Crystal Palace – Newcastle 0:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:0)
Newcastle United
Piatok 27.11.2020, 21:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:14:34)
     
    Ďalší program oboch tímov:
    11. kolo anglickej Premier League:
    4. 12. 2020: Aston Villa – Newcastle
    6. 12. 2020: West Bromwich Albion – Crystal Palace
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 3:7.
    Strely mimo: 9:5.
    Rohy: 7:3.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 9:10.
     
    Druhý polčas priniesol predsa len o niečo lepší futbal ako prvé dejstvo, napriek o niečo väčšej aktivite domácich sa ale víťazstva dočkali hostia. Oba tímy boli na veľké gólové príležitosti prakticky vyrovnané, cca od 75. minúty ale začali dostávať domáci Newcastle pod tlak a zdalo sa, že ich gól visí vo vzduchu. Stal sa však presný opak a v úplnom závere riadnej hracej doby strhli výhru na stranu hosťujúceho tímu dvomi skvele zahranými rýchlymi protiútokmi v priebehu ani nie dvoch minút Callum Wilson a Joelinton. Domáci tak utrpeli krutú domácu prehru a sú po nej v tabuľke na priebežnom 13. mieste. Newcastle sa výhrou po dvoch prehrách za sebou posunul na priebežné 10. miesto.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Shelvey namieril z priameho kopu krásnou technickou strelou k pravej tyči domácej brány, gólman Guaita ale výborným zákrokom tento pokus vyrazil.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joelinton, prichádza Fabian Schär.
     
    90+2
    Žltú kartu za doslova stiahnutie rozbehnutého Calluma Wilsona pred vlastnou šestnástkou dostáva Jeff Schlupp (Crystal Palace FC). Newcastle bude mať ešte i v úplnom závere priamy kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
    89. Joelinton (NEW) - 0:2
     
    89
    Newcastle United dal gól!
    „Straky“ v úplnom závere rozhodujú o svojom víťazstve! Callum Wilson vysunul na pravú stranu útočnej polovice JOELINTONA, ktorý si potiahol loptu do šestnástky Crystal Palace, zasekol si Danna a vystrelil ľavačkou. Jeho strela šla priamo do stredu brány na brankára Guaitu, tesne pred ním však loptu tečoval do jeho protipohybu Cahill a domáci gólman už nemal šancu na túto zmenu smeru zareagovať.
    88. Callum Wilson (NEW) - 0:1
     
    88
    Newcastle United dal gól!
    Hostia v závere riadnej hracej doby otvárajú skóre! Joelinton si spracoval na hrudi prihrávku CALLUMA WILSONA, ktorému potom vrátil loptu do nábehu za obrancu Crystal Palace. Wilson dostal hrací predmet do šestnástky domácich a strelou pomedzi nohy brankára Guaitu ho poslal do siete.
     
    86
    Crystal Palace má v závere tlak a hostia sa v posledných minútach viac-menej len bránia. I teraz môžeme sledovať postupný útok domáceho tímu.
     
    85
    Eze pripravil prihrávkou na ľavú stranu šestnástky priestor na strieľaný center van Aanholtovi, jeho prihrávku do bránkoviska však nedokázal v sklze doraziť do odkrytej brány Newcastleu Batshuayi.
     
    84
    Striedajúci Batshuayi sklepol ramenom center do šestnástky na Kouyatého, ktorého strelu z ľavej strany pokutového územia Newcastleu však zablokoval chrbtom v sklze na rohový kop Fernández.
     
    83
    Center hostí zo štandardky dokázali domáci obrancovia vyriešiť a obrana Crystal Palace potom zablokovala i pokusy Joelintona a Seana Longstaffa o strelu z voleja.
     
    82
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Michy Batshuayi.

    Michal Sadlek

    Góly: 88. C. Wilson, 89. Joelinton

    Karty:   77. Dann (CRP), 90+2. Schlupp (CRP) – 17. F. Fernández (NEW), 60. S. Longstaff (NEW)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10.
    Crystal Palace FC: Guaita – Clyne, Cahill, Dann (C), van Aanholt – Kouyaté, McArthur (82. Batshuayi) – A. Townsend (67. Riedewald), Schlupp, Eze – J. Ayew (66. Ch. Benteke).
    Náhradníci: Butland – Batshuayi, Ch. Benteke, M. Sakho, Riedewald, J. Ward, Tomkins.

    Newcastle United: Darlow – Manquillo, F. Fernández, Clark, Lewis – Hendrick, S. Longstaff, Shelvey (C) – Almirón (68. Ritchie), Joelinton (90+3. Schär), C. Wilson.
    Náhradníci: Gillespie – M. Longstaff, Jacob Murphy, Schär, Ritchie, Yedlin, Anderson.

    Rozhodca: Scott – Kirkup, Long