Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:1 (0:0)
Leicester City
Nedeľa 25.10.2020, 20:15 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:39:54)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 4:3.
    Rohy: 9:3.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 13:9.
     
    Leicester predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve a získal cenné tri body, je ale nutné priznať, že oba tímy dnes výrazne zaostali za očakávaniami. Arsenal síce mal územnú prevahu, z nej ale vyťažil minimum gólových príležitostí a takmer všetky jeho akcie sa rozbíjali o dobre sformovanú obranu Leicesteru. Hostia boli smerom dopredu dlho úplne neškodní, to sa však zmenilo príchodom Vardyho, keď začali byť ich akcie predsa len o niečo nebezpečnejšie. Práve Jamie Vardy sa napokon stal hrdinom zápasu, keď po krásnej rýchlej akcii rozhodol o najtesnejšom víťazstve Leicesteru. „Líšky“ tak dokázali prvýkrát v anglickej Premier League vyhrať na ihrisku Arsenalu a vďaka týmto trom bodom sa posunuli na priebežné štvrté miesto tabuľky. Arsenal naopak prehral tretíkrát z posledných štyroch zápasov a prepadol sa na 10. miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu za potiahnutie prenikajúceho Ündera dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC). Týmto faulom sa zrejme zápas skončí.
     
    90+4
    Pépého center zľava zablokoval Fofana na rohový kop. Ten rozohral sám Pépé centrom na prednú tyč, ktorý odvrátil hneď prvý brániaci hráč Leicesteru.
     
    90+3
    Arsenalu sa vôbec nedarí vytvoriť si nejaký záverečný tlak a hostia zatiaľ s prehľadom zvládajú nadstavený čas. Po nepresnom Bellerínovom nákope na hrot útoku navyše loptu získali obrancovia Leicesteru.
    90+2. Bernd Leno (ARS), Jamie Vardy (LEC)
     
    90+2
    Po faule Saku však hostia loptu rýchlo získali naspäť. Schmeichel ju nakopol na ľavú stranu na Justina, ktorý krásnou kolmicou vysunul do šestnástky Vardyho. Kanonier Leicesteru zoči-voči Lenovi tentokrát neuspel, keď ho nemecký gólman Arsenalu vychytal.
     
    90+1
    Leicester rozohral štandardku na krátko po zemi, čím pripravil domácich o ďalšie desiatky sekúnd. Napokon sa k lopte po zisku v strede poľa dostal Lacazette.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Vardy podržal loptu na ľavom krídle a doslova si vypýtal faul od Bellerína. Hostia budú zahrávať priamy kop z pravého krídla.
     
    89
    Mustafi stratil v strede poľa loptu a hneď potom fauloval Tielemansa. Hostia sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú a prenechávajú ju brankárovi Schmeichelovi.
     
    88
    Pépé sa pokúsil prejsť po ľavej strane do pokutového územia Leicesteru individuálne, loptu mu však pred šestnástkou vypichol čistým sklzom Fofana. Guľatý nezmysel sa ale po zákroku obrancu hostí odrazil naspäť k domácim, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    87
    Hostia vysokým presingom držia domácich pred ich šestnástkou a bránia im v rýchlej rozohrávke. Leicester tak získava cenné sekundy a pomaly sa približuje k víťazstvu.
     
    85
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza James Maddison, prichádza Marc Albrighton.
     
    84
    A zatiaľ sa to „líškam“ darí. Domácim sa nedarí dostať sa do pozície na center alebo strelu a kombinujú len v úctivej vzdialenosti od Schmeichelovej brány.
     
    83
    „Kanonieri“ rýchlo získali loptu naspäť na svoje kopačky a opäť sa nasťahovali na polovicu Leicesteru. Hostia sa snažia disciplinovane držať svoje obranné postavenie.
     
    82
    Arsenal okamžite odpovedal svojím postupným útokom. Domáci sa postupne približovali k šestnástke Leicesteru, až kým neprišiel nákop na pravú stranu na Bellerína, ktorému lopta pri spracovávaní odskočila za bránkovú čiaru.
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Kieran Tierney, prichádza Edward Nketiah.
    80. Jamie Vardy (LEC) - 0:1
     
    80
    Leicester City dáva gól!
    Hostia jednoduchou akciou otvárajú skóre! Tielemans výborným pasom zo stredu poľa za Xhaku vyslal do úniku do šestnástky Arsenalu Ündera, ktorý už v šestnástke posunul loptu doľava na voľného JAMIEHO VARDYHO a ten hlavičkou v páde do odkrytej brány prekonal brankára Lena.
     
    79
    Útoky oboch tímov sa teraz pravidelne striedajú a na rade sú domáci. Tí sa opäť posúvajú postupným útokom na polovicu Leicesteru.
     
    78
    Ünder si spracoval pas medzi obrancov Arsenalu, loptu si ale nevydareným prvým dotykom posunul až príliš do pravej strany. Po jeho prihrávke dozadu centroval Castagne, Partey ale jeho center zablokoval.
     
    77
    Ceballos asi po minúte domácich prihrávok chcel hru zrýchliť nákopom do šestnástky na Lacazettea, toho ale odtlačil od lopty Fofana. Obranca hostí navyše nechal loptu dokotúľať sa za bránkovú čiaru, nasledovať tak bude odkop od Schmeichelovej brány.
     
    76
    Arsenal sa snaží hru trochu upokojiť a loptu si na vlastnej polovici prihrávajú obrancovia domáceho tímu.
     
    75
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Cengiz Ünder.
     
    74
    Žltú kartu za zásah Lacazettea lakťom dostáva Jonny Evans (Leicester City). Lacazette pri svojom páde ešte zasiahol Tielemansa a obaja hráči musia byť ošetrení.
     
    73
    Hostia však vysokým presingom obrali domácich o loptu a znovu prešli k postupnému útoku. Leicester predvádza teraz svoju jednoznačne najlepšiu pasáž v tomto zápase.
     
    72
    Domáci sa tentoraz zatiahli na vlastnú polovicu a nechali priestor v strede poľa hosťom. Tí ho využili, prekombinovali sa až k šestnástke hostí a napokon musel Justinov center chytiť domáci gólman Leno.
     
    71
    Castagneovu prihrávku na Vardyho odkopol až k brankárovi hostí Schmeichelovi Xhaka. Od gólmana Leicesteru zakladajú „líšky“ svoj postupný útok.
     
    69
    Mustafi si neporozumel pri rozohrávke s Bellerínom, domáci ale prakticky okamžite získali loptu späť na svoje kopačky. Domáci tak znovu prechádzajú do postupného útoku.
     
    68
    Aubameyang si nabehol na prihrávku na ľavé krídlo a presným centrom do druhej vlny našiel dobiehajúceho Bellerína, ktorého strelu z prvej vyrazil výborným zákrokom brankár Schmeichel.
     
    67
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Lacazettea dostáva James Maddison (Leicester City).
     
    66
    Xhakovu kolmicu na rozbehnutého Aubameyanga zastavil Fofana. Obranca Leicesteru potom ubehol s loptou asi 50 metrov a už na útočnej polovici ju prenechal spoluhráčom.
     
    65
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Nicolas Pépé.
     
    64
    Po odkope gólmana Leicesteru Schmeichela od jeho brány ale jeho spoluhráči znovu rýchlo o loptu prišli. Domáci sa vracajú na útočnú polovicu.
     
    63
    Arsenal sa znovu usadil na útočnej polovici, znovu ale jeho útok k ničomu neviedol. Gabriel nakopol loptu na ľavé krídlo na rozbehnutého Saku, ten však túto prudkú prihrávku nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    62
    Držanie lopty v 2. polčase: 67 % : 33 %
     
    61
    Bellerín ostrým sklzom podrazil Justina. Ten sa dožaduje žltej karty pre Bellerína, ktorá by bola jeho druhou, hlavný rozhodca ale kartu domácemu obrancovi neukázal.
     
    60
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Jamie Vardy.
     
    60
    Arsenal rozohral roh na krátko a Saka znovu centroval z ľavého krídla. Tentokrát odkopol loptu na roh na prednej tyči stojaci Castagne.
     
    59
    Evansovi tak nezostalo nič iné, len nakopnúť loptu do stredu poľa, kde ju získali domáci. Tí okamžite vyrazili do protiútoku, Sakov center zľava ale zrazil v sklze Fofana na roh.
     
    58
    Hostia sa snažia upokojiť hru kombináciou na vlastnej polovici, obrancom Leicesteru sa ale ich spoluhráči v strede poľa neponúkajú na prihrávku.
     
    57
    Žltú kartu za zásah laktom do brucha Evansa vo vzdušnom súboji dostáva Alexandre Lacazette (Arsenal FC).
     
    57
    Maddison z tejto pozície vystrelil, namieril ale vysoko nad Lenovu bránu.
     
    56
    Maddisonov center z rohu do bránkoviska domáci odhlavičkovali mimo vlastnej šestnástky, pred ňou však fauloval Mendyho Lacazette. Priamy kop pre Leicester zo zaujímavej pozície.
     
    55
    Castagne potiahol loptu pred šestnástku Arsenalu, kde ju posunul doľava na Maddisona a jeho zrazená strela skončila vysoko nad Lenovou bránou.
     
    54
    Maddison obral v strede poľa o loptu Gabriela a okamžitou strelou sa pokúsil využiť to, že Leno bol ďaleko pred svojou bránou. Gólman Arsenalu ale zacúval do svojej svätyne včas a loptu chytil.
     
    53
    Ceballos chcel rozohrať štandardku nacvičeným oblúčikom na ľavú stranu šestnástky na Aubameyanga, hostia ale tento úmysel prečítali a loptu odkopli do stredu poľa.
     
    52
    Žltú kartu za zásah do členku Saku zozadu pri spracovávaní lopty dostáva Wesley Fofana (Leicester City).
     
    51
    Hostia zatiaľ veľmi dobre držia obranné pozície a domáci kombinujú len v úctivej vzdialenosti od pokutového územia hostí.
     
    50
    Striedajúci Mustafi sa hneď zapojil do rozohrávky útoku svojho tímu, ktorý sa opäť nasťahoval na polovicu Leicesteru a zatláča hostí do obrany.
     
    49
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza David Luiz, prichádza Shkodran Mustafi.
     
    49
    Po šprinte dozadu si sadol na trávnik David Luiz, ktorý ukazuje na striedačku Arsenalu, že bude musieť striedať. Teraz sú pri ňom lekári domáceho tímu.
     
    48
    Gabrielov nákop na Bellerína zastavil Mendy. Hostia okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku, Praet ale nepresnou kolmicou loptu len prihral brankárovi Arsenalu Lenovi.
     
    47
    Domáci pokračujú tam, kde v prvom polčase skončili a postupným útokom sa posunuli na polovicu Leicesteru. Hostia sú opäť zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:19.
     
    Po prvom polčase idú tímy do šatní za bezgólového stavu, ktorý je určite väčším sklamaním pre domácich. Tí mali výraznú územnú prevahu a drvivá väčšina prvého dejstva sa odohrala na polovici Leicesteru, okrem neuznaného gólu hneď v úvode zápasu sa ale nedostali takmer k ničomu. Výkon hostí bol v prvom polčase veľkým sklamaním, keď za celý polčas nielenže poriadne neohrozili Lenovu bránu, ale len veľmi sporadicky sa dostávali na polovicu Arsenalu. V kabíne hostí tak asi bude cez prestávku poriadne hlasná debata...

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 56 % : 44 %
    Strely na bránu: 3:0
    Strely mimo: 4:1
    Rohy: 6:1
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 5:4
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Ten ale „kanonieri“ nenašli a napokon Lacazetteovi odkopol Fofana na ľavom krídle loptu na polovicu Arsenalu.
     
    45+1
    I nadstavený čas sa odohráva tam, kde väčšina prvého polčasu – na polovici Leicesteru. Domáci ďalšou postupnou kombináciou na krátke prihrávky hľadajú priestor na prienik.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Tielemans nakopol z vlastnej polovici loptu medzi obrancov Arsenalu na Barnesa, s ním sa ale včas vrátil Tierney, ktorý loptu spolu s brankárom Lenom rozohral.
     
    44
    Hosťom sa ale v prvom polčase smerom dopredu vôbec nedarí a teraz to potvrdili, keď z nádejného útoku nebolo vôbec nič. Domáci hostí bez problémov vytlačili na ich polovicu ihriska.
     
    43
    Justin potiahol loptu k šestnástke Arsenalu, kde ju podržal a založil postupný útok hostí. Domáci sa však bleskurýchlo zoradili do obranného postavenia a hostia musia útočiť „do plných“.
     
    42
    Ceballos sprava z prvej nacentroval na zadnú tyč na Saku, ktorý najprv loptu netrafil, potom však z otočky z pomerne ostrého uhla namieril do bočnej siete Schmeichelovej brány.
     
    41
    Žltú kartu za zásah rozbehnutého Saku do boku dostáva Youri Tielemans (Leicester City).
     
    40
    Gabriel hľadal pekným nákopom na ľavú stranu pokutového územia hostí rozbehnutého Saku, ten si ale nedokázal loptu spracovať. Našťastie pre domácich sa dostala aspoň k Aubameyangovi, ktorý vystrelil spoza šestnástky vysoko nad Schmeichelovu bránu.
     
    39
    Hra Leicesteru je však neobvykle plná nepresností a chýb pri zakladaní útočných akcií a ďalšou z nich „líšky“ znovu odovzdali loptu domácim. Guľatý nezmysel si zatiaľ prihráva obranná štvorica Arsenalu v strede poľa.
     
    38
    Aubameyang si chcel naraziť loptu s Lacazetteom, Francúzovu spätnú prihrávku ale vystihol Evans. Ten hrací predmet hneď posunul na svojich spoluhráčov z obrany, s ktorými sa snaží o postupnú rozohrávku.
     
    37
    Znovu však hostia prakticky bez boja odovzdali loptu domácim. Tí sa hneď posunuli na útočnú polovicu a opäť sa snažia postupnou kombináciou dostať do streleckej pozície.
     
    36
    Podobne dopadol na druhej strane i nákop Gabriela, ktorý doletel naspäť k Schmeichelovi. Ten loptu rozohral do stredu poľa.
     
    35
    Fofana odkríval za autovú čiaru a uvidíme, či sa ešte vráti do hry. Tá medzitým pokračovala nákopom brankára Schmeichela na hrot útoku Leicesteru, kde sa však k lopte žiadny z jeho spoluhráčov nedostal.
     
    34
    Lacazette zasiahol v súboji o loptu do ľavého kolena Fofanu, ktorý zostáva ležať na trávniku. Zo striedačky Leicesteru už k nemu pribehli lekári jeho tímu.
     
    33
    Ceballos nakopol zo štandardky po Fuchsovom faule loptu do šestnástky, odkiaľ ju ale s menšími komplikáciami dokázali hostia odvrátiť do bezpečia.
     
    32
    Žltú kartu za podrazenie Lacazettea ostrým sklzom zozadu do členkov dostáva Christian Fuchs (Leicester City). Fuchs môže byť za žltú kartu ešte celkom rád...
     
    31
    Po dlhšej dobe sa na útočnej polovici usadili i hostia. Zo svojho útoku vyťažili nebezpečný Barnesov center, ktorý zrazil na roh David Luiz.
     
    30
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podkopnutie prenikajúceho Praeta v strede poľa Héctor Bellerín (Arsenal FC).
     
    29
    David Luiz nakopol loptu na ľavé krídlo, kde loptu podbehol Castagne. Tierney teda mohol nacentrovať a nechýbalo veľa, aby loptu v bránkovisku Leicesteru zasiahol Lacazette. Útočníkovi Arsenalu sa to ale nepodarilo a hrací predmet tak doletel až do autu na opačnej strane ihriska.
     
    28
    Na Tierneyho center z ľavej strany si do bránkoviska Leicesteru nabiehal Lacazette, ktorý však loptu nadvihol len do výšky. Odtiaľ si ju stiahol do rukavíc gólman Schmeichel.
     
    27
    Hostia vytlačili domácich do stredu poľa, o loptu ich ale stále neobrali. Obraz hry sa teda vôbec nemení.
     
    26
    Sakov center z rohu na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Leicesteru. Lopta sa odrazila pred šestnástku k hráčom Arsenalu, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    25
    Tlak Arsenalu sa opäť začína stupňovať. Bellerín si nabehol na pravú stranu šestnástky na pas Davida Luiza, jeho center z prvej ale zrazil na roh Castagne.
     
    24
    Aubameyang sa na pravom krídle uvoľnil cez Fuchsa a nacentroval do bránkoviska na prenikajúceho Lacazettea. Pred ním loptu chytil do rúk gólman hostí Kasper Schmeichel.
     
    24
    Strely: 8:1
     
    23
    Tierney nacentroval z ľavej strany na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Aubameyang, z ťažkej pozície ale nasmeroval loptu výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    22
    Gabriel vysunul na ľavé krídlo za obranu Lacazettea, ktorý ešte posunul loptu do druhej vlny na dobiehajúceho Saku. Ten si loptu potiahol do šestnástky, jeho pokus z ostrého uhla ale chytil pri bližšej tyči brankár Schmeichel.
     
    21
    Hra sa nateraz zasekla v strede poľa, kde si oba tímy nepresnými prihrávkami rýchlo vymenili kontrolu nad loptou. Tú napokon získali domáci.
     
    20
    Arsenal bleskurýchlo rozohral a okamžite prešiel do protiakcie. Aubameyang sa chcel uvoľniť na ľavom krídle, to sa mu však nepodarilo a jeho následný center zablokoval Fofana.
     
    19
    Evans hľadal nákopom zo stredu poľa na ľavú stranu Justina, ten ale túto prudkú prihrávku nedobehol. Hrací predmet končí v aute.
     
    18
    Ceballos ale nepresnou prihrávkou tentoraz hosťom pomohol. Tí vyrazili do rýchleho protiútoku, na konci ktorého bol center Maddisona sprava. Jeho pas ale tiež len pretelel pokutovým územím súpera.
     
    17
    Hosťom sa v posledných minútach rozohrávka vôbec nedarí a loptu znovu rýchlo odovzdali domácim. Tí im poďakovali a usadili sa k svojmu ďalšiemu postupnému útoku pred šestnástku Leicesteru.
     
    16
    Všetci hráči Arsenalu sa natlačili do bránkoviska, ani jeden z nich ale nemal šancu zakončovať, lebo Ceballosov vysoký center z rohu preletel ponad celé pokutové územie hostí.
     
    15
    Domáci už majú územnú prevahu. Hostia sa zatiahli do obranného postavenia a po bloku Tierneyho centru zľava dali domácim ďalší roh.
     
    13
    Saka rozohral roh na krátko so Ceballosom, center španielskeho záložníka však domáci odvrátili mimo vlastnej šestnástky. Po ďalšom centri zľava sa snažil o strelu nožničkami Gabriel, loptu ale trafil slabo a hlavne ju poslal priamo do rúk brankára Schmeichela.
     
    12
    Lacazette posunul pred šestnástkou hostí loptu do ľavej strany na Saku, ktorého strelu zrazil Fofana na ďalší rohový kop Arsenalu.
     
    11
    Práve Bellerín si potom nabehol na pravú stranu pokutového územia Leicesteru na výborný pas Davida Luiza zo stredu poľa, Evans mu ale pred bránkoviskom loptu v sklze vypichol na roh.
     
    10
    Tí si loptu prihrávali na vlastnej polovici spolu s brankárovi Schmeichelom, až kým sa nepokúsil o kolmicu na Maddisona Castagne. Túto prihrávku vystihol v strede poľa Bellerín.
     
    9
    Spomedzi hráčov Arsenalu, ktorí stáli pri lopte, napokon vystrelil Xhaka, tvrdou strelou ale trafil hráča Leicesteru v múre. Lopta sa potom odrazila k hosťujúcim obrancom.
     
    8
    Tielemans zrazil pred vlastnou šestnástkou na trávnik prenikajúceho Lacazettea. Priamy kop pre Arsenal z dobrej streleckej pozície.
     
    7
    Odrazenú loptu získali hostia, ktorí so svojou postupnou kombináciou museli zacúvať na vlastnú polovicu. Tam ich domáci držia vysokým presingom.
     
    6
    Práve Maddison nakopol loptu na pravú stranu šestnástky Arsenalu, jeho spoluhráči ale hlavičkové súboje prehrali a obrana Arsenalu situáciu vyriešila.
     
    5
    Xhaka zrazil na trávnik Maddisona, ktorý si loptu spracovával na útočnej polovici. Priamy kop pre Leicester.
    4. Granit Xhaka (ARS)
     
    4
    Lacazette si na prednej tyči vyskočil na center z rohu a hlavičkou nasmeroval loptu od vzdialenejšej tyče do siete. Domáci sa už začali radovať, keď čiarový rozhodca odmával ofsajd Xhaku, ktorý bránil brankárovi Schmeichelovi, jeho verdikt však potvrdila i konzultácia hlavného rozhodcu s videoasistentom. Pokračujeme teda za bezgólového stavu.
     
    3
    Saka sa pokúsil v prvom útoku Arsenalu o individuálny prienik po ľavom krídle, pri šestnástke mu ale čistým sklzom vypichol loptu na roh Fofana.
     
    2
    Leno vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol nákop Evansa na Barnesa. Loptu však nezasiahol dobre a odkopol ju len k Maddisonovi, ktorý zo vzdialenosti cca 45 metrov hneď vystrelil na bránu Arsenalu. Svojím pokusom trafil bočnú sieť domácej brány.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu hneď nakopli na útočnú polovicu. Leicester sa usadil pred šestnástkou Arsenalu a snaží sa postupným útokom nájsť priestor na prienik.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Arsenal bude hrať vo svojich tradičných červených dresoch, Leicester v modrých.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, David Luiz, Gabriel, Tierney – D. Ceballos, Xhaka, Partey – Saka, A. Lacazette, Aubameyang (C).
    Náhradníci: Rúnarsson – Alnaní, Maitland-Niles, Mustafi, Nketiah, Pépé, Willock.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Fofana, J. Evans, Fuchs – Castagne, Tielemans, N. Mendy, Justin – Praet, Maddison – H. Barnes.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Choudhury, Iheanacho, Morgan, Ünder, Vardy.

    Rozhodca: Pawson – Hussin, Lennard.
     
    Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v anglickej Premier League doteraz stretli 28-krát a vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Arsenalu, ktorý vyhral proti Leicesteru 16-krát. Leicester vyhral len štyrikrát (pričom doteraz nevyhral na pôde Arsenalu) a osem vzájomných súbojov sa skončilo remízou. Tím hrajúci vonku však v ligovom súboji tejto dvojice klubov vyhral naposledy ešte v septembri 2015, keď vyhral Arsenal v Leicesteri 5:2. V tejto sezóne už spolu oba celky hrali, a to v Ligovom pohári, keď zhruba pred mesiacom vyhral Arsenal v Leicesteri 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    9.5.2018: Leicester – Arsenal 3:1
    22.10.2018: Arsenal – Leicester 3:1
    28.4.2019: Leicester – Arsenal 3:0
    9.11.2019: Leicester – Arsenal 2:0
    7.7.2020: Arsenal – Leicester 1:1
     


    Leicester City

    Leicester vstúpil do sezóny výborne a vyhral prvé tri ligové zápasy, z ktorých vyčnievalo hlavne suverénne víťazstvo 5:2 na ihrisku Manchesteru City. V ďalších dvoch domácich zápasoch však „líšky“ svoj zisk znegovali, keď prehrali s West Hamom a Aston Villou a hlavne im nedali ani jeden gól. V tabuľke sa tak pred dneškom prepadli na siedme miesto, o skóre pred Arsenalom a Wolverhamptonom. Okrem Premier League odohral Leicester len jedno kolo v Ligovom pohári, v ktorom prehral doma s Arsenalom 0:2, a na úvod skupinovej časti Európskej ligy vyhral doma nad Zorjou Luhansk 3:0.

    Predošlé ligové zápasy:
    West Bromwich – Leicester 0:3
    Leicester – Burnley 4:2
    Manchester City – Leicester 2:5
    Leicester – West Ham 0:3
    Leicester – Aston Villa 0:1
     


    Arsenal FC

    Arsenal vstúpil do nového ročníka Premier League pomerne dobre, keď z piatich úvodných zápasov najvyššej anglickej súťaže vyhral tri. V ďalších dvoch prehral na ihriskách hlavných favoritov v boji o titul Liverpoolu a Manchesteru City. V tabuľke bol pred dneškom na ôsmom mieste, o skóre práve za svojím dnešným súperom. Okrem Premier League už Arsenal na úvod sezóny vyhral Community Shield po penaltovej výhre nad Liverpoolom, v Ligovom pohári postúpil do štvrťfinále cez Leicester a znovu Liverpool a v prvom zápase skupinovej fázy Európskej ligy vyhral nad Rapidom Viedeň 2:1.

    Predošlé ligové zápasy:
    Fulham – Arsenal 0:3
    Arsenal – West Ham 2:1
    Liverpool – Arsenal 3:1
    Arsenal – Sheffield 2:1
    Manchester City – Arsenal 1:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Arsenal FC – Leicester City. Stretnutie 6. kola anglickej Premier League sa začne o 20:15.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Vardy

    Karty:   30. Bellerín (ARS), 57. A. Lacazette (ARS), 90+5. Xhaka (ARS) – 32. Fuchs (LEC), 41. Tielemans (LEC), 52. Fofana (LEC), 67. Maddison (LEC), 74. J. Evans (LEC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    Arsenal FC: Leno – Bellerín, David Luiz (49. Mustafi), Gabriel, Tierney (81. Nketiah) – D. Ceballos, Xhaka, Partey – Saka (65. Pépé), A. Lacazette, Aubameyang (C).
    Náhradníci: Rúnarsson – Alnaní, Maitland-Niles, Mustafi, Nketiah, Pépé, Willock.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Fofana, J. Evans, Fuchs – Castagne, Tielemans, N. Mendy, Justin – Praet (60. Vardy), Maddison (85. Albrighton) – H. Barnes (75. Ünder).
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Choudhury, Iheanacho, Morgan, Ünder, Vardy.

    Rozhodca: Pawson – Hussin, Lennard