Burnley – Everton 1:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 2:0 (kon.) | West Ham – Manchester United 1:3 (kon.)
Chelsea – Leeds 3:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:1 (1:1)
Leeds United
Sobota 05.12.2020, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:41)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 10:3.
    Strely mimo: 7:4.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 12:9.
     
    Chelsea predviedla v druhom polčase lepší výkon ako v prvom dejstve, hlavne v obrane, a strhla víťazstvo na svoju stranu. Hostia sa nedostali v útoku takmer k ničomu nebezpečnému, naopak domáci mali veľké množstvo šancí na skórovanie. Víťazným gólom sa napokon stal gól Zoumu po rohovom kope, po ktorom sa snažili hostia dostať domácich pod tlak, úplne sa im to ale nepodarilo. Z rýchlych protiútokov im Chelsea navyše neustále hrozila a Londýnčania práve z takejto protiakcie definitívne potvrdili svoju výhru, keď v nadstavenom čase strelil tretí gól domáceho celku Pulisic.

    Chelsea sa vďaka šiestej výhre v sezóne dostala priebežne na prvé miesto tabuľky o bod pred dvojicu Tottenham – Liverpool, obaja jej konkurenti ale ešte len budú svoje zápasy v tomto kole hrať. Leeds prehral piatykrát v sezóne a klesol na priebežné 13. miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Pulisica dostáva Raphinha (Leeds United).
    90+3. Christian Pulisic (CHE) - 3:1
     
    90+3
    Chelsea dala gól!
    Domáci definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! Kovačić kolmicou na pravú stranu útočnej polovice vysunul za obranu Leedsu do nábehu Tima Wernera, ktorý si potiahol loptu až do šestnástky hostí. Prihrávkou do bránkoviska potom ešte posunul loptu na dobiehajúceho CHRISTIANA PULISICA, ktorý ju zblízka v sklze usmernil za chrbát brankára Mesliera.
     
    90+2
    Až takmer v polovici nadstaveného času sa hostia usadili na útočnej polovici, stále sa ale nedostali do bezprostrednej blízkosti pokutového územia Chelsea.
     
    90+1
    Leeds sa snaží vytvoriť si záverečný tlak, domáci ale hostí ani len nepúšťajú cez stred poľa na vlastnú polovicu.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Domáci držali asi minútu loptu v strede poľa pod svojou kontrolou, dopredu sa ale príliš neponáhľali a namiesto toho skôr naťahovali čas.
     
    88
    James sa pri rozohrávke dostal pod veľký tlak napádajúcich hostí, nakoniec ale po odkope lopty do Bamforda získal aspoň odkop od svojej brány.
     
    87
    Dallas sa pri spracovávaní Phillipsovej prihrávky pošmykol a prenechal tak loptu Wernerovi. Ten okamžitou kolmicou na pravú stranu šestnástky Leedsu vyslal do úniku Abrahama, ktorý však z pomerne ostrého uhla strelou po zemi minul bránu hostí.
     
    86
    Kapitán Chelsea trochu kríva a drží sa zozadu za stehno, vracia sa však do hry. Jeho spoluhráči odkopli loptu na polovicu Leedsu, kde sa dostala k brankárovi Meslierovi a od neho začína ďalší pokus hostí o rozohrávku ich útoku.
     
    85
    Práve Thiago Silva je ďalším hráčom, ktorý má zdravotné problémy. Chelsea už má vyčerpané všetky tri striedania...
     
    84
    Klich prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul do voľného priestoru Rodriga, ktorého prihrávku do stredu pokutového územia na voľného Bamforda odkopol Thiago Silva na roh.
     
    83
    Oblúčik Thiaga Silvu do šestnástky sa po odkope obrancu Leedsu odrazil k Pulisicovi, ktorého tečovaná strela letela mimo brány hostí. Gólman Meslier ale loptu zastavil ešte pred bránkovou čiarou a založil tým útok svojho tímu.
     
    82
    Abraham obral o loptu pred šestnástkou Leedsu Phillipsa a záložník hostí musel Abrahamovi loptu odkopnúť aspoň do autu. Chelsea sa dopredu úplne neponáhľa a domáci si loptu prihrávajú na krídle.
     
    81
    Mountov ďalší center z rohu pred bránkovisko Leedsu zasiahol hlavou Zouma, jeho hlavička ale tentoraz letela výrazne mimo Meslierovej brány.
     
    80
    Kanté vypichol hosťom loptu v strede poľa a vysunul do úniku Wernera. Ten si loptu potiahol k šestnástke Leedsu a tam ju prihral doprava na Abrahama, pred ktorým ju odkopol na roh v sklze Cooper.
     
    79
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Tammy Abraham.
     
    78
    Poveda si stiahol zo vzduchu nákop zo stredu poľa v súboji s Chilwellom a naviedol si loptu na os ihriska na strelu, jeho pokus ale letel len do rúk pripraveného brankára Mendyho.
     
    77
    Mount z rohu nacentroval do stredu šestnástky na Girouda, ktorého nechali hostia trestuhodne neobsadeného. Na ich šťastie hlavičkoval útočník Chelsea nad Mendyho bránu.
    76. Timo Werner (CHE)
     
    76
    Dlho si ju ale neužili a veľmi rýchlo ju odovzdali domácim. Pulisic centrom z ľavého krídla nakopol loptu za obranu Leedsu na nabiehajúceho Wernera, tomu však dnes zjavne nie je súdené streliť gól a znovu ho vychytal výborným zákrokom brankár Meslier.
     
    75
    James hľadal centrom na zadnú tyč Zoumu, pred ním však loptu odhlavičkoval Rodrigo. Odrazenú loptu získali hráči Leedsu.
     
    74
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Havertza Diego Llorente (Leeds United). Chelsea získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    73
    Rodrigo chcel elegantnou prihrávkou posunúť loptu za Zoumu na rozbehnutého Bamforda, jeho spoluhráč ale úmysel Rodriga nepochopil a lopta tak skončila u brankára Chelsea Mendyho.
     
    72
    Držanie lopty v 2. polčase: 46 % : 54 %
     
    72
    Mount napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, jeho pokus ale letel priamo do rúk brankára hostí Mesliera.
     
    71
    Center hostí z rohu odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Werner, ktorý potom i potiahol loptu na útočnú polovicu. Chilwellov center zľava potom pred Giroudom odhlavičkoval Llorente.
     
    70
    Striedajúci Rodrigo sa okamžite zapojil do hry, keď prihrávkou na pravé krídlo pripravil pozíciu na center Povedovi. Jeho nákop odhlavičkoval na roh Zouma.
     
    69
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Ezgjan Alioski, prichádza Rodrigo.
    68. Olivier Giroud (CHE)
     
    68
    Chilwellov center z ľavej strany sa odrazil od obrancu Coopera do Pulisica, od ktorého sa lopta odrazila do Girouda a od Francúza, ktorý nemal ani čas zareagovať, tesne mimo Meslierovej brány.
     
    67
    Hneď dvojica hráčov Chelsea faulovala hráčov Leedsu pri napádaní. Hostia získali loptu a snažia sa opäť prejsť na útočnú polovicu.
     
    67
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Mateo Kovačić.
     
    65
    Mount zaviezol loptu zo stredu poľa k šestnástke Leedsu, kde ju prenechal Pulisicovi. Jeho strela spoza pokutového územia bola zablokovaná, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich.
     
    64
    Postupný útok hostí ale k ničomu neviedol a naopak, po strate lopty sa museli hostia zatiahnuť dozadu. Chilwellov pokus o individuálny prienik po ľavom krídle ukončil odkopom lopty do autu Ayling.
     
    63
    Leeds sa snaží rýchlo odpovedať. Hostia sa usadili na polovici Chelsea a snažia sa postupným útokom nájsť priestor v obrannom postavení domácich.
    61. Kurt Zouma (CHE) - 2:1
     
    61
    Chelsea dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Na Mountov center z rohu si na hranici bránkoviska vyskočil ideálne KURT ZOUMA, ktorý hlavou nasmeroval loptu k pravej tyči Meslierovej brány. Hostia ešte reklamujú faul Girouda na Coopera pri nábehu na center, hlavný rozhodca ale gól uznal.
    60. Timo Werner (CHE)
     
    60
    Werner si spracoval na hranici šestnástky Giroudovu prihrávku a tečovanou strelou cez Alioského vystrelil k bližšej tyči. Brankár Leedsu Meslier vyrazil Wernerovu strelu a i jeho dorážku a nakoniec ešte Mountovu dorážku zblízka zrazil nad svoju bránu Alioski.
     
    59
    Leeds vysokým napádaním drží domácich na ich polovici ihriska a bráni im v rýchlej rozohrávke ich postupnej útočnej akcie. K hraciemu predmetu sa však hostia zatiaľ nedostali.
     
    57
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Jack Harrison, prichádza Ian Poveda.
     
    57
    Center hostí z rohu letel na hranicu šestnástky Chelsea na Raphinhu, ktorý z prvej vystrelil na bránu. Jeho strelu zastavil pred zasahujúcim brankárom Mendym Thiago Silva, lopta sa ale odrazila naspäť k Raphinhovi, ktorý znovu strelou z prvej prestrelil odkrytú domácu bránu.
     
    56
    Chelsea je v druhom polčase zatiaľ výrazne aktívnejším tímom a i teraz sa domáci po ďalšom zisku lopty usadili na polovici svojho súpera.
    55. Kai Havertz (CHE)
     
    55
    Pri nábehu na Jamesov strieľaný center z priameho kopu na prednú tyč predskočil obrancu Leedsu Havertz, ktorý hlavou loptu nasmeroval tesne nad Meslierovu bránu.
     
    54
    Alioski doslova zostrelil na ľavom krídle Chilwella. Kartu za tento nedovolený zákrok nedostal, Chelsea ale i tak získala zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    53
    Havertz sa rozbehol do šestnástky Leedsu a takmer sa dostal až k bránkovej čiare, ešte pred ňou však jeho center zrazil na rohový kop v sklze Phillips.
     
    52
    Prvý solídnejší útok Leedsu v druhom polčase viedol po ľavom krídle Klich, jeho center však domáca obrana vyriešila a nakoniec získala Chelsea loptu po faule na Havertza.
     
    51
    Pulisic si z ľavého krídla navádzal loptu na os ihriska a z hranice šestnástky napokon vystrelil. Jeho strelu zrazil Llorente priamo do rúk svojho brankára Mesliera.
     
    50
    Jamesov nákop zo stredu poľa na Girouda zastavil Ayling. Jeho spoluhráči ale opäť rozohrávku pokazili a lopta tak znovu skončila na kopačkách domácich hráčov.
     
    49
    Gólman Leedsu však pri rozohrávke poriadne zariskoval, keď odkopol loptu na poslednú chvíľu pred napádajúcim Giroudom. Lopta sa tak rýchlo vrátila na kopačky hráčov Chelsea.
     
    48
    Chelsea vstúpila i do druhého polčasu veľmi aktívne a hostia sa prakticky ešte nedostali k lopte. Možnosť na prvý útok budú mať až teraz, keď brankár Meslier chytil Pulisicov center zľava.
     
    47
    Kanté zasiahol rukou do tváre rozbehnutého Raphinhu, ktorý sa zrútil na trávnik. Krídelník Leedsu ale ani zďaleka neutrpel tak vážne zranenie, ako ho prezentoval, a v zápase pokračuje.
     
    46
    Hneď po výkope obral Werner pred šestnástkou Leedsu o loptu kapitána hostí Coopera, v následnom súboji o ňu však fauloval Wernerov spoluhráč Mount.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    Prvý polčas ponúkol otvorený futbal vo vysokom tempe a hromadu zaujímavých momentov pred oboma bránami. Chelsea vstúpila do zápasu veľmi aktívne a už v úvodných troch minútach mala dve gólové príležitosti, hneď z prvého útoku ale inkasovala po chybe brankára Mendyho z kopačky najlepšieho strelca Leedsu Bamforda. Rýchlo mohol vyrovnať Giroud, jeho hlavičku letiacu po centri z rohu do brány ale prakticky vykopol z brány jeho spoluhráč Timo Werner. Giroud sa však nakoniec gólu dočkal, keď vyrovnal po centri Jamesa z pravého krídla. Do druhého polčasu tak pôjdu oba tímy za vyrovnaného stavu a uvidíme, ako tréneri zareagujú na tento vývoj.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely na bránu: 4:2
    Strely mimo: 2:3
    Rohy: 4:2
    Ofsajdy: 1:3
    Fauly: 5:2
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Pulisic vystihol rozohrávku hostí a okamžitou kolmicou na ľavú stranu hľadal rozbehnutého Chilwella. Tomu loptu vypichol sklzom striedajúci obranca hosťujúceho tímu Llorente.
     
    45+1
    Harrison si spracoval nákop na pravé krídlo, pod tlakom ale musel loptu posunúť dozadu a kvôli vysokému presingu hráčov Chelsea sa guľatý nezmysel dostal dokonca až ku gólmanovi Leedsu Meslierovi.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45
    Werner získal loptu v strede poľa a rozbehol sa po pravej strane k šestnástke Leedsu. Namiesto centru sa rozhodol prejsť cez Alioského individuálne, to sa mu však nepodarilo a loptu získali hostia.
     
    44
    Raphinha sa presunul na ľavé krídlo, kam dostal prihrávku od Klicha zo stredu poľa. Jeho center zastavil Thiago Silva, lopta sa ale potom odrazila k hráčom Leedsu na polovici Chelsea.
     
    43
    Mountov center z rohu doletel na hlavu neobsadeného Chilwella, jeho hlavička ale letela priamo do stredu brány na pripraveného brankára Leedsu Mesliera.
     
    42
    Werner si naviedol z pravého krídla do šestnástky a chcel prihrávať do bránkoviska na nabiehajúceho si Girouda, loptu ale zrazil na prednej tyči na roh kapitán Leedsu Cooper.
     
    41
    Raphinhov center sprava potom na dvakrát chytil domáci gólman Mendy. Hostia opäť bleskurýchlo zacúvali dozadu a domáci obrancovia si tak loptu prihrávajú len v strede poľa.
     
    40
    Harrison obral v strede poľa o loptu Havertza a okamžitou kolmicou hľadal rozbehnutého Bamforda. Pred ním loptu na poslednú chvíľu odkopol v sklze Zouma.
     
    39
    Mountov center na prednú tyč odhlavičkoval Bamford. Domáci si potom loptu prihrávkami dozadu posunuli až k brankárovi Mendymu, od ktorého začína ďalšia „vlna“ postupného útoku Chelsea.
     
    38
    Dallas však prakticky vzápätí o loptu prišiel a jeho spoluhráč Ayling potom vypichnutím lopty na rohový kop zastavil sólový prienik Mounta.
     
    37
    Chilwell si nabiehal na ľavom krídle za vysokým nákopom striedajúceho Pulisica, loptu si ale nedokázal spracovať a len ju zrazil do autu.
     
    36
    Chelsea sa v posledných minútach dostala trochu pod tlak, preto po zisku lopty okamžite prešla do útoku. Nákop zo stredu poľa si chcel pred šestnástkou Leedsu spracovať Mount, loptu ale predĺžil len na obrancu hostí.
     
    35
    Klichov center z rohu do stredu šestnástky odhlavičkoval Zouma. Ďalší center na Harrisona na pravú stranu domáceho pokutového územia potom odkopol do stredu poľa James.
     
    34
    Llorente rozohral spred vlastnej šestnástky presným nákopom na útočnú polovicu na Klicha a Ayling, ku ktorému sa lopta následne dostala, získal po bloku Thiaga Silvu rohový kop pre Leeds.
     
    32
    Klich našiel prihrávkou z pravej strany na hranici šestnástky Chelsea Klicha, ktorý predĺžil loptu za obrancu na Raphinhu. Ten však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    31
    Leeds znovu vyrobil obrovskú chybu v obrane a loptu po nepresnej rozohrávke striedajúceho Llorenteho zachytil Pulisic. Našťastie pre hostí si však loptu nedokázal spracovať a následne ju získali obrancovia Leedsu naspäť na svoje kopačky.
     
    30
    Leeds sa hneď po výkope po inkasovanom góle usadil na útočnej polovici a po prihrávke na ľavé krídlo centroval Harrison. Jeho nákop však bol veľmi nepresný a skončil za Mendyho bránou.
     
    30
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Christian Pulisic.
     
    28
    Po tomto góle zostal na trávniku sedieť Zijach, ktorý má, rovnako ako na začiatku zápasu Koch, zrejme svalové problémy. Na striedačke Chelsea už sa pripravuje na striedanie Pulisic.
    27. Olivier Giroud (CHE) - 1:1
     
    27
    Chelsea dala gól!
    Giroud potvrdzuje svoju skvelú formu a vyrovnáva! Zijach potiahol loptu od pravej autovej čiary k šestnástke, kde ju posunul za obrancu na nabiehajúceho Jamesa. Pravý obranca Chelsea potom z prvej nacentroval na prednú tyč, kde bol nepochopiteľne neobsadený práve OLIVIER GIROUD a ten v sklze nasmeroval loptu k bližšej tyči.
     
    26
    Raphinha potiahol loptu z pravého krídla na os ihriska a posunul ju do polkruhu pred domácou šestnástkou na Bamforda. Kanonier Leedsu vystrelil po zemi k pravej tyči, jeho strela ale nebola príliš prudká a pripravený brankár Mendy ju chytil.
     
    25
    Klichov center od rohovej zástavky na prednú tyč odhlavičkoval Werner a odrazenú loptu potom získali domáci. Tí chceli vyraziť do rýchleho protiútoku, hostia sa však ešte rýchlejšie vrátili dozadu a Chelsea musí útočiť „do plných“.
     
    24
    Raphinha sa pokúsil o individuálny prienik po pravej strane, už pri šestnástke Chelsea mu ale loptu odkopol na rohový kop Chilwell.
     
    23
    Hra má veľký spád a lopta sa prakticky nezastavuje v strede poľa. Útok domácich strieda útok hostí a všetci hráči tak sú prakticky neustále v pohybe.
    22. Olivier Giroud (CHE)
     
    22
    Brankár Meslier po malej domov rozohral medzi svojich obrancov priamo na Girouda, ktorý hneď vystrelil. Lopta mu ale poriadne nesadla a jeho strela po zemi z hranice šestnástky skončila mimo Meslierovej brány.
     
    21
    Alioski veľmi dlho naťahoval autové vhadzovanie a nakoniec sa mu to vypomstilo, pretože lopta skončila na kopačke Jamesa.
     
    20
    Hostia vysokým presingom vytláčajú domácich až k ich šestnástke. Napriek tomu sa Leedsu teraz nepodarilo obrať hráčov Chelsea o loptu a modrí úspešne rozohrali.
     
    19
    Raphinha si narazil na pravom krídle loptu s Aylingom a práve Ayling potom nacentroval na zadnú tyč na Alioského. Ten svojou strelou trafil ľavú tyč Mendyho brány, jeho prípadný gól by ale neplatil kvôli ofsajdu Aylinga.
     
    18
    Havertz si spracoval odkop brankára Leedsu Mesliera a hneď prihrával medzi obrancov hostí na Girouda. Ten si loptu nespracoval a guľatý nezmysel sa tak rýchlo vracia k brankárovi hostí.
     
    17
    Aylingovi sa rozohrávka nevydarila a nepresným odkopom poslal loptu priamo do autu. Chelsea sa znovu nasťahovala na útočnú polovicu.
     
    16
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
     
    15
    V porovnaní s úvodom zápasu tempo hry trochu opadlo, i tak je ale stále veľmi vysoké. Loptu majú na kopačkách hráči Chelsea, ktorí sa opäť snažia prekombinovať sa na útočnú polovicu.
     
    13
    Raphinha si nabehol na kolmicu Klicha na pravú stranu šestnástky, jeho prihrávku do stredu šestnástky na Harrisona ale odkopol do bezpečia Zouma.
     
    12
    Obrancovia hostí si ale neporozumeli a Ayling si nedokázal spracovať vysoký nákop na pravú stranu. Chelsea tak loptu získala a podobne, ako pred malou chvíľou v prípade hostí, si ju prihrávajú obrancovia na vlastnej polovici.
     
    11
    Leeds sa po zisku lopty snaží trochu upokojiť hru a loptu si prihráva obranná štvorica hosťujúceho celku pred vlastnou šestnástkou.
     
    10
    Chelsea kombinuje na útočnej polovici a postupne sa približuje k pokutovému územiu Leedsu. Hostia držia obranné postavenie.
    9. Timo Werner (CHE)
     
    9
    Neuveriteľne, čo zahodil Timo Werner! Mountov center na prednú tyč predĺžil hlavou k zadnej tyči Giroud a Werner, ktorý chcel loptu doraziť, ju svojím dotykom najprv zastavil a potom druhým dotykom nasmeroval len do brvna. Nebyť pritom jeho snahy loptu doraziť, tak by doletela do brány a Chelsea by rýchlo vyrovnala...
     
    9
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Robin Koch, prichádza Diego Llorente.
     
    7
    Wernerova strela spoza šestnástky bola zrazená na rohový kop. Na trávniku medzitým sedí Koch, ktorý má svalový problém a je jasné, že hostia budú veľmi rýchlo vynútene striedať.
     
    6
    Leeds potom odpovedal svojím postupným útokom, ktorý sa ale po dvoch nepresných centroch z krídla skončil. Chelsea okamžite otáča hru po zisku lopty.
     
    5
    Chelsea sa okamžite po inkasovanom góle vrátila na útočnú polovicu a mohla i zahroziť, Zijachov center zľava však odkopol do bezpečia Cooper.
    4. Patrick Bamford (LDS) - 0:1
     
    4
    Leeds United dáva gól!
    Prakticky z ničoho nič strieľajú hostia otvárací gól zápasu! Phillips v prvom útoku Leedsu vysunul kolmicou z ľavej strany za obranu Chelsea PATRICKA BAMFORDA, proti ktorému nezmyselne vybehol pred šestnástku brankár Mendy. Bamford si ho ale obhodil a potom už bez problémov nasmeroval loptu do prázdnej brány Chelsea.
     
    3
    Chelsea vstúpila do zápasu neuveriteľne aktívnym spôsobom, čo je zrejme spôsobené podporou fanúšikov. Leeds okamžite po rozohrávke svojho brankára Mesliera o loptu prišiel a Chelsea sa usadila na útočnej polovici.
     
    2
    Mount nacentroval z rohu na prednú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Olivier Giroud. Francúzovo zakončenie ale skončilo tesne mimo Meslierovej brány.
     
    2
    Zijach si nabehol do šestnástky hostí na výborný pas Chilwella zo stredu poľa, posunul si loptu doľava a jeho strelu z pomerne ostrého uhla musel vyraziť brankár Leedsu Meslier.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím. Chelsea okamžite nakopla loptu na útočnú polovicu, odkiaľ ju však veľmi rýchlo obrancovia Leedsu odvrátili naspäť na polovicu domácich.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Chelsea bude hrať v tradičných modrých dresoch, Leeds vo fialových.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, pričom domáci tím víta potlesk ich fanúšikov.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Mendy – R. James, K. Zouma, Silva (C), Chilwell – Havertz, Kanté, Mount – Zijach, Giroud, Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, Kovačić, Jorginho, Pulisic, T. Abraham.

    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch, Cooper (C), Dallas – Raphinha, Klich, Phillips, Alioski – Harrison, Bamford.
    Náhradníci: Casilla – D. Llorente, Struijk, Poveda, Costa, T. Roberts, Rodrigo.

    Rozhodca: Friend – Beck, Ledger.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá s obmedzeným počtom divákov. Tí sa vracajú v anglickej Premier League na tribúny aspoň v obmedzenom počte prvýkrát od marcového prerušenia minulej sezóny kvôli koronavírusu.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia týchto dvoch klubov v anglickej Premier League je vzácne vyrovnaná – oba kluby vyhrali po 8 zápasov a ďalších osem duelov sa skončilo remízami. Naposledy sa však spolu stretli ešte v sezóne 2003/2004, kedy Chelsea v máji 2004 vyhrala doma nad Leedsom 1:0.
     


    Leeds United

    Nováčik je jedným z pozitívnych prekvapení tejto sezóny a po 10 odohraných kolách sa nachádzal na 12. mieste tabuľky, pričom bodovo je bližšie k lídrovi Tottenhamu ako k 18. West Bromwichu Albion. Leeds po dvoch prehrách 1:4 za sebou nedostal v posledných dvoch kolách za sebou gól a získal v nich štyri body. Inak však v zápasoch Leedsu padá pomerne dosť gólov, a to i z kopačiek Patricka Bamforda, ktorý je prekvapivo jedným z najlepších strelcov Premier League (7 gólov).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Leeds 0:3
    Leeds – Leicester 1:4
    Crystal Palace – Leeds 4:1
    Leeds – Arsenal 0:0
    Everton – Leeds 0:1
     


    Chelsea FC

    Chelsea sa po veľkom letnom posilnení a dobrom vstupe do sezóny usadila na prvých priečkach anglickej Premier League. Pred týmto kolom bola na treťom mieste a na vedúcu dvojicu Tottenham – Liverpool strácala dva body. Za desať odohraných kôl utrpela jedinú prehru a aktuálne ťahá sériu ôsmich zápasov bez prehry. V tejto sezóne sú Londýnčania spolu s Liverpoolom zatiaľ najproduktívnejší tím anglickej Premier League (22 strelených gólov) a na rozdiel od minulej sezóny majú i druhú najlepšiu obranu (10 inkasovaných gólov).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester United – Chelsea 0:0
    Burnley – Chelsea 0:3
    Chelsea – Sheffield 4:1
    Newcastle – Chelsea 0:2
    Chelsea – Tottenham 0:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Chelsea FC – Leeds United. Stretnutie 11. kola anglickej Premier League sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Giroud, 61. K. Zouma, 90+3. Pulisic – 4. Bamford

    Karty:   74. D. Llorente (LDS), 90+5. Raphinha (LDS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:9.
    Chelsea FC: Mendy – R. James, K. Zouma, Silva (C), Chilwell – Havertz (67. Kovačić), Kanté, Mount – Zijach (30. Pulisic), Giroud (79. T. Abraham), Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, Kovačić, Jorginho, Pulisic, T. Abraham.

    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch (9. D. Llorente), Cooper (C), Dallas – Raphinha, Klich, Phillips, Alioski (69. Rodrigo) – Harrison (57. Poveda), Bamford.
    Náhradníci: Casilla – D. Llorente, Struijk, Poveda, Costa, T. Roberts, Rodrigo.

    Rozhodca: Friend – Beck, Ledger

    Diváci: 2 000