Japonsko – Pobr. Slonoviny 1:0 (kon.)
koniec
Japonsko
1:0 (0:0)
Pobrežie Slonoviny
cz Utorok 13.10.2020, 16:45 • Stadion Galgenwaard (Utrecht) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Dobré odpoledne! Reprezentační přestávka se pomalu blíží ke konci, před návratem do klubů tak hráči Japonska a Pobřeží slonoviny odehrají poslední přípravný duel. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Japonsko
    Japonsko odehrálo jediný zápas v roce 2020 právě o této reprezentační přestávce, kdy se utkala s Kamerunem. Utkání nám však moc kvalitní podívané nenabídlo, protože to skončilo bez branek. Předtím si dnešní domácí zahráli naposledy až v prosinci loňského roku, kdy se přestavili na turnaji EAFF E-1 Football Championship. Tam si poradili s Čínou a Hong Kongem, ale v rozhodujícím souboji o první místo nestačili na Jižní Koreu. V dnešním duelu se tak Japonci budou chtít alespoň prosadit, proti papírově silnému Pobřeží slonoviny by však určitě rádi zvítězili.

    Poslední tři utkání
    Japonsko vs. Kamerun – 0:0
    Jižní Korea vs. Japonsko – 1:0
    Japonsko vs. Hong Kong – 5:0
     
    Pobřeží slonoviny
    Pobřeží slonoviny v poslední době také nemá na kontě moc zápasů, alespoň se mu poměrně daří. O této pauze totiž už sehrálo duel s Belgií, který dost překvapivě dotáhlo k remíze 1:1. V listopadu 2019 se pak dnešní hosté představili ve dvou duelech kvalifikace na Pohár afrických národů, kde nejprve porazili Niger jednobrankovým rozdílem, ale poté 1:2 nestačili na Etiopii, kvůli čemuž jsou zatím v kvalifikační skupině až na třetím místě za Madagaskarem a Etiopií. Již za necelý měsíc je však čekají další duely kvalifikace, dnes se na ně tak budou chtít dobře naladit.

    Poslední tři utkání
    Belgie vs. Pobřeží slonoviny – 1:1
    Etiopie vs. Pobřeží slonoviny – 2:1
    Pobřeží slonoviny vs. Niger – 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Schmidt – Jošida (C), Nakajama, Endo, Muroja – Ito, Šibasaki, Tomijasu, Kubo – Kamada, Suzuki
    Náhradníci: Kawašima, Gonda – Anzaj, Doan, Haraguči, Itakura, Minamino, Mijoši, Sakaj, Sugawara, Ueda

    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – O'Toole, Kossounou, Diomandé – Aurier (C), Saeed, Maïga, Cornet – Kessié – Pépé, Gervinho
    Náhradníci: Mande, Tape – Akpa Akpro, Doumbia, Die, Gradel, Júnior, Kouamé, Niangbo, Traoré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Japonska, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok, o který se postaral Kubo. Ten totiž u postranní lajny fauloval Auriera.
     
    4
    Japonsko to zkoušelo k hranici pokutového území. Tam se Itovi povedlo zpětnou nahrávkou oslovit Kuba, jehož rána plachtila vysoko nad branku.
     
    5
    Kapitán Jošida u postranní lajny dokázal zastavit Corneta, který se tak daleko s míčem nedostal. Pobřeží slonoviny budou vhazovat z levé strany.
     
    6
    U středového kruhu se povedlo včas zakročit pozornému Tomijasuovi, který zpětnou nahrávkou oslovil svého kolegu Enda, jenž nahrával hodně nepřesně.
     
    7
    Následně japonská reprezentace rozjela kombinaci na vlastní polovině. Do ní se zapojil také brankář Schmidt, který přeposlal balón na Nakajamu.
     
    8
    Za dalekonosným pasem se jako první dostal Ito, který si dokázal poradit i s dotírajícím Cornetme. Následný centr ale proletěl pokutovým územím.
     
    9
    Po zisku míče to pasem na opačnou polovinu zkoušel Kossounou, který se snažil najít zatím nevýrazného Gervinha, před kterým zasahoval Nakajama.
     
    10
    Celkem dost prostoru měl na vlastní obranné polovině Jošida, kterému se povedlo najít Suzukiho. Jeho centr ovšem putoval mimo dosah Kamady.
     
    11
    Pobřeží slonoviny se zatím k opačnému pokutovému území nedostaly, což trvá i nadále. Soupeř kombinuje na vlastní polovině, čímž se snaží protivníka ukolébat.
     
    12
    Až nyní se Kessié dostal k hranici šestnáctky, odkud špičkou kopačky chtěl vysunout do šance Gervinha. Tento záměr však jako první přečetl Endo.
     
    13
    Obrana Slonovin se hodně otevřela. Toho se okamžitě pokoušel využít Kamada, který se nedostal přes Diomandého, jenž zasáhl kopačkou.
     
    14
    O provedení autového vhazování se přihlásil obránce Aurier. Tomu se ke spolupráci nabídl Pépé, jenomže s míčem narazil pouze do Muroji.
     
    15
    Japonsko se opět celkem snadným způsobem dostalo na útočnou polovinu, kde se o přenesení hry pokoušel Nakajama, který našel pouze Baillyho.
     
    16
    Rychlý protiútok afrického celku skončil na prvním protihráči. Také Nakajama nerozehrál vůbec nejlépe, míč totiž směřoval pouze k Maïgovi.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, nicméně na první branku stále čekáme. Sledujeme hodně nezáživnou podívanou, která zatím nic nepřinesla.
     
    22
    Rychlostním způsobem se pokoušel do opačného pokutového území dostat Gervinho, který se dostával přes soupeře, jenž odehrál míč na roh.
     
    23
    První rohový kop tohoto zápasu nakonec dopadl k Saeedovi. Ten z těžké pozice mířil vysoko nad branku Japonska, Schmidt tak nemusel zasahovat.
     
    24
    Rozehrávající Bailly si nakonec u pravé autové lajny vybral Auriera, který ještě přeposlal míč do volného prostoru, kde se nacházel Cornet.
     
    25
    Poté se hra znovu přemístila ke středovému kruhu. Tam se Maïgovi povedlo přesunout míč na Auriera, který se musel vrátit na vlastní polovinu.
     
    26
    Další celkem zbytečná nepřesnost na straně Slonovin. Rozehrávající Diomandé nenašel Pépého, naopak míč doputoval pouze ke Schmidtovi.
     
    27
    Na pořadu dne bylo autové vhazování, které si vzal na starost Aurier. Japonsko se následně pokoušelo o napadání, jenomže míč nezískalo zpět.
     
    28
    Po delší době jsme sledovali nedovolený zákrok, kterým se prezentoval Nakajama. Ten místo míče totiž trefil nohu obránce Kossounoua.
     
    29
    Pobřeží slonoviny tak měly k dispozici standardní situaci z pravé strany, která ovšem doputovala na hlavu Jošidy, jenž odhlavičkoval míč ze šestnáctky.
     
    30
    Po delší době se k míči dostal také brankář Gbohouo. Ten na jistotu rozehrál nakrátko po zemi na Baillyho, jenž se s míčem dostal na druhou stranu.
     
    31
    Rohový kop navíc nebyl vůbec špatný. Na zadní tyči si totiž na centr dokázal seběhnout Diomandé, který z těžké pozice mířil výrazně vedle.
     
    32
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. V posledních minutách má ale mnohem více ze hry africká reprezentace.
     
    33
    Za pokutovým územím si našel prostor na zakončení Cornet, kterému se nepovedlo ohrozit japonskou svatyni. Schmidt se za míčem pouze ohlédl.
     
    34
    Japonsko se bleskově přesunulo na druhou stranu, kde se o provedení autového vhazování postaral Muroja, který si vybral kolegu Suzukiho.
     
    39
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Jumaa Saeed, přichází Cristian Kouamé.
     
    40
    Hra se znovu přesunula na kopačku brankáře Gbohouoa, jenž rozehrál do strany na zcela osamoceného Diomandého. Japonsko se snaží napadat.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Velmi dobrý obranný zákrok předvedl Kamada, který čistým způsobem odzbrojil protihráče. Poté ovšem nahrával mimo dosah kolegy Šibasakiho.
     
    44
    Na dlouhou nohu to měl obránce Tomijasu, který nakonec odklízel míč na opačnou polovinu. Soupeř ovšem okamžitě rozjel kombinaci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně nezáživnou podívanou. Za celou dobu jsme totiž neviděli ani jednu šanci, většinu času jsem tedy sledovali boj ve středu hrací plochy. I přesto byl o něco aktivnější africký celek, jenž častěji pronikal k opačnému pokutovém území. Doufejme tedy, že nám druhý poločas nabídne nějakou tu branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávky si pro změnu vzaly na starost Pobřeží slonoviny, které budou hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si Japonsko vybojovalo rohový kop. Ten nakonec směřoval proti noze Kubovi, jehož zakončení nebylo nejpřesnější.
     
    49
    Velice zkušeně to před malým momentem provedl obránce Diomandé, který na jistotu hlavičkou oslovil brankáře Gbohoua, jenž rozehrál do strany.
     
    50
    Pobřeží slonoviny posléze bezpečně přešly k opačné šestnáctce, kde velice zajímavé zakončoval Gervinho. Jeho přízemní ránu ovšem Schmidt pokryl.
    50. Gervinho si na brankáře nepřišel.
     
    51
    Nekompromisním způsobem to před malým momentem vyřešil Diomandé, který prudce odkopával na druhou stranu, kde se prosadil Gervinho.
     
    52
    Jako první se k volnému míči dostal Kamada, který se snažil průnikovou nahrávkou nastartovat Suzukiho. Tento úmysl ovšem dokázal přečíst Kossounou.
     
    53
    Další hezká souhra afrického celku nakonec přinesla zakončení od Pépého. Ten se pokoušel pálit z jedničky, míč ale poslal výrazně vedle japonské branky.
     
    54
    Zpětná nahrávka od Maïgy nakonec putovala mimo dosah Auriera, který na míč vůbec nedosáhl. O provedení autového vhazování se postará Nakajama.
     
    55
    Kubo se rovněž natahoval po nahrávce, avšak ani na dlouhou dobu na ní nedosáhl. Bailly tak poslal balón zpět na hřiště, kde si vybral Kouamého.
     
    56
    U středového kruhu se povedlo kvalitně zakročit Kouamému, který na jistotu nahrával za sebe na Diomandého. Japonsko aktivně napadá rozehrávku.
     
    57
    Hodně odvážně šel do souboje o míč domácí Muroja, který zřejmě přišlápl nohu protihráče. To sudí ale neviděl, proto nechal pokračovat ve hře.
     
    58
    Japonsko zahrávalo rohový kop z levé strany, který nakonec dopadl přesně na hlavu Jošidy, jehož hlavičkový pokus směřoval vedle branky.
     
    59
    V rychlostním souboji se dokázal prosadit Tomijasu, který navíc obelstil napadajícího Pépého. Ten se k míči nedostal, u něj je momentálně Schmidt.
     
    61
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Takumi Minamino.
     
    64
    Gbohouo rozehrával od své branky na vedle stojícího Diomandého, který se dostal do velkých problémů. Nakonec mu faulem pomohl Kamada.
     
    65
    Máme za sebou více než hodinu hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. Druhý poločas je ovšem ofenzivnější, nyní pálil vedle branky Pépé.
     
    66
    Na levé křídlo si dokázal seběhnout hodně nevýrazně hrající Cornet, kterému už utekl míč do zámezí, čehož si všiml také pomezní rozhodčí.
     
    67
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Habib Maiga, přichází Jean Akpa Akpro.
     
    68
    Japonský brankář Schmidt po převzetí nahrávky zkoušel dalekonosně odkopnout na opačnou polovinu, kde se nedokázal prosadit Minamino.
     
    69
    Japonsko si zhruba dvacet minut před koncem druhého poločasu vybojovalo rohový kop, který z malého vápna dokázal vyhlavičkovat Diomandé.
     
    70
    Pobřeží slonoviny poté podnikly rychlý protiútok, který nakonec na sebe vzal Kessié. Ten narazil pouze do Jošidy, jenž poté odklidil míč do bezpečí.
     
    71
    Podél levé autové lajny si to namířil obránce Nakajama, který si nastolil pořádné sousto. Nakonec proti trojici protihráčů nedokázal uspět.
     
    72
    Kousek od středového kruhu byl za cenu faulu zastaven Pépé, kterého po odehrání míče ještě dohrál Minamino. Africká reprezentace ihned rozehrála.
     
    73
    A najednou musel být ve střehu také brankář Gbohouo. Ten si poradil se zakončením z kopačky Minamina, jenž mířil pouze doprostřed branky.
    73. Minamino se neprosadil.
     
    73
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Musaši Suzuki, přichází Genki Haraguči.
     
    74
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. V posledních minutách sledujeme vyrovnanou podívanou, avšak bez střeleckého úspěchu.
     
    79
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Max Gradel.
     
    80
    V souboji o míč se dokázal prosadit obránce Diomandé, který tak za sebe nepustil. Jeho zpětná nahrávka putovala na kopačku Gbohoua.
     
    81
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Gervinho, přichází Lago Júnior.
     
    82
    Japonská rozehrávka byla velice poklidná, zároveň také celkem dost nepřesná. Endo sice nahrával k postranní lajně, tam na míč ale nedosáhl Muroja.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. V posledních minutách sledujeme celkem dost faulů, nyní si nedovoleně pomohl Ito.
     
    84
    Tentokráte si čistým způsobem pomohl Šibasaki, který tak mohl pokračovat v útočné akci. Předávku na Minamina ovšem přečetl Kossounou.
     
    85
    Poprvé se k míči dostal také střídající Gradel, který to měl na dlouhou nohu. Pobřeží slonoviny přesto útočily po levém křídle, kde centroval Cornet.
     
    86
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Pobřeží slonoviny. Nakonec se k rozehrávce postavil Kouamé, jehož centr doputoval pouze na hlavu Haragučiho.
     
    86
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Junja Ito, přichází Ritsu Doan.
     
    87
    Tentokráte si provedení autového vhazování vyzkoušel Aurier, kterému se nabídl Júnior. Jeho prudká nabídka ovšem trefila hlavu Jošidy.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se žádné branky nedočkáme. Otázkou je, zda se bude vůbec nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec jsme se dočkali branky až v samotném závěru utkání! Japonsko totiž zahrávalo jednu z posledních standardek, který nakonec našla zcela nekrytého NAOMIČIHO UEDU, jenž důraznou hlavičkou překonal marně se natahujícího brankáře.
    90+1. UEDA - 1:0
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní přátelské utkání nakonec končí vítězstvím Japonska poměrem 1:0. Druhý poločas pro změnu nabídl celkem ofenzivní podívanou, ve které jsem se konečně dočkali několika šancí. V úvodu druhého poločasu byly aktivnější Pobřeží slonoviny, nicméně v koncovce převzal iniciativu soupeř, který se o jedinou branku postaral až během nastaveného času. (18:42:37)

    David Suchý

    Góly: 90+1. Ueda


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:11.
    Japonsko: Schmidt – Jošida (C), Nakajama, Endo, Muroja (89. Ueda) – Ito (86. Doan), Šibasaki, Tomijasu, Kubo (61. Minamino) – Kamada, Suzuki (73. Haraguči)
    Náhradníci: Kawašima, Gonda – Anzaj, Doan, Haraguči, Itakura, Minamino, Mijoši, Sakaj, Sugawara, Ueda

    Pobrežie Slonoviny: Gbohouo – O'Toole, Kossounou, Diomandé – Aurier (C), Saeed (39. Kouamé), Maïga (67. Akpro), Cornet – Kessié – Pépé (79. Gradel), Gervinho (81. Júnior)
    Náhradníci: Mande, Tape – Akpa Akpro, Doumbia, Die, Gradel, Júnior, Kouamé, Niangbo, Traoré

    Rozhodca: Kamphuis – van Dongen, de Vries (všichni Nizozemsko)