Karviná – Mladá Boleslav 0:0 (kon.) | Teplice – Ostrava 2:1 (kon.) | Zlín – Sigma Olomouc 0:1 (kon.)
Slavia – Slovácko 3:0 (kon.)
koniec
MFK Karviná
0:0 (0:0)
FK Mladá Boleslav
cz Sobota 26.09.2020, 16:30 • Městský stadion Karviná, Karviná • Česká FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi MFK Karviná a FK Mladá Boleslav. Výkop je stanoven na 16:30.
     
    FK Mladá Boleslav

    Hostující Mladá Boleslav zatím nemůže být se vstupem do nového ročníku nejvyšší české soutěže spokojená. Hostující celek dosud odehrál čtyři duely. Po porážkách na hřišti Bohemians, doma se Zlínem a v Plzni si v posledním kole na svém hřišti poradila výsledkem 2:0 s Jabloncem. Mladá Boleslav se díky poslednímu vítězství odlepila od ligového dna a aktuálně drží čtrnáctou pozici. Speciální bude duel pro hostujícího kouče Jozefa Webera, který v minulosti vedl Karvinou. V dresu domácích dlouho nastupoval také Lukáš Budínský, který aktuálně hájí barvy týmu z města automobilů. Mladá Boleslav před sezónou posílila ofenzivu. Do mužstva přišli Václav Drchal, Michal Škoda a Davis Ikaunieks. Přesto ve čtyřech duelech vstřelila jen čtyři branky.
     
    MFK Karviná

    Domácí Karviná je na tom o něco lépe. Ze čtyř duelů získal domácí celek pět bodů, což je druhý nejlepší počin Karviné po postupu do nejvyšší soutěže. V minulém ročníku měla Karviná po čtyřech kolech na kontě jediný bod. Letos zahájila novou sezónu bezbrankovou remízu s Baníkem Ostrava, poté uspěla na hřišti Opavy. Nadějně rozehraný měli domácí duel také se Spartou, ale přes vedení 2:0 padli výsledkem 2:5. V posledním kole zajížděla Karviná do dalekého Liberce, kde v závěru utkání vydolovala bod za remízu 1:1.
     
    Vzájemné zápasy

    Karviná se s Mladou Boleslaví zatím střetla v nejvyšší soutěži osmkrát. Třikrát se radoval celek z města automobilů, dvakrát uspěla Karviná a tři zápasy skončily nerozhodným výsledkem. Doma však Karviná dnešního soupeře ještě neporazila. V minulé sezóně s ním na domácí hřišti uhrála remízu 2:2, zatímco Mladá Boleslav slavila doma vítězství 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Neuman – Ndefe, Santos, Šindelář (C), Twardzik – Mikuš, Herc, Qose, Bartošák – Ostrák – Papadopulos.
    Náhradníci: Hrdlička – Marek Hanousek, Jursa, Guba, Janečka, Dramé.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Zahustel, Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň – Fulnek, Túlio, Budínský (C), Mašek – Michal Škoda.
    Náhradníci: Markovič – Gabriel, Douděra, Drchal, D. Ikaunieks, Janošek, Kulhánek.

    Rozhodčí: Denev – Mojžíš, Bureš.
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Karviná bude hrát v bílém, zatímco Mladá Boleslav oblékne oranžové dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mladá Boleslav obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, ale Michal Škoda hlavou prodloužil míč do prostoru, kde kralovali domácí.
     
    2
    Domácí brankář dostal hodně těžkou malou domů a před napadajícím soupeřem raději zakopl míč do autu.
     
    3
    Karviná se usadila na polovině soupeře a postupnou kombinací hledá skulinky v obraně. Zadáci domácího celku ale nemají moc možností na výběr.
     
    4
    Přihrávka na pravou stranu, kde operoval Ostrák, byla moc prudká a domácí hráč už neudržel míč na hřišti. Mladá Boleslav bude vhazovat.
     
    5
    První zajímavá akce Karviné. Centr z levé strany tečoval zadák Mladé Boleslavi tak nešťastně, že hostující brankář jej musel vyrazit na roh.
     
    6
    Michal Papadopulos se pustil do souboje na polovině soupeře, po kterém upadl. Rozhodčí měl střet přímo před očima a rozhodl se nepískat nedovolený zákrok.
     
    7
    Ostrák krásně přenesl hru na pravou stranu. Po pokračující akci se sám dostal k odraženému míči, jenže si nepotykal se zpracováním.
     
    8
    Filip Twardzik dostal hodně těžkou přihrávku, ale nakonec míč udržel. Karviná se následně vydala do útoku a Ondřej Zahustel musel míč zakopnout do autu.
     
    9
    Ostrák si pohybem řekl o přihrávku na levou stranu. Martin Šindelář si pohybu spoluhráče všiml, jenže vyslal příliš dlouhou pobídku. Hosté budou rozehrávat od branky.
     
    10
    Šindelář zvládl hlavičkový souboj se Škodou. Karviná se poté vydala do útoku, jenže po centru z pravé strany se nikdo z trojice domácích hráčů ve velkém vápně nedostal do zakončení.
     
    11
    Ostrák se na polovině soupeře pustil do souboje Tatajevem a dopustil se nedovoleného zákroku. Hosté se po delší době mohou vydat do útoku.
     
    12
    První obrovská šance Karviné! Ostrák prodloužil míč hlavou na levou stranu, odkud odcentroval Lukáš Bartošák, ale dobíhající hráč zakončil vysoko nad břevno!
     
    13
    Na opačné straně se o zakončení zpoza hranice pokutového území pokusil Dominik Mašek, ale Martin Šindelář jeho ránu srazil mimo nebezpečný prostor.
     
    14
    Karviná pokračuje v tlaku. Tomáš Ostrák operoval s míčem na pravé straně, jenže si musel pomoci přihrávkou na zadáky. Mladá Boleslav se převážně brání.
     
    15
    Papadopoulos číhal v pokutovém území na centr z pravé strany, ale Alexej Tatajev jej udržel na zádech. Karviná bude vhazovat v blízkosti velkého vápna.
     
    16
    Filip Twardzik si se štěstím narazil s Bartošákem, ale jeho následnou přihrávku mezi obránce soupeře nepochopil nikdo v bílém dresu Karviné.
     
    17
    Na světě je první žlutá karta. Za ostrý skluz na levé straně ji vidí Róbert Mazáň.
     
    18
    Šindelář chyboval při odkopu, jenže Mladá Boleslav toho nedokázala využít. Domácí obránci se rychle vrátili a odkopli míč do autu.
     
    19
    Hostující brankář si dal pozor na další dlouhý nákop za obranu Mladé Boleslavi a urychlil rozehrávku hostů. Ani kombinace hráčů v oranžovém nebyla přesná.
     
    20
    Tomáš Ostrák se v pokutovém území tlačil k dalšímu centru z pravé strany, ale stopeři Mladé Boleslavi zatím vzdušné souboje zvládají na jedničku.
     
    21
    Ostrák si na hranici velkého vápna zpracoval centr z pravé strany, krásně se s míčem otočil, ale jeho slabou střelu levačkou schoval hostující brankář do rukavic.
     
    22
    Lukáš Bartošák si naběhl na přihrávku na levou stranu, krásně si navedl míč na střed, ale technickou střelou umístil míč vedle vzdálenější tyče.
     
    23
    Karviná v posledních minutách dominuje držení míče a svého soupeře k němu prakticky nepouští. Domácí celek však kombinuje dalko od šestnáctky.
     
    24
    Ndefe si od pomezní čáry navedl míč na střed, jenže pomalou přihrávkou daroval míč hostům. Karviná však stačila přechod soupeře do útoku zastavit taktickým faulem.
     
    25
    Rajmund Mikuš dohnal dlouhou přihrávku na pravou stranu a ještě stačil odcentrovat do velkého vápna. Michal Papadopulos se proti přesile k hlavičce nedostal.
     
    26
    Lukáš Bartošák zbytečně dohrál souboj s hostujícím brankářem a může být rád, že za své počínání nevyfasoval žlutou kartu. Sudí vše řeší domluvou.
     
    27
    Alexej Tatajev nakopl míč na polovinu Karviné, ale Martin Šindelář skvěle vystoupil a odhlavičkoval míč do zámezí. Vhazuje Mladá Boleslav.
     
    28
    Filip Twardzik napadal rozehrávku Mladé Boleslavi, jenže zadáci hostujícího celku si tentokrát poradili a usadili se na polovině Karviné.
     
    29
    Hra je přerušena! Hostující Jakub Klíma zůstal po jednom ze soubojů ležet na trávníku. Obránce Mladé Boleslavi už je ale na nohou a bude pokračovat.
     
    30
    Alexej Tatajev v souboji na vlastní polovině doslova zboural Papadopulose. Karviná tak bude zahrávat přímý kop z velice slibné pozice.
     
    31
    Tomáš Ostrák nakonec poslal do velkého vápna zajímavý centr, po kterém míč ještě přiletěl na malé vápno, kde zasáhl stoper v oranžovém dresu.
     
    32
    Obránci Karviné opět uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů Mladé Boleslavi teď kombinaci domácího mužstva neatakuje.
     
    33
    Kristi Qose uspěl ve vzdušném souboji na hranici velkého vápna a odehrál míč mimo nebezpečný prostor. Mladá Boleslav ale zůstává nastěhovaná na polovině Karviné.
     
    34
    Hosté zahrávali přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal bývalý hráč Karviné Lukáš Budínský, jehože centr si domácí zadáci bez problémů pohlídali.
     
    35
    Gigli Ndefe si pohlídal oblouček na levou stranu, natlačil se tělem před obránce a dokázal rozehrát. Akci Karviné však zastavil nedovolený zákrok.
     
    36
    Ostrák se krásnou zasekávačkou uvolnil a chtěl rozehrát na levou stranu. K míči se ale dostali hosté, kteří podnikli rychlý výpad, ale Zahustel hlavičkoval z dobré pozice mimo.
     
    37
    Lukáš Bartošák si pohybem řekl o přihrávku na levou stranu, jenže pobídka byla znovu moc vysoká a skončila v zámezí. Mladá Boleslav v posledních minutách srovnala obraz hry.
     
    38
    Filip Twardzik na levé straně okradl o míč statického Zahustela, jenže následnou přihrávkou na Bartošáka odevzdal míč obráncům soupeře.
     
    39
    Filip Twardzik dostal přihrávku na levou stranu, jenže nepřesnou rozehrávkou celou akci zbrzdil. Poslední centr poté odvrátil Alexej Tatajev.
     
    40
    Kristi Qose získal odražený míč v blízkosti velkého vápna, jenže následným centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů. Hosté budou vhazovat.
     
    41
    Lukáš Budínský získal míč ve středu hřiště a rozehrál na levou stranu. Mladá Boleslav ale u míče dlouho nevydržela. Karviná zatím brání pozorně.
     
    42
    Lukáš Budínský si na hranici velkého vápna připravil míč na levačku a zakončil. Sraženou střelu nakonec Vladimír Neuman raději vyrazil na roh.
     
    43
    Filip Twardzik si počínal opravdu zkušeně. Ve vlastním pokutovém území si zkontroloval prostor kolem sebe a zahrál hrudí do rukavic brankáře Neumana.
     
    44
    Michal Papadopulos krásně sklepl míč pod sebe pro Christiána Herce, který se do něj opřel pravačkou, ale trefil jen prostor, kde stál hostující brankář.
     
    45
    Ndefe dostal v závěru poločasu prostor na pravé straně, jenže pro Karvinou vytěžil jen vhazování. Mladá Boleslav už se nikam hnát nebude.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Fulnek dostal v závěru poločasu prostor na pravé straně, odkud odcentroval. K jeho pobídce se dostal Michal Škoda, který však nezakončil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali. Domácí Karviná sice vstoupila do zápasu aktivně, ale kromě několika centrů si šanci nevytvořila. Největší možnost skončila střelou vysoko nad branku. Mladá Boleslav po patnácti minutách srovnala obraz hry, ale ani Vladimír Neuman nemusel řešit nějakou nebezpečnou situaci. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Karviná obstarala výkop do druhého poločasu. Ani jeden z trenérů se během poločasové přestávky nerozhodl pro změnu v sestavě.
     
    46
    Po zajímavém centru z levé strany upadl po souboji ve velkém vápně domácí hráč, kterého trefil obránce. Rozhodčí ale penaltu nepíská.
     
    48
    Gigli Ndefe nakonec odchází za potlesku po svých za čáru. Uvidíme, zda se ještě zapojí do hry.
     
    49
    Karviná následně zahrával rohový kop. Domácí po nízkém centru reklamovali ruku, jenže rozhodčí i tentokrát nechává pokračovat ve hře. Ndefe se vrátil na trávník.
     
    50
    Ostrák znovu ukázal obrovský přehled ve hře, na polovině hřiště se zbavil svého strážce, ale už nedokázal přesně rozehrát. Mladá Boleslav míč rychle odevzdala zpět.
     
    51
    Škoda dostal přihrávku na polovinu Karviné, jenže moc dlouho vymýšlel a důrazný Eduardo Santos jej obral o míč. Karviná zatím brání na jedničku.
     
    52
    Ostrák chytrou přihrávkou poslal míč do běhu Bartošákovi, který si ale neporadil se zpracováním a vyhnal se z dobré pozice. V opačném případě by postupoval sám na brankáře.
     
    53
    Jakub Fulnek si udělal prostor na pravé straně a pokusil se odcentrovat do velkého vápna. Jeho pobídka ale nabrala opačnou rotaci a míč doplachtil do autu.
     
    54
    Zahustel spěchal za přihrávkou na pravou stranu, jenže míč byl moc rychlý a skončil v autu. Mladá Boleslav ale vstoupila do druhého poločasu aktivně.
     
    55
    Ndefe dostal moře prostoru na pravé straně, jenže si míč ukopl až za čáru a už nedokázal odcentrovat. Z téhle akce mohla Karviná rozhodně vytěžit víc.
     
    56
    Alexej Tatajev ve středu hrací plochy zastavil unikajícího Tomáše Ostráka, ale rozhodčí ani v tomto případě nevytáhl žlutou kartu. Karviná bude rozehrávat.
     
    57
    Ostrák je v posledních minutách domácím otloukánkem. Mladý středopolař si skvěle pokryl míč na levé straně, kde byl znovu faulován. I tentokrát zůstává karta v kapse rozhodčího.
     
    58
    Karviná zahrávala rohový kop. Přízemní pobídku si chtěl zpracovat Eduardo Santos, jenže míč mu uskočil pouze k obránci v oranžovém dresu.
     
    59
    Ostrák potáhl míč na polovinu soupeře, jenže jeho rozehrávka na pravou stranu skončila sražená do autu. Domácí budou pouze vhazovat.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Václav Drchal.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází David Douděra.
     
    61
    Kristi Qose trefil ostrým šlapákem jednoho ze soupeřů, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Mladá Boleslav bude pokračovat v kombinaci na polovině soupeře.
     
    62
    Michal Škoda získal nepovedený odkop domácího celku, jenže to uspěchal s centrem do pokutového území, který propadl až do zámezí.
     
    63
    Po dalším centru z levé strany už se Škoda dostal k míči v pokutovém území, jenže při jeho převzetí si pomohl rukou. Karviná ustála další akci soupeře.
     
    64
    Gigli Ndefe se z pravé strany prodíral do pokutového území, jenže narazil hned do prvního obránce Mladé Boleslavi. Rozhodčí nakonec ukazuje odkop od branky.
     
    65
    Největší šance Mladé Boleslavi! Centr z pravé strany propadl na zadní tyč, odkud jej před branku vracel Drchal, jenže nikdo z dvojice hráčů v oranžovém míč nedostal do sítě!
     
    66
    Lukáš Budínský táhl míč do pokutového území, ale rychle k němu přistoupil Kristi Qose, který mu jej ukopl do zámezí. Vhazují hosté.
     
    67
    Šindelář si pohlídal další nepřesnou rozehrávku soupeře a Karviná nyní uklidňuje hru na své polovině.
     
    68
    Lukáš Bartošák spěchal za nákopem na hranici velkého vápna, jenže při zpracování mu míč uskočil a došoural se až do zámezí.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Dávid Guba.
     
    69
    Filip Twardzik zvládl souboj se střídajícím Douděrou. Karviná poté chtěla přejít rychle do útoku, jenže přihrávka na levou stranu byla příliš prudká.
     
    70
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Davis Ikaunieks.
     
    71
    Michal Papadopulos si naběhl na přihrávku za obranu soupeře, jenže si nedal pozor na své postavení a nechal se lapit v ofsajdové pasti.
     
    72
    Christián Herc nakopl míč na polovinu hřiště, jenže hráči Mladé Boleslavi byli důraznější. Hosté zaútočili po pravé straně, ale vysoký centr odehrál Rajmund Mikuš.
     
    73
    Davis Ikaunieks už číhal na malé vápně a chystal se k zakončení! Eduardo Santos se na poslední chvíli vrátil a šťastným skluzem srazil míč na rohový kop!
     
    74
    Tomáš Ostrák se po rychlém přechodu do do útoku dostal až do pokutového území, kde si míč zasekl na levačku, ale jeho ránu srazil do bezpečí obránce.
     
    75
    Lukáš Budínský zahrával rohový kop hostujícího celku. Zadáci Karviné ale nedali soupeřům ani metr prostoru a nechali míč proskákat mimo pokutové území.
     
    76
    Nádherná akce Mladé Boleslavi! Václav Drchal krásně pustil míč na dobíhajícího Douděrou, kterého fantastickým zákrokem vychytal Vladimír Neuman!
     
    77
    Na opačné straně mohl udeřit Michal Papadopulos, který si ve vápně zpracoval odražený míč hrudí, ale jeho rána pravačkou skončila těsně vedle tyče!
     
    78
    Drchal si opět došel pro míč na polovinu hřiště, jenže důrazný Santos mu nedal prostor. Hráči Karviné se tak znovu ženou do útoku.
     
    79
    Dnešní utkání sleduje 1950 diváků!
     
    80
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Kristi Qose, přichází Tomáš Jursa.
     
    81
    Martin Šindelář zůstal po rohovém kopu na hranici velkého vápna, kde si připravil míč na střelu pravačkou, ale technickým pokusem poslal míč nad břevno.
     
    82
    Další šance Karviné! Odražený míč si našel Christián Herc, který zakončil z ostrého úhlu a hostující brankář musel jeho ránu vyškrábnout na roh!
     
    83
    Rajmund Mikuš byl sražen v souboji na hranici pokutového území, ale podle rozhodčího se o faul nejednalo. Karviná tak získala jen rohový kop.
     
    84
    Lukáš Budínský fauloval na polovině Karviné Jursu a dostává žlutou kartu.
     
    85
    Rajmund Mikuš si naběhl na přihrávku na pravé křídlo, ale při zpracování si pomohl rukou, což ihned signalizoval asistent rozhodčího.
     
    86
    Filip Twardzik odcentroval z levé strany do pokutového území, ale Alexej Tatajev jeho pobídku s přehledem vyrazil mimo nebezpečný prostor.
     
    87
    Tomáš Ostrák si udělal prostor ke střele v blízkosti velkého vápna, jenže jeho rána levačkou skončila vysoko nad břevnem. Karviná má v závěru utkání tlak.
     
    88
    Santos rozjel další akci Karviné. Za jeho nákopem se hnal Rajmund Mikuš, který si podruhé během několika minut nedal pozor na své postavení a byl chycen v ofsajdu.
     
    89
    Tomáš Jursa pokazil přihrávku na pět metrů a poslal míč až do autu. Mladá Boleslav bude vhazovat na polovině Karviné a může uklidnit hru.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Rajmund Mikuš, přichází Marek Janečka.
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Tomáš Ostrák, přichází Soufiane Dramé.
     
    90
    Lukáš Budínský dostal prostor v blízkosti velkého vápna, ale jeho rána zaplavala ve vzduchu a skončila nad břevnem domácí branky.
     
    90+1
    Hosté vyslali dva nebezpečné centry do pokutového území. Obránci Karviné ale opět nepustili nikoho v oranžovém do zakončení.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Domácí brankář nakopl míč na hranici velkého vápna, kde se Santos dopustil nedovoleného zákroku.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Lukáš Budínský, přichází Šimon Gabriel.
     
    90+4
    Hra je znovu přerušena! Hostující Václav Drchal zůstává po střetu ležet na polovině Karviné. Ošetření teď zřejmě nebude potřeba.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Karviná nakonec remizovala s Mladou Boleslaví bez branek! V prvním poločase se hrálo hodně bojovné utkání s minimem zakončení. Po návratu ze šaten už jsme se dočkali šancí. Mladá Boleslav byla ve druhé půli nebezpečnějším týmem. Drchalovu zpětnou přihrávku před branku nikdo v oranžovém dresu do sítě nedostal. V 76. minutě pustil Drchal míč na Douděru, kterého vychytal Vladimír Neuman. Na opačné straně mohl o minutu později rozhodnout Michal Papadopulos, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče. Hostující brankář poté zlikvidoval jedovatou ránu Herce a Mladá Boleslav si tak odváží bod.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 10:15.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:25:30)

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   17. Mazáň (MBL), 84. Budínský (MBL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 10:15.
    MFK Karviná: Neuman – Ndefe, Santos, Šindelář (C), Twardzik – Mikuš (89. Janečka), Herc, Qose (80. Jursa), Bartošák (68. Guba) – Ostrák (89. Dramé) – Papadopulos.
    Náhradníci: Hrdlička – Marek Hanousek, Jursa, Guba, Janečka, Dramé, Mangabeira.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Zahustel, Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň – Fulnek (60. Douděra), Túlio, Budínský (C) (90+3. Gabriel), Mašek (60. Drchal) – Michal Škoda (70. D. Ikaunieks).
    Náhradníci: Markovič – Gabriel, Douděra, Drchal, D. Ikaunieks, Janošek, Kulhánek.

    Rozhodca: Denev – Mojžíš, Bureš

    Diváci: 1950