Burnley – Everton 1:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 2:0 (kon.) | West Ham – Manchester United 1:3 (kon.)
Chelsea – Leeds 3:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:1 (1:1)
Leeds United
Sobota 05.12.2020, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Pulisica dostáva Raphinha (Leeds United).
    90+3. Christian Pulisic (CHE) - 3:1
     
    90+3
    Chelsea dala gól!
    Domáci definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! Kovačić kolmicou na pravú stranu útočnej polovice vysunul za obranu Leedsu do nábehu Tima Wernera, ktorý si potiahol loptu až do šestnástky hostí. Prihrávkou do bránkoviska potom ešte posunul loptu na dobiehajúceho CHRISTIANA PULISICA, ktorý ju zblízka v sklze usmernil za chrbát brankára Mesliera.
     
    87
    Dallas sa pri spracovávaní Phillipsovej prihrávky pošmykol a prenechal tak loptu Wernerovi. Ten okamžitou kolmicou na pravú stranu šestnástky Leedsu vyslal do úniku Abrahama, ktorý však z pomerne ostrého uhla strelou po zemi minul bránu hostí.
     
    79
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Tammy Abraham.
     
    77
    Mount z rohu nacentroval do stredu šestnástky na Girouda, ktorého nechali hostia trestuhodne neobsadeného. Na ich šťastie hlavičkoval útočník Chelsea nad Mendyho bránu.
    76. Timo Werner (CHE)
     
    76
    Dlho si ju ale neužili a veľmi rýchlo ju odovzdali domácim. Pulisic centrom z ľavého krídla nakopol loptu za obranu Leedsu na nabiehajúceho Wernera, tomu však dnes zjavne nie je súdené streliť gól a znovu ho vychytal výborným zákrokom brankár Meslier.
     
    74
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Havertza Diego Llorente (Leeds United). Chelsea získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    69
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Ezgjan Alioski, prichádza Rodrigo.
    68. Olivier Giroud (CHE)
     
    68
    Chilwellov center z ľavej strany sa odrazil od obrancu Coopera do Pulisica, od ktorého sa lopta odrazila do Girouda a od Francúza, ktorý nemal ani čas zareagovať, tesne mimo Meslierovej brány.
     
    67
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Mateo Kovačić.
    61. Kurt Zouma (CHE) - 2:1
     
    61
    Chelsea dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Na Mountov center z rohu si na hranici bránkoviska vyskočil ideálne KURT ZOUMA, ktorý hlavou nasmeroval loptu k pravej tyči Meslierovej brány. Hostia ešte reklamujú faul Girouda na Coopera pri nábehu na center, hlavný rozhodca ale gól uznal.
    60. Timo Werner (CHE)
     
    60
    Werner si spracoval na hranici šestnástky Giroudovu prihrávku a tečovanou strelou cez Alioského vystrelil k bližšej tyči. Brankár Leedsu Meslier vyrazil Wernerovu strelu a i jeho dorážku a nakoniec ešte Mountovu dorážku zblízka zrazil nad svoju bránu Alioski.
     
    57
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Jack Harrison, prichádza Ian Poveda.
     
    57
    Center hostí z rohu letel na hranicu šestnástky Chelsea na Raphinhu, ktorý z prvej vystrelil na bránu. Jeho strelu zastavil pred zasahujúcim brankárom Mendym Thiago Silva, lopta sa ale odrazila naspäť k Raphinhovi, ktorý znovu strelou z prvej prestrelil odkrytú domácu bránu.
    55. Kai Havertz (CHE)
     
    55
    Pri nábehu na Jamesov strieľaný center z priameho kopu na prednú tyč predskočil obrancu Leedsu Havertz, ktorý hlavou loptu nasmeroval tesne nad Meslierovu bránu.
     
    30
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Christian Pulisic.
    27. Olivier Giroud (CHE) - 1:1
     
    27
    Chelsea dala gól!
    Giroud potvrdzuje svoju skvelú formu a vyrovnáva! Zijach potiahol loptu od pravej autovej čiary k šestnástke, kde ju posunul za obrancu na nabiehajúceho Jamesa. Pravý obranca Chelsea potom z prvej nacentroval na prednú tyč, kde bol nepochopiteľne neobsadený práve OLIVIER GIROUD a ten v sklze nasmeroval loptu k bližšej tyči.
    22. Olivier Giroud (CHE)
     
    22
    Brankár Meslier po malej domov rozohral medzi svojich obrancov priamo na Girouda, ktorý hneď vystrelil. Lopta mu ale poriadne nesadla a jeho strela po zemi z hranice šestnástky skončila mimo Meslierovej brány.
    9. Timo Werner (CHE)
     
    9
    Neuveriteľne, čo zahodil Timo Werner! Mountov center na prednú tyč predĺžil hlavou k zadnej tyči Giroud a Werner, ktorý chcel loptu doraziť, ju svojím dotykom najprv zastavil a potom druhým dotykom nasmeroval len do brvna. Nebyť pritom jeho snahy loptu doraziť, tak by doletela do brány a Chelsea by rýchlo vyrovnala...
     
    9
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Robin Koch, prichádza Diego Llorente.
    4. Patrick Bamford (LDS) - 0:1
     
    4
    Leeds United dáva gól!
    Prakticky z ničoho nič strieľajú hostia otvárací gól zápasu! Phillips v prvom útoku Leedsu vysunul kolmicou z ľavej strany za obranu Chelsea PATRICKA BAMFORDA, proti ktorému nezmyselne vybehol pred šestnástku brankár Mendy. Bamford si ho ale obhodil a potom už bez problémov nasmeroval loptu do prázdnej brány Chelsea.
     
    2
    Mount nacentroval z rohu na prednú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Olivier Giroud. Francúzovo zakončenie ale skončilo tesne mimo Meslierovej brány.
     
    2
    Zijach si nabehol do šestnástky hostí na výborný pas Chilwella zo stredu poľa, posunul si loptu doľava a jeho strelu z pomerne ostrého uhla musel vyraziť brankár Leedsu Meslier.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá s obmedzeným počtom divákov. Tí sa vracajú v anglickej Premier League na tribúny aspoň v obmedzenom počte prvýkrát od marcového prerušenia minulej sezóny kvôli koronavírusu.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Giroud, 61. K. Zouma, 90+3. Pulisic – 4. Bamford

    Karty:   74. D. Llorente (LDS), 90+5. Raphinha (LDS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:9.
    Chelsea FC: Mendy – R. James, K. Zouma, Silva (C), Chilwell – Havertz (67. Kovačić), Kanté, Mount – Zijach (30. Pulisic), Giroud (79. T. Abraham), Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, Kovačić, Jorginho, Pulisic, T. Abraham.

    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch (9. D. Llorente), Cooper (C), Dallas – Raphinha, Klich, Phillips, Alioski (69. Rodrigo) – Harrison (57. Poveda), Bamford.
    Náhradníci: Casilla – D. Llorente, Struijk, Poveda, Costa, T. Roberts, Rodrigo.

    Rozhodca: Friend – Beck, Ledger

    Diváci: 2 000