Augsburg – Hertha 0:3 (kon.) | Mainz – Schalke 2:2 (kon.) | Lipsko – Freiburg 3:0 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 2:2 (kon.) | Union Berlín – Bielefeld 5:0 (kon.) | Dortmund – Bayern 2:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:3 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 07.11.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    83
    Dortmund dal gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry! Guerreiro oblúčikom zo stredu poľa na Alabu nakopol loptu na ERLINGA HÄLANDA, ktorý sa rozbehol do šestnástky do samostatného úniku. Kľučkou do ľavej strany obišiel vybiehajúceho brankára Neuera a odtiaľ namieril do brány Bayernu. Alaba v sklze a ani gólman Bayernu už loptu vyraziť nedokázali.
     
    80
    Bayern dal gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Po zisku lopty sa rozbehli hostia do prečíslenia, na konci ktorého posunul Lewandowski loptu na pravú stranu na LEROYA SANÉHO a ten prízemnou strelou okolo nôh Akanjiho namieril presne k pravej tyči Bürkiho brány.
     
    48
    Bayern dal gól!
    Hostia prakticky z protiútoku skórujú a ROBERT LEWANDOWSKI sa po neuznanom góle v prvom polčase predsa len dočkal presného zásahu! Lucas Hernández mal na ľavom krídle hromadu času na to, aby sa rozhodol, ako nacentruje. Nakopol preto loptu pred bránkovisko na Lewandowského, ktorý sa pretlačil pred Hummelsa a hlavou nasmeroval loptu nechytateľne k ľavej tyči Bürkiho brány.
     
    45+4
    Bayern dal gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú a ešte pred prestávkou vyrovnávajú! Lewandowski sa rozbehol k strele z priameho kopu, Tolisso však pritom loptu posunul k Müllerovi, ktorý ju pristavil pre DAVIDA ALABU a ten strelou, ktorú chrbtom tečoval Meunier k ľavej tyči svojej brány, prekonal brankára Bürkiho.
     
    45
    Dortmund dal gól!
    Domáci gólom do šatne otvárajú skóre! Sancho vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky za obranu Bayernu Guerreira, ktorý z prvej prihral pred bránkovisko. Tam bol úplne nepokrytý MARCO REUS, ktorý už v tejto pozícii nezaváhal a z prvej poslal loptu pod brvno Neuerovej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Reus, 83. Häland – 45+4. Alaba, 48. Lewandowski, 80. Sané

    Karty:   45+3. Delaney (DOR), 90+1. Witsel (DOR) – 36. Kimmich (BAY), 82. Lewandowski (BAY)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney (60. Bellingham) – Sancho (69. T. Hazard), Reus (C), Reyna (69. Brandt) – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Bellingham, Brandt, Can, Dahoud, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – B. Sarr, J. Boateng (69. Javi Martínez), Alaba, Lucas Hernández – Kimmich (36. Tolisso), T. Müller, Goretzka – Coman (69. Sané), Lewandowski, Gnabry.
    Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, Richards, Roca, Sané, Tolisso.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn