Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:1 (0:0)
Leicester City
Nedeľa 25.10.2020, 20:15 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:39:54)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 4:3.
    Rohy: 9:3.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 13:9.
     
    Leicester predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve a získal cenné tri body, je ale nutné priznať, že oba tímy dnes výrazne zaostali za očakávaniami. Arsenal síce mal územnú prevahu, z nej ale vyťažil minimum gólových príležitostí a takmer všetky jeho akcie sa rozbíjali o dobre sformovanú obranu Leicesteru. Hostia boli smerom dopredu dlho úplne neškodní, to sa však zmenilo príchodom Vardyho, keď začali byť ich akcie predsa len o niečo nebezpečnejšie. Práve Jamie Vardy sa napokon stal hrdinom zápasu, keď po krásnej rýchlej akcii rozhodol o najtesnejšom víťazstve Leicesteru. „Líšky“ tak dokázali prvýkrát v anglickej Premier League vyhrať na ihrisku Arsenalu a vďaka týmto trom bodom sa posunuli na priebežné štvrté miesto tabuľky. Arsenal naopak prehral tretíkrát z posledných štyroch zápasov a prepadol sa na 10. miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu za potiahnutie prenikajúceho Ündera dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC). Týmto faulom sa zrejme zápas skončí.
     
    90+4
    Pépého center zľava zablokoval Fofana na rohový kop. Ten rozohral sám Pépé centrom na prednú tyč, ktorý odvrátil hneď prvý brániaci hráč Leicesteru.
     
    90+3
    Arsenalu sa vôbec nedarí vytvoriť si nejaký záverečný tlak a hostia zatiaľ s prehľadom zvládajú nadstavený čas. Po nepresnom Bellerínovom nákope na hrot útoku navyše loptu získali obrancovia Leicesteru.
    90+2. Bernd Leno (ARS), Jamie Vardy (LEC)
     
    90+2
    Po faule Saku však hostia loptu rýchlo získali naspäť. Schmeichel ju nakopol na ľavú stranu na Justina, ktorý krásnou kolmicou vysunul do šestnástky Vardyho. Kanonier Leicesteru zoči-voči Lenovi tentokrát neuspel, keď ho nemecký gólman Arsenalu vychytal.
     
    90+1
    Leicester rozohral štandardku na krátko po zemi, čím pripravil domácich o ďalšie desiatky sekúnd. Napokon sa k lopte po zisku v strede poľa dostal Lacazette.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Vardy podržal loptu na ľavom krídle a doslova si vypýtal faul od Bellerína. Hostia budú zahrávať priamy kop z pravého krídla.
     
    89
    Mustafi stratil v strede poľa loptu a hneď potom fauloval Tielemansa. Hostia sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú a prenechávajú ju brankárovi Schmeichelovi.
     
    88
    Pépé sa pokúsil prejsť po ľavej strane do pokutového územia Leicesteru individuálne, loptu mu však pred šestnástkou vypichol čistým sklzom Fofana. Guľatý nezmysel sa ale po zákroku obrancu hostí odrazil naspäť k domácim, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    87
    Hostia vysokým presingom držia domácich pred ich šestnástkou a bránia im v rýchlej rozohrávke. Leicester tak získava cenné sekundy a pomaly sa približuje k víťazstvu.
     
    85
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza James Maddison, prichádza Marc Albrighton.
     
    84
    A zatiaľ sa to „líškam“ darí. Domácim sa nedarí dostať sa do pozície na center alebo strelu a kombinujú len v úctivej vzdialenosti od Schmeichelovej brány.
     
    83
    „Kanonieri“ rýchlo získali loptu naspäť na svoje kopačky a opäť sa nasťahovali na polovicu Leicesteru. Hostia sa snažia disciplinovane držať svoje obranné postavenie.
     
    82
    Arsenal okamžite odpovedal svojím postupným útokom. Domáci sa postupne približovali k šestnástke Leicesteru, až kým neprišiel nákop na pravú stranu na Bellerína, ktorému lopta pri spracovávaní odskočila za bránkovú čiaru.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Vardy

    Karty:   30. Bellerín (ARS), 57. A. Lacazette (ARS), 90+5. Xhaka (ARS) – 32. Fuchs (LEC), 41. Tielemans (LEC), 52. Fofana (LEC), 67. Maddison (LEC), 74. J. Evans (LEC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    Arsenal FC: Leno – Bellerín, David Luiz (49. Mustafi), Gabriel, Tierney (81. Nketiah) – D. Ceballos, Xhaka, Partey – Saka (65. Pépé), A. Lacazette, Aubameyang (C).
    Náhradníci: Rúnarsson – Alnaní, Maitland-Niles, Mustafi, Nketiah, Pépé, Willock.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Fofana, J. Evans, Fuchs – Castagne, Tielemans, N. Mendy, Justin – Praet (60. Vardy), Maddison (85. Albrighton) – H. Barnes (75. Ünder).
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Choudhury, Iheanacho, Morgan, Ünder, Vardy.

    Rozhodca: Pawson – Hussin, Lennard