Lok. Moskva – Salzburg 1:3 (kon.) | Doneck – Real Madrid 2:0 (kon.) | Atlético Madrid – Bayern 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Inter 2:3 (kon.) | Marseille – Olympiakos 2:1 (kon.) | Porto – Manchester City 0:0 (kon.)
Liverpool – Amsterdam 1:0 (kon.) | Bergamo – Midtjylland 1:1 (kon.)
koniec
FC Porto
0:0 (0:0)
Manchester City
Utorok 01.12.2020, 21:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City prvýkrát nevyhral v tejto sezóne základnej skupiny Ligy majstrov, ale prvé miesto má už stopercentne isté. Rovnako tak si Porto zaistilo druhú pozíciu, čiže zo skupiny C postúpia tieto dva celky a o týždeň môžu postaviť mladíkov, keďže inak to už dopadnúť nemôže. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:56:24)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Porto výborne vytlačilo hru dopredu. Už viac ako polminútu sa hostia nevedia s loptou dostať na útočnú polovicu ihriska.
     
    90+2
    Zaidu Sanusi znova predviedol ostrejší zákrok na Fodena a znova to nie je karta pre tohto obrancu. Zase sme videli priamy kop, no Gabriel Jesus hlavičkoval nepresne.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Bernardo Silva centroval z priameho kopu na zadnú žrď, kde najvyššie vyskočil obranca Malang Sarr a loptu dostal do bezpečia.
     
    89
    Philip Foden si posunul loptu pred šestnástkou súpera, kde ho takmer zostrelil Zaidu Sanusi. Nepríjemne ho zasiahol, priamy kop pre hostí.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Otávio, prichádza Fábio Vieira.
     
    86
    Bernardo Silva posunul loptu do vápna, Gabriel Jesus si tentoraz nedokázal ideálne spracovať. Moment zaváhania využil Agustín Marchesín.
     
    85
    Olexandr Zinčenko poslal zľava nízky center, Diogo Leite loptu okamžite odhlavičkoval do bezpečia. Manchester City sa vrátil pred šestnástku.
     
    84
    Raheem Sterling a Gabriel Jesus kombinovali v šestnástke Porta, výborne tam pribehol Mateus Uribe a loptu tejto dvojici pri prihrávke odobral.
     
    83
    Porto teda prečkalo gólovú situáciu bez inkasovania, ale Manchester City v závere určite vrhne dopredu všetky sily. Domáci budú za prípadný bod veľmi vďační.
     
    82
    Gól neplatí! V ofsajde nebol Gabriel Jesus a ani centrujúci Bernardo Silva, ale Rodri, ktorý si prebral prihrávku na pravom krídle a prihral Silvovi. Ten následne centroval. Skóre teda ostáva 0:0!
     
    81
    Gól ešte rieši systém VAR, či tam nebol ofsajd Gabriela Jesusa.
     
    80
    Manchester City dal gól, ten nakoniec pre ofsajd Rodriho neplatí! Bernardo Silva poslal prudký center medzi dvoch stopérov, ktorí si nepostrážili Gabriela Jesusa. Ten trestuhodne hlavičkoval, čo ešte Agustín Marchesín ďalším fantastickým zákrokom prečítal, avšak loptu vyrazil do brvna, od neho sa odrazila späť do hry a Brazílčan ju dorazil do siete. Na toto už bol gólman Porta prikrátky, ale mal šťastie, že VAR videl ofsajd Rodriho.
     
    80
    Neuveriteľný zákrok predviedol Agustín Marchesín! Po hlavičke spoluhráča ostal v malom vápne osamotený Eric García, zmenil smer lopty a Argentínčan vytiahol veľkú nádheru reflexívneho charakteru.
     
    80
    Chancel Mbemba sa síce vedľa svojej šestnástky nenechal oklamať Gabrielom Jesusom, bude z toho roh pre Manchester City.
     
    79
    Otávio si sprava potiahol loptu pred šestnástku, kde prihrával, lenže Evanilson to dostal na päty, a tak zasiahol Rúben Dias.
     
    78
    Ederson výborne zareagoval na center do jeho šestnástky. Loptu boxoval preč a následný pas naspäť sa už neujal. Zasiahol Fernandinho.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   68. Marega (PRT) – 51. Rodri (MAC)


    FC Porto: Marchesín – Mbemba, Leite, M. Sarr – Manafá (72. Nanú), S. Oliveira (C), Otávio (87. Vieira), Uribe, Sanusi – J. M. Corona (63. L. Díaz), Marega (72. Evanilson).
    Náhradníci: D. Costa, C. Ramos – L. Díaz, Taremí, Nakadžima, Baró, Mário, Anderson, Toni Martínez, Evanilson, Nanú, Vieira.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Rúben Dias, García, Zinčenko – Rodri, Fernandinho (C), Foden – B. Silva, F. Torres (71. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Steffen, Carson – Aké, Walker, Stones, Gündoğan, Laporte, Jesus, De Bruyne, B. Mendy, Mahrez, Doyle.