Brighton – Liverpool 1:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Everton – Leeds 0:1 (kon.)
West Bromwich – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 28.11.2020, 13:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Brighton & Hove Albion FC – Liverpool FC. Stretnutie 10. kola anglickej Premier League sa začne o 13:30.
     


    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton po sérii šiestich zápasov bez výhry konečne zabodoval v minulom kole naplno, keď vyhral na ihrisku Aston Villy 2:1. Pred týmto kolom bol v tabuľke na 16. mieste, keď v deviatich zápasoch získal deväť bodov. Jeho útok je na tím v druhej polovici tabuľky pomerne produktívny (13 strelených gólov), Brighton však dopláca na zlú obranu, ktorá patrí medzi najhoršie v súťaži (15 inkasovaných gólov). Na domácej pôde sa navyše „čajkám“ zatiaľ vôbec nedarí a zo štyroch pokusov nevyhrali na Amex Stadium v tejto sezóne ešte ani raz.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Crystal Palace – Brighton 1:1
    Brighton – West Bromwich 1:1
    Tottenham – Brighton 2:1
    Brighton – Burnley 0:0
    Aston Villa – Brighton 1:2
     


    Liverpool FC

    Liverpool napriek početnej maródke zažiaril v minulom kole jasnou výhrou nad Leicesterom 3:0 a za prvým Tottenhamom zaostáva po deviatich kolách Premier League len o skóre. Tak, ako sme u tímu Jürgena Kloppa zvyknutý, patrí medzi najproduktívnejšie v súťaži (21 strelených gólov), súčasne však i medzi najhoršie, čo sa týka obrany (16 inkasovaných gólov, z toho 7 v jednom zápase od Aston Villy). „The Reds“ sa vonku v tomto ročníku zatiaľ príliš nedarí a je piatym najhorším tímom ligy, keď v štyroch zápasoch na cudzích trávnikoch získali len päť bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Everton – Liverpool 2:2
    Liverpool – Sheffield 2:1
    Liverpool – West Ham 2:1
    Manchester City – Liverpool 1:1
    Liverpool – Leicester 3:0
     


    Vzájomné zápasy

    Tieto dva kluby sa v anglickej Premier League doteraz stretli šesťkrát a všetkých šesť zápasov vyhral Liverpool. „The Reds“ vyhrali v minulej sezóne nad Brightonom doma 2:1 a vonku 3:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    13. 5. 2018: Liverpool – Brighton 4:0
    25. 8. 2018: Liverpool – Brighton 1:0
    12. 1. 2019: Brighton – Liverpool 0:1
    30. 11. 2019: Liverpool – Brighton 2:1
    8. 7. 2020: Brighton – Liverpool 1:3
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Veltman, Bissouma, Groß, March – Connolly – Welbeck, Maupay.
    Náhradníci: Steele – Burn, Lallana, Alzate, Molumby, Džahánbachš, Trossard.

    Liverpool FC: Alisson – N. Williams, Phillips, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Milner (C) – Minamino, Firmino, Diogo Jota – M. Salah.
    Náhradníci: Adrián – Tsimikas, R. Williams, J. Henderson, Jones, Mané, Origi.

    Rozhodca: Attwell – Beswick, Nunn.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Brighton bude hrať v modrých dresoch, Liverpool v červených.
     
    Oba tímy si pred zápasom ešte uctia potleskom zosnulého Diega Maradonu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí sa okamžite snažia o založenie svojho prvého postupného útoku.
     
    2
    Diogo Jota dostal výbornú kolmicu na ľavé krídlo za obranu Brightonu, jeho prihrávku na rozbehnutého Salaha do šestnástky však odkopol na rohový kop March.
     
    3
    Minaminov center z rohu odhlavičkoval Dunk. Odrazenú loptu znovu získali „The Reds“, ktorí domácim od začiatku zápasu prakticky nepožičali loptu.
     
    4
    Fabinho krásnym pasom z vlastnej polovice nakopol loptu na rozbehnutého Salaha, ktorý z hranice šestnástky minul Ryanovu bránu.
    4. Mohamed Salah (LIV)
     
    5
    Liverpool pokračuje vo svojom úvodnom tlaku. Hostia opäť kombinujú na útočnej polovici a snažia sa prekombinovať do streleckej pozície.
     
    6
    Až teraz konečne získal Brighton loptu a po útočnom faule na Veltmana majú domáci možnosť založiť svoj prvý postupný útok.
     
    7
    Brankár Ryan odhlavičkoval nákop hostí pred vlastnou šestnástkou k Minaminovi. Ten ešte posunul loptu doľava na dobiehajúceho Dioga Jotu, ktorého strelu zablokoval jeden z obrancov Brightonu na rohový kop.
     
    8
    I druhý center z rohu však domáci odhlavičkovali. Odrazenú loptu získali znovu Liverpoolčania a obliehanie pokutového územia Brightonu tak pokračuje.
     
    9
    Neco Williams našiel medzi obrancami Brightonu pred ich šestnástkou voľného Firmina, tomu ale lopta pri spracovávaní odskočila. Každopádne ju však obrancovia domáceho tímu znovu odkopli len k obrancom Liverpoolu.
     
    10
    Maupay kolmicou cez stred obrany Liverpoolu vysunul do samostatného úniku Connollyho, ktorý však technickou strelou obstrelil nielen vybiehajúceho brankára Alissona, ale veľmi tesne i jeho bránu.
    10. Aaron Connolly (BRN)
     
    11
    Držanie lopty: 22 % : 78 %
     
    12
    Phillips zrazil na ľavom krídle na trávnik rozbehnutého Maupaya. Priamy kop pre Brighton.
     
    13
    Center zo štandardky obrana Liverpoolu odhlavičkovala a následne zablokovala i Marchovu strelu. Lopta sa potom odrazila na hráčov Brightonu v šestnástke hostí do ofsajdu.
     
    14
    Brighton gólová príležitosť Connollyho výrazne povzbudila. Connolly si nabiehal za ďalším podobným nákopom zo stredu poľa, tentokrát však vybehol pred vlastnú šestnástku brankár Alisson, ktorý loptu včas odkopol.
     
    15
    Hostia sa preto snažia hru trochu upokojiť a podržať loptu na svojich kopačkách. White im k tomu pomohol zbytočným faulom v strede poľa na Dioga Jotu.
     
    17
    Obraz hry sa ale vyrovnal. Brighton drží loptu na útočnej polovici a snaží sa postupnou kombináciou priblížiť k pokutovému územiu Liverpoolu.
     
    18
    Robertson odkopol center domácich z pravého krídla na ich prvý rohový kop v zápase. Center Brightonu z rohu na prednú tyč na Welbecka odvrátila do bezpečia obrana Liverpoolu.
     
    19
    Connolly sa rozbehol na ľavej strane šestnástky Liverpoolu za obranu hostí, zozadu ho však pri tomto prieniku podkopol Neco Williams. Penalta pre Brighton!
    19. Neco Williams (LIV)
     
    20
    Neal Maupay (Brighton & Hove Albion FC) nevyužil svoju obrovskú príležitosť na vedúci gól! Maupay síce poslal brankára Alissona do ľavej strany, svojou strelou po zemi ale o centimetre minul pravú tyč brány Liverpoolu.
    20. Neal Maupay (BRN)
     
    22
    Liverpool okamžite odpovedá na pokutový kop postupným útokom, ktorým zatlačil hráčov Brightonu k ich šestnástke.
     
    23
    Mimo hry zostal na trávniku ležať Maupay, ktorý má zrejme svalový problém. Domáci hráč je už v opatere lekárov svojho tímu.
     
    24
    Maupay zamieril po ošetrení priamo do šatne, je tak jasné, že dnešný zápas preňho skončil. Domáci tím pripravuje jeho striedanie a na hracej ploche tak hrá Brighton na chvíľu v oslabení.
     
    25
    Robertsonov center zľava odkopol White do autu. Po vhadzovaní sa lopta dostala k obrancom Liverpoolu, od ktorých začína ďalšia „vlna“ postupného liverpoolského útoku.
     
    26
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Neal Maupay, prichádza Leandro Trossard.
     
    26
    White ďalším krásnym oblúčikom do šestnástky našiel Connollyho, ktorý si vysokou nohou obhodil Robertsona a potom ľavého obrancu Liverpoolu svojou strelou trafil.
     
    27
    Striedajúci Trossard sa prvýkrát zapojil do hry, keď sa pekne uvoľnil na pravom krídle a centroval do šestnástky. Jeho nákop chytil pripravený brankár hostí Alisson.
     
    28
    Strely: 3:3
    Strely na bránu: 0:0
     
    29
    Nákop Neca Williamsa na Salaha sklepol hlavou k svojmu brankárovi Dunk. Gólman Brightonu sa s rozohrávkou neponáhľa a prihráva si loptu so svojimi obrancami.
     
    30
    Domáci sa postupne prekombinovali na útočnú polovicu, o loptu však prišli po nevydarenom spracovaní prihrávky pri autovej čiare v podaní Trossarda.
     
    31
    Liverpool odpovedal svojím postupným útokom, ktorý sa však skončil nepresným nákopom Wijnalduma na Salaha. Proti nemu totiž vybehol brankár Brightonu Ryan, ktorý sa k lopte dostal ako prvý.
     
    32
    Výkop domáceho brankára však jeho spoluhráči nezískali a lopta sa vrátila na kopačky Liverpoolu. Ten podobne, ako pred malou chvíľou, prešiel na útočnú polovicu, opäť ale nepresnú kolmicu na Salaha zastavil až domáci gólman Ryan.
     
    33
    Trossard si prevzal na ľavej strany pred šestnástkou loptu, zasekol si Milnera a technickou prízemnou strelou tesne minul ľavú tyč Alissonovej brány.
     
    34
    Liverpool dal gól!
    Nedáš, dostaneš! O platnosti tohto hesla sa teraz presvedčili domáci. Alissonov odkop od brány predĺžil zo stredu poľa za obranu Brightonu na rozbehnutého MOHAMEDA SALAHA Firmino. Egypťan si potom potiahol loptu do úniku od dvojice obrancov Brightonu do šestnástky a obstrelil vybiehajúceho brankára Ryana.
     
    35
    Gól ešte kontroluje VAR, radosť Liverpoolčanov tak možno nakoniec bude predčasná.
     
    36
    Gól neplatí! VAR odhalil milimetrový ofsajd Salaha pri nábehu na Firminov pas a jeho presný zásah tak nemohol byť uznaný. Pokračujeme teda s bezgólovým stavom.
     
    38
    Welbeck sa dostal cez brániacich hráčov Liverpoolu zľava do šestnástky, pomalou strelou po zemi z ostrého uhla ale minul vzdialenejšiu tyč brány hostí. Gólman Alisson túto strelu kontroloval.
     
    39
    Brighton je po neuznanom góle o niečo iniciatívnejším tímom a snaží sa držať loptu na svojich kopačkách. Nedovoleným zákrokom v strede poľa k tomu domácim trochu pomohol Milner.
     
    40
    Výborne hrajúci Connolly si nabiehal za ďalším nákopom z vlastnej polovice, v súboji o loptu ale tentokrát fauloval pred pokutovým územím Liverpoolu Fabinha.
     
    41
    Diogo Jota so svojím pokusom o prienik na pravej strane neuspel, lopta sa ale odrazila do druhej vlny na Minamina, ktorého strelu do stredu brány chytil domáci gólman Ryan.
    41. Takumi Minamino (LIV)
     
    42
    Ďalší hráč Brightonu zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený. Je ním Bissouma.
     
    44
    Bissouma po takmer dvoch minútach odkríval v sprievode lekára Brightonu za autovú čiaru a jeho pokračovanie a v zápase je otázne. Na hracej ploche majú medzitým loptu na kopačkách jeho spoluhráči.
     
    45
    March vysunul na ľavom krídle do nábehu Trossarda, jeho nepresný center ale odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Minamino. Odrazenú loptu potom získali domáci.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Firmina pri napádaní rozohrávky Liverpoolu Jöel Veltman (Brighton & Hove Albion FC).
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas regulárny gól nepriniesol, rozhodne sme sa ale nenudili. Liverpool začal zápas veľmi aktívne, Brighton ale postupom času vyrovnal hru a asi najlepší hráč prvého dejstva Connolly dokonca získal pre domácich pokutový kop. Ten však Maupay premeniť nedokázal. Liverpool si tiež vypracoval zaujímavé situácie pred domácou bránou a Salah dokonca strelil i gól, ten ale kvôli milimetrovému ofsajdu hlavný rozhodca po konzultácii s videoasistentom neuznal. Uvidíme teda, ako oba tímy zareagujú na tento vývoj v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 36 %: 64 %
    Strely na bránu: 0:1
    Strely mimo: 4:1
    Rohy: 1:2
    Ofsajdy 1:1
    Fauly: 5:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Neco Williams, prichádza Jordan Henderson.
     
    47
    Brighton začal druhý polčas aktívne a okamžite sa usadil na útočnej polovici. Jeho útok ale k ničomu neviedol a loptu po krátkej dobe získali hostia.
     
    48
    Minamino prišiel o loptu pri snahe o prienik. Hostia po strate lopty okamžite vyrazili do vysokého presingu a donútili domácich k chybnej rozohrávke.
     
    49
    Diogo Jota si nabehol na kolmicu Wijnalduma na ľavú stranu šestnástky, z pomerne ostrého uhla však jeho prihrávku (či strelu, závisí na uhle pohľadu) nedokázal zasiahnuť žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    50
    Podobne dopadol i Firmino na opačnej strane. Ten potom loptu oblúčikom prihrával Wijnaldumovi, ktorý si pomohol pri spracovávaní rukou, hlavný rozhodca to ale asi nevidel a necháva hru pokračovať ďalej.
     
    51
    Minamino nehrá úplne vydarený zápas. Japonec znovu stratil loptu na útočnej polovici a potom ešte podrazil v strede poľa i Connollyho.
     
    53
    Welbeck sa po zisku lopty rozbehol do otvorenej obrany Liverpoolu po pravej strane. V šestnástke si zasekol Hendersona, z pravej strany ale vystrelil priamo do rúk pripraveného brankára Alissona.
     
    54
    Robertson hľadal okamžitou rozohrávkou na opačnú stranu Salaha, ktorý však vybiehal z ofsajdu.
     
    55
    Následná rozohrávka v podaní domácich bola úplná katastrofa a Brighton tak o loptu prišiel. Našťastie im znovu pomohol hráč Liverpoolu, konkrétne Fabinho, ktorý o loptu v strede poľa prišiel a potom fauloval Marcha.
     
    56
    Tempo hry je v druhom polčase zatiaľ o niečo pomalšie ako v prvom dejstve. Hra sa odohráva prevažne medzi šestnástkami.
     
    57
    Brighton sa dostal k šestnástke Liverpoolu. March si spracoval pas na ľavú stranu, spoza pokutového územia hostí ale veľmi nepresným centrom nakopol loptu za Alissonovu bránu.
     
    58
    Liverpool sa s rozohrávkou príliš nezdržoval a prakticky hneď po výkope brankára Alissona sa usadil na útočnej polovici. Domáci však červených zatiaľ držia na dištanc od svojej šestnástky.
     
    59
    Hendersonov nákop do šestnástky odhlavičkovala obrana Brightonu. Lopta sa potom vrátila na kopačky hostí, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia domáceho tímu.
     
    60
    Liverpool dal gól!
    Hostia otvárajú skóre a tentokrát už gól bude určite platiť! Robertsonovu prihrávku zľava pred šestnástkou Brightonu posunul Salah z prvej na DIOGA JOTU, ktorý si loptu posunul do pokutového územia okolo dvojice domácich obrancov a presnou strelou po zemi k pravej tyči prekonal domáceho brankára Ryana.
    60. Diogo Jota (LIV) - 0:1
     
    62
    Trossardov center z ľavej strany zablokoval vo vlastnej šestnástke rukou Fabinho. Našťastie pre hostí bol Trossardovi odpískaný ofsajd, inak by totiž Brighton kopal ďalšiu penaltu.
     
    63
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Aaron Connolly, prichádza Adam Lallana.
     
    64
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Sadio Mané.
     
    64
    Salaha striedanie zjavne rozladilo a pri odchode z trávnika ani nepodal ruku Jürgenovi Kloppovi.
     
    65
    Minamino dostal prihrávku na pravú stranu šestnástky za obranu Brightonu, cestu k bráne mu ale skrížil Dunk, ktorý loptu nekompromisne odkopol na tribúnu.
     
    67
    Domáci začínajú vypadať trochu unavene a vôbec sa im po inkasovanom góle nedarí podržať loptu na svojich kopačkách. Liverpool v tejto chvíli bez problémov kontroluje dianie na trávniku.
     
    68
    Hráči Brightonu po odkope svojho brankára Ryana do stredu poľa znovu nedokázali guľatý nezmysel získať. „The Reds“ si tak loptu prihrávajú v strede poľa.
     
    69
    Ich útok tentokrát zakončil strelou spoza šestnástky Firmino, jeho strelu ale zablokoval March na rohový kop.
     
    71
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Alírezá Džahánbachš.
     
    71
    Adam Lallana má zrejme tiež nejaký svalový problém, už po niekoľkých minútach totiž vystriedal a podobne, ako Maupay v prvom polčase, zamieril priamo do šatne.
     
    72
    Na zdravotné problémy je tento zápas veľmi bohatý. Milner zostal ležať na trávniku a po ďalšom súboji s Phillipsom je ošetrovaný i Welbeck.
     
    73
    Welbeck je už v poriadku, Milner ale odchádza za autovú čiaru a bude zjavne vystriedaný.
     
    74
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Curtis Jones.
     
    75
    Priamy kop ešte po faule Phillipsa na Welbecka zakončil priamou strelou na bránu March, jeho nie príliš tvrdý strelecký pokus ale chytil pripravený gólman Liverpoolu Alisson.
     
    76
    Jürgen Klopp sa díva na dianie na trávniku s neveriacim pohľadom, ďalší hráč jeho tímu totiž zostáva po súboji o loptu ležať na trávniku a musí byť ošetrený. Je ním Nathaniel Phillips.
     
    77
    Našťastie pre hostí sa zdá, že Phillips je v poriadku, nateraz sa totiž vrátil do hry. Tréner Liverpoolu si asi poriadne vydýchol...
     
    79
    Brighton by sa rád dostal do trvalejšieho tlaku, domácim sa ale proti dobre pohybujúcim sa hosťom vôbec nedarí prejsť stredom poľa.
     
    80
    „Čajkám“ tak nezostáva iná možnosť, ako nakopávať loptu na útočnú polovicu. Jeden z týchto nákopov si spracoval Veltman, ktorého center ale odkopol Phillips.
     
    81
    March sa pekne uvoľnil na ľavej strane útočnej polovice a poslal na zadnú tyč výborný center. Ten chcel odkopnúť pred nabiehajúcim si Džahánbachšom Robertson, loptu ale tečoval tak, že len preletela tesne ponad brvno Alissonovej brány.
     
    82
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Dioga Jotu dostáva Ben White (Brighton & Hove Albion FC). Táto karta je však veľmi diskutabilná, pretože White zasiahol najprv loptu a Jota spadol naňho...
     
    83
    Liverpool dal gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Robertson nacentroval zo štandardky pred bránkovisko na nabiehajúceho si SADIA MANÉHO, ktorý hlavičkou do pravej strany prekonal brankára Ryana.
     
    84
    Ani tento gól Liverpoolu ale nie je po konzultácii hlavného rozhodcu s videoasistentom uznaný, pretože Mané bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    85
    Brighton tak má ešte šancu vyrovnať. Domáci sa usadili na útočnej polovici, zo svojho postupného útoku ale vyťažili len veľmi nepresný Marchov center zľava, ktorý sa zakrútil mimo Alissonovej brány.
     
    87
    Phillips nedokázal zastaviť v sklze kolmicu Veltmana na rozbehnutého Welbecka, našťastie pre Liverpool však útočníka Brightonu nepustil do úniku a na druhý pokus odvrátil loptu na roh.
     
    88
    Center domácich z rohu odkopli obrancovia Liverpoolu z vlastného bránkoviska. V súboji o loptu pred šestnástkou potom fauloval Fabinha Welbeck.
     
    89
    Odkop brankára Alissona skončil u obrancov Brightonu. Tí sa snažia znovu natlačiť na útočnú polovicu, útok domáceho tímu sa ale teraz zasekol v strede poľa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Robertson pri snahe o odkop lopty letiacej do šestnástky Liverpoolu na Welbecka zasiahol nohu útočníka Brightonu. Situáciu posudzuje VAR.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca Stuart Attwell sa išiel pozrieť na videozáznam sám a potom ukázal na penaltový bod. Brighton bude v nadstavenom čase kopať penaltu!
    90+2. Andrew Robertson (LIV)
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva brankár Alisson (Liverpool FC).
     
    90+3
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Domáci v úplnom závere vyrovnávajú! Brankár Alisson skočil doľava, PASCAL GROSS ale kopol loptu z penaltového bodu priamo do stredu brány. Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp ironicky zatlieskal rozhodcom...
    90+3. Pascal Groß (BRN) - 1:1
     
    90+5
    Liverpool sa ešte snaží po výkope po inkasovanom góle o postupný útok, domáci však už prehusťujú stred poľa a nedávajú hosťom priestor na prienik na útočnú polovicu.
     
    90+6
    Po zisku lopty navyše Brighton ešte i zaútočil. Trossardov center zľava zablokoval Jones, ktorý loptu odkopol tak, že sa dostala pred šestnástkou Liverpoolu k Džahánbachšovi. Jeho strela bola zrazená na rohový kop.
     
    90+7
    Groß nacentroval z rohu na prednú tyč na Webstera, ktorý hlavou nadvihol loptu vysoko nad Alissonovu bránu.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas, aj keď to na jeho začiatku tak vôbec nevypadalo, nakoniec priniesol veľkú drámu. Skóre otvoril v skvelej forme hrajúci Diogo Jota a Liverpool po tomto presnom zásahu viac-menej kontroloval dianie na trávniku. Už v poslednej desaťminútovke však prišiel kvôli zásahu videoasistenta o ďalší gól, tentokrát Maného, a domáci nakoniec dokázali svoj tlak využiť. Penaltu nariadenú po faule Robertsona premenil Groß a aj keď sa ešte domáci tlačili dopredu, tak už víťazný gól streliť nedokázali. Zaujímavý zápas tak končí remízou, ktorá je pre Brighton štvrtá v sezóne a znamená priebežné 16. miesto v tabuľke. Liverpool sa dostal o bod do čela súťaže, všetci jeho prenasledovatelia ale svoje zápasy v tomto kole ešte len budú hrať.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 40 % : 60 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 6:1.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 9:13.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:37:32)

    Michal Sadlek

    Góly: 90+3. Groß (pen.) – 60. Diogo Jota

    Karty:   45+1. Veltman (BRN), 82. White (BRN) – 90+3. Alisson (LIV)

    Nepremenená penalta: 20. Maupay (BRN), mimo


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:13.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Veltman, Bissouma, Groß, March – Connolly (63. Lallana, 71. Džahánbachš) – Welbeck, Maupay (26. Trossard).
    Náhradníci: Steele – Burn, Lallana, Alzate, Molumby, Džahánbachš, Trossard.

    Liverpool FC: Alisson – N. Williams (46. J. Henderson), Phillips, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Milner (C) (74. Jones) – Minamino, Firmino, Diogo Jota – M. Salah (64. Mané).
    Náhradníci: Adrián – Tsimikas, R. Williams, J. Henderson, Jones, Mané, Origi.

    Rozhodca: Attwell – Beswick, Nunn