Aston Villa – Southampton 3:4 (kon.) | Newcastle – Everton 2:1 (kon.) | Manchester United – Arsenal 0:1 (kon.)
Tottenham – Brighton 2:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
3:4 (0:3)
Southampton FC
Nedeľa 01.11.2020, 13:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
    90+7. Jack Grealish (ASV) - 3:4
     
    90+7
    Aston Villa dala gól!
    Domáci sa nakoniec zastavia na troch góloch. JACK GREALISH sa uvoľnil cez Walker-Petersa a parádnou strelou k žrdi spred pokutového územia prekvapil McCarthyho. Nadstavený čas už ale uplynul.
    90+3. Ollie Watkins (ASV) - 2:4
     
    90+3
    Aston Villa dala gól!
    Alex McCarthy sa hodil po svojej pravej ruke, útočník OLLIE WATKINS to kopol zas po svojej pravačke smerom k žrdi, penalta je preto premenená bez problémov. Tento gól už ale prichádza pre domácich neskoro.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Ibrahima Diallo (Southampton FC).
     
    90+1
    Ibrahima Diallo fauluje v strede ihriska, takticky hru prerušil "malým" nedovoleným zákrokom. Následne sa však Jack Grealish dostal do pokutového územia a práve Ibrahima Diallo ho tam fauloval. Penalta pre "Villans".
     
    85
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Danny Ings, prichádza Shane Long.
     
    81
    Tyrone Mings si opäť naskočil na center z rohového kopu. Spred pokutového územia mieril hlavou pod brvno, za pomoci zákroku McCarthyho sa lopta ocitla pár milimetrov nad ním.
     
    79
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Ryan Bertrand, prichádza Ibrahima Diallo.
     
    76
    Centrovaná lopta znova prepadla na zadnú žrď, Ryan Bertrand opäť zaváhal a Trézéguet mal štvrtú šancu z rovnakej pozície. Pokus volejom pod brvno vytlačil Alex McCarthy.
     
    73
    Danny Ings obdržal prihrávku do šestnástky a v samostatnom nájazde prehodil Martíneza. Zásah neplatí kvôli jasnému ofsajdu anglického snajpra.
     
    72
    Matt Targett a Jack Grealish zakombinovali na ľavej strane šestnástky, prvý menovaný dostal znova centrom loptu pred malé vápno a Trézéguet tam mal prakticky rovnakú šancu. Znova si to spracoval na hruď a strieľal, Alex McCarthy zasiahol. Opäť prepadol obranca Ryan Bertrand.
     
    70
    Matt Targett poslal zľava krásny center do pokutového územia. Ryan Bertrand loptu podbehol, Trézéguet si ju skvele prebral na hruď a prudko pálil. Vyzeralo to na gól, no Jannik Vestergaard zakončenie obetavým sklzom zablokoval.
     
    68
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Matthew Cash, prichádza Ahmad Almuhammadí.
    62. Tyrone Mings (ASV) - 1:4
     
    62
    Aston Villa dala gól!
    Jack Grealish a Ross Barkley rozohrali roh na krátko. O loptu prišli, lenže hneď ju získali a kapitán "Villans" výborným centrom do päťky našiel hlavu, ktorú má na krku TYRONE MINGS. Zakončil k žrdi, tentoraz nemohol nič urobiť Alex McCarthy.
    58. Danny Ings (SOT) - 0:4
     
    58
    Southampton dal gól!
    Toto je už pre Aston Villu na "uterák", pretože DANNY INGS potvrdzuje takisto svoju skvelú streleckú formu. Zároveň to je nádherný gól, keďže z hranice pokutového územia to poslal do rohu a lopta sa od brvna odrazila do siete. Emiliano Martínez bol dnes bez šance pri každom inkasovanom góle.
     
    56
    Stuart Armstrong dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, ešte si ju potiahol a "bodlom" mieril k žrdi. Bránku minule len o 14 centimetrov.
     
    53
    Tentoraz sme videli center sprava a na hranici malého vápna sa medzi viacerými protihráčmi dostal k hlavičke Jack Grealish. Od trávniku sa lopta odrazila k žrdi, znova skvele zareagoval Alex McCarthy.
     
    52
    Jack Grealish poslal z ľavého krídla parádny prudký center na zadný roh päťky, kde sa do hlavičky položil Trézéguet. Mieril k žrdi, výborne sa premiestnil Alex McCarthy.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jan Bednarek, prichádza Jack Stephens.
    45. James Ward-Prowse (SOT) - 0:3
     
    45
    Southampton dal gól!
    JAMES WARD-PROWSE sa dokázal presadiť aj z druhého priameho kopu. Podobne ako pri svojom prvom presnom zásahu zakončil ponad múr k žrdi. Nebolo to až tak presne do rohu, no Emiliano Martínez ostal znova bez šance.
     
    43
    Matthew Cash zahral tesne pred hranicou svojej šestnástky rukou a zdalo sa, že celkom jasne. Keby totiž loptu pustil, tak Theo Walcott je sám pred Martínezom. Teraz sa pravý bek "Villans" vyhol vylúčeniu.
    33. James Ward-Prowse (SOT) - 0:2
     
    33
    Southampton dal gól!
    JAMES WARD-PROWSE poslal z priameho kopu fantastickú strelu ponad múr do rohu bránky. Emiliano Martínez sa mohol aj rozkrájať, ale na tú loptu nemal šancu dosiahnuť.
     
    29
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Bertrand Traoré, prichádza Trézéguet.
     
    24
    Domáci získali priamy kop. Ross Barkley to skúsil signálom, prihral do šestnástkového poloblúka, Bertrand Traoré aj za pomoci teču tesne minul bránku McCarthyho.
    20. Jannik Vestergaard (SOT) - 0:1
     
    20
    Southampton dal gól!
    James Ward-Prowse vyslal výborný pas na hranicu päťky. Robustný stopér JANNIK VESTERGAARD sa odpútal od McGinna a prudkou hlavičkou k žrdi nedal Martínezovi žiadnu šancu. Prečo však dánskeho "obra" bránil nevysoký Škót John McGinn je záhadou.
     
    12
    Žltú kartu dostáva James Ward-Prowse (Southampton FC).
     
    10
    Jack Grealish obdržal prihrávku do pokutového územia, v ňom sa otočil a vystrelil. Obranca Jannik Vestergaard jeho pokus zrazil tesne vedľa žrdi na rohový kop.
     
    8
    Gól aj na druhej strane. Jack Grealish poslal peknú technickú strelu, takisto sa pískal jeho ofsajd. Teraz to však bolo o dosť evidentnejšie ako na opačnej strane.
     
    6
    Ross Barkley na ľavom krídle prešiel k šestnástke, potom prihral iba dozadu, kde hostia loptu získali a prešli do rýchleho protiútoku. Z hranice pokutového územia zakončil Theo Walcott a len tesne minul brvno bránky Martíneza.
    5. Che Adams (SOT)
     
    5
    Gól neplatí. Lopty sa pred Konsom dotkol Che Adams a ten bol v ofsajdovom postavení!
     
    3
    Southampton dal gól! James Ward-Prowse poslal z rohového kopu prudký center na malé vápno. Lopta prepadla cez dvojicu hráčov a od Ezriho Konsu sa odrazila do bránky Martíneza, sledovali sme vlastný gól, lenže ten pre ofsajd Adamsa neplatí.
     
    3
    Ryan Bertrand potiahol loptu dopredu po ľavom krídle, poslal peknú kolmicu z päťke. Danny Ings zakončoval k žrdi, Tyrone Mings loptu sklzom zrazil na roh.

    Matej Kubove

    Góly: 62. Mings, 90+3. Watkins (pen.), 90+7. Grealish – 20. Vestergaard, 33. Ward-Prowse, 45. Ward-Prowse, 58. Ings

    Karty:   43. Cash (ASV) – 12. Ward-Prowse (SOT), 90+2. Diallo (SOT)


    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash (68. A. Almuhammadí), Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz – B. Traoré (29. Trézéguet), Barkley, Grealish (C) – Watkins.
    Náhradníci: Steer – Davis, A. Almuhammadí, Hourihane, Engels, Nakamba, Trézéguet.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek (46. J. Stephens), Vestergaard, Bertrand (79. Diallo) – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Walcott – Ings (85. S. Long), Adams.
    Náhradníci: Forster – Diallo, Djenepo, S. Long, N'Lundulu, Redmond, J. Stephens.