Lok. Moskva – Salzburg 1:3 (kon.) | Doneck – Real Madrid 2:0 (kon.) | Atlético Madrid – Bayern 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Inter 2:3 (kon.) | Marseille – Olympiakos 2:1 (kon.) | Porto – Manchester City 0:0 (kon.)
Liverpool – Amsterdam 1:0 (kon.) | Bergamo – Midtjylland 1:1 (kon.)
koniec
FC Porto
0:0 (0:0)
Manchester City
Utorok 01.12.2020, 21:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    87
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Otávio, prichádza Fábio Vieira.
     
    82
    Gól neplatí! V ofsajde nebol Gabriel Jesus a ani centrujúci Bernardo Silva, ale Rodri, ktorý si prebral prihrávku na pravom krídle a prihral Silvovi. Ten následne centroval. Skóre teda ostáva 0:0!
     
    81
    Gól ešte rieši systém VAR, či tam nebol ofsajd Gabriela Jesusa.
     
    80
    Manchester City dal gól, ten nakoniec pre ofsajd Rodriho neplatí! Bernardo Silva poslal prudký center medzi dvoch stopérov, ktorí si nepostrážili Gabriela Jesusa. Ten trestuhodne hlavičkoval, čo ešte Agustín Marchesín ďalším fantastickým zákrokom prečítal, avšak loptu vyrazil do brvna, od neho sa odrazila späť do hry a Brazílčan ju dorazil do siete. Na toto už bol gólman Porta prikrátky, ale mal šťastie, že VAR videl ofsajd Rodriho.
     
    80
    Neuveriteľný zákrok predviedol Agustín Marchesín! Po hlavičke spoluhráča ostal v malom vápne osamotený Eric García, zmenil smer lopty a Argentínčan vytiahol veľkú nádheru reflexívneho charakteru.
    76.
     
    76
    Bernardo Silva veľmi pekne potiahol loptu z krídla pred malé vápno a zakončil presne k žrdi. Výborný zákrok predviedol Agustín Marchesín.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Moussa Marega, prichádza Evanilson.
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Wilson Manafá, prichádza Nanú.
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ferrán Torres, prichádza Gabriel Jesus.
    69.
     
    69
    Foden zahral rohový kop. Lopta vypadla z vápna, ale Fernandinho ju sprava poslal do päťky. Raheem Sterling prekonal Marchesína, lopta išla do bránky. Na čiare ju neuveriteľne kvázi zachránil Rúben Dias, ktorý ju chcel dopraviť do siete, aby mal istotu. Takto predviedol neskutočný defenzívny zákrok. Avšak, Ferrán Torres okamžite dorážal v rovnako veľkej šanci, Marchesín sa blysol skvelým zákrokom.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Moussa Marega (FC Porto).
     
    63
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Jesús Manuel Corona, prichádza Luis Díaz.
     
    59
    Raheem Sterling sa rútil do obrovskej šance, keď ušiel dvom obrancom a jeho strelu vyrážal až Agustín Marchesín a to výborným zákrokom. Ferrán Torres mohol dorážať, lopta mu ušla.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Rodri (Manchester City).
    37.
     
    37
    Center z rohu vypadol zo šestnástky. Na krídle si loptu našiel Raheem Sterling a vrátil ju prudko pred bránku. Dokonca takmer dal gól, lenže na čiare skvele zasiahol Chancel Mbemba.
     
    22
    Zaidu Sanusi poslal zľava výborný dlhý aut až do malého vápna, kde hlavičkoval Moussa Marega a Ederson vytiahol skvelý zákrok. Hostia založili rýchlu kontru, po skvelom prechode dopredu bol Ferrán Torres sám pred gólmanom Marchesínom. Ten sa blysol takisto.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   68. Marega (PRT) – 51. Rodri (MAC)


    FC Porto: Marchesín – Mbemba, Leite, M. Sarr – Manafá (72. Nanú), S. Oliveira (C), Otávio (87. Vieira), Uribe, Sanusi – J. M. Corona (63. L. Díaz), Marega (72. Evanilson).
    Náhradníci: D. Costa, C. Ramos – L. Díaz, Taremí, Nakadžima, Baró, Mário, Anderson, Toni Martínez, Evanilson, Nanú, Vieira.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Rúben Dias, García, Zinčenko – Rodri, Fernandinho (C), Foden – B. Silva, F. Torres (71. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Steffen, Carson – Aké, Walker, Stones, Gündoğan, Laporte, Jesus, De Bruyne, B. Mendy, Mahrez, Doyle.