Lok. Moskva – Salzburg 1:3 (kon.) | Doneck – Real Madrid 2:0 (kon.) | Atlético Madrid – Bayern 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Inter 2:3 (kon.) | Marseille – Olympiakos 2:1 (kon.) | Porto – Manchester City 0:0 (kon.)
Liverpool – Amsterdam 1:0 (kon.) | Bergamo – Midtjylland 1:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:3 (1:1)
Inter Miláno
Utorok 01.12.2020, 21:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:15:12)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 5:4.
    Strely mimo: 4:5.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 14:13.
     
    Keďže v druhom zápase vyhral doma Šachtar Doneck nad Realom Madrid, tak sa situácia v tejto skupine poriadne zamotala. Šancu na postup a súčasne i na to, že skončia v skupine poslední, majú ešte všetky tímy. Skupinu vedie s 8 bodmi Borussia Monchengladbach, ktorá dnes utrpela prvú prehru a v poslednom kole bude hrať na ihrisku Realu Madrid. Druhý je Šachtar Doneck so 7 bodmi, rovnako ako tretí Real, ktorý však v oboch vzájomných zápasoch porazil (vonku 3:2, doma 2:0). Posledný je Inter, ktorý sa dnešnou výhrou udržal v hre o postup, v poslednom kole však na postup musí doma poraziť Šachtar Doneck.
     
    Veľmi dramatický zápas končí napokon vydreným víťazstvom Interu, domáci ale neboli vôbec ďaleko od toho, aby vybojovali tretiu remízu v skupine. V druhom dejstve sa hral otvorený futbal zo strany na stranu, v ktorom mali oba tímy svoje šance a ani o jednom z nich sa nedá povedať, že by svojho súpera vyslovene prevyšoval. Inter dostal do dvojgólového náskoku dvomi gólmi Romelu Lukaku, Pléa však prakticky okamžite znížil na 2:3 a domáci útočník potom i vyrovnal, jeho gól však bol neskôr po preskúmaní videoasistentom odvolaný kvôli tesnému ofsajdu Embola. V závere sa Borussia ešte vrhla do zúfalého tlaku, z ktorého si už ale gólovú príležitosť nevytvorila.
     
    Okolo hlavného rozhodcu sa hneď vytvorila skupinka hráčov oboch tímov, ktorí sa ešte snažia si vysvetliť niektoré situácie. Dokonca za hlavným rozhodcom Dannym Makkeliem prišiel i tréner Borussie Marco Rose, ktorý zjavne rieši neuznaný gól svojho tímu a Neuhausa od Barellu museli oddeľovať jeho spoluhráči.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu za nedovolený zákrok na Bastoniho pri možnom rýchlom protiútoku dostáva Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach). Hostia sú právom naštvaní na hlavného rozhodcu, pretože hneď trojica hráčov Interu mohla bežať do prečíslenia.
     
    90+5
    Žltú kartu za zastavenie rýchleho protiútoku Borussie faulom na vlastnej polovici dostáva Alessandro Bastoni (Inter Miláno). Center zo štandardky potom obrana Interu vyriešila a loptu odhlavičkovala.
     
    90+4
    Domáci však o loptu na útočnej polovici prišli. Bastoni, ktorý ju získal, si následne veľmi umne vypýtal faul od Pléu, čím získava ďalšie cenné sekundy pre Inter.
     
    90+3
    Wolf po zisku lopty zaviezol hrací predmet na útočnú polovicu. Domáci zatláčajú hostí do obrany, tí ale nepúšťajú hráčov Mönchengladbachu do blízkosti vlastnej šestnástky.
     
    90+2
    Zápas graduje v šialenom tempe. Embolov prienik z ľavého krídla do šestnástky neuspel, naopak Alexis Sánchez úspešne potiahol loptu medzi trojicou domácich obrancov až na polovicu Borussie.
     
    90+1
    Žltú kartu za podrazenie Kramera pri spracovávaní lopty v strede poľa dostáva Roberto Gagliardini (Inter Miláno).
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90
    Center hostí z rohu obrana Borussie odvrátila mimo vlastnej šestnástky, lopta sa ale potom vrátila do domáceho pokutového územia a Lukaku, ktorý stál v ofsajde, zblízka prekopol Sommerovu bránu.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Romelu Lukaku (Inter Miláno), ktorý síce vybojoval štandardku Interu na útočnej polovici, hneď potom bol ale so svojimi komentármi až príliš aktívny.
     
    88
    Inter drží loptu na útočnej polovici a snaží sa svojou kombináciou skôr získavať čas ako skutočne ohroziť bránu domáceho brankára Sommera.
     
    87
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Ivan Perišić.
     
    86
    Žltú kartu za protesty proti neuznaniu gólu dostáva tréner Marco Rose (Borussia Mönchengladbach).

    Michal Sadlek

    Góly: 45+1. Pléa, 76. Pléa – 17. Darmian, 64. R. Lukaku, 73. R. Lukaku

    Karty:   10. Stindl (MNC), 74. Lainer (MNC), 86. tréner M. Rose (MNC), 90+5. Pléa (MNC) – 20. Lautaro Martínez (INM), 58. de Vrij (INM), 71. Barella (INM), 80. Young (INM), 85. tréner A. Conte (INM), 88. R. Lukaku (INM), 90+1. Gagliardini (INM), 90+5. Bastoni (INM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:13.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Jantschke (46. Zakaria), Ginter, Wendt (78. H. Wolf) – Lazaro, Kramer, Neuhaus – Pléa, Stindl (C) (70. Embolo), Thuram.
    Náhradníci: Grün, Sippel – Beyer, Embolo, Herrmann, Lang, A. Poulsen, Traoré, Zakaria, H. Wolf, Bénes.

    Inter Miláno: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian (60. Hakimí), Barella, Brozović, Gagliardini, Young (87. Perišić) – R. Lukaku, Lautaro Martínez (71. Alexis Sánchez).
    Náhradníci: I. Radu, F. Stanković – D'Ambrosio, Eriksen, Hakimí, Perišić, Ranocchia, Alexis Sánchez, Sensi.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (NED)