Sparta Praha – Pardubice 7:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:5 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 4:3 (po pr.)
koniec
HC Sparta Praha
7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Sobota 07.11.2020, 13:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Sedmnáct vteřin do konce utkání měli domácí znovu obrovskou šanci! Řepík se obtočil za brankou a našel svým pasem Horáka. Domácí forvard ale trefil pouze brankáře Kloučka.
     
    58:13
    Na opačné straně kluziště měli další dobrou šanci sparťané! Tomáš Dvořák zakončoval souhru svého celku z mezikruží, Klouček zasáhl.
    53:29 Robert ŘÍČKA - 7:1
     
    53:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu nakonec již sedmý přesný zásah domácí Sparty! ROBERT ŘÍČKA se opřel do střely z mezikruží a Klouček neměl nárok zasáhnout. O vítězi dnešního utkání je zřejmě rozhodnuto. Asistence: David Tomášek, Martin Jandus.
     
    47:02
    Po komerční přestávce se bude znovu vylučovat. Kapitán Sparty Michal Řepík (SPA) dostává mešní trest za podrážení a už odjíždí na trestnou lavici.
    46:18 Ladislav ZIKMUND - 6:1
     
    46:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady již šestou branku domácího celku. Po chybě obránce Zacharčuka se dostal ke kotouči LADISLAV ZIKMUND, který svým premiérovým gólem v dresu Sparty nedal Kloučkovi šanci zasáhnout. Bez asistence.
     
    43:48
    Rousek si počkal na vhodný okamžik a posléze našel přesně hůl kapitána Michala Řepíka, který svým pokusem jen těsně přestřelil.
    41:47 Robert ŘÍČKA - 5:1
     
    41:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    A mátu tady "Pátou"! Pavelka po přejezdu útočné modré čáry posunul puk vedle na hokejku ROBERTA ŘÍČKY, jenž svou střelou zřejmě překvapil brankáře Milana Kloučka. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    35:00
    V témže čase však Košťálkovu bombu od modré čáry schytal bránící Lukáš Pech, který později za pomoci lékaře zamířil rovnou do kabin.
    35:00 Andrej KUDRNA - 4:1
     
    35:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    A pozor! Sparťané se i v této přesilovce prosadili, jelikož odraženou střelu si našel ANDREJ KUDRNA a sparťanský útočník dorazil touš za záda Milana Kloučka. Domácí vedou už o tři branky. Asistence: Lukáš Pech, Jan Košťálek.
     
    34:42
    Sparťané si za malou chvíli zahrají další přesilovku, jelikož obránce Jan Zdráhal (PCE) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    33:46
    Další velké šance na straně domácích! Nejprve Rousek nevyzrál na Kloučka a později z luxusní pozice střílel jen do tyčky útočník Roman Horák.
    33:19 David VITOUCH - 3:1
     
    33:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané jdou v utkání do dvoubrankového vedení! Před brankou si nejlépe počínal DAVID VITOUCH, který je zároveň třetím hráčem, který dokázal v dnešním utkání překonat brankáře Kloučka. Bez asistence.
     
    32:46
    Další dobrá šance! Jakub Nakládal se opřel do střely od modré čáry a Machovský musel znovu zasahovat. Sparťané drží náskok zuby nehty.
     
    30:58
    A je tu další trest pro domácí Spartu. Obránce Jan Piskáček (SPA) se tentokrát provinil sekáním a už míří na trestnou lavici. Dynamo hraje přesilovku.
     
    29:35
    Pardubičtí se snaží o bleskovou odpověď! Svačina si najížděl na pravou stranu, ale přihrávku zablokoval svou holí Zikmund.
    28:48 Jan BUCHTELE - 2:1
     
    28:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané si krátce před polovinou utkání berou své ztracené vedení zpět! Pech našel svou milimetrovou přihrávkou JANA BUCHTELEHO, jenž už uklízel touš takřka do prázdné branky! Asistence: Lukáš Pech, Miroslav Forman.
     
    26:08
    Sparťané mohli odpovědět, jelikož Lukáš Rousek si ocitl sám před brankou Pardubic. Domácí forvard vystřelil tahem, ale Klouček zasáhl.
    25:45 Matej PAULOVIČ - 1:1
     
    25:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A rázem máme v O2 areně vyrovnáno! Po velké skrumáži před brankou se dostal ke kotouči MATEJ PAULOVIČ a pardubický útočník bez problémů uklidil puk do domácí klece! Asistence: Vladimír Svačina, Patrik Poulíček.
     
    24:21
    První přesilovku v tomto utkání si vyzkouší také hráči z východu Čech. Obránce Jan Piskáček (SPA) totiž putuje na trestnou lavici za hákování. Sparta se musí bránit.
    22:26 Andrej KUDRNA - 1:0
     
    22:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu první gól dnešního utkání! Pech našel před brankou přesně ANDREJE KUDRNU, jemuž stačilo pouze nastavit hůl a kotouč si posléze našel cestu až za brankáře Milana Kloučka. Asistence: Lukáš Pech, Jan Buchtele.
     
    21:23
    Máme tu první vyloučení zápasu. Obránce Jan Zdráhal (PCE) inkasoval dvě minuty za podrážení a stráví následující okamžiky na trestné lavici.
     
    18:03
    Klouček vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Posléze našel Kusý v mezikruží Kousala, kterého vychytal Machovský.
     
    14:54
    Dobrá možnost pro Spartu! Tomáš Dvořák si najel až na levý kruh, odkud svou tvrdou bombou pravděpodobně trefil tyčku pardubické branky!
     
    12:39
    Další velká šance! Buchtele našel svým pasem Pecha, který před brankou hledal na opačné tyči Kudrnu, který už však nebyl v dobré pozici.
     
    08:24
    Sparťané se dostali k ohrožení pardubické branky! Forman zkoušel situaci vyšperkovat pasem na Buchteleho, který však nezakončil.
     
    04:34
    Denis Kusý se dostal do další dobré možnosti v útočném pásmu a jeho střelu ještě nechtěně tečoval vracející se Tomášek. Machovský zasáhl.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 23. Kudrna (Pech, Buchtele), 29. Buchtele (Pech, Forman), 34. Vitouch, 35. Kudrna (Pech, Košťálek), 42. Říčka (T. Pavelka), 47. Zikmund, 54. Říčka (Tomášek, M. Jandus) – 26. Paulovič (Svačina, Poulíček)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Jeřábek – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Štěpánek) – Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, Holland, Vála – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Paulovič, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Kusý – M. Kratochvil, Anděl, Machač.

    Rozhodca: Úlehla, Hejduk – Frodl, Komárek