Elche – Cadiz 1:1 (kon.) | Valencia – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Huesca – Sevilla 0:1 (kon.)
Real Madrid – Alavés 1:2 (kon.)
koniec
Valencia CF
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 28.11.2020, 16:15 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:16:15)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 33 % : 67 %.
    Strely na bránu: 2:7.
    Strely mimo: 1:6.
    Rohy: 2:7.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 12:15.
     
    Atlético predviedlo v druhom polčase ešte lepší výkon ako v prvom dejstve, o jeho najtesnejšom víťazstve ale paradoxne rozhodol domáci hráč. Valencia nepredviedla smerom do útoku prakticky nič, naopak väčšinu času sa hra odohrávala na jej polovici a niekoľkokrát ju podržal výbornými zákrokmi jej brankár Doménech. Ani ten už ale nedokázal svoj tím zachrániť, keď si loptu zrazil po Carrascovom centri do brány jeho spoluhráč z obrany Lato. Valencia potom potvrdila svoj útočnú neškodnosť a napriek snahe o záverečný tlak brankára Atlética Oblaka vôbec neohrozila. Madridčania tak vyhrali v španielskej LaLige šiestykrát za sebou a bodovo sa dotiahli na prvý Real Sociedad, pričom majú o jeden odohraný zápas menej. Valencia je po piatej prehre v sezóne na priebežnom 11. mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Félix obral Guedesa o loptu, potom si ho prehodil a tým asi Guedesa rozčúlil, pretože ho domáci hráč doslova stiahol na trávnik. Valencii sa čas na vyrovnanie rýchlo kráti.
     
    90+2
    Félix prihrávkou z prvej vyslal do úniku na ľavom krídle Carrasca, ktorý potom Portugalčanovi loptu pred pokutovým územím Valencie vrátil. Félixovu tvrdú strelu následne zablokoval Paulista, ktorý loptu i získal.
     
    90+1
    Mimo hry zasiahol Sobrino rukou do krku Hermosa. Tento zákrok striedajúceho hráča Valencie potom skontroloval VAR, ako faul ho ale nevyhodnotil.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Bieli majú naďalej loptu na kopačkách, ich kombinácia ale stále prebieha len v úctivej vzdialenosti od brány Atlética.
     
    88
    Valencia sa až v úplnom závere začína tlačiť bližšie k šestnástke Atlética. Obrana hostí ale funguje takmer bezchybne a domáci nemajú ani priestor na center „do ohňa“.
     
    86
    Trippier centrom z pravej strany útočnej polovice nakopol loptu na opačnú stranu na Carrasca, ktorý si nedokázal obhodiť Jasona. Po faule Kondogbiu v následnom súboji o loptu získali hrací predmet domáci.
     
    85
    Striedajúci Jason okamžite zaviezol loptu k šestnástke Atlética. Prihrávkou na ľavé krídlo pripravil pozíciu na center Guedesovi, jeho nákop však Savić odkopol do autu.
     
    84
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Jason.
     
    83
    Žltú kartu za zásah vysokou nohou do tváre Correiu dostáva Koke (Atlético Madrid). Ako je možné, že Koke za tento zákrok nedostal rovno červenú kartu, je trochu záhadou...
     
    82
    Carrasco sa prakticky rovnakým spôsobom, ako pri góle Atlética, uvoľnil cez Wassa a znovu centroval pred bránkovisko Valencie. Tentoraz dokázal Mangala loptu odkopnúť.
     
    81
    Žltú kartu za podrazenie Correiu, ktorý si v strede poľa spracovával loptu, dostáva João Félix (Atlético Madrid).
     
    79
    Atlético dalo gól!
    Hostia sa konečne dočkali otváracieho gólu, strieľa ho ale hráč Valencie! Carrasco sa na ľavom krídle dostal k prízemnému centru, ktorý síce nezasiahol nikto na prednej tyči, na zadnej však loptu zrazil kolenom od tyče do vlastnej brány TONI LATO.
     
    78
    Trippier si na pravom krídle narazil loptu s Llorentem a potom nepresným centrom prekopol celé pokutové územie. Na opačnej strane loptu znovu získali hostia.

    Michal Sadlek

    Góly: 79. Lato (vla.)

    Karty:   28. Račić (VAL), 57. Guillamón (VAL) – 43. Saúl (ATM), 62. Á. Correa (ATM), 76. M. Llorente (ATM), 81. Félix (ATM), 83. Koke (ATM)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:15.
    Valencia CF: Doménech (C) – Wass (84. Jason), Paulista, Guillamón (57. Mangala), Lato – Musah (71. T. Correia), Soler, Račić, Guedes – Gómez (70. Gameiro), M. Vallejo (71. Sobrino).
    Náhradníci: Rivero, Etxebarría – T. Correia, Mangala, Gameiro, Sobrino, Lee Kang-in, Jason, Esquerdo, Koindredi, Molina, A. Blanco.

    Atlético Madrid: Oblak – Savić, J. Giménez, Hermoso – Trippier, Koke (C), Saúl (60. Carrasco), Lodi (46. Félix) – M. Llorente, Lemar (65. Kondogbia) – Á. Correa (65. Vitolo).
    Náhradníci: Grbić, San Román – Kondogbia, Félix, Šaponjić, Felipe, Vitolo, Carrasco, Camello, R. Sánchez, Moya, Sanabria.

    Rozhodca: Bengoetxea – Hernández, Pérez