Wolverhampton – Chelsea 2:1 (kon.) | Manchester City – West Bromwich 1:1 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
2:1 (0:0)
Chelsea FC
Utorok 15.12.2020, 19:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:12:21)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 6:6.
    Rohy: 5:6.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 12:12.
     
    O druhom polčase tohto zápasu sa bude asi ešte dlho diskutovať, hlavne kvôli situáciám v šestnástke Chelsea. Práve hostia však dokázali otvoriť skóre v úvode druhého dejstva, keď brankár Wolverhamptonu Patrício neudržal Giroudovu strelu a loptu mu prešla za bránkovú čiaru. Domáci postupne zvyšovali svoju aktivitu a v 66. minúte sa dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď vyrovnal Podence. Ako však ukázali opakované zábery, rohový kop, ktorý bol tesne pred týmto gólom nariadený, mohol byť nariadený omylom. Ďalšia diskutabilná situácia prišla pri súboji Jamesa s Netom na hranici pokutového územia Chelsea, ktorú dlho riešil hlavný rozhodca a nakoniec ju spolu s videoasistentom vyriešil tak, že pôvodne nariadenú penaltu odvolal. To ale domácim nakoniec vadiť nemuselo, v nadstavenom čase totiž skvele zahraný protiútok premenil na víťazný gól Wolverhamptonu Neto. Napriek záverečnému tlaku Chelsea sa tento zásah stal víťazným.

    Wolverhampton tak vyhral po dvoch zápasoch bez bodu a streleného gólu a posunul sa na priebežné 9. miesto. Chelsea prehrala druhýkrát za sebou a je v tabuľke piata.
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+9
    V úplnom závere mohli domáci pridať ešte jeden gól. Neto dostal prihrávku na pravú stranu a rozbehol sa priamo do šestnástky Chelsea. Z ostrého uhla sa potom dostal k strele, ktorou však minul bránu hostí.
     
    90+8
    Práve Mendy si nabiehal na Chilwellov center z rohu, obrancovia Wolverhamptonu ale loptu odkopli. Hostia ešte držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa ju vrátiť do šestnástky Wolverhamptonu.
     
    90+7
    Hostia sa zúfalo vrhli do útoku a Chilwell svojím centrom, ktorým trafil Semeda, získal pre Chelsea rohový kop. Na ten do domácej šestnástky beží i brankár Mendy.
    90+5. Pedro Neto (WOS) - 2:1
     
    90+5
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Domáci sa v úplnom závere dostávajú do vedenia! Chilwellov center na útočnej polovici získali domáci a okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Lopta sa dostala k PEDROVI NETOVI, ktorý si ju potiahol na ľavú stranu šestnástky Chelsea a strelou po zemi cez Zoumu namieril k vzdialenejšej tyči.
     
    90+4
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Pulisica v strede poľa dostáva Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers).
     
    90+3
    Chelsea sa podarilo vytlačiť domácich do stredu poľa, Wolverhampton sa ale pomerne rýchlo vrátil k šestnástke hostí a znovu ju začína obliehať.
     
    90+2
    Boly odkríval za autovú čiaru, zdá sa ale, že dnešný zápas už dohrá, pretože jeho tím už nemôže striedať. Domáci medzitým kombinujú na útočnej polovici.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Boly zostáva sedieť na trávniku na vlastnej polovici a drží sa za stehno. Už sú pri ňom lekári Wolverhamptonu.
     
    90
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Daniel Podence, prichádza Vitor Ferreira.
     
    88
    Chilwell je veľmi aktívny, čo sa týka centrov, teraz sa mu ale jeden absolútne nevydaril, keď loptu poslal ďaleko za Patríciovu bránu.
     
    87
    Chelsea táto taktika vyšla, pomerne rýchlo totiž získala loptu naspäť po svoju kontrolu. Chilwellov center z ľavej strany potom musela odvrátiť obrana Wolverhamptonu.
     
    86
    Werner si spracoval nákop na ľavé krídlo, lopta mu ale pri pokuse o kľučku odskočila. Hostia sa okamžite zatiahli na vlastnú polovicu do obrany.
     
    85
    Žltú kartu za zrazenie rozbehnutého Neta nedovoleným spôsobom na trávnik dostáva N'Golo Kanté (Chelsea FC).
     
    84
    Kovačićova strela spoza šestnástky bola zrazená k brankárovi Patríciovi. Domáci brankár okamžite rozohráva na opačnú stranu do rýchleho protiútoku.
     
    82
    Stuart Attwell penaltu odvolal, videu sa totiž nepodarilo preukázať Jamesov faul. Loptu vráti do hry brankár Chelsea Mendy.
    81. Pedro Neto (WOS)
     
    81
    Na Jamesov faul sa k obrazovke ide napokon pozrieť aj sám hlavný rozhodca.
     
    80
    Neto sa rozbehol z ľavého krídla do šestnástky a utiekol Kantému. Pri jeho behu mu nohu zrejme prišliapol James a hlavný rozhodca ukázal na penaltový bod. Situáciu ale ešte bude posudzovať VAR, pretože Jamesov zákrok bol takmer presne na hranici pokutového územia Chelsea.
     
    78
    Traoré prestrčil z pravého krídla loptu do šestnástky na Semeda, ktorý sa trochu nepochopiteľne snažil zo streleckej pozície ešte prihrávať. Obranca Chelsea loptu zrazil k nemu naspäť a Semedo ho potom z bránkovej čiary spätnou prihrávkou ešte trafil.
     
    77
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Daniel Podence (Wolverhampton Wanderers). Ten vrazil do Chilwella, ktorý držal loptu a hádal sa s hráčom Wolverhamptonu, kto má autové vhadzovanie.
     
    76
    James síce vystrelil z priameho kopu na bránu domáceho tímu, namieril len priamo na pripraveného brankára Patrícia. Ten loptu chytil a hneď ju vykopol do stredu poľa.
     
    75
    Abraham sa tlačil za loptou pred šestnástkou Wolverhamptonu, keď ho zozadu zrazil na trávnik Otasowie. Priamy kop pre Chelsea zo zaujímavej pozície.
     
    74
    Domácim sa nedarí získať loptu pod svoju kontrolu, domáci ale aspoň vytlačili hostí na ich polovicu ihriska. Tam si guľatý nezmysel prihráva obranná štvorica Chelsea.
     
    73
    Chelsea sa však prakticky okamžite usadila znovu na útočnej polovici. Jej postupný útok tentokrát aspoň prerušil taktickým faulom Traoré.
     
    72
    Pulisicov center z pravej strany cez Semeda preletel až na opačnú stranu šestnástky k Wernerovi, ktorý ale nedokázal spracovať loptu na hracej ploche.
     
    71
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Tammy Abraham.
     
    71
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Mateo Kovačić.
     
    70
    Hra sa v posledných minútach poriadne kúskuje. Po ďalšom tvrdom súboji na polovici Chelsea zostáva ležať na trávniku Coady a i on musí byť ošetrený.
     
    69
    Domáci zacítili šancu strhnúť zápas na svoju stranu a hneď po zisku lopty zatlačili hostí do obrany. Semedov prienik po pravom krídle nebol úspešný, hostia ale loptu odkopli len naspäť k obrancom Wolverhamptonu.
     
    68
    Traoré sa vrátil na hraciu plochu, nevypadá ale úplne v poriadku a zjavne má zdravotné problémy.
     
    67
    Traoré ostáva ležať na trávniku ešte po súboji s Giroudom a musí byť ošetrený. Opakované zábery medzitým odhalili, že Bolyho zakončenie tesne pred rohovým kopom nikto nezablokoval a namiesto rohu sa mala odkopávať lopta od brány Chelsea. Keďže ale tieto situácie VAR nekontroluje, tak gól platí.
    66. Daniel Podence (WOS) - 1:1
     
    66
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Center zľava bol odvrátený na ľavú stranu šestnástky, kde sa lopta dostala k DANIELOVI PODENCEMU. Ten si loptu naviedol okolo Chilwella, naznačil strelu a napokon okolo Jamesa tvrdo vystrelil k bližšej tyči.
     
    65
    Na Netov center zľava na prednú tyč si nabehol Boly, spolu s ním sa ale presúval Thiago Silva, ktorý loptu zrazil tesne pred bránou na rohový kop.
     
    64
    Nevesov center z rohu potom hostia tiež odhlavičkovali. Odrazenú loptu získali hráči Wolverhamptonu, ktorí začínajú vytvárať tlak na obranu Chelsea.
     
    63
    Giroud podrazil na vlastnej polovici prenikajúceho Traorého. Domáci získali štandardku, center z nej ale odhlavičkoval na roh Havertz.
     
    62
    Semedo sa zrazil vo vzdušnom súboji na útočnej polovici s Chilwellom. Súboj vypadal nepríjemne, obaja hráči sú ale našťastie v poriadku.
     
    61
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Fábio Silva, prichádza Adama Traoré.
     
    60
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zrazenie rozbehnutého Otasowieho na trávnik nedovoleným spôsobom Mason Mount (Chelsea FC).
     
    60
    Havertzov center z pravej strany bol zablokovaný a potom nechýbalo Wernerovi veľa, aby na zadnej tyči zasiahol Pulisicov center.
     
    59
    Postupným útokom sa hostia následne dostali na polovicu Wolverhamptonu. Domáci sa znovu museli zatiahnuť do obranného postavenia pred vlastnou šestnástkou.
     
    58
    Havertz sa zmocnil hracieho predmetu na vlastnej polovici a po pravom krídle vyrazil dopredu. Za stredovou čiarou mu ale odkopol loptu do autu Marçal.
     
    57
    Až teraz sa domáci dostali prvýkrát od inkasovaného gólu na dlhšiu dobu na útočnú polovicu. Semedov center na konci ich útočnej akcie bol zrazený do autu.
     
    55
    Domáci síce strelili gól, ten ale nemohol byť uznaný. Zrazená prihrávka Nevesa do šestnástky sa dostala k Fábiovi Silvovi, ktorý ju dorazil do odkrytej brány Chelsea, avšak v momente prihrávky stál v ofsajdovej pozícii.
     
    54
    Na Pulisicov center sprava si na zadnej tyči nabiehal Havertz, loptu ale nedokázal poriadne zasiahnuť. Na opačnom krídle potom získali loptu domáci.
     
    53
    Wolverhampton je inkasovaným gólom zjavne trochu zaskočený, domácim sa totiž vôbec nedarí rozohrávka a hostia ich už druhýkrát za sebou poľahky obrali o loptu.
     
    52
    James si spracoval pred šestnástkou vysoký pas Chilwella z ľavej strany a vystrelil, jeho pokus ale letel vysoko nad Patríciovu bránu.
     
    51
    Chelsea okamžite po výkope domácich po inkasovanom góle získala loptu a vrátila sa na útočnú polovicu, kde zatláča hráčov Wolverhamptonu do obrany.
    49. Olivier Giroud (CHE) - 0:1
     
    49
    Chelsea dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! Werner posunul na ľavom krídle loptu na rozbehnutého Chilwella, ktorý nacentroval z prvej na prednú tyč. Tam vystrelil z voleja OLIVIER GIROUD, ktorý síce vystrelil priamo na brankára Patrícia, ten ale jeho strelu neudržal a lopta mu tesne prešla za bránkovú čiaru. Tento gól následne potvrdil i hlavný rozhodca na základe gólovej technológie.
     
    48
    Havertz podkopol v strede poľa Neta. Štandardka pre Wolverhampton na útočnej polovici.
     
    47
    Prvý Chilwellov center z pravej strany odhlavičkoval Coady za šestnástku Wolverhamptonu k dobiehajúcemu Jamesovi, ktorý vystrelil z prvej nad Patríciovu bránu.
     
    46
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Leander Dendoncker, prichádza Owen Otasowie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    Prvý polčas priniesol minimum zaujímavých gólových príležitostí, oba tímy sa totiž zamerali na obranu a hra sa tak odohrávala prevažne medzi šestnástkami. Miernu územnú prevahu mala Chelsea, ktorá si predsa len dokázala vytvoriť i o niečo viac zaujímavých situácií pred súperovou bránou, o trvalom tlaku sa ale rozhodne hovoriť nedalo. Najväčšiu šancu mal v úplnom závere prvého polčasu Zouma, ktorý hlavičkou po centri z rohu trafil brvno domácej brány. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú tímy v druhom polčase a či sa dočkáme v druhom dejstve gólov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 41 % : 59 %
    Strely na bránu: 2:0
    Strely mimo: 3:2
    Rohy: 3:4
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 4:3
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Kurt Zouma (CHE)
     
    45
    Zouma hlavičkoval po centri z rohu do brvna brány Wolverhamptonu a Giroud, do nohy ktorého sa lopta odrazila, už nedokázal zareagovať a len zrazil hrací predmet tesne mimo Patríciovej brány.
     
    44
    A napokon „vlci" loptu stratili. Chilwell hľadal nákopom z pravej strany na zadnú tyč Girouda, pred ktorým odhlavičkoval loptu na rohový kop Saïss.
     
    43
    Hostia sa však okamžite zoradili naspäť na vlastnej polovici a domáci musia útočiť do zoradenej obrany. Na dlhšiu dobu sa na útočnú polovicu nedokážu dostať.
     
    42
    Center z rohu Chelsea letel na prednú tyč, odkiaľ loptu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč domáceho tímu. Wolverhampton následne získal odrazenú loptu.
     
    41
    Pulisic sa rozbehol z pravého krídla okolo trojice protihráčov do šestnástky Wolverhamptonu a aj keď v nej spadol, tak dokázal získať pre svoj tím rohový kop.
     
    40
    Havertzov center sprava bol zrazený do autu. Hostia sa potom znovu usadili na útočnej polovici a obliehajú obranu Wolverhamptonu.
     
    38
    Kanté rozohral veľmi nepresne na spoluhráčov a prihrávkou doslova daroval loptu Nevesovi. Ten si ale neporozumel s Netom a pre zmenu on nepresnou prihrávkou posunul loptu k brankárovi Chelsea Mendymu.
     
    37
    Ďalší Chilwellov center na zadnú tyč odhlavičkoval Saïss a Thiago Silva, ktorý chcel loptu vrátiť „do ohňa“, ju nepresným centrom poslal za Patríciovu bránu.
     
    36
    Semedo opäť nedovoleným spôsobom ukončil individuálny prienik Pulisica k šestnástke. Chelsea tak získava ďalšiu štandardku, táto sa však nachádza bližšie k šestnástke Wolverhamptonu.
     
    35
    Domáci získali loptu a okamžite prišiel nákop na útočnú polovicu na Podenceho. Pred ním loptu hlavou sklepol k svojmu brankárovi Chilwell.
     
    34
    Hostia sa snažia hru trochu upokojiť a získať územnú prevahu. Chelsea sa tak kombináciou na krátke prihrávky približuje k šestnástke Wolverhamptonu.
     
    33
    Chilwellov center z priameho kopu letel do stredu šestnástky na Girouda, ktorého hlavička spadla tak, že sa dotkla ruky Girouda i domáceho obrancu Coadyho. Po konzultácii s videoasistentom nechal hlavný rozhodca hru pokračovať.
     
    32
    Pulisicov prienik po ľavom krídle ukončil faulom Semedo. Štandardku na útočnej polovici tak bude kopať i Chelsea.
     
    31
    Hostia rozohrali roh nakrátko a po niekoľkých prihrávkach sa lopta dostala za šestnástku k Semedovi, ktorý vystrelil z prvej vysoko nad Mendyho bránu.
     
    30
    Netov center do šestnástky hostia vyriešili, lopta sa ale odrazila na ľavú stranu k Podencemu. Ten vysunul do nábehu Neta, ktorého center zrazil na roh Thiago Silva.
     
    29
    Kanté podrazil pri spracovávaní lopty na vlastnej polovici Fábia Silvu. Priamy kop pre Wolverhampton.
     
    27
    Chelsea znovu získala loptu na útočnej polovici po chybe domácich obrancov v rozohrávke. Hostia sa nikam neponáhľajú a prihrávajú si ju hlavne v strede poľa.
     
    26
    Strely: 5:3
    Strely na bránu: 2:0
     
    25
    Práve od nich začala ďalšia „vlna“ útoku Chelsea. Na jeho konci sa prekľučkoval z ľavého krídla do šestnástky Mount, jeho prihrávku na spoluhráčov ale odkopol Coady.
     
    24
    Giroud si nabiehal za Pulisicovým centrom, nedokázal ho ale zasiahnuť. Domáci obrancovia potom odkopli loptu k obrancom Chelsea.
     
    23
    Center domácich z následného rohu dokázali hostia odvrátiť za šestnástku a odtiaľ napokon vystrelil z prvej Neves. Jeho pokus letel priamo do rúk pripraveného brankára Mendyho.
    22. Pedro Neto (WOS)
     
    22
    Neto napriahol po prihrávke pred šestnástkou Chelsea k strele z prvej, jeho pokus letiaci k pravej tyči ale dokázal brankár Mendy vyraziť.
     
    21
    Wolverhampton odpovedá svojou postupnou kombináciou a úspešne sa nasťahoval k šestnástke Chelsea. Hostia sú zoradení v obrannom postavení.
     
    20
    Olivier Giroud sa odtrhol od svojho strážcu a na hranici bránkoviska si ideálne vyskočil na center z rohu. Hlavičkou z dobrej streleckej pozície ale nasmeroval loptu tesne nad Patríciovu bránu.
     
    19
    Teraz prišlo niekoľko centrov hostí za sebou a posledný z nich, Pulisicov, bol zrazený na rohový kop.
     
    18
    Chelsea začína zatláčať domácich k ich šestnástke, do nebezpečnej streleckej pozície alebo k centru sa ale zatiaľ nedostala.
     
    16
    Domáci si s rohovým kopom Chelsea poradili a prešli do rýchleho protiútoku. Ten zastavil Thiago Silva, ktorý vystihol Podenceho kolmicu na Fábia Silvu.
     
    15
    Pulisic utiekol na ľavom krídle Bolymu a nacentroval do šestnástky. Dobiehajúci Werner loptu netrafil a za ním postavený Havertz trafil svojou strelou Saïssa.
     
    14
    Držanie lopty: 40 % : 60 %
     
    13
    Mountov center zo štandardky letel na zadnú tyč na Chilwella, ktorý sa ale k hlavičke nedostal. Loptu potom získali hráči Wolverhamptonu.
     
    12
    Dendoncker zrazil zozadu v hlavičkovom súboji na trávnik Girouda. Priamy kop pre Chelsea na útočnej polovici.
     
    11
    Postupný útok Chelsea sa skončil stratou lopty. Domáci sa pokúsili o rýchly protiútok, Podenceho nepresný nákop ale skončil u brankára hostí Mendyho.
     
    10
    Hostia sa snažia podržať loptu a zatiaľ sa im to darí. „The Blues“ sa už posunuli na útočnú polovicu a pomaly sa približujú k domácemu pokutovému územiu.
     
    9
    Boly je našťastie v poriadku a pokračuje v zápase. Domácim sa rozohrávka nevydarila a nepresným nákopom odovzdali loptu obrancom Chelsea.
     
    8
    Brankár domácich Patrício vybehol zo svojej brány, aby chytil Havertzov center. Pri tom sa ale zrazil s Bolym, ktorý zostáva otrasený sedieť na trávniku.
     
    7
    Coady obral v strede poľa o loptu Girouda, potiahol si ju bližšie k šestnástke Chelsea a zo strednej vzdialenosti vystrelil výrazne mimo Mendyho brány.
     
    6
    Wolverhampton prebral iniciatívu a loptu hosťom príliš nepožičiava. Domáci si ju však znovu prihrávajú len hlavne na vlastnej polovici alebo v strede poľa.
     
    5
    Netov center z rohu letel na zadnú tyč na hlavu Saïssa, ktorý však z ťažkej pozície a zo záklonu nasmeroval loptu nad Mendyho bránu.
     
    4
    Semedo si pred šestnásktou hostí narazil loptu so spoluhráčom a vystrelil, jeho zakončenie ale zrazil Thiago Silva na rohový kop.
     
    3
    Netov center zľava zablokoval Thiago Silva. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí sa prvýkrát v zápase usadili so svojím postupným útokom pri šestnástke hostí.
     
    2
    Wolverhampton sa s rozohrávkou zatiaľ nikam neponáhľa. Loptu si prihrávajú hlavne obrancovia domáceho tímu pred vlastnou šestnástkou, a to i napriek vysokému presingu hráčov Chelsea.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ich prvý nákop na útočnú polovicu ale nebol úspešný a loptu získali domáci.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Wolverhampton bude hrať v zlatočiernej kombinácii, Chelsea v modrých dresoch.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – N. Semedo, Dendoncker, Neves, Marçal – Neto, F. Silva, Podence.
    Náhradníci: Ruddy – Aït-Nouri, Hoever, Kilman, Otasowie, Traoré, Ferreira.

    Chelsea FC: Mendy – R. James, K. Zouma, Silva (C), Chilwell – Havertz, Kanté, Mount – Pulisic, Giroud, Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Abraham, Azpilicueta, Jorginho, Gilmour, Kovačić, Rüdiger.

    Rozhodca: Attwell – Perry, Mainwaring.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Chelsea, ktorá z 12 ligových zápasov proti Wolverhamptonu vyhrala 9, dva prehrala a jeden sa skončil remízou. Chelsea vyhrala i oba vzájomné zápasy v minulej sezóne – vonku 5:2 a doma 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    2. 1. 2012: Wolverhampton – Chelsea 1:2
    5. 12. 2018: Wolverhampton – Chelsea 2:1
    10. 3. 2019: Chelsea – Wolverhampton 1:1
    14. 9. 2019: Wolverhampton – Chelsea 2:5
    26. 7. 2020: Chelsea – Wolverhampton 2:0
     


    Chelsea FC

    Londýnčania v minulom kole prehrali na ihrisku Evertonu 0:1, čím sa skončila ich séria deviatich ligových zápasov za sebou bez prehry. V tabuľke sa zosunuli na priebežné piate miesto, z ktorého strácajú len tri body na vedúcu dvojicu Tottenham – Liverpool. Chelsea je v tomto ročníku druhý najproduktívnejší tím ligy (25 strelených gólov) a výrazne zlepšila obranu v porovnaní s predošlými sezónami (12 inkasovaných gólov). Vonku prehrala Chelsea zatiaľ len jeden zápas, a to práve spomínaný zápas na ihrisku Evertonu.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – Sheffield 4:1
    Newcastle – Chelsea 0:2
    Chelsea – Tottenham 0:0
    Chelsea – Leeds 3:1
    Everton – Chelsea 1:0
     


    Wolverhampton Wanderers

    Wolverhampton zatiaľ zaostáva za výkonmi z minulých ročníkov a pred týmto kolom bol až na 13. mieste. Z 12 predošlých ligových zápasov vyhral len päť a hlavne v posledných piatich zápasoch získal len štyri body. V posledných dvoch zápasoch dokonca nestrelil ani jeden gól. „Vlci“ majú celkovo veľký problém so strieľaním gólov, aktuálne totiž nemajú ani len priemer 1 strelený gól na zápas (11 gólov za 12 zápasov). Doma sa im v tejto sezóne príliš nedarí a na vlastnom trávniku vyhrali len dva zápasy zo šiestich.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leicester – Wolverhampton 1:0
    Wolverhampton – Southampton 1:1
    Arsenal – Wolverhampton 1:2
    Liverpool – Wolverhampton 4:0
    Wolverhampton – Aston Villa 0:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Wolverhampton Wanderers – Chelsea FC. Stretnutie 13. kola anglickej Premier League sa začne o 19:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 66. Podence, 90+5. Neto – 49. Giroud

    Karty:   77. Podence (WOS), 90+4. N. Semedo (WOS) – 60. Mount (CHE), 85. Kanté (CHE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:12.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – N. Semedo, Dendoncker (46. Otasowie), Neves, Marçal – Neto, F. Silva (61. Traoré), Podence (90. Ferreira).
    Náhradníci: Ruddy – Aït-Nouri, Hoever, Kilman, Otasowie, Traoré, Ferreira.

    Chelsea FC: Mendy – R. James, K. Zouma, Silva (C), Chilwell – Havertz (71. Kovačić), Kanté, Mount – Pulisic, Giroud (71. T. Abraham), Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Abraham, Azpilicueta, Jorginho, Gilmour, Kovačić, Rüdiger.

    Rozhodca: Attwell – Perry, Mainwaring