Real Madrid – Huesca 4:1 (kon.) | Bilbao – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Atlético Madrid 1:3 (kon.)
Alavés – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
1:3 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 31.10.2020, 18:30 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:39:46)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 12:10.
     
    Atlético dnes predviedlo dva úplne odlišné polčasy. Po nie príliš vydarenom prvom polčase bol v šatni hostí asi veľmi hlasný prejav trénera Diega Simeoneho, hostia totiž vybehli na druhý polčas ako vymenení. Už po pár desiatkach sekúnd získali druhú penaltu v zápase, z ktorej však Félix trafil, na rozdiel od prvého dejstva, len tyč a z dorážky potom prestrelil odkrytú bránu domácich Correa. Sám Correa mal potom ešte minimálne dve veľké gólové príležitosti, ani z jednej ale neuspel. Atlético však svoju aktivitu predsa len premenilo na zvýšenie náskoku, keď sa druhýkrát v zápase presadil Félix a aj keď Osasuna z ojedinelej príležitosti v druhom polčase znížila zásluhou Budimira, tak sa už potom k ničomu nedostala a v závere ešte tretíkrát inkasovala od Lucasa Torreiru. Domácich môže mrzieť prvý polčas, v ktorom boli lepší ako Atlético, nedokázali v ňom však na rozdiel od hostí skórovať.

    Atlético tak vyhralo štvrtýkrát v sezóne, posunulo sa na priebežné tretie miesto a je jediným tímom španielskej LaLigy, ktorý ešte v tejto ligovej sezóne neprehral. Osasuna prehrala tretíkrát v tomto ročníku a je na priebežnom deviatom mieste tabuľky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Osasuna síce drží loptu na útočnej polovici, jej tlak je ale viacmenej len platonický. Domáci si hrací predmet posúvajú v strede poľa a akoby sa už zmierili s porážkou.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva za úplne zbytočné šliapnutie na nohu Vidala pri napádaní rozohrávajúceho hráča Osasuny Marcos Llorente (Atlético Madrid).
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Felipe.
     
    88
    Atlético dalo gól!
    Hostia znovu odskakujú do dvojgólového náskoku a približujú sa výrazne k víťazstvu! Trippier nakopol z pravej strany loptu na prednú tyč, kam si nabehol na túto prihrávku LUCAS TORREIRA. Uruguajčan si loptu spracoval a pohotovou tvrdou strelou cez obrancu vymietol ľavý horný roh Herrerovej brány.
     
    87
    Diego Simeone sa zjavne snaží striedaniami rozkúskovať záver zápasu. Osasuna síce má loptu pod kontrolou, do trvalejšieho tlaku sa jej ale nedarí dostať.
     
    86
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Thomas Lemar.
     
    85
    Domáci začínajú zatláčať hostí do obrany a ich útočná aktivita sa v posledných minútach výrazne zvýšila. Center Rubéna Garcíu sprava ale tentokrát nebol tak presný, ako pri Budimirovom góle a loptu poslal mimo Oblakovej brány.
     
    85
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza João Félix, prichádza Lucas Torreira.
     
    84
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Facundo Roncaglia, prichádza Nacho Vidal.
     
    82
    Osasuna loptu dokonca i získala, nákop na Torróa ale nebol presný a skončil v aute. Domáci budú piatykrát v zápase striedať. Hostia zatiaľ nestriedali ani raz...
     
    81
    Hostia sa po inkasovanom góle natlačili na útočnú polovicu, zorganizovaní domáci ale teraz držia Atlético na dištanc od svojho pokutového územia.
     
    80
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry o body z dnešného zápasu! Na center Rubéna Garcíu si pred bránkoviskom ideálne nabehol ANTE BUDIMIR, ktorého trestuhodne nechal hlavičkovať Savić a chorvátsky útočník presnou hlavičkou k pravej tyči usmernil loptu do brány Atlética.
     
    78
    Atlético v strede poľa získalo loptu na svoje kopačky. Prihrávkami na jeden dotyk následne hostia dokázali vykombinovať napádajúcich domácich a tí museli možný útok hostí zastaviť taktickým faulom.
     
    77
    Nákop Péreza odhlavičkoval Félix do autu. Sám Pérez potom hodil loptu z autového vhadzovania do šestnástky Atlética, i s týmto „pasom“ si ale obrana hostí poradila.
     
    76
    Predsa len však prišiel zo strany Atlética nákop na Correu, ktorý ale odkopol domáci brankár Sergio Herrera. Vo vzdušnom súboji v strede poľa potom fauloval Savić, Osasuna tak získava štandardnú situáciu.
     
    75
    Po nepresnom nákope na Budimira sa ale lopta dostala len k obrancom madridského celku. Hostia držia loptu v strede poľa a nijak sa už dopredu nemusia hnať.
     
    74
    Domáci už musia otvoriť hru a začínajú sa postupne tlačiť omnoho viac dopredu. Nateraz sa dokázali so svojou postupnou kombináciou usadiť na polovici Atlética.
     
    73
    Nákop zo stredu poľa odvrátila obrana Atlética za šestnástku k Torresovi, ktorý z voleja vyslal krásnu strelu do ľavého horného rohu. Gólman Oblak túto strelu zákrokom zápasu vyrazil mimo svojej brány.
     
    72
    Žltú kartu za podkopnutie Torróa v strede poľa dostáva Koke (Atlético Madrid).
     
    71
    Domáci sú inkasovaným gólom zjavne otrasení a majú obrovský problém podržať loptu na svojich kopačkách. Hostia sú v druhom polčase zjavne pri chuti.
     
    69
    Atlético dalo gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Oblakov nákop na útočnú polovicu predĺžil hlavou Llorente na Correu, ktorý sa dostal cez obrancu Osasuny a vysunul prihrávkou do samostatného úniku nepochopiteľne neobsadeného JOÃA FÉLIXA. Ten si loptu potiahol k šestnástke a nekompromisne prekonal strelou k ľavej tyči vybiehajúceho brankára Sergia Herreru.
     
    68
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Ante Budimir.
     
    68
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Enric Gallego, prichádza Kike Barja.
     
    68
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Jony, prichádza Roberto Torres.
     
    67
    Hosťom sa podarilo vykombinovať vysoko napádajúcich domácich hráčov a preniknúť na ich polovicu. Po nákope na pravé krídlo ale Trippier prehral šprintérsky súboj s Jonym a loptu stratil.
     
    66
    Proti vysoko napádajúcim domácim hráčom muselo Atlético posunúť loptu dozadu k brankárovi Oblakovi, od ktorého museli hostia založiť svoj útok.
     
    65
    Jony si navádzal pred šestnástkou Atlética loptu z ľavého krídla na os ihriska, pred streleckou pozíciou mu však loptu vypichol Koke. Odrazenú loptu následne získali hostia.
     
    64
    Štandardku rozohral Kieran Trippier, jeho tvrdá strela ale letela presne do stredu brány do rúk pripraveného brankára Sergia Herreru.
     
    63
    Osasuna ale opäť o loptu prišla a okamžite prišiel nákop zo stredu poľa, za ktorým sa dral Correa. Toho tesne pred pokutovým územím zrazil na trávnik David García, Atlético tak získalo priamy kop z výbornej streleckej pozície.
     
    62
    Tentokrát sa však Atléticu útok nevydaril a Hermoso nepresnou prihrávkou posunul loptu k domácim obrancom. Tí sa snažia upokojiť hru prihrávkami v obrane, smerom dopredu sa im ani nedarí rozohrať.
     
    61
    Atlético pokračuje v tempe, ktoré nastavilo v druhom polčase a vysokým presingom pripravilo domácich o loptu. Hostia okamžite prechádzajú do protiútoku.
     
    59
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Oier, prichádza Lucas Torró.
     
    59
    Koke ďalšou nádhernou prihrávkou do šestnástky vysunul Vitola, ktorý zoči-voči brankárovi Sergiovi Herrerovi minul bránu Osasuny. Čiarový rozhodca Vitolovi síce odmával ofsajd, Vitolo však podľa opakovaného záberu v postavení mimo hry nebol a prípadný gól by tak platil.
     
    58
    Až teraz majú domáci loptu dlhšie ako pár sekúnd na svojich kopačkách. Prihrávajú si ju však len pred vlastnou šestnástkou.
     
    56
    Osasuna sa za zhruba 10 minút druhého polčasu ešte nedostala poriadne k lopte. Atlético zatiaľ predvádza v druhom dejstve úplne iný výkon ako v prvom, vypadá to teda tak, že cez prestávku mal tréner Diego Simeone asi poriadne dôrazný prejav...
     
    55
    Koke nádhernou kolmicou zo stredu poľa za obranu Osasuny vysunul do samostatného úniku Correu, ktorého prízemnú strelu z hranice šestnástky k svojej pravej tyči vyrazil výborným zákrokom vybiehajúci domáci gólman Sergio Herrera.
     
    54
    Jony vypichol Trippierovi loptu do autu a pritom ho ešte zasiahol do nohy. Anglický pravý obranca Atlética si toho v posledných minútach vytrpel celkom dosť...
     
    53
    Savić nakopol loptu na pravú stranu na Trippiera, ktorý sa vrátil do hry. Ten ju rozohral na spoluhráčov pred šestnástkou Osasuny, ktorí sa snažia nájsť krátkymi prihrávkami priestor na prienik k domácej brány.
     
    52
    Trippier odišiel za autovú čiaru a uvidíme, či sa ešte vráti do hry. Medzitým získali na hracej ploche loptu pod svoju kontrolu hostia, ktorí vstúpili do druhého polčasu ako vymenení a zatiaľ tlačia domácich hlboko do obrany.
     
    51
    Trippier musí byť ošetrený a vypadá to na svalové zranenie, pretože sa drží zozadu za ľavé stehno.
     
    50
    Až teraz sa hra dostala na polovicu Atlética. Jony obišiel Trippiera, ktorý sa pri pokuse o zastavenie pošmykol a zostáva ležať na trávniku.
     
    49
    Félix posunul pred šestnástkou Osasuny loptu doprava na Correu, ktorý si ju spracoval a tvrdou strelou trafil pravú tyč domácej brány. Hostia tak v priebehu zhruba minúty trafili obe tyče brány Osasuny.
     
    48
    Od nej sa lopta odrazila priamo k úplne voľnému Correovi, ktorý však poslal loptu tesne nad prázdnu bránu Osasuny.
     
    48
    João Félix (Atlético Madrid) chcel kopnúť loptu z penaltového bodu podobne ako v prvom polčase, tentokrát však strelou po zemi trafil ľavú tyč brány Sergia Herreru.
     
    47
    VAR potvrdil názor hlavného rozhodcu a po hre Oiera rukou vo vlastnej šestnástke bude mať Atlético k dispozícii druhú penaltu v zápase.
     
    46
    Koke posunul zľava loptu do šestnástky na Correu, ktorý si ju chcel prehodiť ponad kapitána Osasuny Oiera. Ten však loptu zastavil rukou. Hlavný rozhodca konzultuje túto situáciu s videoasistentom.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    Po prvom polčase idú do šatne s najtesnejším náskokom hráči Atlética, herne však mal ich výkon ďaleko od ideálu. Domáci im boli viac ako vyrovnaným súperom a v prvom dejstve sa striedali pasáže, kedy mala územnú prevahu Osasuna s pasážami, v ktorých malo prevahu Atlético. Napriek tomu, že sa hrá veľmi rýchly futbal zo strany na stranu, tak sme veľa gólových príležitostí nevideli a jediný gól padol z penalty, ktorú premenil Félix. Uvidíme teda, či v druhom polčase uvidíme viac gólových príležitostí.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 41 % : 59 %
    Strely na bránu: 1:2
    Strely mimo: 3:0
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 6:6
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Domáci sa snažia ukázať, že inkasovaný gól sa ich nijak nedotkol a hneď po inkasovanom góle sa natlačili na útočnú polovicu. Hostia prehusťujú priestor okolo vlastnej šestnástky.
     
    43
    Atlético dalo gól!
    Hostia otvárajú skóre! JOÃO FÉLIX kopol loptu z penaltového bodu po zemi k ľavej tyči a aj keď domáci brankár Sergio Herrera vystihol smer, tak nemal šancu tak presne umiestnenú strelu vyraziť.
     
    42
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zdržiavanie hry, ktorým sa snažil rozhodiť Félixa, brankár Sergio Herrera (Osasuna Pamplona).
     
    41
    Félix vysunul na ľavej strane do nábehu za Roncagliu Vitola, ktorý prenikol do šestnástky. Už pri bránkovisku si Vitolo dobre pokryl loptu a Roncaglia ho zozadu zrazil nedovoleným spôsobom na trávnik. Penalta pre Atlético!
     
    40
    Hneď teraz však hostia ukázali, že aj oni vedia zahroziť. Po zisku lopty prešlo Atlético do protiútoku, na konci ktorého bol však len nepresný center Vitola.
     
    39
    Hosťom sa po predošlej pasáži, v ktorej boli aktívnejší, nedarí v posledných minútach podržať loptu na svojich kopačkách. Domáci kontrolujú v tejto chvíli stred poľa.
     
    38
    Jony preniesol krásnou prihrávkou hru z ľavej strany na pravú, odkiaľ prudkým nákopom poslal loptu do šestnástky Roncaglia. Jeho center vyboxoval gólman hostí Oblak.
     
    37
    Jonyho prienik po ľavom krídle nebol úspešný, podobne ale dopadla i snaha Llorenteho, ktorý ho o loptu obral. Domáci sa usadili na polovici Atlética.
     
    36
    Domáci predviedli, ako má vypadať ukážkový rýchly protiútok. Na center z ľavej strany si nabehol na zadnej tyči Rubén García, ten ale bol už zhruba o krok ďalej, ako by ideálne mal stáť a jeho hlavička tesne minul vzdialenejšiu tyč Oblakovej brány.
     
    35
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
     
    34
    Domáci gólman okamžite nakopol loptu za obranu Atlética na rozbehnutého Gallega, proti ktorému ale vyštartoval Jan Oblak. Slovinský gólman Atlética napokon loptu pred vlastnou šestnástkou odkopol.
     
    33
    Vitolo získal loptu a Roncaglia ho hneď fauloval. Hostia tentokrát rozohrali štandardku na krátko, Kokeho center však len predĺžil do rúk domáceho brankára Sergia Herreru Correa.
     
    32
    Héctor Herrera nakopol loptu do šestnástky Osasuny, i tentokrát však domáca obrana vo vzduchu uspela. Následný pokus Llorenteho o individuálny prienik po ľavom krídle ukončil David García, ktorý odkopom do hráča Atlética navyše získal loptu pre svoj tím.
     
    31
    Félix, ku ktorému sa lopta odrazila, sa rozbehol okolo Roncagliu na polovicu Osasuny. Jeho prienik skončil neúspechom, hostia však hneď po autovom vhadzovaní získali štandardku z ľavej strany.
     
    30
    Osasuna rozohrala roh na krátko, následný center na zadnú tyč však hostia odhlavičkovali z vlastnej šestnástky.
     
    29
    Osasuna napokon loptu získala a znovu zaútočila po ľavej strane. Gallego sa pokúsil o sólový prienik po ľavom krídle, Savić mu však loptu odkopol na rohový kop.
     
    28
    Atlético sa následne dostala k lopte, obrancovia hosťujúceho celku ale majú obrovský problém rozohrať cez napádajúcich domácich hráčov. Tí ich držia pri ich šestnástke.
     
    27
    Roncaglia si spracoval hruďou loptu uprostred útočnej polovice a hneď vystrelil. Jeho strela bola krásna, avšak skončila na hornej sieti brány Jana Oblaka, ktorý tento pokus viacmenej kontroloval.
     
    26
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde si oba tímy rýchlo vymenili kontrolu nad loptou. Víťazne napokon z tohto boja vyšli domáci.
     
    25
    Atlético z tohto svojho útoku vyťažilo aspoň rohový kop, ktorý hostia rozohrali centrom na prednú tyč. Lopta sa z ľavej strany šestnástky dostala na hranicu bránkoviska, kde sa snažil z niekoľkých metrov pred odkrytou bránou loptu zasiahnuť Félix, v ideálnej pozícii sa mu to ale vôbec nepodarilo.
     
    23
    Nákop domácich z rohu na zadnú tyč odhlavičkoval Trippier. Hostia chceli prejsť do protiútoku, sami ho ale nepresnými prihrávkami v strede poľa zbrzdili a musia tak útočiť „do plných“.
     
    22
    Ďalší Trippierov center vyriešili domáci obrancovia. Osasuna okamžite vyrazila do rýchleho protiútoku, ktorý viedli, ako inak, po ľavej strane. Pérezov center preletel na opačnú stranu, odkiaľ snáď prvýkrát v zápase centroval Roncaglia, jeho nákop však zrazil na roh Vitolo.
     
    21
    Až po viac ako minúte sa hostia predsa len dostali so svojou kombináciou na útočnú polovicu. Trippierov center z pravej strany domáci obrancovia odhlavičkovali, odrazenú loptu ale získali hostia.
     
    20
    Atlético si znovu prihráva loptu na vlastnej polovici, dobre sa pohybujúci domáci mu ale zatiaľ nenechávajú priestor na rozohrávku.
     
    19
    Savićov nákop na Correu nebol úspešný, po odkope domácich obrancov sa však lopta znovu vrátila k brankárovi hostí Oblakovi. Od neho začína ďalší pokus hostí o rozohrávku svojho útoku.
     
    18
    Hostia sa snažia upokojiť hru a hrací predmet si pred vlastnou šestnástkou prihráva obranná štvorica Atlética Madrid. Domáci ich snáď prvýkrát v zápase aktívne nenapádajú.
     
    17
    David García nakopol zo stredu poľa loptu na hrot útoku, kde sa však žiadny z jeho spoluhráčov ku guľatému nezmyslu nepretlačil. Lopta končí v rukaviciach Jana Oblaka.
     
    16
    Domáci postupne preberajú iniciatívu a začínajú zatláčať hostí do obrany. Ich útok znovu prebieha na ľavej strane, kde pretlačil Adrián López loptu na Jonyho. Ten sa však už k centru nedostal a hostia mu hrací predmet odkopli.
     
    15
    Correa získal loptu v strede poľa a rozbehol sa k šestnástke Osasuny do individuálneho prieniku. Ten zastavil čistým obranným zákrokom Moncayola.
     
    14
    Hostia dobrým pohybom vytlačili kombinujúcich hráčov Osasuny na ich polovicu a znovu ich donútili k malej domov na gólmana Sergia Herreru. Ten opäť nakopol loptu na útočnú polovicu.
     
    13
    Domáci znovu zaútočili po ľavej strane, ich center ale znovu odvrátila do bezpečia obrana Atlética. Domáci následne posunuli loptu dozadu k svojmu brankárovi, ktorý nakopol loptu do stredu poľa.
     
    12
    Hosťom sa vôbec nevydarila rozohrávka a Hermoso musel pred napádajúcimi domácimi hráčmi loptu odkopnúť do autu. V strede poľa sa však po zlom autovom vhadzovaní domácich dostali hráči Atlética k lopte a môžu predsa len zaútočiť.
     
    11
    Domáci zatiaľ útočia výhradne po ľavej strane, kde Trippier v úvode zápasu absolútne nestíha. Teraz sa okolo neho prehnal Jony, jeho center však odhlavičkoval mimo vlastnej šestnástky Giménez.
     
    10
    Tam sa lopta dostala na kopačky hostí, ich pokus o rýchly protiútok ale skončil Trippierovou nepresnou prihrávkou za obranu Osasuny na Félixa.
     
    9
    Nákop hostí na opačnú stranu na hrot útoku zrazil David García hlavou k svojmu brankárovi. Sergio Herrera hneď rozohral loptu do stredu poľa.
     
    8
    Domáci vytlačili hostí na ich polovicu a napokon získali i štandardku. Center Rubéna García doletel do stredu pokutového územia Atlética na hlavu Gallega, ktorý ale namieril priamo do rúk brankára hostí Oblaka.
     
    7
    Atlético naďalej oblieha obranu Osasuny, domáci ale zatiaľ veľmi disciplinovane držia svoje obranné postavenie.
     
    6
    Zápas začali oba tímy veľmi aktívne a od úvodu sledujeme rýchlu hru zo strany na stranu. V tejto chvíli držia loptu na svojich kopačkách hostia, ktorí kombinujú na útočnej polovici.
     
    5
    Hneď po výkope domáceho brankára sa dostali jeho spoluhráči na útočnú polovicu. Jony si vymenil na ľavom krídle loptu s Adriánom Lópezom a nacentroval na zadnú tyč, lopta sa ale zakrútila mimo Oblakovej brány.
     
    4
    Až po niekoľkých súbojoch v strede poľa sa hrací predmet dostal konečne na kopačky hráčov Atlética. Llorente prihrávkou z pravého krídla našiel pred šestnástkou voľného Kokeho, ktorého strelu po zemi chytil pripravený gólman Osasuny Herrera.
     
    3
    Atlético sa zatiaľ nedokázalo poriadne dostať k lopte a vyrazilo napádať rozohrávku domáceho tímu. Ani to ale zisk lopty neprinieslo.
     
    2
    Tečovaný center Péreza z ľavej strany doletel na hranicu bránkoviska na trestuhodne neobsadeného Gallega, ktorý zblízka hlavičkoval vysoko nad Oblakovu bránu.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím. Hneď v prvom súboji o loptu fauloval napádajúci Llorente rozohrávajúceho Péreza.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Osasuna bude hrať v červených dresoch, Atlético v žltých.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Osasuna Pamplona: Herrera – Roncaglia, D. García, U. García, I. Pérez – R. García, Moncayola, Oier (C), Jony – Adrián López, Gallego.
    Náhradníci: R. Martínez, Martínez – Barja, Cordoba, Cruz, J. Martínez, Navas, Saverio, R. Torres, Torró, Vidal, Budimir.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso – M. Llorente, Koke (C), H. Herrera, Vitolo – Á. Correa, Félix.
    Náhradníci: Grbić – Camello, Lemar, Lodi, Felipe, M. Sánchez, R. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Valera.

    Rozhodca: Fernández – Montero, Espejo.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná ligová bilancia z posledných desiatich sezón hovorí jasne v prospech Atlética Madrid, ktoré z 12 zápasov proti Osasune vyhralo 10, jeden prehralo a jeden sa skončil remízou. Madridčania vyhrali posledné štyri vzájomné zápasy za sebou, pričom v nich neinkasovali od Osasuny ani jeden gól.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    23. 2. 2014: Osasuna – Atlético Madrid 3:0
    27. 11. 2016: Osasuna – Atlético Madrid 0:3
    15. 4. 2017: Atlético Madrid – Osasuna 3:0
    14. 12. 2019: Atlético Madrid – Osasuna 2:0
    17. 6. 2020: Osasuna – Atlético Madrid 0:5
     


    Atlético Madrid

    Aj keď Atlético kvôli letnej účasti vo vyraďovacej časti Ligy majstrov začalo novú sezónu neskôr a odohralo len päť ligových zápasov, tak do nej vstúpilo skvele a je bez prehry na priebežnom šiestom mieste. Na prvý Real Sociedad navyše stráca len tri body. Atléticu sa vyplatil príchod Luisa Suáreza z Barcelony, ktorý strelil už štyri góly a je jedným z piatich hráčov na čele tabuľky strelcov. V čom však Madridčania priam excelujú, je obrana, za päť kôl totiž inkasovali jediný gól, a to ešte v úvodnom ligovom zápase s Granadou. V posledných štyroch ligových zápasoch tak neinkasovali.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Atlético Madrid – Granada 6:1
    Huesca – Atlético Madrid 0:0
    Atlético Madrid – Villarreal 0:0
    Celta Vigo – Atlético Madrid 0:2
    Atlético Madrid – Betis 2:0
     


    Osasuna Pamplona

    Osasuna vstúpila do sezóny nie príliš dobre, keď z prvých troch zápasov prehrala dva, v ďalších troch však neinkasovala a získala sedem bodov. V priebežnej tabuľke je tak na siedmom mieste, o bod za svojím dnešným súperom, v porovnaní s ním má však odohraný o jeden zápas viac. V minulom ročníku španielskej LaLigy patrila Osasuna v tabuľke domácich zápasov medzi podpriemerné tímy, v tomto ročníku však z prvých troch duelov na vlastnom štadióne vyhrala dva.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Getafe – Osasuna 1:0
    Osasuna – Levante 1:3
    Osasuna – Celta Vigo 2:0
    Eibar – Osasuna 0:0
    Osasuna – Athletic Bilbao 1:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Osasuna Pamplona – Atlético Madrid. Stretnutie 8. kola španielskej LaLigy sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Budimir – 43. Félix (pen.), 69. Félix, 88. Torreira

    Karty:   42. Herrera (OSS) – 72. Koke (ATM), 90+1. M. Llorente (ATM)

    Nepremenená penalta: 48. Félix (ATM), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.
    Osasuna Pamplona: Herrera – Roncaglia (84. Vidal), D. García, U. García, I. Pérez – R. García, Moncayola, Oier (C) (59. Torró), Jony (68. R. Torres) – Adrián López (68. Budimir), Gallego (68. Barja).
    Náhradníci: R. Martínez, Martínez – Barja, Cordoba, Cruz, J. Martínez, Navas, Saverio, R. Torres, Torró, Vidal, Budimir.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso – M. Llorente, Koke (C), H. Herrera, Vitolo (90. Felipe) – Á. Correa (86. Lemar), Félix (85. Torreira).
    Náhradníci: Grbić – Camello, Lemar, Lodi, Felipe, M. Sánchez, R. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Valera.

    Rozhodca: Fernández – Montero, Espejo