněž hosté! Pulpán v útočném pásmu vymíchal tři bránící hráče a namazal do dobré šance Jiskrovi! Ten pálil z mezikruží, Štěpánek vyrazil betonem.
     
    09:03
    Oceláři jsou zpět v útočném pásmu. Stránský hledal Růžičku, přihrávka ale nejlepšímu střelci extraligy nesedla. Neprosadil se ani následně Vrána.
     
    09:34
    Gra ve vysokém tempu pokračuje i nadále. Na jedné straně nebezpečně pálil Kaše, na druhé pak Novotného betony vyprášil Růžička.
     
    10:02
    Flek chtěl v souboji přebruslit Douderu, třinecký bek ale byl rychlejší. Domácím však následně nevyšla rozehrávka a pouze odevzdali kotouč Energii.
     
    10:52
    Marcinko protečoval kotouč do útočné třetiny, tam se ale k puku dostali hosté. Novotný chtěl následně rychle rozehrál na Koblasu, tomu ale kotouč utekl na střídačku.
     
    11:03
    Erik Hrňa od modré hledal před brankou stojícího Davida Musila. Třinecký bek tečoval prudký kotouč na branku, puk ale těsně proskákal kolem levé tyče Novotného branky.
     
    11:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie ustála atak domácích a po protiakci skóruje! Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, Štěpánkovi z lapačky vypadla střela Mikysky od modré. V následné skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval VÍT JISKRA, který poslal kotouč do odkryté části branky! Asistence: Tomáš Vondrářek, Dalimil Mikyska.
    11:34 Vít JISKRA - 0:1
     
    12:23
    Oceláři chtěli rychle odpovědět, Růžička ani Stránský ale ve svých příležitostech neuspěli. Sudí následně odpískali Energii icing, tento výrok ale byl korigován jedním z hlavních, který nařídil buly ve středovém kruhu. Komerční přestávka,
     
    12:48
    Galvinšova rozehrávka z vlastního pásma skončila mezi oběma střídačkami, buly před Štěpánkem.
     
    13:33
    Martin Weinhold dvakrát nahazoval kotouč od modré do předbrankového prostoru, Štěpánek měl v obou případech zakrytý výhled a pokaždé musel vytáhnout těžké zákroky.
     
    14:26
    Michal Kovařčík chtěl za hostující brankou sebrat kotouč Novotnému, hostující brankář ale stihl odehrát puk na své spoluhráče. Ti se ale nedostali dál, než do středního pásma.
     
    15:14
    Kaše se chtěl zpoza třinecké branky natlačit do předbrankového prostoru, proti bránícímu Vránovi ale neuspěl.
     
    15:40
    Ondřej Beránek se po chybě Růžičky ve středním pásmu dostával do samostatného úniku, v tom mu ale nedovoleně zabránil Marian Adámek. Hosté mají k dispozici první přesilovku utkání.
     
    16:11
    Dravecký zavezl kotouč do útočného pásma, čímž ušetřil mnoho cenného času.
     
    16:33
    Energie je zpět v útočném pásmu. Z levé strany to bekhendem zkoušel Flek, z druhé strany pak o chvíli později Koblasa, ani jeden ale Štěpánka nepřekonal.
     
    17:00
    Zábranského bombu od modré zastavil Štěpánek betonem, další pokus mladého beka Energie pak do obličeje schytal Matěj Stránský. Hra je přerušená.
     
    17:24
    Koblasa pálil z první z levé strany, Štěpánek vyrazil kotouč do rohu kluziště. Michal Kovařčík následně vyvezl puk do soupeřova pásma.
     
    17:50
    Adámek je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Třinecký bek se okamžitě zapojil do akce svého týmu, v rohu kluziště ale přišel o kotouč v souboji s Mikyskou.
     
    18:15
    Třinečtí se rychle vrátili na puk a drželi jej v útočném pásmu. Sražená střela Ondřeje Kovařčíka proskákala kousek vedle levé tyče Novotného branky.
     
    18:34
    Pokus Energie o rychlý protiútok zastavuje ofsajd.
     
    19:07
    Poslední minuta první třetiny. Marcinko v útočném pásmu kombinoval s Douderou, nahození slovenského bek ale následně skončilo ve výstroji jednoho z bránících hráčů. Sudí museli přerušit hru.
     
    19:28
    Jaroměřský od modré napálil Kohoutovy nohy, podobně se vedlo i o chvíli později Stránskému, který napálil bránícího hráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí, do kabin s jednobrankovým náskokem jdou hosté z Karlových Varů. První třetina nabídla atraktivní a rychlý hokej se spoustou šancí na obou stranách, šťastnější zatím jsou hráči hostujícího celku. Vedení Energetikům ve dvanácté minutě zařídil Vít Jiskra, který do branky doklepl vyraženou střelu Mikysky.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:06.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 6:11,
    střely mimo: 6:3,
    zblokované střely: 9:3,
    hity: 6:3,
    vhazování: 12:6,
    trestné minuty: 2:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Vrána dvakrát poslal kotouč do útočného pásma, v obou případech ale třinecký kapitán o puk přišel.
     
    20:59
    Gernát v útočném pásmu přenechal kotouč Marcinkovi, ten ale nepřesně hledal Růžičku. Oceláře následně zastavil ofsajd.
     
    21:37
    Adámkovu střelu od modré zablokoval Lauko, Hrňův pokus pak clonící Dravecký. Hosté v protiakci pak prověřili Štěpánkovu pozornost, Koblasa si ale na třineckého brankáře nepřišel.
     
    21:59
    Oceláři se opět marně pokusili o dobytí hostujícího pásma, Energie ale následně pouze odpálila kotouč na icing.
     
    22:23
    Adámek svým nahozením od modré trefil jen clonícího Ondřeje Kovařčíka, Jaroměřského pokus pak mířil těsně vedle.
     
    22:47
    Třinečtí jsou v těchto momentech jednoznačně aktivnější. Do dobré šance si nabruslil Doudera, kterého ke skórování vyzval Michal Kovařčík. Třinecký bek ale z první betrefil branku.
     
    23:26
    Oceláři hrají ve výhodě, v útočném pásmu kombinují v šesti.
     
    23:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tlak domácích je nakonec zúročen, Oceláři srovnávají stav zápasu! Martin Růžička si vyměnil posty s Radkem Veselým a následně střílel z pravé strany. Novotný vyrazil jeho střelu jen do vzduchu, poskakující kotouč pak do sítě doklepl MARTIN GERNÁT! Asistence: Matěj Stránský, Martin Růžička.
    23:47 Martin GERNÁT - 1:1
     
    23:59
    Oceláři jsou stále při chuti. Střelu Gernáta vyrazil Novotný do ochranné sítě.
     
    24:30
    Elitní formace domácích točila hosty v útočném pásmu. Martin Gernát si z modré sjel až do předbrankového prostoru, kde přenechal kotouč Matěji Stránskému. Nejlepší extraligový snajpr ale na Novotného nevyzrál.
     
    24:49
    Rychlá protiakce hostí tří proti dvěma končí pobídkou Lauka do předbrankového prostoru, kde ale dobře zasáhl Adámek.
     
    25:13
    Teď rychlou akci předvedli Oceláři, kteří mohli přesunout zápas na svou stranu! Tomáš Marcinko v přečíslení dvou proti jednomu vyzval ke skórování Vladimíra Draveckého, slovenského forvard ale neskutečném zákrokem lapačkou zastavil Filip Novotný!
     
    25:50
    Energie drží kotouč v útočném pásmu. Střela Zábranského šla mimo branku, následný pokus Koblasy skončil na Štěpánkově betonu.
     
    26:03
    Po nepřesné rozehrávce hostí z jejich vlastního pásma se po zakázaném uvolnění bude vhazovat před Novotným.
     
    26:46
    Kurovský kombinoval v rohu kluziště s Veselým, kotouč se následně dostal na modrou, odkud pálil Doudera. Třinecký bek ale napálil jen Veselého brusli.
     
    27:12
    Domácí jsou stále v tlaku a navíc prostřídali formace. Ve své další akci v předbrankovém prostoru ještě neuspěl Veselý.
     
    27:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na led se ale postupně dostala smrtící formace domácích, Vránův útok překlápí vývoj utkání na třineckou stranu Lotyšský bek Guntis Galvině ukázal neskutečný přehled, když milimetrovým pasem vyzval ke skórování zcela nehlídaného MARTINA RŮŽIČKU! Nejproduktivnější hráč soutěže jen nastavil hokejku u odkryté části branky! Asistence: Guntis Galvinš, Matěj Stránský.
    27:20 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    27:32
    Nepřesná rozehrávka domácích končí ofsajdem, pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    28:19
    Oceláři se opět dostali do útočného pásma, Marcinko ale v rohu kluziště přišel o kotouč a Energie poslala hru do středního pásma.
     
    28:38
    Tam ale hosté přišli o puk a do velké šance se dostal Patrik Hrehorčák! Slovenský forvard se řítil sám na Novotného, v nájezdu ale zvolil střelu mezi betony, což hostující gólman přečetl a vyrazil puk do rohu.
     
    28:54
    Hosté se podívali do útočného pásma, Weinholdova střela od modré ale byla sražená do ochranné sítě.
     
    29:23
    Elitní formace domácích je opět na ledě a opět drží kotouč v útočném pásmu. Douderova střela od modré byla zastavena Flekem.
     
    29:51
    Matěj Stránský prošel jako nůž máslem do útočného pásma, tam si vyměnil kotouč s Martinem Gernátem, nejlepší střelec Třince ale Novotného nepropálil.
     
    30:21
    Zábranský zkusil dlouhou rozehrávku z vlastního pásma, prudký kotouč ale končí na zakázaném uvolnění.
     
    30:57
    Lauko ve středním pásmu dohrál Michala Kovařčíka, třinecký útočník následně marně stíhal rozehrávajícího Šenkeříka.
     
    31:28
    Energie dostala hru do třineckého pásma, Koblasa ale v rohu kluziště neuspěl proti Jaroměřskému.
     
    32:00
    Oceláři byli opět v útočném pásmu. Růžička naskočil ze střídačky přímo do šance, v mezikruží ale neobešel dva bránící hráče.
     
    32:31
    Hra se přelévá z jedné strany kluziště na druhou. V útočném pásmu neuspěl Stránský, na druhé straně pak se do šance nedostal Vondráček.
     
    33:08
    Galvinš zkusil vystřelit od levého mantinelu, Novotný si tento pokus pohlídal. Do další šance se pak chtěl natlačil Musil, z opačné strany ale poslal kotouč jen skrz brankoviště.
     
    33:42
    David Kaše ve středním pásmu zcela mimo hru poslal k ledu Michala Kovařčíka, hostující útočník tak od sudích vyfasoval dvě trestné minuty. Po komerční přestávce budou hrát Oceláři svou první přesilovku.
     
    34:00
    Hosté začali oslabení vyhraným vhazováním a odpálením kotouč ke Štěpánkově brance.
     
    34:28
    Oceláři jsou zpět v útočném pásmu. Růžička nejprve hledal Vránu, následně od modré pálil Gernát. Ani jedna akce domácích ale úspěch nepřinesla.
     
    34:57
    Hosté se dokázali osvobodit, Oceláři ale v rychlé akci zahrozili. Růžička hledal rozjetého Marcinka, ten ale v těžké pozici neusměrnil kotouč přesně.
     
    35:26
    Střela Adámka byla Novotným vyražena do rohu kluziště, Douderovi se pak nepovedla rozehrávka u modré čáry.
     
    36:09
    Hosté ubránili oslabení a po návratu Kašeho na led a dostali do velké šance! Hladonik a Flek stáli před odkrytou brankou Ocelářů, ani jeden z nich ale nedokázal poslat kotouč do sítě.
     
    36:47
    Oceláři protečovali kotouč do útočného pásma, tam ale puk sebrali opět hosté, kteří se znovu vydávají do třinecké třetiny.
     
    37:11
    Akce hostujícího celku skončila v rohu kluziště, odkud domácí poslali puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    37:31
    Domácím se opět nepovedlo přesně rozehrát, unavená pětka musí na ledě zůstat i po dalším icingu.
     
    38:09
    Jaroměřský si v točném pásmu dlouho rovnal kotouč na čepeli, čímž umožnil Novotnému přesun na druhou stranu svého brankoviště a úspěšný zákrok.
     
    38:42
    Růžička hledal volného Vránu, ten se ale díval na opačnou stranu a puk propustil mezi svými nohami. Hosté následně rychle přenesli hru před Štěpánka, střela Vondráčka ale byla zblokována do ochranné sítě.
     
    39:15
    Energetici drželi kotouč v útočném pásmu, hosté se ale marně drali k zakončení. Třinečtí posunuli kotouč do neutrální zóny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi, do šaten teď naopak jdou spokojenější domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou předvedli v prostřední části zcela odlišný výkon, než v první periodě. Třinečtí místy mocně svírali svého soupeře v jeho obranném pásmu, výsledkem je obrat ve skóre. Ve dvacáté čtvrté minutě nejprve signalizovanou výhodu využil Martin Gernát, který dorážel střelu Růžičky, za další čtyři minuty se pak prosadil sám nejproduktivnější hráč extraligy, kterého ke skórování krásným pasem vyzval Galvinš.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:54.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 14:2 (20:13),
    střely mimo: 3:2 (9:5),
    zblokované střely: 11:4 (20:7),
    hity: 1:4 (7:7),
    vhazování: 10:10 (22:16),
    trestné minuty: 0:2 (2:2).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    První formace Energie držela kotouč v útočném pásmu, ke střeleckému pokusu se ale hosté nepropracovali. Růžička následně poslal kotouč do karlovarské třetiny,
     
    41:20
    Marcinkova formace držela kotouč v útočné třetině, Dravecký v předbrankovém prostoru tečoval kotouč těsně vedle Novotného branky. Stalo se tak ale vysokou holí, případný gól by tudíž neplatil. Hra pokračuje v karlovarském pásmu.
     
    42:08
    Ondřej Kovařčík našel volného Jana Jaroměřského, který si z modré sjel do předbrankového prostoru. Jaroměřský ale opět svůj souboj s Notovným prohrál.
     
    42:15
    Kotouč se odrazil na karlovarskou střídačku, vhazování ve středním pásmu.
     
    42:57
    Veselý s Kofroněm bojovali o kotouč v rohu hostujícího pásma, defenzíva Energie si ale se zapeklitou situací poradila a poslal hru do neutrální zóny.
     
    43:28
    Elitní formace domácích drží kotouč v útočném pásmu. Sražená střela Galvinše skončila v rohu kluziště, Stránskému pak nevyšla předávka na Růžičku.
     
    44:08
    Vrána vyslal do akce Musila, třinecký bek si nabruslil do útočného pásma a kousek za modrou nahodil kotouč na Novotného. Domácí získali vhazování ve svém útočném pásmu.
     
    44:27
    Dravecký nepřesně předával kotouč na Hrňu, toho hosté chtěli využít v rychlé protiakci. Kašeho pokus z pravé strany ale Jaroměřský srazil do ochranné sítě.
     
    44:55
    Hrňa ve středním pásmu zablokoval rozehrávku Graňáka, hosté se tak museli vrátit do vlastní třetiny.
     
    45:28
    Energetici drželi puk v útočném pásmu, Mikúš ale z ostrého úhlu napálil jen Štěpánkovo rameno. V protiakci pak Michal Kovařčík netrefil Novotného branku.
     
    45:58
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hra se velmi rychle vrátila do třinecké třetiny a hosté srovnávají krok! Jakub Štěpánek nejprve dokázal zastavit nájezd Petra Koblasy, na bekhendovou dorážku z druhé vlny najíždějícího MARTINA KOHOUTA už ale byl třinecký brankář krátký! Asistence: Petr Koblasa.
    45:58 Martin KOHOUT - 2:2
     
    46:33
    Oceláři se pokusili o rychlou odpověď a málem opět vedli. Elitní formace domácích se dostala do dvou velkých příležitostí, Filip Novotný ale předvedl neskutečné zákroky, když zastavil tutovky Davida Musila a Martina Růžičky!
     
    47:11
    Jaroměřského nahození od modré bylo sraženo mimo karlovarskou branku, Adámek pak neudržel kotouč na modré.
     
    47:28
    Energie se pokusila o rychlý přechod středního pásma, rozehrávka hostujícího celku ale končí na zakázaném uvolnění.
     
    48:00
    Marcinkova formace držela kotouč v útočném pásmu, po několika předávkách mezi Marcinkem, Draveckým a Hrňou se ke střele od hrazení dostal Galvinš, který ale napálil jen Novotného lapačku.
     
    48:32
    Oceláři se ve čtyřech dostali před hostující branku, Ondřej Kovařčík ale nedokázal přesně usměrnit pobídku bratra Michala. Karlovarští posunuli kotouč do středního pásma.
     
    49:19
    Vránovi se nepovedlo vybojoval kotouč za hostující brankou, toho mohli Energetici využít v rychlé protiakci. Celý útok zakončoval David Kaše, jeho prudká rána ale jen vyprášila Štěpánův beton.
     
    49:45
    Veselý se po levé straně natlačil do útočného pásma, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě. Buly před Novotným.
     
    50:05
    Kurovský dlouho držel kotouč za hostující brankou, třinecký forvard se ale nakonec k zakončení nedostal. Hosté zahrávají zakázané uvolnění.
     
    50:17
    Galvinšovi nesedlo první nahození, lotyšský bek ale udržel puk a od modré ohrozil Notovného. Ten kryje kotouč před Draveckým.
     
    50:54
    Ondřej Beránek měl v útočném pásmu napřaženo k tvrdé střele, hostující forvard ale při pokusu svou hůl zlomil a jednu část poslal do jedenácté řady třineckého hlediště, čímž ohrozil řadu sedících plyšáků.
     
    51:37
    Stále sledujeme aktivní hokej, ani jeden ze soupeřů se ale lehce nedostává do šancí. Hra se tak točí hlavně ve středním pásmu.
     
    52:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se natlačili do útočného pásma, dlouho drželi kotouč na svých holích a nakonec potřetí skórují! Aktivní byl především Martin Růžička, který s kotoučem na holi objel celé karlovarské pásmo a následně střílel. Ve skrumáži se pak nejlépe zorientoval MARTIN GERNÁT, který doklepl kotouč za Novotného záda! Asistence: Michal Kovařčík.
    52:32 Martin GERNÁT - 3:2
     
    52:32
    Vše ale může být jinak, hosté si vyžádali trenérskou výzvu! Sudí tak budou prozkoumávat, zda nedošlo k nedovolenému bránění brankáře Novotného.
     
    52:32
    Branka platí, Oceláři se tak sedm a půl minuty jdou do vedení! Karlovy Vary ztrácejí možnost využít oddechový čas i další trenérskou výzvu!
     
    53:00
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Stránský před brankou nebezpečně tečoval nahození Musila, Novotný ale nemusel zasahovat.
     
    53:17
    Od modré pálil Galvinš, Novotný má puk v lapačce. Komerční přestávka.
     
    53:46
    Dravecký se z rohu kluziště vymotal do předbrankového prostoru, slovenský bek ale netrefil horní růžek Novotného branky. Energie poslal kotouč na icing.
     
    54:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Oceláři si nerozuměli v útočném pásmu, Energie pak v rychlé protiakci vyrovnává stav utkání! Hosté doslova vlétli do útočného pásma a v přečíslení tří proti dvěma dokonale rozebrali třineckou defenzívu. Střílejícímu JAKUBU FLEKOVI pak stačilo trefit odkrytou Štěpánkovu branku! Začínáme zase od nuly! Asistence: David Kaše, Jakub Lauko.
    54:37 Jakub FLEK - 3:3
     
    55:03
    Hosté jsou při chuti a mohli překlopit duel na svou stranu. Ve dvou příležitostech byl Beránek, v obou případech ale hostující forvard minul.
     
    55:39
    Dominik Graňák se napřáhl na modré čáře, jeho tečovaná střela proskákala těsně kolem levé tyče Štěpánkovy klece! Hosté jsou stále v tlaku.
     
    56:13
    Domácím se na chvíli daří přerušit tlak Energie, děje se tak ale pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    56:49
    Oceláři jsou po hostujícím vyrovnání notně zaskočeni a jen rozbíjejí akce Energie. Karlovarští se opět tlačí do útočného pásma.
     
    57:27
    Hosté mohli ze svého tlaku vytěžit další branku! Tomáš Mikúš zůstal zcela sám před třineckým brankovištěm, svůj bekhend posílal pod horní tyč třinecké branky. Štěpánek se ale skvěle přesunul a udržel nerozhodný stav!
     
    58:08
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Domácí dostali hru do soupeřova pásma, Ondřej Kovařčík ale proti dvojici bránících hráčů neuspěl.
     
    58:36
    Dravecký se tlačil do útočné třetiny, sudí ale jeho akci přerušil pro posunutí Novotného branky. Vhazovat se bude po levé ruce karlovarského brankáře.
     
    59:05
    Galvinšovi se na modré nepovedlo udržet kotouč, domácí musí zpět do středního pásma.
     
    59:29
    Hostům se nepovedlo vyhození a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba je u konce, vyrovnaný duel bude muset rozhodnout prodloužení. V samotném závěru se ještě do velké šance dostal Gernát, toho ale Novotný dokázal vychytat.
     
    Hosté ve třetí třetině dokázali dvakrát smazat jednobrankové vedení domácích, získaný bod si Karlovarští určitě zaslouží, byť místy byli pod velkým tlakem ze strany Ocelářů.
     
    Statistiky po třetí třetině

    Střely na branku: 29:24,
    střely mimo: 19:6,
    zblokované střely: 25:13,
    hity: 9:7,
    vhazování: 34:25,
    trestné minuty: 2:2.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Oceláři se dostali do rychlé akce, Vrána nabíjel volnému Růžičkovi, ten ale napálil připraveného Novotného. Hostující gólman pak zlikvidoval i pokus Gernáta.
     
    60:58
    Rozhodnout mohli i hosté, Beránek ale v přečíslení tří proti dvěma napálil jen připraveného Štěpánka.
     
    61:10
    Jakub Flek mohl využít Stránského zaváhání, tváří v tvář Štěpánkovi ale nemířil přesně.
     
    61:34
    Marian Adámek v útočném pásmu držel Ondřeje Beránka, hosté budou hrát v přesile čtyř proti třem.
     
    61:50
    Koblasa pálil z první, branku ale netrefil. Hosté zůstávají v útočném pásmu.
     
    62:12
    Kašeho bomba z pravé strany se od zadního hrazení odrazila až do středního pásma.
     
    62:44
    Koblasovu střelu z první Štěpánek vyrazil do rohu, Dravecký pak poslal kotouč do karlovarské třetiny.
     
    63:15
    Zábranský z první branku netrefil, Vrána poté opět Oceláře osvobodil.
     
    63:42
    Oceláři jsou ve čtyřech. Jakub Lauko se na konci přesilovky natlačil do útočného pásma, svůj bekhendový pokus ale poslal jen do přirpaveného Štěpánka.
     
    64:20
    Energie drží kotouč v útočném pásmu, hosté se ale zatím nedostali ke střele.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení rozhodnutí nenabídlo, po rychlé úpravě ledové plochy budou následovat samostatné nájezdy.
     
    V nastaveném čase měli více šancí k rozhodnutí zápasu hosté z Karlových Varů, kteří dokonce hráli přesilovku. Třinecká defenzíva v čele s Jakubem Štěpánkem ale vše ustála.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Nájezdy začali domácí. Jako první se rozjel Matěj Stránský, který ale s kličkou mezi betony neuspěl.
     
    1. séria
    0:1
    Jiří Černoch vystřelil na lapačku a prostřelil Štěpánka!
     
    2. séria
    0:1
    Petr Vrána roztáhl Novotného, ale ani on neuspěl.
     
    2. séria
    0:1
    Petr Koblasa zkusil kličku na levou stranu, Štěpánka ale nepřekonal.
     
    3. séria
    1:1
    Matin Růžička vystřelil k tyči a překvapil tak Novotného!
     
    3. séria
    1:1
    Jakub Lauko chtěl trefit mezírku mezi Štěpánkovými betony, třinecký gólman si ale toto místečko pohlídal.
     
    4. séria
    1:1
    Ondřej Kovařčík zkusil kličku na bekhend, Novotného ale nepřekonal.
     
    4. séria
    1:1
    Jakub Flek vůbec netrefil třineckou branku.
     
    5. séria
    1:1
    Obránce Martin Gernát jel jako pátý ze strany Ocelářů, Novotného ale nevymíchal.
     
    5. séria
    1:2
    David Kaše mohl rozhodnout, po kličce do bekhendu vybojoval Energii bonusový bod!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    DAVID KAŠE při svém nájezdu zvolil kličku do bekhendu, kterou se mu povedlo překonat třineckého brankáře Štěpánka! Energie tak na ledě lídra tabulky získává dva body.
    David KAŠE - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaný duel první týmu tabulky s pátým nabídl atraktivní podívanou, kterou musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli lepší hosté z Karlových Varů, kteří si tak do tabulky připsali dva velmi cenné body.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezké svátky. Na shledanou! (16:51:56)

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 24. Gernát (M. Stránský, Martin Růžička), 28. Martin Růžička (Galvinš, M. Stránský), 53. Gernát (M. Kovařčík) – 12. Jiskra (Vondráček, D. Mikyska), 46. Kohout (Koblasa), 55. Flek (D. Kaše, Lauko), rozh. náj. D. Kaše

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Matěj Stránský (TRI)
    0:1   Jiří Černoch (KVA)
    2. séria:
    0:1   Petr Vrána (TRI)
    0:1   Petr Koblasa (KVA)
    3. séria:
    1:1   Martin Růžička (TRI)
    1:1   Jakub Lauko (KVA)
    4. séria:
    1:1   Ondřej Kovařčík (TRI)
    1:1   Jakub Flek (KVA)
    5. séria:
    1:1   Martin Gernát (TRI)
    1:2   David Kaše (KVA)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský (C), P. Vrána (A), Martin Růžička (A) – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, R. Veselý, Kurovský.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

    Rozhodca: Kika, Hodek – Bryška, Axman