Real Madrid – Bilbao 3:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (1:0)
Athletic Club Bilbao
Utorok 15.12.2020, 22:00Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (23:54:13)
     
    Záver stretnutia bol nesmierne napínavý. Mikel Vesga mal na kopačke vyrovnanie, avšak Thibaut Courtois vytiahol fantastický zákrok a na druhej strane poistil tri body pre Real Madrid útočník Karim Benzema. "Los Blancos" síce nepodali až taký dominantný výkon ako v posledných troch dueloch, ale získali povinné tri body.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Thibaut Courtois bol vysoko z bránky, Yuri Berchiche sa ho ďalekonosnou ranou pokúsil nachytať z vlastnej polovice. Belgičan rýchlo zacúval a zasiahol.
     
    90+2
    Real Madrid dal gól!
    Bilbao obrovskú šancu na vyrovnanie zahodilo. Domáci prešli dopredu, Luka Modrić prihral do šestnástky a KARIM BENZEMA dostal viac priestoru ako mal. Krížnym pokusom rozhoduje o troch bodoch.
     
    90+2
    Yeray sa z pozície stopéra vysunul vyššie. Narazil si loptu a videl, že defenzíva Realu Madrid otvorila priestor pred šestnástkou, takže tam poslal prihrávku. Mikel Vesga išiel razom sám na bránku, no jeho zakončenie fantasticky vyrazil Thibaut Courtois. Raphaël Varane loptu odkopol.
     
    90+1
    Luka Modrić strieľal spred pokutového územia. Jeho pokus smeroval tesne vedľa vzdialenejšej žrdi. Brankár Unai Simón nemusel zasahovať.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Isco tentoraz podržal loptu na svojej polovici, kde bol aj faulovaný. Thibaut Courtois sa s rozohrávkou neponáhľa. Real Madrid následne začal prihrávkami naťahovať čas.
     
    88
    Thibaut Courtois aj pod tlakom poslal skvelý odkop. Rodrygo takmer išiel sám na kasu. Loptu si v šestnástke zasekol a prihral pod seba. Šancu mohol mať Isco, no nemal ideálnu streleckú pozíciu pri duu stopérov.
     
    87
    Unai Simón poslal odkop do stredu hracej plochy, kde na trávniku skončil Asier Villalibre, ktorého fauloval stopér Raphaël Varane.
     
    86
    Bilbao sa aj v oslabení dostalo do akéhosi tlaku, Yuri Berchiche získal ďalší roh. Opäť ho zahral Iker Muniain, tentoraz zasiahol Thibaut Courtois.
     
    85
    Tentoraz Iker Muniain centroval z rohového kopu, ale nepresne. Následne zľava poslal loptu do päťky Yuri Berchiche, dobre postavený Sergio Ramos ju odkopol.
     
    84
    Iker Muniain poslal kolmicu na pravé krídlo. Iñigo Lekue sa krásne dostal cez Mendyho, prihral do šestnástky a zakončoval Iñigo Córdoba, lenže výborný blok predviedol Isco.
     
    83
    Athletic Club Bilbao síce získalo rohový kop, ale center pred bránku Courtoisa poslal do bezpečia obranca Sergio Ramos.
     
    82
    Rohy: 6 – 4
     
    81
    Už len desať minút a nadstavený čas pre Bilbao. Stať sa môže všetko, ale ak by si Real Madrid tri body nepostrážil, tak že bude veľmi sklamaný.
     
    80
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Ander Capa, prichádza Iñigo Lekue.
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Óscar de Marcos, prichádza Iker Muniain.

    Matej Kubove

    Góly: 45+1. Kroos, 74. Benzema, 90+2. Benzema – 52. Capa

    Karty:   42. L. Vázquez (REA) – 8. Raúl García (ATB), 79. Yeray (ATB)   13. Raúl García (ATB)


    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Kroos, Valverde (64. Isco), Modrić – L. Vázquez (75. Rodrygo), Benzema, Vinícius Júnior (64. Asensio).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Asensio, Isco, Marcelo, Militao, Nacho Fernández, Odriozola Arzallus, Rodrygo.

    Athletic Club Bilbao: Simón – Capa (80. Lekue), Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Vencedor (67. Vesga) – de Marcos (C) (80. Muniain), Raúl García, Berenguer (59. I. Córdoba) – I. Williams (67. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, I. Córdoba, Kodro, Lekue, Unai López, Morcillo, Muniain, Núñez, Sancet, Villalibre, Vesga.