Wolverhampton – Chelsea 2:1 (kon.) | Manchester City – West Bromwich 1:1 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
2:1 (0:0)
Chelsea FC
Utorok 15.12.2020, 19:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:12:21)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 6:6.
    Rohy: 5:6.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 12:12.
     
    O druhom polčase tohto zápasu sa bude asi ešte dlho diskutovať, hlavne kvôli situáciám v šestnástke Chelsea. Práve hostia však dokázali otvoriť skóre v úvode druhého dejstva, keď brankár Wolverhamptonu Patrício neudržal Giroudovu strelu a loptu mu prešla za bránkovú čiaru. Domáci postupne zvyšovali svoju aktivitu a v 66. minúte sa dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď vyrovnal Podence. Ako však ukázali opakované zábery, rohový kop, ktorý bol tesne pred týmto gólom nariadený, mohol byť nariadený omylom. Ďalšia diskutabilná situácia prišla pri súboji Jamesa s Netom na hranici pokutového územia Chelsea, ktorú dlho riešil hlavný rozhodca a nakoniec ju spolu s videoasistentom vyriešil tak, že pôvodne nariadenú penaltu odvolal. To ale domácim nakoniec vadiť nemuselo, v nadstavenom čase totiž skvele zahraný protiútok premenil na víťazný gól Wolverhamptonu Neto. Napriek záverečnému tlaku Chelsea sa tento zásah stal víťazným.

    Wolverhampton tak vyhral po dvoch zápasoch bez bodu a streleného gólu a posunul sa na priebežné 9. miesto. Chelsea prehrala druhýkrát za sebou a je v tabuľke piata.
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+9
    V úplnom závere mohli domáci pridať ešte jeden gól. Neto dostal prihrávku na pravú stranu a rozbehol sa priamo do šestnástky Chelsea. Z ostrého uhla sa potom dostal k strele, ktorou však minul bránu hostí.
     
    90+8
    Práve Mendy si nabiehal na Chilwellov center z rohu, obrancovia Wolverhamptonu ale loptu odkopli. Hostia ešte držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa ju vrátiť do šestnástky Wolverhamptonu.
     
    90+7
    Hostia sa zúfalo vrhli do útoku a Chilwell svojím centrom, ktorým trafil Semeda, získal pre Chelsea rohový kop. Na ten do domácej šestnástky beží i brankár Mendy.
    90+5. Pedro Neto (WOS) - 2:1
     
    90+5
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Domáci sa v úplnom závere dostávajú do vedenia! Chilwellov center na útočnej polovici získali domáci a okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Lopta sa dostala k PEDROVI NETOVI, ktorý si ju potiahol na ľavú stranu šestnástky Chelsea a strelou po zemi cez Zoumu namieril k vzdialenejšej tyči.
     
    90+4
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Pulisica v strede poľa dostáva Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers).
     
    90+3
    Chelsea sa podarilo vytlačiť domácich do stredu poľa, Wolverhampton sa ale pomerne rýchlo vrátil k šestnástke hostí a znovu ju začína obliehať.
     
    90+2
    Boly odkríval za autovú čiaru, zdá sa ale, že dnešný zápas už dohrá, pretože jeho tím už nemôže striedať. Domáci medzitým kombinujú na útočnej polovici.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Boly zostáva sedieť na trávniku na vlastnej polovici a drží sa za stehno. Už sú pri ňom lekári Wolverhamptonu.
     
    90
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Daniel Podence, prichádza Vitor Ferreira.
     
    88
    Chilwell je veľmi aktívny, čo sa týka centrov, teraz sa mu ale jeden absolútne nevydaril, keď loptu poslal ďaleko za Patríciovu bránu.
     
    87
    Chelsea táto taktika vyšla, pomerne rýchlo totiž získala loptu naspäť po svoju kontrolu. Chilwellov center z ľavej strany potom musela odvrátiť obrana Wolverhamptonu.
     
    86
    Werner si spracoval nákop na ľavé krídlo, lopta mu ale pri pokuse o kľučku odskočila. Hostia sa okamžite zatiahli na vlastnú polovicu do obrany.
     
    85
    Žltú kartu za zrazenie rozbehnutého Neta nedovoleným spôsobom na trávnik dostáva N'Golo Kanté (Chelsea FC).

    Michal Sadlek

    Góly: 66. Podence, 90+5. Neto – 49. Giroud

    Karty:   77. Podence (WOS), 90+4. N. Semedo (WOS) – 60. Mount (CHE), 85. Kanté (CHE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:12.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – N. Semedo, Dendoncker (46. Otasowie), Neves, Marçal – Neto, F. Silva (61. Traoré), Podence (90. Ferreira).
    Náhradníci: Ruddy – Aït-Nouri, Hoever, Kilman, Otasowie, Traoré, Ferreira.

    Chelsea FC: Mendy – R. James, K. Zouma, Silva (C), Chilwell – Havertz (71. Kovačić), Kanté, Mount – Pulisic, Giroud (71. T. Abraham), Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Abraham, Azpilicueta, Jorginho, Gilmour, Kovačić, Rüdiger.

    Rozhodca: Attwell – Perry, Mainwaring