Brighton – Manchester United 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 1:2 (kon.) | West Bromwich – Chelsea 3:3 (kon.)
Burnley – Southampton 0:1 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
2:3 (1:1)
Manchester United
Sobota 26.09.2020, 13:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Dnes sú na programe štyri zápasy tretieho kola anglickej futbalovej Premier League. O 13:30 privíta Brighton na svojom štadióne futbalistov Manchesteru United.

    BRIGHTON je po dvoch odohraných zápasoch na ôsmom mieste. V prvom kole prehral s Chelsea 1:3, následne zvíťazil v Newcastli 3:0.

    UNITED hrali zatiaľ iba jeden zápas, doma prekvapujúco nestačili na Crystal Palace a podľahli mu 1:3.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Lamptey, Lallana, Alzate, March – Trossard, Connolly, Maupay.
    Náhradníci: Steele – Bernardo, Burn, Veltman, Groß, Molumby, Džahánbachš.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), Lindelöf, Shaw – N. Matić, P. Pogba – Greenwood, B. Fernandes, Rashford – Martial.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Fosu-Mensah, Fred, Lingard, McTominay, van de Beek..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Alzate si zahrával s ohňom na kraji vlastnej šestnástky. Loptu mu zobral dotierajúci Martial, ale domáci mladík dokázal o chvíľu nato svoje zaváhanie napraviť.
     
    3
    Wan-Bissaka poslal zaujímavý pas za obranu súpera, tesne pred Rashfordom zasiahol Webster.
     
    5
    Brighton vyťažil hneď zo svojho prvého pobytu na útočnej polovici roh. Lallanov prudký center na bližšiu žrď odvrátil Lindelöf, hostia sa teda oslobodzujú.
     
    7
    Lamptey posunul loptu rozbehnutému Trossardovi. Belgičan hľadal vo vápne uvoľnujúceho sa Mapuaya, ktorého nepustil ku strele Lindelöf.
     
    8
    Tentokrát si talentovaný Lamptey nerozumel s Connollym. Chvíľu nato Lallana pri napádaní súperovej rozohrávky jasne fauloval Pogbu. Priamy kop pre Red Devils.
     
    9
    Shawova zbytočná spätá prihrávka skomplikovala život Maguireovi, ktorý musel okamžite zrýchliť, aby postrážil loptu pred nepríjemným Mapuayom.
     
    10
    Prvú veľkú šancu si vypracovali domáci futbalisti. Trossard potvrdil, že vie vystreliť zo strednej vzdialenosti, keď z hranice pokutového územia poslal loptu do žrde.
    10.
     
    13
    Lamptey prestrčil loptu na Connollyho, zároveň bol však faulovaný Matićom. Rozhodca ponechal domácim výhodu a chvíľu nato nariadil priamy kop.
     
    14
    Zo všetkých najvyššie vyskočil pozorný Maguire.
     
    15
    Zatiaľ sledujeme prevahu Brightonu. Jeho hráči sú pohyblivejší, presnejší a favorizovanému súperovi robia veľké problémy.
     
    16
    Až teraz, snáď po desaťminútovej odmlke, sa Manchester dostal do súvislejšej kombinácie. Pohybuje sa však len ďaleko od brány Brightonu.
     
    17
    Lamptey predviedol hrúbku v rozohrávke. Do šestnástky sa preto vrhol Greenwood, jeho prízemná strela ľavačkou brankára Ryana neohrozila.
     
    18
    Do otvorenej defenzívy United vtrhol March. Prihrával po zemi Connollymu, o Maguire tečoval jeho prihrávku priamo do de Geových rukavíc.
     
    19
    Fernandes poslal do pokutového územia zaujímavý center. Martial na neho nedočiahol, ale lopta nakoniec doskákala tesne vedľa Ryanovej brány.
    19.
     
    21
    Ďalšia šanca pre Trossarda! Jeho prízemná rana skončila opäť na bránkovej konštrukcii!
    21.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Bruno Fernandes (Manchester United).
     
    23
    Alzate kolmicou vysunul Connollyho, ktorý poriadne prehnal Lindelöfa, ten musel zasahovať v sklze.
     
    24
    Brighton opäť kontroluje loptu. Po ľavom krídle postupoval Maupay, jeho pokus o center stačil zastaviť Matić. Roh pre domáci tím.
     
    25
    Po pretiahnutom centri z kopačky Trossarda sa k lopte dostal Connolly, ale jeho strele chýbala presnosť. Manchester United si tak môže na chvíľu vydýchnuť.
     
    26
    Shaw zatlačil na Lampteyho a odzbrojil ho. Ani tentokrát ale kombinácia Red Devils k ničomu neviedla a Pogba po strate lopty musel faulovať Lallanu.
     
    28
    Fernandes rozohral priamy kop, na bližšej žrdi zasahoval pred Martialom Lamptey. Následne sa Maguire dopustil útočného faulu.
     
    29
    Brighton zahrával priamy kop, ktorý ale nič zaujímavé nepriniesol.
     
    30
    Situácia ale pokračovala a vyústila v ďalšiu nepríjemnosť pre hostí. De Gea sa musel hodne snažiť, aby vytesnil nad brvno nepríjemnú hlavičku Webstera.
     
    32
    Za Websterovým nákopom sa vydal Connolly. Odviedol veľmi dobrú robotu, pretože cúvajúceho Lindelöfa donútil k odkopu do autu.
     
    33
    Manchester predviedol snáď prvú vydarenú kombináciu a dostal loptu do siete. Jeho radosť je však predčasná, pretože Rashford, ktorý prihrával zakončujúcemu Greenwoodovi, stál v ofsajde.
     
    35
    Trossardov priamy kop neodhadol Maguire ideálne. Miesto toho, aby nechal loptu letieť do autu, zbytočne ju tečoval a daroval súperovi roh.
     
    37
    Po Fernandesovom sklepnutí sa po pravej strane vydal Greenwood, v súboji s Marchom mu ale chýbal dôraz. United sa tak musia ponáhľať späť do obrany.
     
    38
    Ďalšia komplikácia pre Manchester. Fernandes v pokutovom území nedovolene atakoval Lampteyho a domáci futbalisti tak budú kopať penaltu.
    38.
     
    40
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Brighton sa krátko pred prestávkou ujíma zaslúženého vedenia! Pokutový kop si vzal na starosť NEAL MAUPAY, napodobnil legendárneho Antonína Panenku a vychutnal si brankára de Geu.
    40. Neal Maupay (BRN) - 1:0
     
    41
    Žltú kartu dostáva Nemanja Matić (Manchester United).
     
    42
    Pochvalu si určite zaslúži aj Lamptey. 19-ročný obranca Brightonu vybojoval penaltu dnes i v minulom kole na pôde Newcastlu. Výborná práca anglického mladíka.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion FC).
     
    43
    Manchester United dal gól!
    Brightonu vedenie dlho nevydržalo, je opäť vyrovnané. Fernandes rozohral priamy kop k vzdialenejšej žrdi, následne Matić z prvej sklepol loptu do malého vápna, odkiaľ loptu do siete poslal HARRY MAGUIRE!
    43. Harry Maguire (MAN) - 1:1
     
    44
    Červení diabli sú razom plní elánu. Aktivita pri napádaní im pomohla k zisku lopty, ktorú Matić strelou zo strednej vzdialenosti poslal do rukavíc brankára Ryana.
     
    45+1
    S blížiacim sa koncom prvého polčasu sa na trávniku trochu pritvrdilo. Hra je momentálne poriadne rozkúskovaná, ako posledný fauloval Pogba. Priamy kop pre domácich.
     
    45+2
    Marchov center nebol vôbec zlý, lenže Alzate si v súboji s Maguirom pomohol rukami, jasný útočný faul.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas končí nerozhodným skóre 1:1. Spokojnejší s aktuálnym stavom môžu byť hostia, ktorí sa neprezentujú príliš presvedčivým výkonom. Brighton pôsobí oveľa živšie, odhodlanejšie a hrá rýchlejšie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hlavný rozhodca opäť ukazuje na biely bod! Pogba fauloval Connollyho.
     
    48
    Penalta ešte nie je istá. Rozhodca si ide pozrieť video.
     
    49
    Tak pozor, hlavný rozhodca nariadenú penaltu ruší!
    49.
     
    51
    Shaw centroval dvakrát, ale ani jedenkrát nedostal loptu k Rashfordovi.
     
    52
    United dostali loptu do siete, ale dnes už po druhýkrát im nebol gól uznaný. Tentokrát ale nie je o čom, Rashford totiž zakončoval z ofsajdu.
     
    53
    Manchester ale preradil na vyšší rýchlostný stupeň a snaží sa Brighton predčiť aktivitou a dobrým pohybom.
     
    55
    Manchester United dal gól!
    Manchester United ide po prvýkrát v zápase do vedenia. Fernandes vyslal do protiakcie MARCUSA RASHFORDA, ktorý si z obrancov súpera urobil tréningové kužele a s prispením Dunkovho teču prekonal Ryana.
    55. Marcus Rashford (MAN) - 1:2
     
    57
    Martial zdvihol hlavu a presne prihral Wan-Bissakovi. Anglický reprezentant sa snažil o center, ale lopta mu nakoniec utiekla až za postrannú čiaru.
     
    58
    Connolly pohrozil v šestnástke súpera. Obtočil sa okolo Maguireho a potom sa snažil vybojovať penaltu, ale svojmu pádu hodne pridal.
     
    60
    Zverenci trénera Pottera sa nechcú len ta vzdať. Pri Manchesteri stálo už po niekoľkýkrát veľké šťastie, tyč de Geovej brány tentokrát orazítkoval March.
    60.
     
    63
    March opäť zostal osamotený na ľavom kraji šestnástky. Jeho prízemný center ľahko tečoval Lindelöf, Brighton tak bude zahrávať rohový kop.
     
    64
    Trossardovi center tentokrát nevyšiel. Loptu na prednej žrdi odhlavičkoval Shaw, de Gea vyháňa svojich spoluhráčov z pokutového územia.
     
    65
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Fred.
     
    68
    Práca pre de Geu. Maupay sa prepracoval až do zakončenia, ale trafil len pripraveného Španiela.
     
    69
    Brighton už otvoril obranu. Do nej vtrhli Rashford a Martial, ale neprihrali si loptu presne.
     
    70
    Hostia sa snažia hru upokojiť a kombinujú na polovici ihriska. Maguire posúva loptu Fredovi, ktorý sa vydáva vpred.
     
    71
    Martialovi lopta v šestnástke odskočila, čo hneď využil White.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Ben White (Brighton & Hove Albion FC).
     
    74
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Aaron Connolly, prichádza Alírezá Džahánbachš.
     
    74
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Pascal Groß.
     
    75
    Domáci odvrátili Fernandesovu štandardku iba na kopačku Greenwooda, ktorý ale hradbu tiel pred brankárom Ryanom neprestrelil.
     
    76
    Maupay vydarenou prihrávkou vyradil z hry troch protivníkov. Džahánbachš potom krásne preniesol hru na Trossarda, jeho tvrdá rana skončila na brvne. Neuveriteľná smola pre Brighton.
    76.
     
    77
    a druhej strane si Martial pokryl loptu proti Dunkovi. Potom vymyslel nápaditú pätičku pre Rashforda, ktorému prekazil plány vybiehajúci Ryan.
     
    78
    March si po prihrávke Alzateho okolo Wan-Bissaku prehodil loptu na pravačku a vystrelil, ale de Gea nemusel zasahovať.
     
    79
    Tlak Brightonu v závere zápasu narastá.
     
    81
    Brightonu roh nevyšiel, hostia sa vydali do protiútoku, ktorý tesne pred šestnástkou pribrzdil Rashford.
     
    82
    United sa snažia držať loptu čo najďalej od vlastnej brány.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion FC).
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Eric Bailly.
     
    84
    Martial sa snažil vpredu niečo vymyslieť, ale nebezpečný nebol. Navyše sa píska postavenie mimo hry.
     
    85
    Domáci sa nadychujú k záverečnému tlaku. Pretiahnutý center z pravej strany doletel k Marchovi, jeho strelecký pokus z voleja de Geu neohrozil.
     
    87
    Džahábachš svoj nábeh okolo Shawa načasoval ideálne, cez pozorného Lindelöfa ale neodcentroval. Uvidíme rohový kop domácich.
     
    88
    Marchov center odhlavičkoval Martial, píska sa však proti Brightonu.
     
    89
    Lampteyho fauluje Matić.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Donny van de Beek.
     
    90+2
    March potrápil obranu Manchesteru, ale cez pozorného Wan-Bissaku neprešiel. Nasleduje však roh.
     
    90+3
    De Gea predviedol vysoko dôležitý zákrok, zaskvel sa proti Trossardovej strele z bezprostrednej blízkosti!
    90+3.
     
    90+5
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Manchester si nepostrážil center z pravej strany, Wan-Bissaka s Fernandesom nezachytili nábeh SOLLYHO MARCHA, ktorý hlavou upratal loptu za chrbát bezmocného de Geu. Brighton vyrovnáva na 2:2!
    90+5. Solly March (BRN) - 2:2
     
    90+7
    Manchester si v samom závere takmer vzal stratené vedenie späť! Po rohovom kope hlavičkoval Maguire, Ryana na bránkovej čiare zastúpil March.
     
    90+8
    Hlavný rozhodca si predchádzajúcu situáciu ešte pozrel na videu a správne odhalil Maupayovu ruku! Manchester tak bude kopať penaltu.
    90+8.
     
    90+10
    Manchester United dal gól!
    Obrovská eufória pre United, športová tragédia pre Brighton. Hostia si z dnešného zápasu odnesú všetky tri body, nariadenú penaltu suverénnym spôsobom premenil BRUNO FERNANDES!
    90+10. Bruno Fernandes (MAN) - 2:3
     
    90+11
    Koniec zápasu. (15:32:28)

    Daniela Mesíková

    Góly: 40. Maupay (pen.), 90+5. March – 43. Maguire, 55. Rashford, 90+10. B. Fernandes (pen.)

    Karty:   42. Trossard (BRN), 74. White (BRN), 83. Dunk (BRN) – 22. B. Fernandes (MAN), 41. N. Matić (MAN)


    Brighton & Hove Albion: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Lamptey, Lallana (74. Groß), Alzate, March – Trossard, Connolly (74. Džahánbachš), Maupay.
    Náhradníci: Steele – Bernardo, Burn, Veltman, Groß, Molumby, Džahánbachš.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), Lindelöf, Shaw – N. Matić, P. Pogba (65. Fred) – Greenwood (83. Bailly), B. Fernandes, Rashford – Martial (90+1. van de Beek).
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Fosu-Mensah, Fred, Lingard, McTominay, van de Beek.