Crystal Palace – Newcastle 0:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:0)
Newcastle United
Piatok 27.11.2020, 21:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Shelvey namieril z priameho kopu krásnou technickou strelou k pravej tyči domácej brány, gólman Guaita ale výborným zákrokom tento pokus vyrazil.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joelinton, prichádza Fabian Schär.
     
    90+2
    Žltú kartu za doslova stiahnutie rozbehnutého Calluma Wilsona pred vlastnou šestnástkou dostáva Jeff Schlupp (Crystal Palace FC). Newcastle bude mať ešte i v úplnom závere priamy kop.
    89. Joelinton (NEW) - 0:2
     
    89
    Newcastle United dal gól!
    „Straky“ v úplnom závere rozhodujú o svojom víťazstve! Callum Wilson vysunul na pravú stranu útočnej polovice JOELINTONA, ktorý si potiahol loptu do šestnástky Crystal Palace, zasekol si Danna a vystrelil ľavačkou. Jeho strela šla priamo do stredu brány na brankára Guaitu, tesne pred ním však loptu tečoval do jeho protipohybu Cahill a domáci gólman už nemal šancu na túto zmenu smeru zareagovať.
    88. Callum Wilson (NEW) - 0:1
     
    88
    Newcastle United dal gól!
    Hostia v závere riadnej hracej doby otvárajú skóre! Joelinton si spracoval na hrudi prihrávku CALLUMA WILSONA, ktorému potom vrátil loptu do nábehu za obrancu Crystal Palace. Wilson dostal hrací predmet do šestnástky domácich a strelou pomedzi nohy brankára Guaitu ho poslal do siete.
     
    85
    Eze pripravil prihrávkou na ľavú stranu šestnástky priestor na strieľaný center van Aanholtovi, jeho prihrávku do bránkoviska však nedokázal v sklze doraziť do odkrytej brány Newcastleu Batshuayi.
     
    82
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Michy Batshuayi.
     
    80
    Asi najlepší van Aanholtov center z ľavého krídla v zápase letel ideálne na hlavičku Bentekemu, jeho zakončenie k pravej tyči však vyrazil výborným zákrokom brankár Newcastleu Darlow.
     
    77
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Seana Longstaffa v polkruhu pred vlastným pokutovým územím dostáva Scott Dann (Crystal Palace FC). Hostia majú k dispozícii jednoznačne najlepšiu štandardku v dnešnom zápase.
     
    73
    Benteke si nabehol na ľavú stranu šestnástky na predĺžený nákop zo stredu poľa, z ostrého uhla ale vystrelil prakticky rovnobežne s bránkovou čiarou.
     
    72
    Ritchie výborným centrom zľava našiel medzi stopérmi Crystal Palace Calluma Wilsona, ktorý hlavou tečoval loptu pri jej lete mimo Guaitovej brány. Ani Joelinton na zadnej tyči ju už potom nedokázal zasiahnuť.
     
    68
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Matt Ritchie.
    67. Callum Wilson (NEW)
     
    67
    Manquillo výborným centrom do stredu šestnástky našiel hlavu Calluma Wilsona, ktorý svojím zakončením tesne minul pravú spojnicu Guaitovej brány.
     
    67
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Andros Townsend, prichádza Jaïro Riedewald.
     
    66
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jordan Ayew, prichádza Christian Benteke.
     
    63
    Van Aanholt zablokovaným centrom získal roh pre Crystal Palace. Po menšej skrumáži v šestnástke Newcastleu sa lopta odrazila na jej hranicu na Schluppa, ktorý z prvej z voleja výrazne minul Darlowovu bránu.
     
    60
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Ezeho tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Sean Longstaff (Newcastle United). I domáci tak budú mať priamy kop zo streleckej pozície.
     
    54
    Schluppovi odkopol pri jeho prieniku na pravom krídle loptu jeden z obrancov Newcastleu tak, že sa odrazila priamo do šestnástky pred rozbehnutého Ayewa. Ten v sklze špičkou kopačky usmernil loptu tesne mimo pravej tyče Darlowovej brány.
     
    43
    Joelinton vystihol pred šestnástkou Crystal Palace nezmyselnú prihrávku Danna na spoluhráča a hneď vystrelil, jeho slabú strelu po zemi však chytil pripravený brankár domácich Guaita.
    30. Jeff Schlupp (CRP)
     
    30
    Joelinton nevydareným odkopom lopty prakticky vysunul do nábehu Schluppa, ktorý sa okolo Fernándeza pretlačil do šestnástky Newcastleu. Jeho strelu k bližšej tyči vyrazil gólman hostí Darlow.
    25. Eberechi Eze (CRP)
     
    25
    Eze tvrdo vystrelil zo zhruba 25 metrov pod brvno a gólman Newcastleu musel túto strelu dobrým zákrokom vyraziť.
     
    17
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Schluppa v strede poľa Federico Fernández (Newcastle United).

    Michal Sadlek

    Góly: 88. C. Wilson, 89. Joelinton

    Karty:   77. Dann (CRP), 90+2. Schlupp (CRP) – 17. F. Fernández (NEW), 60. S. Longstaff (NEW)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10.
    Crystal Palace FC: Guaita – Clyne, Cahill, Dann (C), van Aanholt – Kouyaté, McArthur (82. Batshuayi) – A. Townsend (67. Riedewald), Schlupp, Eze – J. Ayew (66. Ch. Benteke).
    Náhradníci: Butland – Batshuayi, Ch. Benteke, M. Sakho, Riedewald, J. Ward, Tomkins.

    Newcastle United: Darlow – Manquillo, F. Fernández, Clark, Lewis – Hendrick, S. Longstaff, Shelvey (C) – Almirón (68. Ritchie), Joelinton (90+3. Schär), C. Wilson.
    Náhradníci: Gillespie – M. Longstaff, Jacob Murphy, Schär, Ritchie, Yedlin, Anderson.

    Rozhodca: Scott – Kirkup, Long