Aston Villa – Southampton 3:4 (kon.) | Newcastle – Everton 2:1 (kon.) | Manchester United – Arsenal 0:1 (kon.)
Tottenham – Brighton 2:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
3:4 (0:3)
Southampton FC
Nedeľa 01.11.2020, 13:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Aston Villa FC

    Celok z Birminghamu má aj napriek prehre s Leedsom v poslednom kole fantastický úvod sezóny. V ostatných štyroch stretnutiach totiž Aston Villa zaznamenala výhry, tú najväčšiu od 26. mája 1982, kedy klub vyhral Ligu majstrov, proti Liverpoolu v pomere 7:2. Okrem toho "Villans" zdolali aj Sheffield United, Fulham a Leicester City. Jack Grealish a Ollie Watkins sa v Premier League presadili trikrát.

    Southampton FC

    "Svätci" sú prvým tímom, ktorý v novej sezóne porazil Everton, pred týždňom vyhrali 2:0. Počas posledných štyroch kôl získali 10 bodov, keďže porazili aj Burnley (1:0) a WBA (2:0), remizovali s Chelsea (3:3). Southampton teda dal zabudnúť na prehry v úvode Premier League proti Crystal Palace (0:1) aj Tottenhamu (2:5). Najlepší strelec Danny Ings sa presadil štyrikrát.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz – B. Traoré, Barkley, Grealish (C) – Watkins.
    Náhradníci: Steer – Davis, A. Almuhammadí, Hourihane, Engels, Nakamba, Trézéguet.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Walcott – Ings, Adams.
    Náhradníci: Forster – Diallo, Djenepo, S. Long, N'Lundulu, Redmond, J. Stephens..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci tím nastupuje v tradičných bordových dresoch, hostia majú bielo-červené prevedenie. Favorita hľadať ťažko, možno sa však trochu prikloniť na stranu Aston Villy.
     
    2
    Hostia držia loptu na svojej polovici ihriska. Snažia sa ju mať pod kontrolou, zatiaľ sledujeme opatrný úvod.
     
    3
    Ryan Bertrand potiahol loptu dopredu po ľavom krídle, poslal peknú kolmicu z päťke. Danny Ings zakončoval k žrdi, Tyrone Mings loptu sklzom zrazil na roh.
     
    3
    Southampton dal gól! James Ward-Prowse poslal z rohového kopu prudký center na malé vápno. Lopta prepadla cez dvojicu hráčov a od Ezriho Konsu sa odrazila do bránky Martíneza, sledovali sme vlastný gól, lenže ten pre ofsajd Adamsa neplatí.
     
    4
    Situáciu ale ešte rieši VAR, nakoľko mohlo ísť o ofsajd, keďže pred Konsom sa dotkol lopty jeden z hráčov hostí.
     
    5
    Gól neplatí. Lopty sa pred Konsom dotkol Che Adams a ten bol v ofsajdovom postavení!
    5. Che Adams (SOT)
     
    6
    Ross Barkley na ľavom krídle prešiel k šestnástke, potom prihral iba dozadu, kde hostia loptu získali a prešli do rýchleho protiútoku. Z hranice pokutového územia zakončil Theo Walcott a len tesne minul brvno bránky Martíneza.
     
    7
    Ollie Watkins sa nedostal k pasu za obranu súpera, výborne pred ním zasiahol Jan Bednarek a Jannik Vestergaard loptu odkopol.
     
    8
    Gól aj na druhej strane. Jack Grealish poslal peknú technickú strelu, takisto sa pískal jeho ofsajd. Teraz to však bolo o dosť evidentnejšie ako na opačnej strane.
     
    9
    Aston Villa to zatiaľ skúša vzduchom, lenže Ollie Watkins si nateraz nevie nájsť priestor pri dvojici stopérov Southamptonu.
     
    10
    Jack Grealish obdržal prihrávku do pokutového územia, v ňom sa otočil a vystrelil. Obranca Jannik Vestergaard jeho pokus zrazil tesne vedľa žrdi na rohový kop.
     
    11
    Rohový kop sa domácim nevydaril. Následne prišiel ešte jeden center, no Alex McCarthy loptu stiahol do svojich rukavíc.
     
    12
    Žltú kartu dostáva James Ward-Prowse (Southampton FC).
     
    13
    Domáci získali výbornú pozíciu na streli z priameho kopu. Skúsil to Ross Barkley, jeho pokus zrazil múr na rohový kop.
     
    14
    Roh sa Aston Ville nepodaril, domáci ostali pri lopte a usadili sa s ňou v strede ihriska, kde sa snažia kombinovať.
     
    15
    Kyle Walker-Peters si vedľa svojej šestnástky pokryl loptu, fauloval ho Jack Grealish. Tentoraz sú to hostia, kto sa snaží kombináciou prejsť dopredu.
     
    16
    Ollie Watkins a Jack Grealish kombináciou na hranici šestnástky neuspeli, Jannik Vestergaard však loptu iba odkopol k domácim futbalistom.
     
    17
    Po úvodnej desaťminútovke, kedy sa veru bolo na čo pozerať, sledujeme menej záživný futbal s množstvom nepresností.
     
    18
    Ezri Konsa zastavil krídelnú akciu súpera odkopom na aut. Ryan Bertrand vrátil loptu do hry, no Theo Walcott poslal dosť nepresný center.
     
    19
    Kyle Walker-Peters dosť divne hodil aut, prešlo mu to. Zakrátko mladík centroval nepresne, sklzom ho ale fauloval Matt Targett a Southampton získal priamy kop vhodný na center.
     
    20
    Southampton dal gól!
    James Ward-Prowse vyslal výborný pas na hranicu päťky. Robustný stopér JANNIK VESTERGAARD sa odpútal od McGinna a prudkou hlavičkou k žrdi nedal Martínezovi žiadnu šancu. Prečo však dánskeho "obra" bránil nevysoký Škót John McGinn je záhadou.
    20. Jannik Vestergaard (SOT) - 0:1
     
    21
    Nutno konštatovať, že Southampton sa dostal do vedenia zaslúžene, nakoľko je od začiatku aktívnejším tímom na hracej ploche. Aston Villa musí pridať.
     
    22
    Na ihrisku ostal po jednom zo súbojov ležať Jan Bednarek, faul na Poliaka sa nepískal. Síce tam nebol, lenže stopér po hlavičkovom súboji s Watkinsom dopadol priamo na hlavu. Poriadne škaredý moment, už sú pri ňom lekári, avšak hlavný arbiter hru neprerušil hneď ako mal.
     
    23
    Ošetrovanie stále pokračuje. Jan Bednarek je výrazne otrasený, pomaličky vyzerá lepšie. Odišiel za postrannú čiaru.
     
    24
    Domáci získali priamy kop. Ross Barkley to skúsil signálom, prihral do šestnástkového poloblúka, Bertrand Traoré aj za pomoci teču tesne minul bránku McCarthyho.
     
    25
    Rohový kop sa domácim nevydaril. Medzitým sa obranca Jan Bednarek vrátil späť do hry. Zdá sa, že je plne v poriadku.
     
    27
    Bertrand Traoré obdržal prihrávku na pravé krídlo, okamžite odkopol loptu mimo ihriska a zvalil sa na trávnik. Sám od seba, bez kontaktu, avizuje zdravotné problémy.
     
    28
    Reprezentant Burkiny Faso a predsezónna posila z Olympique Lyon je ošetrovaná, lenže nevyzerá to tak, že by mohol pokračovať v hre.
     
    29
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Bertrand Traoré, prichádza Trézéguet.
     
    30
    Jack Grealish sa na krídle ďaleko nedostal, rukami ho stiahol na trávnik obranca Kyle Walker-Peters a Aston Villa získala priamy kop. Ross Barkley centroval to skúsil namiesto centru priamo na bránku, Alex McCarthy sa nenechal nachytať.
     
    31
    Ubehla nám polhodina zápasu. Na pomery Premier League však sledujeme zatiaľ dosť vlažný zápas bez toho správneho britského nasadenia.
     
    32
    Theo Walcott si potiahol loptu pred pokutové územie, zozadu ho fauloval Douglas Luiz. Southampton má výbornú pozíciu na zakončenie z priameho kopu.
     
    33
    Southampton dal gól!
    JAMES WARD-PROWSE poslal z priameho kopu fantastickú strelu ponad múr do rohu bránky. Emiliano Martínez sa mohol aj rozkrájať, ale na tú loptu nemal šancu dosiahnuť.
    33. James Ward-Prowse (SOT) - 0:2
     
    34
    Zatiaľ sa to teda pre hostí vyvíja fantasticky. Pred vlastnou bránkou toho Aston Ville nedovolili skoro nič, v ofenzíve sú úderní. Nadväzujú teda na výkon spred týždňa proti Evertonu.
     
    35
    Ollie Watkins spadol vo vápne súpera, faul od Bednareka sa nepískal. Zakrátko však Jack Grealish získal priamy kop. Znova centroval Ross Barkley, jeho loptu odvrátil Ings.
     
    36
    Trézéguet sa sprava nedostal individuálne do pokutového územia, loptu mu odkopol Ryan Bertrand. Aktivita "Villans" pokračuje autom Casha.
     
    37
    Matthew Cash vyslal dlhý aut, ten boxoval preč Alex McCarthy. Lopta sa síce vrátila, avšak Jannik Vestergaard zasiahol pred Watkinsom.
     
    38
    Jack Grealish sa predral do pokutového územia, prihrávku zrazil sklzom na rohový kop Danny Ings. Domáci sa dožadovali ruky anglického útočníka, to sa ale nestalo.
     
    39
    Center z rohového kopu zasiahol Ezri Konsa a poslal loptu k päťke. Obrovskú šancu mal sám pred McCarthym útočník Ollie Watkins, nachádzal sa v ofsajde.
     
    40
    Posledných päť minút riadneho hracieho času v prvom polčase. Domácim by prípadný gól výrazne pomohol.
     
    41
    Matthew Cash trochu pritvrdil, odniesol to James Ward-Prowse, ale bude v poriadku a Southampton pokračuje v kombinácii.
     
    42
    Kyle Walker-Peters sa po pravom krídle ďaleko nedostal, výborne ho zastavil Tyrone Mings, ktorý odkopol loptu a potom narazil do svojho súpera a odtlačil ho tiež preč.
     
    43
    Matthew Cash zahral tesne pred hranicou svojej šestnástky rukou a zdalo sa, že celkom jasne. Keby totiž loptu pustil, tak Theo Walcott je sám pred Martínezom. Teraz sa pravý bek "Villans" vyhol vylúčeniu.
     
    45
    Southampton dal gól!
    JAMES WARD-PROWSE sa dokázal presadiť aj z druhého priameho kopu. Podobne ako pri svojom prvom presnom zásahu zakončil ponad múr k žrdi. Nebolo to až tak presne do rohu, no Emiliano Martínez ostal znova bez šance.
    45. James Ward-Prowse (SOT) - 0:3
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    James Ward-Prowse a jeho dva krásne góly z priamych kopov sú zatiaľ najdôležitejšie, čo sa v prvom dejstve stalo, aj keď skóre otvoril obranca Jannik Vestergaard. Southampton smeruje za tromi bodmi, Aston Villa musí výrazne pridať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jan Bednarek, prichádza Jack Stephens.
     
    47
    Ryan Bertrand zastavil rodiacu sa aktivitu domácich na ľavom krídle, získal aut. Southampton sa pokúsi o svoj prvý útok.
     
    48
    Danny Ings prišiel o loptu, okamžite si v snahe získať ju späť pomohol faulom. Domáci teda kombinujú na vlastnej polovici.
     
    50
    Po zmene strán je to skôr taká "nakopávaná" z oboch strán, zatiaľ sa nepodarilo ani jednému tímu niečo vymyslieť.
     
    51
    Tyrone Mings si výborne pokryl loptu, následne ho zozadu fauloval Che Adams. Medzišestnástkový futbal v druhom dejstve pokračuje.
     
    52
    Jack Grealish poslal z ľavého krídla parádny prudký center na zadný roh päťky, kde sa do hlavičky položil Trézéguet. Mieril k žrdi, výborne sa premiestnil Alex McCarthy.
     
    53
    Tentoraz sme videli center sprava a na hranici malého vápna sa medzi viacerými protihráčmi dostal k hlavičke Jack Grealish. Od trávniku sa lopta odrazila k žrdi, znova skvele zareagoval Alex McCarthy.
     
    54
    Aston Villa získala rohový kop. Tentoraz sa už centrovaná lopta neujala, defenzíva "Svätcov" ju poslala odkopom do bezpečia.
     
    55
    Tyrone Mings je v druhom polčase faulovaný už tretíkrát, vždy to bolo nepríjemne zozadu. Teraz sa previnil Stuart Armstrong.
     
    56
    Stuart Armstrong dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, ešte si ju potiahol a "bodlom" mieril k žrdi. Bránku minule len o 14 centimetrov.
     
    58
    Southampton dal gól!
    Toto je už pre Aston Villu na "uterák", pretože DANNY INGS potvrdzuje takisto svoju skvelú streleckú formu. Zároveň to je nádherný gól, keďže z hranice pokutového územia to poslal do rohu a lopta sa od brvna odrazila do siete. Emiliano Martínez bol dnes bez šance pri každom inkasovanom góle.
    58. Danny Ings (SOT) - 0:4
     
    59
    Southampton je naďalej pri chuti a James Ward-Prowse určite môže pomýšľať na hattrick. Tentoraz však pokusom spred šestnástky tesne minul bránku.
     
    60
    Hodina zápasu je za nami. Southampton smeruje za tromi bodmi a výsledok hovorí o tom, že Aston Villa to bude mať v závere takmer nemožné otočiť.
     
    61
    Jack Grealish si nabehol na pas za obranu, v pokutovom území mu loptu odkopol Jack Stephens. Domáci vybojovali aspoň rohový kop.
     
    62
    Aston Villa dala gól!
    Jack Grealish a Ross Barkley rozohrali roh na krátko. O loptu prišli, lenže hneď ju získali a kapitán "Villans" výborným centrom do päťky našiel hlavu, ktorú má na krku TYRONE MINGS. Zakončil k žrdi, tentoraz nemohol nič urobiť Alex McCarthy.
    62. Tyrone Mings (ASV) - 1:4
     
    64
    Ross Barkley si dokázal nájsť center do šestnástky, hlavou loptu posúval vedľa seba, kde šiel Ollie Watkins. Výborne pred ním zasiahol Jannik Vestergaard.
     
    65
    Aston Villa po strelenom góle zvýšila aktivitu. Drží sa s loptou na kopačkách pred šestnástkou Southamptonu, ďalšie zakončenia neprichádzajú.
     
    66
    Matt Targett centrom zľava spoluhráčov nenašiel. Ešte tam bojoval John McGinn, razantným odkopom ho zastavil Kyle Walker-Peters.
     
    67
    Kyle Walker-Peters a Matt Targett sa stretli v súboji na hranici šestnástky. Domáci chceli penalta, tá po páde Targetta neprichádza.
     
    68
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Matthew Cash, prichádza Ahmad Almuhammadí.
     
    69
    Jack Grealish si zabicykloval na ľavom krídle, následný center bol nepresný a skončil mimo ihriska. Päťku obstará Alex McCarthy.
     
    70
    Matt Targett poslal zľava krásny center do pokutového územia. Ryan Bertrand loptu podbehol, Trézéguet si ju skvele prebral na hruď a prudko pálil. Vyzeralo to na gól, no Jannik Vestergaard zakončenie obetavým sklzom zablokoval.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Napriek aktivite Aston Villy aj strelenému gólu to je málo, nakoľko Southampton sa trafil štyrikrát po sebe.
     
    72
    Matt Targett a Jack Grealish zakombinovali na ľavej strane šestnástky, prvý menovaný dostal znova centrom loptu pred malé vápno a Trézéguet tam mal prakticky rovnakú šancu. Znova si to spracoval na hruď a strieľal, Alex McCarthy zasiahol. Opäť prepadol obranca Ryan Bertrand.
     
    73
    Danny Ings obdržal prihrávku do šestnástky a v samostatnom nájazde prehodil Martíneza. Zásah neplatí kvôli jasnému ofsajdu anglického snajpra.
     
    74
    Ross Barkley mal priestor pred pokutovým územím. Jeho pravačka ale nasmerovala loptu vysoko nad brvno bránky Alexa McCarthyho.
     
    75
    Tyrone Mings sa začína vyťahovať na hrot ofenzívy aj mimo štandardiek. Po jeho zrazenej hlavičke získala Aston Villa rohový kop.
     
    76
    Centrovaná lopta znova prepadla na zadnú žrď, Ryan Bertrand opäť zaváhal a Trézéguet mal štvrtú šancu z rovnakej pozície. Pokus volejom pod brvno vytlačil Alex McCarthy.
     
    77
    Ryan Bertrand a aj Douglas Luiz potrebujú ošetrenie. Uvidíme, či bude potrebné striedanie niektorého z týchto hráčov.
     
    79
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Ryan Bertrand, prichádza Ibrahima Diallo.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času tohto zápasu. Aston Villa určite bude naďalej aktívna, na futbalový zázrak to s najväčšou pravdepodobnosťou už nebude.
     
    81
    Tyrone Mings si opäť naskočil na center z rohového kopu. Spred pokutového územia mieril hlavou pod brvno, za pomoci zákroku McCarthyho sa lopta ocitla pár milimetrov nad ním.
     
    82
    Domáci zahrozili aj z ďalšieho rohu, bol to už ich desiaty v stretnutí. Tentoraz si ale Tyrone Mings a Ezri Konsa prekážali, čiže zakončenie neprišlo.
     
    83
    Danny Ings podržal loptu v strede ihriska a pokúsil sa prejsť cez trio súperov. Anglický útočník si vypýtal faul, potrebuje však ošetrenie.
     
    84
    Danny Ings je naďalej ležiac na ihrisku. Toto už nevyzerá len na naťahovanie času, určite je tam vážnejší problém. Pripravený striedať je Shane Long. Ak by ale Southampton prišiel o svoju oporu na dlhší čas, bol by to značný problém.
     
    85
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Danny Ings, prichádza Shane Long.
     
    86
    Ross Barkley sa dral k prihrávke pred päťku hostí, výborne pred ním loptu odkopol obranca Jannik Vestergaard. "Villans" získali roh. Práve Barkley centroval a spomínaný Vestergaard hlavou loptu posunul priamo do rukavíc McCarthyho.
     
    88
    Southampton zvláda tieto minúty veľmi dobre. Aston Villa sa už nevie presadiť k šestnástke hostí, Alex McCarthy preto nečelí priamym zakončeniam.
     
    89
    Douglas Luiz zakončoval spred pokutového územia, jeho pokus nebol zlý, lenže Alex McCarthy na všetko videl a bez problémov zasiahol.
     
    90
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    90+1
    Ibrahima Diallo fauluje v strede ihriska, takticky hru prerušil "malým" nedovoleným zákrokom. Následne sa však Jack Grealish dostal do pokutového územia a práve Ibrahima Diallo ho tam fauloval. Penalta pre "Villans".
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Ibrahima Diallo (Southampton FC).
     
    90+3
    Aston Villa dala gól!
    Alex McCarthy sa hodil po svojej pravej ruke, útočník OLLIE WATKINS to kopol zas po svojej pravačke smerom k žrdi, penalta je preto premenená bez problémov. Tento gól už ale prichádza pre domácich neskoro.
    90+3. Ollie Watkins (ASV) - 2:4
     
    90+4
    Stuart Armstrong prerušil postupnú akciu domácich a Southampton prešiel dopredu. Práve spomínaný škótsky záložník takmer prešiel do šance, v poslednej chvíli ho zastavil Tyrone Mings.
     
    90+5
    Aktívny Jack Grealish sa zľava znova dostal do pokutového územia. Hodil si to na pravačku, jeho pokus zablokoval obranca Jack Stephens.
     
    90+7
    Aston Villa dala gól!
    Domáci sa nakoniec zastavia na troch góloch. JACK GREALISH sa uvoľnil cez Walker-Petersa a parádnou strelou k žrdi spred pokutového územia prekvapil McCarthyho. Nadstavený čas už ale uplynul.
    90+7. Jack Grealish (ASV) - 3:4
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Southampton o výhre rozhodol prakticky v prvom polčase, po ktorom viedol o tri góly. Následne sa presadil aj Danny Ings napriek tomu, že druhý polčas herne patril Aston Ville. Vo veľkých šanciach neuspel hlavne Trézéguet. Zásahy v podaní Mingsa, Watkinsa a Grealisha prišli neskoro. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok testovacieho víkendu. (14:57:16)

    Matej Kubove

    Góly: 62. Mings, 90+3. Watkins (pen.), 90+7. Grealish – 20. Vestergaard, 33. Ward-Prowse, 45. Ward-Prowse, 58. Ings

    Karty:   43. Cash (ASV) – 12. Ward-Prowse (SOT), 90+2. Diallo (SOT)


    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash (68. A. Almuhammadí), Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz – B. Traoré (29. Trézéguet), Barkley, Grealish (C) – Watkins.
    Náhradníci: Steer – Davis, A. Almuhammadí, Hourihane, Engels, Nakamba, Trézéguet.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek (46. J. Stephens), Vestergaard, Bertrand (79. Diallo) – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Walcott – Ings (85. S. Long), Adams.
    Náhradníci: Forster – Diallo, Djenepo, S. Long, N'Lundulu, Redmond, J. Stephens.