Augsburg – Hertha 0:3 (kon.) | Mainz – Schalke 2:2 (kon.) | Lipsko – Freiburg 3:0 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 2:2 (kon.) | Union Berlín – Bielefeld 5:0 (kon.) | Dortmund – Bayern 2:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:3 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 07.11.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:40:58)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 5:9.
    Strely mimo: 8:7.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 12:7.
     
    „Der Klassiker“ ponúkol výborný futbal, vyhrať ale mohol len jeden tím a tým bol mníchovský Bayern. Hostia sa dostali do vedenia hneď v úvode druhého polčasu, keď skóroval Robert Lewandowski, ani potom ale nemal Bayern dianie na trávniku pod kontrolou. Naďalej pokračoval rýchly futbal zo strany na stranu a oba tímy mali veľa šancí na to, aby pridali ďalší gól. Na presný zásah sme však museli čakať až do 80. minúty, keď využil otvorenú obranu Borussie Sané a ako sa ukázalo, bol to víťazný gól. Už o tri minúty totiž znížil Erling Häland a aj keď mali domáci ešte šance na vyrovnanie, tak sa tretieho gólu nedočkali. Naopak, v nadstavenom čase tretíkrát prekonal Romana Bürkiho Lewandowski, druhýkrát v zápase mu ale gól zobral VAR, ktorý videl tesný ofsajd poľského kanoniera. Po priebehu zápasu sa tak pokojne dá povedať, že sme videli asi najlepší zápas doterajšieho priebehu bundesligovej sezóny.

    Bayern sa vďaka tejto výhre dostal naspäť do čela Bundesligy, ktorú vedie o dva body pred Lipskom. Dortmund je tretí a na Mníchovčanov stráca tri body.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Bayern rozohral tak, aby sa lopta dostala na útočnú polovicu a čo najďalej od jeho šestnástky. S loptou na polovici Borussie sa tak zápas zrejme skončí.
     
    90+5
    Brandtov center z ľavej strany doletel do stredu šestnástky na voľného Bellinghama, ten ale hlavou nasmeroval loptu vysoko nad Neuerovu bránu.
     
    90+4
    Ani teraz ale Lewandowského gól nie je uznaný! Poliak stál opäť v milimetrovom ofsajde v momente Tolissovej strely a VAR na to hlavného rozhodcu upozornil. Nádej Borussie na bod z dnešného zápasu tak ešte žije.
     
    90+3
    Bayern dal gól!
    Hostia zrejme definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! Tolissova strela na konci rýchleho protiútoku Bayernu sa po bloku obrancu Dortmundu odrazila k ROBERTOVI LEWANDOWSKÉMU, ktorého strelu zrazil do výšky Bellingham a lopta potom vysokým oblúkom spadla k ľavej tyči domácej brány.
     
    90+2
    Neuer vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odhlavičkoval nákop na Hälanda. Domáci loptu hneď vrátili do hry z autového vhadzovania a prechádzajú do postupného útoku.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Žltú kartu za zásah Javiho Martíneza vo výskoku dostáva Axel Witsel (Borussia Dortmund). Otrasený Martínez zostáva ležať na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.
     
    90
    Bayern neskúšal nákop do šestnástky a namiesto toho získavali hostia čas kombináciou okolo pokutového územia Dortmundu. Tá sa po niekoľkých desiatkach sekundách skončila a hostia vyrazili do protiútoku.
     
    89
    Napokon musel hrací predmet nakopnúť na útočnú polovicu Neuer a hostia sa znovu dostali k šestnástke Dortmundu. Na ľavom krídle, takmer pri autovej čiare, zasiahol nechtiac Müllera do nohy Thorgan Hazard.
     
    88
    Bayern je zrazu pod obrovským tlakom. Hostia sa síce dostali na polovicu Dortmundu, aktívne napádajúci domáci ale donútili Tolissa k nepresnej prihrávke a hostia museli zacúvať na vlastnú polovicu.
     
    87
    Guerreiro krásnym centrom z ľavej strany našiel medzi obrancami Bayernu v šestnástke úplne neobsadeného Marca Reusa, kapitán Borussie ale z voleja vystrelil nad Neuerovu bránu. Tento moment môže domáceho kapitána ešte poriadne dlho mrzieť...
     
    86
    Bayern sa po dlhšej dobe usadil pri šestnástke Dortmundu, Saného pas na Lewandowského však nebol vôbec presný a skončil v rukách brankára Bürkiho. Ten loptu okamžite rozohráva na opačnú stranu.
     
    85
    Witsel výbornou prihrávkou za Alabu vysunul do ďalšieho nábehu do šestnástky Hälanda, tomu ale čistým sklzom vypichol loptu Alaba. Rohový kop Dortmundu však nasledovať nebude, lebo Häland si nabiehal na Witselovu prihrávku z ofsajdu.
     
    83
    Dortmund dal gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry! Guerreiro oblúčikom zo stredu poľa na Alabu nakopol loptu na ERLINGA HÄLANDA, ktorý sa rozbehol do šestnástky do samostatného úniku. Kľučkou do ľavej strany obišiel vybiehajúceho brankára Neuera a odtiaľ namieril do brány Bayernu. Alaba v sklze a ani gólman Bayernu už loptu vyraziť nedokázali.
     
    82
    Žltú kartu za faul v strede poľa dostáva Robert Lewandowski (Bayern Mníchov).

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Reus, 83. Häland – 45+4. Alaba, 48. Lewandowski, 80. Sané

    Karty:   45+3. Delaney (DOR), 90+1. Witsel (DOR) – 36. Kimmich (BAY), 82. Lewandowski (BAY)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney (60. Bellingham) – Sancho (69. T. Hazard), Reus (C), Reyna (69. Brandt) – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Bellingham, Brandt, Can, Dahoud, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – B. Sarr, J. Boateng (69. Javi Martínez), Alaba, Lucas Hernández – Kimmich (36. Tolisso), T. Müller, Goretzka – Coman (69. Sané), Lewandowski, Gnabry.
    Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, Richards, Roca, Sané, Tolisso.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn