Augsburg – Hertha 0:3 (kon.) | Mainz – Schalke 2:2 (kon.) | Lipsko – Freiburg 3:0 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 2:2 (kon.) | Union Berlín – Bielefeld 5:0 (kon.) | Dortmund – Bayern 2:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:3 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 07.11.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Brandtov center z ľavej strany doletel do stredu šestnástky na voľného Bellinghama, ten ale hlavou nasmeroval loptu vysoko nad Neuerovu bránu.
     
    90+4
    Ani teraz ale Lewandowského gól nie je uznaný! Poliak stál opäť v milimetrovom ofsajde v momente Tolissovej strely a VAR na to hlavného rozhodcu upozornil. Nádej Borussie na bod z dnešného zápasu tak ešte žije.
     
    90+3
    Bayern dal gól!
    Hostia zrejme definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! Tolissova strela na konci rýchleho protiútoku Bayernu sa po bloku obrancu Dortmundu odrazila k ROBERTOVI LEWANDOWSKÉMU, ktorého strelu zrazil do výšky Bellingham a lopta potom vysokým oblúkom spadla k ľavej tyči domácej brány.
     
    90+1
    Žltú kartu za zásah Javiho Martíneza vo výskoku dostáva Axel Witsel (Borussia Dortmund). Otrasený Martínez zostáva ležať na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.
     
    87
    Guerreiro krásnym centrom z ľavej strany našiel medzi obrancami Bayernu v šestnástke úplne neobsadeného Marca Reusa, kapitán Borussie ale z voleja vystrelil nad Neuerovu bránu. Tento moment môže domáceho kapitána ešte poriadne dlho mrzieť...
     
    83
    Dortmund dal gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry! Guerreiro oblúčikom zo stredu poľa na Alabu nakopol loptu na ERLINGA HÄLANDA, ktorý sa rozbehol do šestnástky do samostatného úniku. Kľučkou do ľavej strany obišiel vybiehajúceho brankára Neuera a odtiaľ namieril do brány Bayernu. Alaba v sklze a ani gólman Bayernu už loptu vyraziť nedokázali.
     
    82
    Žltú kartu za faul v strede poľa dostáva Robert Lewandowski (Bayern Mníchov).
     
    80
    Bayern dal gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Po zisku lopty sa rozbehli hostia do prečíslenia, na konci ktorého posunul Lewandowski loptu na pravú stranu na LEROYA SANÉHO a ten prízemnou strelou okolo nôh Akanjiho namieril presne k pravej tyči Bürkiho brány.
     
    73
    Tolisso v tvrdom súboji vypichol loptu Witselovi a Bayern sa opäť rozbehol do otvorenej obrany Borussie. Müller vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky do streleckej pozície Saného, ktorý ale namieril tesne nad brvno domácej brány.
     
    72
    Lewandowski sa ocitol na neobvyklej pozícii na pravej strane, kam ale dostal loptu od Goretzku. Poliak z hranice šestnástky skúsil oblúčikom z prvej prelobovať brankára Bürkiho, lopta ale spadla tesne za brvno na hornú sieť.
     
    70
    Hneď po príchode na trávnik mal gólovú príležitosť Thorgan Hazard. Meunier utiekol Lucasovi Hernándezovi na pravom krídle a posunul loptu do druhej vlny práve na Hazarda, ktorý však sprava namieril len na brankára Neuera. Ten loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    69
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Giovanni Reyna, prichádza Julian Brandt.
     
    69
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Thorgan Hazard.
     
    69
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Javi Martínez.
     
    69
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Leroy Sané.
     
    68
    Sanchovu prihrávku do šestnástky si spracoval Reus, ktorý si pritom obhodil Boatenga, strela sa ale kapitánovi Borussie nevydarila a jeho nie príliš silné zakončenie k bližšej tyči chytil Manuel Neuer.
     
    63
    Sarr odhlavičkoval nákop domácich z ich vlastnej polovice len do výšky a za ním sa k lopte dostal Reyna. Ten si loptu potiahol do šestnástky Bayernu a pomedzi nohy Boatenga vystrelil, pokus letiaci tesne nad trávnikom ale dokázal gólman Neuer chytiť.
     
    60
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Jude Bellingham.
     
    53
    Häland sa rozbehol okolo Boatenga do šestnástky Bayernu a znovu sa cez neho aj dostal. Z ľavej strany však nevydarenou strelou opäť minul Neuerovu bránu.
     
    52
    Sarrov center sprava sa zakrútil smerom k bráne Dortmundu, brankár Bürki ale zareagoval včas a výborným zákrokom loptu vyrazil.
     
    50
    Coman si naviedol loptu okolo Hummelsa k šestnástke a tvrdou prízemnou strelou spoza nej trafil ľavú tyč Bürkiho brány.
     
    48
    Bayern dal gól!
    Hostia prakticky z protiútoku skórujú a ROBERT LEWANDOWSKI sa po neuznanom góle v prvom polčase predsa len dočkal presného zásahu! Lucas Hernández mal na ľavom krídle hromadu času na to, aby sa rozhodol, ako nacentruje. Nakopol preto loptu pred bránkovisko na Lewandowského, ktorý sa pretlačil pred Hummelsa a hlavou nasmeroval loptu nechytateľne k ľavej tyči Bürkiho brány.
     
    47
    Borussia sa hneď na úvod druhého polčasu dostala do veľkej príležitosti! Häland dostal skvelú prihrávku od Sancha na pravú stranu šestnástky za obranu Bayernu, jeho prihrávku pred odkrytú bránu ale nezasiahol nikto a lopta skončila tesne mimo Neuerovej brány.
     
    45+4
    Bayern dal gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú a ešte pred prestávkou vyrovnávajú! Lewandowski sa rozbehol k strele z priameho kopu, Tolisso však pritom loptu posunul k Müllerovi, ktorý ju pristavil pre DAVIDA ALABU a ten strelou, ktorú chrbtom tečoval Meunier k ľavej tyči svojej brány, prekonal brankára Bürkiho.
     
    45+3
    Žltú kartu za tento faul na Gnabryho dostáva Thomas Delaney (Borussia Dortmund).
     
    45
    Dortmund dal gól!
    Domáci gólom do šatne otvárajú skóre! Sancho vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky za obranu Bayernu Guerreira, ktorý z prvej prihral pred bránkovisko. Tam bol úplne nepokrytý MARCO REUS, ktorý už v tejto pozícii nezaváhal a z prvej poslal loptu pod brvno Neuerovej brány.
     
    41
    Ani ich útok však nemal dlhé trvanie a hneď prišiel protiútok Borussie. Guerreirov center z ľavého krídla preletel celou šestnástkou Bayernu až na zadnú tyč na nepokrytého Witsela, ktorý z dobrej pozície namieril výrazne mimo Neuerovej brány.
     
    36
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Corentin Tolisso.
     
    36
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Hälanda ostrým sklzom dostáva Joshua Kimmich (Bayern Mníchov). Kimmichovi to už je ale zrejme jedno, pretože v sprievode lekárov odchádza priamo do šatne.
     
    28
    Lopta potom z výšky spadla za pokutové územie Borussie k voľnému Goretzkovi, ktorého strelu z voleja musel vyraziť domáci brankár Bürki.
     
    26
    Lewandowski bol o niekoľko centimetrov, možno dokonca milimetrov, v ofsajde pravým kolenom. Poliak krúti hlavou, jeho gól však neplatí!
     
    25
    Gól ešte skúma VAR, na konečné potvrdenie platnosti zásahu Lewandowského preto ešte stále čakáme.
     
    24
    Bayern dal gól!
    Hostia otvárajú skóre skvele zahraným protiútokom! Gnabry dostal loptu na ľavú stranu, posunul ju do šestnástky okolo Meuniera a prihrávkou za obrancov Dortmundu našiel neobsadeného ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, ktorý v sklze dorazil loptu do odkrytej domácej brány.
     
    21
    Prvá veľká gólová príležitosť Erlinga Hälanda! Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku 2 proti 2, na konci ktorého vysunul Reyna za obrancov Bayernu do šestnástky nórskeho útočníka. Ten ale z pomerne ostrého uhla minul Neuerovu bránu.
     
    14
    Lopta sa odrazila na ľavú stranu k Boatengovi, ktorý ju hneď nacentroval na zadnú tyč a tam hlavičkoval neobsadený Goretzka. Jeho zakončenie k bližšej tyči výborným zákrokom vyrazil domáci gólman Bürki.
     
    1
    Už v prvej minúte mal Lewandowski obrovskú gólovú príležitosť! Po centri Lucasa Hernándeza zľava sa k lopte na prednej tyči dostal Gnabry. Tomu pri kľučke lopta odskočila, avšak priamo k poľskému kanonierovi, ktorý zblízka namieril do bočnej siete Bürkiho brány.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Reus, 83. Häland – 45+4. Alaba, 48. Lewandowski, 80. Sané

    Karty:   45+3. Delaney (DOR), 90+1. Witsel (DOR) – 36. Kimmich (BAY), 82. Lewandowski (BAY)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney (60. Bellingham) – Sancho (69. T. Hazard), Reus (C), Reyna (69. Brandt) – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Bellingham, Brandt, Can, Dahoud, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – B. Sarr, J. Boateng (69. Javi Martínez), Alaba, Lucas Hernández – Kimmich (36. Tolisso), T. Müller, Goretzka – Coman (69. Sané), Lewandowski, Gnabry.
    Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, Richards, Roca, Sané, Tolisso.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn