Uruguaj – Brazília 0:2 (kon.) | Paraguaj – Bolívia 2:2 (kon.) | Peru – Argentína 0:2 (kon.)
koniec
Paraguaj
2:2 (1:1)
Bolívia
cz Streda 18.11.2020, 00:00 • Estadio Defensores del Chaco (Asunción) • Kvalifikácia MS (Južná Amerika) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Druhý poločas pochopitelně patřil domácí reprezentaci, která ale dlouhou dobu narážela na připravenou obranu soupeře, nebo své šance zahazovala. Paraguay se v jeden moment radovala z vyrovnání, avšak branka nakonec kvůli ofsajdu neplatila. Domácím se v krátkém časovém sledu povedlo přeci jenom srovnat, jenomže žádnou další branku jsme již neviděli. (02:00:57)
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:13.
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, což se dalo očekávat. Hostující celek totiž v závěru zápasu sbírá cenné vteřinky.
     
    90+9
    Tento duel ale ještě nekončí, místo toho budeme sledovat rohový kop Bolívie.
     
    90+6
    V závěru tohoto zápasu budeme sledovat standardní situaci hostujícího celku, který rozhodně nebude nikam s rozehrávkou pospíchat.
     
    90+4
    Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Leonel Justiniano, přichází Diego Wayar.
    Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Erwin Saavedra, přichází Erwin Sánchez.
     
    90+3
    To jsou věci! V závěru zápasu jsme sledovali strkanici, po které sudí vytasil dvě červené karty. Obě ovšem zrušil a místo nich udělil Rojasovi a Saavedrovi pouze žlutou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Bylo tomu skutečně tak. Pérez to zkoušel přímo na hostující branku, jeho rána ovšem trefila pouze dobře postavenou zeď soupeře.
     
    87
    Domácí si vybojovali standardní situaci kousek za pokutovým územím. K rozehrávce se staví aktivně hrající Pérez, zcela určitě z toho bude přímá střela.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Oscar Ribera (Bolívie).
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, ještě to bude hodně zajímavé. Paraguay se zcela určitě pokusí o obrovský nápor na Lampeho.
     
    83
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Gaston Giménez, přichází Mathias Villasanti.
     
    82
    Dnes hodně aktivně hrající Moreno si naběhl za domácí obranu, jenomže v útočném manévru nakonec pokračovat nemohl. Dle sudího se nacházel v ofsajdu.
     
    81
    Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Juan Arce, přichází Jorge Flores.
    Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Boris Cespedes, přichází Victor Abrego.
     
    80
    Sagredo to ovšem neprovedl vůbec dobře, autové vhazování totiž poslal přímo do moci znuděného brankáře Silvy, který pro změnu rozehrál nakrátko.
     
    79
    Paraguay tak měla možnost vhazovat od pravé autové lajny, jenomže s míčem se daleko nedostala. Nyní si autové vhazování vybojoval také protivník.
     
    78
    Bolívijci aktivně napadali rozehrávku soupeře, načež získali míč a dostali se do protiútoku. Navíc se k zakončení dostal Moreno, který trefil pouze soupeře.
     
    77
    Nakonec loktem inkasoval přímo do obličeje hostující Moreno, jenomže sudí to zřejmě úplně přehlédl. Místo toho odpískal ve prospěch domácího celku.
     
    76
    Na řadu tak přišla dalekonosná rozehrávka od branky Bolívie. Lampe znovu poslal míč daleko na druhou stranu hrací plochy, kde si rukama pomohl Ribera.
     
    75
    Paraguay si před malým momentem dokonce vybojovala rohový kop z pravé strany. Míč plachtil k hranici malého vápna, kde si ale faulem pomohl Sanabria.
     
    74
    Paraguay zahrávala další standardní situaci, jenomže ta nakonec přinesla pouze ofsajd. V něm se nacházel totiž Giménez, což potvrdil také opakovaný záběr.
    72. Angel ROMERO - 2:2
     
    72
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se domácí celek dokázal prosadit a srovnává krok! Na hranici pokutového území se k míči dostal Sanabria, který ovšem neustál souboj. K volnému předmětu se ovšem jako první dostal ANGEL ROMERO, který velice přesnou přízemní střelou překonal brankáře Lampeho.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Hernán Pérez (Paraguay).
    68. Neuznaná branka domácích - ofsajd.
     
    68
    Paraguay se sice radovala z vyrovnávací branky, avšak ta nakonec neplatí. Nabíhající Gómez se totiž v době nahrávky nacházel v těsném ofsajdu.
     
    67
    Je za námi zhruba hodina hry. Jak bylo řečeno, Paraguay má sice v úvodu druhého poločasu výrazně více ze hry. Zatím se jí ale nepovedlo vsítit druhou branku.
     
    66
    Bolívie se konečně dostala k opačnému pokutovému území, kde si vybojovala standardní situaci. Ta měla směřovat na Morena, před kterým zasáhl Balbuena.
     
    65
    Střídající Pérez se okamžitě po svém příchodu na hrací plochu dostal až před brankáře, jenomže Lampe v tomto případě podržel svůj celek!
     
    64
    Napadající Sanabria se ještě snažil dohrát situaci u pokutového území, kde možná trochu zbytečně zajel do Jusina. Nakonec se to obešlo bez žluté výstrahy.
     
    63
    Další snadná práce pro brankáře Lampeho, který při snaze o rozehrávku nasbíral cenné vteřinky. Následný vysoký odkop dokázal u lajny zastavit Espinola.
     
    62
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Junior Alonso, přichází Matias Rojas.
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Alberto Espinola, přichází Hernán Pérez.
     
    61
    Na pořadu dne bude další rohový kop pro domácí, tlak opravdu každou minutou sílí.
     
    60
    Alonsovi se na levém křídle povedlo najít obsazeného Romera, který se přesto dokázal protáhnout k centru. Na zadní tyči ale situaci zažehnal Justiniano.
     
    59
    Hodně vysoko se vytáhl také domácí obránce Gómez, který na chvíli zůstal u opačného pokutového území. Paraguay ale vyprodukovala zpětnou nahrávku.
     
    58
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Angel Cardozo, přichází Alejandro Romero.
     
    57
    V úvodu druhého poločasu sledujeme zcela jednostrannou záležitost. Bolívie se zatím na útočnou polovinu nedostala, což se vzhledem k výsledku dalo čekat.
     
    56
    Hodně překvapivé řešení nyní zvolil domácí Sanabria, který to zkoušel obstřelem. Jeho rána zapadla těsně vedle branky, Lampe se znovu prolétl vzduchem.
     
    55
    K odkopu od své branky se před malým momentem postavil hostující brankář Lampe. Na druhé straně si o nahrávku řekl Moreno, který ve vzduchu neuspěl.
     
    54
    Na pravém křídle to na sebe vzal křídelník Romero, který ovšem narazil na prvního protihráče. Po souboji navíc skončil na zemi Sagredo, který má problémy.
     
    53
    Míč se znovu dostal na kopačku domácího obránce Balbueny, který ho pouze přeposlal na vedle postaveného Gómeze. Bolívie se snaží napadat kombinaci.
     
    52
    Paraguay se znovu usadila u opačného pokutového území, kde to přenesením hry na levou stranu zkoušel Romero, který ovšem našel pouze Montera.
     
    51
    Do pokutového území se podíval také domácí obránce Alonso, který si počkal na padající předmět. Následnou hlavičku z dobré pozice poslal vedle tyče.
     
    50
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany. Hostující Ribera nakonec sportovním gestem odevzdal míč soupeři, v kombinaci pokračuje Balbuena.
     
    49
    Na hranici pokutového území se ocitl na zemi domácí Sanabria, avšak dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo. V bolestech na zemi skončil i Álvarez.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali centrovanou nabídku z pravé strany. Hostující Arce ovšem nabídku poslal pouze do rukavic domácího brankáře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který nám nabídl celkem jednoznačnou podívanou. Paraguay měla dle předpokladů mnohem více ze hry, přičemž se jí povedlo jedinkrát prosadit, a sice díky pokutovému kopu v podání Romera. Tato branka padla po necelých dvaceti minutách hry, načež přišla celkem hluchá pasáž. Bolívie se navíc k prvnímu zakončení dostala až ke konci poločasu, tato střela navíc skončila v síti. Nerozhodný výsledek ale nevydržel, hostující celek se prosadil i ze své druhé šance.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Závar v hostujícím pokutovém území nakonec končí ofsajdovým postavením Romera.
    45. CESPEDES - 1:1
     
    45
    Bolívie právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné, hosté se před koncem prvního poločasu dostávají do vedení! Moreno si seběhl za domácí obranu, načež centroval do pokutového území. K hlavičce se dostal kolega Álvarez, který trefil pouze protihráče. Od něj se k míči dostal BORIS CESPEDES, který překonal brankáře Silvu.
     
    43
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další odkop od bolívijské branky. U středového kruhu si navíc pokryl balón Martins Moreno, který vybojoval volný kop.
    41. MORENO - 1:1
     
    41
    Bolívie právě vstřelila branku!
    První střelecký pokus hostujícího celku končí vyrovnávací brankou! Za pokutovým územím měl totiž napřaženo útočník MARTINS MORENO, který se do míče opřel levou nohou. Střela nakonec putovala mimo dosah brankáře Silvy, který byl v tomto případě naprosto bez šance.
     
    40
    Celkem dost prostoru měl kolem sebe domácí Sánchez, který v pokutovém území zkoušel najít nenápadného Sanabriu. Nabídka ovšem doputovala do zámezí.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Do rychlého protiútoku se pomalu a jistě mohl dostávat hostující Ribera, který nakonec nahrávku na Arceho uspěl a k míči se jako první dostal Balbuena.
     
    36
    Až nyní si hlavní sudí správně všiml nedovoleného zákroku ze strany domácích. Ve vzdušném souboji se totiž provinil Balbuena, který si pomohl rukama.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Adrian Jusino (Bolívie).
     
    34
    U středového kruhu mohl operovat domácí Giménez, který pouze přeposlal nahrávku na vedle stojícího Espinolu, jenž se pro změnu nedostal přes Sagreda.
     
    33
    Tak nakonec se o nedovolený zákrok nejednalo, místo toho sudí přisoudil autové vhazování pro Paraguay. K rozehrávce se tak ihned postavil Espinola.
     
    32
    Po nedovoleném zákroku u postranní lajny se na zemi ocitl hostující Ribera. V souboji si totiž faulem pomohl Giménez, čehož si všiml také hlavní sudí zápasu.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, obrázek na hrací ploše se v posledních minutách nemění. Paraguay má výrazně více ze hry, Bolívie se k míči moc nedostává.
     
    30
    Do ní se navíc před malým momentem zapojil také Sanabria, kterému se povedlo vrátit míč pod sebe, kde naopak Sánchez šikovně roztáhl hru na Espinolu.
     
    29
    Standardní situace nakonec přinesla přímý střelecký pokus z velké vzdálenosti. Romero to zkoušel k pravé tyči, kam ve vzduchu přilétl také brankář Lampe.
     
    28
    Na rozehrávku se zatím čeká. Mezitím měl zdravotní problémy hostující Arce, který se zdá být v pořádku. Na hrací plochu nemusí ani lékařský personál.
     
    27
    Elegantním způsobem to provedl Romero, který si dokázal obhodit zadáka Montera, jenž ho zastavil za cenu faulu. Domácí budou zahrávat standardní situaci.
     
    26
    Paraguay se vedoucí brankou pořádně uklidnila, domácí hráči se najednou nikam bezhlavě neženou. Místo toho sledujeme zdlouhavou a trpělivou kombinaci.
     
    25
    Na vlastní obrannou polovinu se musel pro hrací předmět vracet domácí Alonso, který se nakonec jednoduše dostal na druhou stranu, kde hledal Giméneze.
     
    21
    Krátce po rozehrávce jsme sledovali střelecký pokus z velké vzdálenosti od hostující branky. Záložník Sánchez nakonec zakončení poslal vysoko nad břevno.
     
    20
    Bolívie tak po necelých dvaceti minutách hry prohrává o jednu branku a bude to mít nesmírně složité. Přesto do konce zápasu zbývá ještě hodně času.
    19. Angel ROMERO - 1:0
     
    19
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali necelých dvacet minut hry! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ANGEL ROMERO, který to zkoušel k pravé tyči, kam se vydal také brankář Lampe, jenž nakonec na střelu vůbec nedosáhl.
     
    18
    V pokutovém území si naprosto zbytečným taháním za dres pomohl Montero, k rozehrávce se tak staví domácí křídelník Romero.
    17. Penaltový zákrok.
     
    17
    Hlavní sudí se ještě na celou situaci běžel podívat na video. Nakonec z toho penalta je!
     
    16
    V pokutovém území se před padajícím míčem ocitl na zemi jeden z domácích hráčů, Paraguay ale neuspěla s žádostí o penaltu.
     
    15
    Paraguay se znovu díky aktivitě dostala k pokutovému území soupeře, kde ovšem centrovanou nabídku dokázal zablokovat Jusino. Na řadu přijde další roh.
     
    14
    Z druhé vlny se ovšem sympatickým projektilem prezentoval středopolař Sánchez, který to zkoušel na hostující branku. Míč ovšem putoval výrazně vedle.
     
    13
    Romero si na pravé straně přichystal další centr, který tentokráte doputoval pouze na hlavu připraveného obránce Saavedry, jenž odehrál míč mimo šestnáctku.
     
    12
    Lampe tak mohl předvést další dalekonosný odkop od své branky. Na opačné straně se daleko nedostal Ribera, který přesto vybojoval autové vhazování.
     
    11
    Domácí nyní hezky kombinovali na pravém křídle, což přineslo pohotový centr z kopačky Espinoly. Jeho nabídka ovšem přeletěla celé pokutové území.
     
    10
    Sagredo si přichystal dalekonosné autové vhazování, po kterém se musel po míči vrhnout domácí brankář Silva, který se k němu dostal vůbec poprvé v duelu.
     
    9
    Do tandemu si před malým momentem seběhl obránce Alonso, který centroval do malého vápna. Tam se ovšem povedlo na zodpovědně zakročit Jusinovi.
     
    8
    Na opačné straně si domácí reprezentace vybojovala rohový kop z levé strany. Romero centroval na přední tyči, kde ovšem ve vzduchu zakročil Jusino.
     
    7
    Bolívijci mohli vhazovat míč zpět do hry z levé strany. Sagredo to zkoušel dalekonosnou nabídkou, která ovšem přistála pouze na kopačku zadáka Gómeze.
     
    6
    Na levé křídlo si pro změnu seběhl hostující Arce, který to zkoušel manévrem na pravou nohu. Následné zakončení ovšem dokázal srazit Balbuena.
     
    5
    Paraguay pokračovala v kombinaci na vlastní obranné polovině, kde se obránce Balbuena dostal s míčem na druhou stranu, kde se pokoušel najít Romera.
     
    4
    Následovala rozehrávka od hostující branky, o kterou se pochopitelně přihlásil brankář Lampe, jehož dalekonosný odkop nakonec skončil pouze v zámezí.
     
    3
    Paraguay si hned v úvodu tohoto zápasu vybojovala vyloženou šanci. Po standardní situaci se k volnému míči dostal Sanabria, který trefil pouze tyč.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paraguay: Silva – Espinola, Balbuena, Gómez, Alonso – Cardózo, Sánchez, Giménez – A. Romero, Sanabria, O. Romero
    Náhradníci: Aguilar, Martínez – Alderete, Ferreira, Lezcano, Morel, Pérez, M. Rojas, R. Rojas, A. Romero, Samu, Villasanti

    Bolívie: Lampe – Sagredo, Jusino, Saavedra, Montero – Ribera, Justiniano, Cespedes, Arce – Álvarez, Moreno
    Náhradníci: Roca, Iguaro – Abrego, Arabe, Carrasco, Mendoza, Flores, Chumacero, Sagredo, Sánchez, Vaca, Wayar

    Rozhodčí: Herrera – Urrego, Moreno (všichni Ekvádor).
     
    Paraguay

    Domácí Paraguay je na tom mnohem lépe. Po třech duelech má na kontě pět bodů a drží pátou pozici, která zaručuje účast v baráži o postup do Kataru. Paraguay totiž sehrála remízový duel s Peru, dokázala zvítězit ve Venezuele a naposledy remizovala po bojovném výkonu na hřišti Argentiny.
     
    Bolívie

    Bolívie zatím prožívá hrůzostrašný úvod kvalifikačního cyklu. Bolívie totiž odehrála tři zápasy a nenasbírala v nich ani jeden bod. S touto vizitkou patří Bolívii poslední desátá pozice. Postupně padla v Brazílii, doma s Argentinou a naposledy doma prohrála 2:3 s Ekvádorem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na MS mezi Paraguayí a Bolívií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    David Suchý

    Góly: 19. Angel Romero (pen.), 72. Angel Romero – 41. Moreno, 45. Cespedes

    Karty:   71. Pérez (PAR), 90+3. Rojas (PAR) – 35. Jusino (BLV), 86. Ribera (BLV), 90+3. Saavedra (BLV)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:13.
    Paraguaj: Silva – Espinola (62. Pérez), Balbuena, Gómez (C), Alonso (62. Rojas) – Cardózo (58. Romero), Sánchez, Giménez (83. Villasanti) – A. Romero, Sanabria, O. Romero
    Náhradníci: Aguilar, Martínez – Alderete, Ferreira, Lezcano, Morel, Pérez, M. Rojas, R. Rojas, A. Romero, Samu, Villasanti

    Bolívia: Lampe – Sagredo, Jusino, Saavedra (90+4. Sánchez), Montero – Ribera, Justiniano (90+4. Wayar), Cespedes (81. Abrego), Arce (81. Flores) – Álvarez, Moreno (C)
    Náhradníci: Roca, Iguaro – Abrego, Arabe, Carrasco, Mendoza, Flores, Chumacero, Sagredo, Sánchez, Vaca, Wayar

    Rozhodca: Herrera – Urrego, Moreno (všichni Ekvádor)