Real Madrid – Huesca 4:1 (kon.) | Bilbao – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Atlético Madrid 1:3 (kon.)
Alavés – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
1:3 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 31.10.2020, 18:30 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva za úplne zbytočné šliapnutie na nohu Vidala pri napádaní rozohrávajúceho hráča Osasuny Marcos Llorente (Atlético Madrid).
     
    90
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Felipe.
     
    88
    Atlético dalo gól!
    Hostia znovu odskakujú do dvojgólového náskoku a približujú sa výrazne k víťazstvu! Trippier nakopol z pravej strany loptu na prednú tyč, kam si nabehol na túto prihrávku LUCAS TORREIRA. Uruguajčan si loptu spracoval a pohotovou tvrdou strelou cez obrancu vymietol ľavý horný roh Herrerovej brány.
     
    86
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Thomas Lemar.
     
    85
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza João Félix, prichádza Lucas Torreira.
     
    84
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Facundo Roncaglia, prichádza Nacho Vidal.
     
    80
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry o body z dnešného zápasu! Na center Rubéna Garcíu si pred bránkoviskom ideálne nabehol ANTE BUDIMIR, ktorého trestuhodne nechal hlavičkovať Savić a chorvátsky útočník presnou hlavičkou k pravej tyči usmernil loptu do brány Atlética.
     
    73
    Nákop zo stredu poľa odvrátila obrana Atlética za šestnástku k Torresovi, ktorý z voleja vyslal krásnu strelu do ľavého horného rohu. Gólman Oblak túto strelu zákrokom zápasu vyrazil mimo svojej brány.
     
    72
    Žltú kartu za podkopnutie Torróa v strede poľa dostáva Koke (Atlético Madrid).
     
    69
    Atlético dalo gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Oblakov nákop na útočnú polovicu predĺžil hlavou Llorente na Correu, ktorý sa dostal cez obrancu Osasuny a vysunul prihrávkou do samostatného úniku nepochopiteľne neobsadeného JOÃA FÉLIXA. Ten si loptu potiahol k šestnástke a nekompromisne prekonal strelou k ľavej tyči vybiehajúceho brankára Sergia Herreru.
     
    68
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Ante Budimir.
     
    68
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Enric Gallego, prichádza Kike Barja.
     
    68
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Jony, prichádza Roberto Torres.
     
    59
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Oier, prichádza Lucas Torró.
     
    59
    Koke ďalšou nádhernou prihrávkou do šestnástky vysunul Vitola, ktorý zoči-voči brankárovi Sergiovi Herrerovi minul bránu Osasuny. Čiarový rozhodca Vitolovi síce odmával ofsajd, Vitolo však podľa opakovaného záberu v postavení mimo hry nebol a prípadný gól by tak platil.
     
    55
    Koke nádhernou kolmicou zo stredu poľa za obranu Osasuny vysunul do samostatného úniku Correu, ktorého prízemnú strelu z hranice šestnástky k svojej pravej tyči vyrazil výborným zákrokom vybiehajúci domáci gólman Sergio Herrera.
     
    49
    Félix posunul pred šestnástkou Osasuny loptu doprava na Correu, ktorý si ju spracoval a tvrdou strelou trafil pravú tyč domácej brány. Hostia tak v priebehu zhruba minúty trafili obe tyče brány Osasuny.
     
    48
    Od nej sa lopta odrazila priamo k úplne voľnému Correovi, ktorý však poslal loptu tesne nad prázdnu bránu Osasuny.
     
    48
    João Félix (Atlético Madrid) chcel kopnúť loptu z penaltového bodu podobne ako v prvom polčase, tentokrát však strelou po zemi trafil ľavú tyč brány Sergia Herreru.
     
    47
    VAR potvrdil názor hlavného rozhodcu a po hre Oiera rukou vo vlastnej šestnástke bude mať Atlético k dispozícii druhú penaltu v zápase.
     
    46
    Koke posunul zľava loptu do šestnástky na Correu, ktorý si ju chcel prehodiť ponad kapitána Osasuny Oiera. Ten však loptu zastavil rukou. Hlavný rozhodca konzultuje túto situáciu s videoasistentom.
     
    43
    Atlético dalo gól!
    Hostia otvárajú skóre! JOÃO FÉLIX kopol loptu z penaltového bodu po zemi k ľavej tyči a aj keď domáci brankár Sergio Herrera vystihol smer, tak nemal šancu tak presne umiestnenú strelu vyraziť.
     
    42
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zdržiavanie hry, ktorým sa snažil rozhodiť Félixa, brankár Sergio Herrera (Osasuna Pamplona).
     
    41
    Félix vysunul na ľavej strane do nábehu za Roncagliu Vitola, ktorý prenikol do šestnástky. Už pri bránkovisku si Vitolo dobre pokryl loptu a Roncaglia ho zozadu zrazil nedovoleným spôsobom na trávnik. Penalta pre Atlético!
     
    36
    Domáci predviedli, ako má vypadať ukážkový rýchly protiútok. Na center z ľavej strany si nabehol na zadnej tyči Rubén García, ten ale bol už zhruba o krok ďalej, ako by ideálne mal stáť a jeho hlavička tesne minul vzdialenejšiu tyč Oblakovej brány.
     
    25
    Atlético z tohto svojho útoku vyťažilo aspoň rohový kop, ktorý hostia rozohrali centrom na prednú tyč. Lopta sa z ľavej strany šestnástky dostala na hranicu bránkoviska, kde sa snažil z niekoľkých metrov pred odkrytou bránou loptu zasiahnuť Félix, v ideálnej pozícii sa mu to ale vôbec nepodarilo.
     
    2
    Tečovaný center Péreza z ľavej strany doletel na hranicu bránkoviska na trestuhodne neobsadeného Gallega, ktorý zblízka hlavičkoval vysoko nad Oblakovu bránu.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Budimir – 43. Félix (pen.), 69. Félix, 88. Torreira

    Karty:   42. Herrera (OSS) – 72. Koke (ATM), 90+1. M. Llorente (ATM)

    Nepremenená penalta: 48. Félix (ATM), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.
    Osasuna Pamplona: Herrera – Roncaglia (84. Vidal), D. García, U. García, I. Pérez – R. García, Moncayola, Oier (C) (59. Torró), Jony (68. R. Torres) – Adrián López (68. Budimir), Gallego (68. Barja).
    Náhradníci: R. Martínez, Martínez – Barja, Cordoba, Cruz, J. Martínez, Navas, Saverio, R. Torres, Torró, Vidal, Budimir.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso – M. Llorente, Koke (C), H. Herrera, Vitolo (90. Felipe) – Á. Correa (86. Lemar), Félix (85. Torreira).
    Náhradníci: Grbić – Camello, Lemar, Lodi, Felipe, M. Sánchez, R. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Valera.

    Rozhodca: Fernández – Montero, Espejo