Bayern – Schalke 8:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
8:0 (3:0)
FC Schalke 04
Piatok 18.09.2020, 20:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Bayern Mníchov a FC Schalke 04. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:30.

    Po krátkej pauze sa začína už nový ročník nemeckej Bundesligy, v piatok je na programe predohrávka prvého kolo v Allianz Aréne, kde majster z minulého ročníka privíta Schalke.

    Bayern Mníchov
    Ako som teda spomína, Bayern vyhral aj minulý ročník a sériu titulov natiahol už na číslo osem! Vyhrať ďalší titul bude určite aj tohtosezónym cieľom Bayernu, ktorý okrem Bundesligy triumfoval aj minulom ročníku Ligy majstrov a vyhral aj nemecký pohár.

    FC Schalke 04
    Hosťujúci celok nezažil vydarený minulý ročník, obsadil len konečné 12. miesto a to je zrejme pre Schalke veľkým sklamaním. Určite budú cieľe do novej sezóny vyššie, účasť v pohárovej Európe by bol zrejme dostatočným úspechom.

    Kvôli koronavírusu bude počet divákov na štadióne obmedzený, ale aspoň zápas neprebehne pred prázdnou kulisou. Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Bayern Mníchov: Neuer – Pavard, J. Boateng, Süle, Lucas Hernández – Kimmich, Goretzka – Sané, T. Müller, Gnabry – Lewandowski

    Náhradníci: Ulreich, Nübel – Tolisso, Cuisance, A. Davies, Javi Martínez, Zirkzee, Richards, Musiala

    FC Schalke 04: Fährmann – Rudy, Stambouli, Kabak, Oczipka – Serdar, bin Tálib – Matondo, Uth, Harít – Paciência

    Náhradníci: Schubert – Kutucu, Thiaw, Skrzybski, Raman, Becker, Ibišević, Mendyl, Schöpf

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmuller
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu. Dnes štartuje predohrávkou nový ročník nemeckej Bundesligy, majster tejto súťaže Bayern Mníchov privíta v Allianz Aréne Schalke. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Pred úvodným výkopom je tu ešte štátna hymna.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Nový ročník nemeckej Bundesligy bol zahájený! Výkop patril domácemu favoritovi, ktorý dnes nastupuje v červených dresoch, Schalke bude bojovať modrej farby dresov.
     
    2
    Hneď v úvode zápasu sa domáci museli brániť. Hosťujúci Paciencia sa dostal v pokutovom území do zakončenia, ale jeho tečovaný pokus išiel tesne vedľa brány.
     
    3
    Schalke zahrávalo ešte rohový kop, ale domáca defenzíva bola pozorná a dostáva loptu do bezpečia. Útočné ťaženie hostí sa teraz končí, pri lopte je Bayern.
     
    4
    Hostia sa v úvode prezentujú sympatickým dojmom, za obranu súpera utekal za dlhou prihrávkou Matondo, ale k lopte sa už nedostal.
     
    5
    Bayern dal gól!
    Je tu otvárací gól tohto zápasu a aj nového ročníka Bundesligy! Hosťujúca defenzíva nedokázala pokryť domáceho SERGE GNABRY, ktorý si na hranici pokutového územia spracoval loptu, otočil sa a krásnou strelou posiela Bayern do vedenia 1:0!
     
    6
    Na úvodný gól sme v Allianz Aréne nemuseli dlho čakať. Na rade je tak teraz hosťujúci celok, ktorý bude musieť doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    7
    Tlak domácich pokračuje ďalej, Kimmich zahrával rohový kop, ale lopta sa pohodlne dostáva na kopačky Schalke.
     
    8
    Veľká hviezda domáceho celku Lewandowski sa snažil presadiť v útoku, postraný rozhodca však signalizuje ofsajd a tak útočník Bayernu nemohol v tejto akci pokračovať.
     
    9
    Veľký favorit tohto zápasu sa aj naďalej snaží pokračovať vo svojej hre, často útočiť a držať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách. Schalke dnes čaká veľmi náročná úloha.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka v Allianz Aréne je už minulosťou. Bayern sa dostal do veľmi rýchleho vedenia a od úvodného výkopu prakticky diktuje tempo hry.
     
    11
    Schalke sa spolieha hlavne na rýchle protiútoky, domáci sa však stíhajú vracať do defenzívy. Uvidíme, kedy príde prvá väčšia šanca v tomto zápase pre tento celok.
     
    12
    Do pokutového územia domáceho celku smerovala dlhá prihrávka, za ňou utekal veľmi rýchlo Matondo, ale pri lopte bok skorej brankár Neuer, ktorý tak zažehnal nebezpečenstvo.
     
    13
    Bayern je znova v častom držaní lopty a snaží sa niečo vymyslieť cez postupnú kombináciu. Schalke na nič nečaká a ihneď vysoko napáda rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    14
    Rodila sa prípadné nebezpečenstvo v domácej šestnáske, Boateng však včas zasiahol v defenzíve a upratal loptu do bezpečia. Schalke ešte môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    15
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Matondo, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera. Bayern dokazuje, že veľmi organizovane vie pracovať aj v defenzíve.
     
    16
    V týchto chvíľach môžme konštatovať, že aktívnejšie hrajú hostia, ktorí idú za vyrovnaním. Presadiť sa však dnes cez pozornú obranu Bayernu bude veľmi náročné.
     
    17
    Po nedovolenom zákroku nasledoval priamy kop hostí, Uthov center však Süle upratal do bezpečia. Ešte sa bude musieť Bayern brániť aj naďalej.
     
    18
    Hra sa však otočila, sledovali sme rýchly brejk domáceho celku, následne poslal centrovanú loptu do pokutového územia Sané, ale súper bol v defenzíve rovnako pozorný.
     
    19
    Bayern dal gól!
    A máme tu druhý presný zásah v tomto zápase! Bayern sa rýchlo presunul na útočnú polovicu, po krásnej súhre v pokutovom území sa k odrazenej lopte na hranici šestnástky dostal LEON GORETZKA a presnou strelou ju dopravil do siete – 2:0!
     
    20
    Domáci favorit si pomerne rýchlo vypracoval zatiaľ pohodlný náskok. No, ak to bude takto pokračovať ďalej, Schalke možno utrpí hneď v úvode sezóny aj na debakel.
     
    21
    Uvidíme, ako sa teda bude hra ďalej vyvíjať, ale zrejme sa dá aj naďalej očakávať veľká aktivita domácich futbalistov.
     
    22
    Veľa nechýbalo a mohol tu byť aj tretí domáci gól! Sané vycvičil hosťujúcu obranu, svojou prihrávkou našiel dobre postaveného Lewandowskeho, ale jeho strela ide tesne vedľa Fährmannovej brány.
     
    23
    Sme zrhuba v polovici úvodného dejstva. Bayern podľa papierových predpokladov dominuje, stihol už streliť dva góly a smeruje za úspešným štartom do nového ročníka.
     
    24
    Momentálne sledujeme kombináciu domáceho celku, ktorý trocha poľavil vo svojej aktivite. Bayern sa nemusí nikam ponáhľať, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Neuer.
     
    25
    Fährmann podržal v bráne hostí svoj celok! Sané si výborne spracoval loptu v pokutovom území, jeho prihrávka smerovala Kimmicha, ale jeho strelecký pokus hosťujúcu brankár zneškodnil.
     
    26
    Aj naďalej sledujeme veľkú aktivitu domáceho Saného. Hosťujúcej defenzíve robí poriadne problémy a určite by si za svoju aktivitu aj on v tomto zápase zaslúžil.
     
    27
    Po dlhšej dobe sme sledovali útočný výpad hosťujúceho celku, Paciência hlavičkou posunul loptu do pokutového územia, ale na túto loptu z hostí nikto nereagoval.
     
    28
    Lewandowski padol v pokutovom území súpera na zem, ale penalta to nebude. Zo strany domácich ani neprišli žiadne výrazné protesty.
     
    29
    Hra sa teraz musela prerušiť, hosťujúci Serdar zostal ležať na trávniku a musí byť ošetrené. Uvidíme, či napokon bude môcť v zápase pokračovať.
     
    30
    Bola nariadená penalta pre Bayern! Hra už plynie ďalej a domáci majú veľkú šancu navýšiť svoje vedenie na tri góly, Kabak fauloval v pokutovm území Lewandowskeho a v tomto prípade to už bude penalta.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Ozan Kabak (FC Schalke 04).
     
    31
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Suat Serdar, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    32
    Bayern dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný, poľský útočník vo farbách Bayernu ROBERT LEWANDOWSKI poslal loptu presne k tyčke, Fährmann si zvolil opačnú stranu – 3:0!
     
    33
    Polhodina tohto stretnutia v Allianz Aréne je už minulosťou. Bayern ako veľký favorit už vyhráva 3:0 a zrejme je už každému jasné, že tri body si tento celok doma udrží.
     
    34
    Ešte sa vrátim k nedávnemu striedaniu, predsa len Serdar usel kvôli zraneniu z hry odstúpiť. To bola ďalšia rana pre Schalke, ktorý už toho v prvom polčase schytal pomerne dosť.
     
    35
    Na útočnej polovici vybojoval Kimmich faul a Bayern tak môže pokračovať vo svojej kombináciu. No uvidíe, čo všetko nám ešte prvý polčas ponúkne.
     
    36
    Hernándezovu prihrávku do pokutového územia hostí obrana Schalke upratala do bezpečia, Bayern aj naďalej môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    37
    Schalke mohol zahrávať priamy kop na útočnej polovici, ale nič zaujímavého z toho nerezonovalo. Domáci sa momentálne s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    38
    Zrodil sa rýchly brejk hostí, Harit sa chcel presadiť potom individuálne, ale Süle opäť dokázal zapracovať v defenzíve. Dnes to Bayernu funguje po všetkých stránkach.
     
    39
    Podobným spôsobom sa snažil presadiť Lewandowski, ale bol nachytaný v ofsajde.
     
    40
    Približne päť minút zostáva do konca úvodného dejstvo. Bayern pohodlne kontroluje hru na ihrisku a na prestávku pôjde určite veľmi spokojný.
     
    41
    Teraz sme boli svedkami rýchlych útočných výpadov na oboch stranách, ale nič zaujímavého nám neponúkli.
     
    42
    Mohlo to byť 4:0! Opäť mal v tejto situácií prsty Sané, keď po jeho prihrávke zakončoval Goretzka, ale brankár Fährmann mu nedovolil druhýkrát skórovať! Süle sa potom dostal k dorážke a loptu napáli ldo brvna!
     
    43
    Ešte to vyzrá na poriadne záverečný tlak Bayernu pred odchodom do šatní. Schalke sa bude musieť brániť a popremýšlať, čo vymyslieť do druhého polčasu.
     
    44
    Ani Gnabry sa zatiaľ po druhýkrát do streleckej listiny nezapísal! Jeho pekná strela končí tesne vedľa súperovej brány, Fährmann zashaovať nemusel.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, či sa bude aj niečo nadstavovať.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Alianz Aréne je už minulosťou. Bayern vstúpil do prvého zápasu v novom ročníku ideálne, postupne sa do streleckej listiny zapísali Gnabry, Goretzka a z penalty sa presadil Lewandowski. Hosťujúce Schalke si nevypracovalo žiadnu gólovú príležitosť, naopak domáci ešte nejaké zahodili, inak by vyhrávali aj vyšším rozdielom.

    Uvidíme, čo ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:33.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhy polčas v Mníchove je už v plnom prúde. Ani jeden z trénerov nestriedal. Uvidíme, či sa Schalke aspoň podarí v tomto zápase skórovať.
     
    47
    Bayern dal gól!
    Vynikajúci vstup domáceho celku do druhého polčasu! Hneď v jeho úvode založil Bayern rýchly útočný výpad, Sané vyškolil celú obranu súpera a SERGE GNABRY potom pohodlne dopravil loptu do siete – 4:0!
     
    48
    Gnabry sa tak po druhýkrát v tomto zápase zapísal do streleckej listiny. Demolácia Schalke tak pokračuje ďalej a ťažko predpovedať, kedy sa domáci gólostroj zastaví.
     
    49
    Hosťujúci Schopf fauloval a domáci získavajú priamy kop na útočnej polovici. Aktivita domáceho celku tak stále môže pokračovať ďalej.
     
    50
    Na centrovanú loptu si nabehol dnes veľmi aktívny Gnabry, ale jeho následný strelecký pokus zblokovala obrana súpera do bezpečia.
     
    51
    Bayern zahrával rohový kop, ale centrovaná lopta od Müllera nebola nijak nebzpečná a Schalke sa tak úspešne ubránilo.
     
    52
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Corentin Tolisso.
     
    53
    V podstate sa hra v druhom polčase nijak nelíši od tej v prvom. Bayern aj naďalej pokračuje vo veľkej aktivite a zrejme dnes ešte nejaký ten presný zásah uvidíme.
     
    54
    Poľský útočník vo farbách Bayernu Lewandowski sa snažil presadiť v pokutovom území súpera, ale previnil sa faulom a tak sa do žiadnej šance nedostal.
     
    55
    V tejto chvíli zahrávalo rohový kop Schalke, center od Kabaka však doptoval k domácej obrane. Bayern sa momentálne smerom dopredu neponáhľa.
     
    56
    Schalke v krátkom slede zahrávalo druhý rohový kop, Kimmichov center však nebol nijak nebezpečný. Uvidíme, či si hostia v tomto zápase vypracujú nejaký gólovú príležitosť.
     
    57
    Momentálne sledujeme kombináciu Bayernu, ktorý sa pokúša presadiť na útočnej polovici. Hostia na nič nečakajú a vysoko napádajú súperovu rozohrávku.
     
    58
    Následne sa skúšal presadiť individuálne Lewandowski, ale obrana súpera sa s ním poradila. Aj táto domáca hviezda by sa určite rada zapísala znova do streleckej listiny.
     
    59
    Bayern dal gól!
    Schalke inkasovalo piaty gól v tomto zápase! Sledovali sme krácnu futbalovú akciu v podaní domáceho celku, po dlhom pase za obranu súpera v pokutovom území Sané priťukol loptu na SERGA GNABRYHO a ten dnes skompletizoval svoj hattrcik – 5:0!
     
    60
    Hodina z tohto zápasu v Allianz Aréne je už minulosťou. Bayern vyhráva jednoznačným rozdielom 5:0 a už snáď niet pochýb, kto sa stane víťazom otváracieho zápasu nového ročníka Bundesligy.
     
    61
    Domáci futbalisti sú aj naďalej pri chuti a ešte sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    62
    Nedovolene bol zastavený Lewandowski a domáci získavajú priamy kop na polovici súpera, v tesnej blízkosti pokutového územia.
     
    63
    Müller sa snažil reagovať na centrovanú loptu, napokon sa však k nej nedostal a hostia si tak mohli vydýchnuť.
     
    64
    Brankár hostí Fährmann predviedol ďalší výborný zákrok v tomto zápase! Sanému stále nie je dopriaté zapísať sa do streleckej listiny, jeho strelu vyrazil brankár na rohový kop!
     
    65
    Ofsajd zastavil Lewandowskeho, ktorý sa dnes zatiaľ presadil z pokutového kopu.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Joshua Kimmich (Bayern Mníchov).
     
    67
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Rabii Matondo, prichádza Benito Raman.
     
    68
    Nepresná prihrávka smerovala do pokutového územia domácich, k lopte sa dostal Neuer. Brankár domáceho tímu si pohodlne drží čisté konto, v tomto zápase ešte výraznejší zákrok nepredviedol.
     
    69
    Bayern zahrával rohový kop, Tolisso sa snažil presadiť hlavou, ale jeho pokus smeruje vysoko nad bránu súpera.
     
    70
    Bayern dal gól!
    Gólostroj domáceho celku pokračuje ďalej, rovnako tak demolácia Schalke! Lewandowski vpadol do pokutového územia, nepodarilo sa mu však vystihnúť moment pre zakončenie. Poľský reprezentant však následne poslal presný center na THOMASA MÜLLERA a ten presne z voleja prekonavá Fährmanna – 6:0!
     
    71
    Už šesť gólov teda padlo v Allianz Aréne a zápas stále nekončí. Hostia by to už určite najradšej zabalili a išli domov.
     
    72
    Bayern dal gól!
    Zdrvení hostia inkasujú aj siedmy gól! Za svoju veľkú aktivitu si LEROY SANÉ tento gól určite zaslúžil, po nábehu za obranu súpera si prebral loptu a svoj únik na bránu zakončil presne – 7:0!
     
    73
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Mickaël Cuisance.
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Chris Richards.
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Jamal Musiala.
     
    74
    Domáci tréner realizoval hneď tri stiedania. Za rozhodnutého stavu sa tak na ihrisko môžu dostať aj náhradníci, uvidíme, ako hra Bayernu bude pokračovať ďalej.
     
    75
    Schalke čelilo rohovému kopu, ktorý však hostia dokázali ubrániť. Vyzerá to, že Bayern nechce zo svojej aktivity ešte poľaviť.
     
    76
    Ofsajd teraz zastavil útočné ťaženie hostí. Schalke tak na úvod tohto ročníka Bundesligy nebude spomínať najlepšie.
     
    77
    Aj naďalej sledujeme rýchle útočné akcie domáceho tímu. Bayern opäť dokazuje, že s ďalším titulom na svojom konte to v tejto sezóne myslí vážne.
     
    78
    Pavard poslal loptu do pokutového územia, ale nikto na ňu z jeho spolhuhráčov nedokázal reagovať.
     
    79
    Bayern znova kombinuje na útočnej polovici. Uvidíme, čo nám teda ponúkne ešte zvyšok tohto zápasu.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Amín Harít, prichádza Timo Becker.
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Gonçalo Paciência, prichádza Steven Skrzybski.
     
    81
    Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu. Domáci boli pred zápasom veľkým favoritom a dnes to na ihrisku jednoznačne potvrdili.
     
    82
    Bayern dal gól!
    Už sa to ani nedá celé poriadne opísať! Hostia inkasujú ôsmy gól v tomto zápase a zrejme by už hlavný rozhodca mohol ich trapenie radšej ukončiť. Po presnej prihrávke sa k lopte dostal striedajúci JAMAL MUSIALA a krásnou strelou k tyčke upravuje na 8:0!
     
    83
    Žltú kartu dostáva Benjamin Stambouli (FC Schalke 04).
     
    84
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Joshua Zirkzee.
     
    85
    Otázkou tak zostáva, padne v tomto zápase dvojciferný počet gólov? Čas na to domáci ešte majú, ale sme už v záverečnej časti tohto stretnutia.
     
    86
    Aj naďalej je lopta na kopačkách domáceho tímu, ktorý sa snaží ešte zapísať do streleckej listiny ďalší gól. Schalke už v duchu odrátava zvyšné minúty.
     
    87
    Uvidíme, či hlavný rozhodca Zwayer bude ešte hostí trápiť nadstaveným časom, alebo to po 90 minútach celé ukončí.
     
    88
    Do kombinácie Bayernu sa zapája aj brankár Neuer. Ten sa dnes na čisté konto vôbec nenadrel, tempo hry v posledných minútach opado a zrejme sa už len čaká na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný rozhodca Zwayer napokon predsa len už nič nenadstavoval a ukončil tak tento galavečer Bayernu Mníchov! Domáci futbalisti v otváracom zápase nového ročníka Bundesligy jednoznačne dominovali a Schalke uštedrili vysoký debakel 8:0! Toto skóre tak hovorí jasnou rečou, zejme bude Bayern v lige zastaviť veľmi ťažké. Budúci štvrtok čaká na Bayern Mníchov zápas v UEFA Super Cup proti víťazovi Európskej ligy Sevilly, lepšie sa už azda domáci futbalisti prirpaviť na toto stretnutie nemohli.

    Ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok neskorého večera. (22:23:06)

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Gnabry, 19. Goretzka, 32. Lewandowski (pen.), 47. Gnabry, 59. Gnabry, 70. T. Müller, 72. Sané, 82. Musiala

    Karty:   66. Kimmich (BAY) – 30. Kabak (SCH), 83. Stambouli (SCH)


    Bayern Mníchov: Neuer – Pavard, J. Boateng (73. Richards), Süle, Lucas Hernández – Kimmich, Goretzka (52. Tolisso) – Sané (73. Cuisance), T. Müller (84. Zirkzee), Gnabry (73. Musiala) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich, Nübel – Tolisso, Cuisance, A. Davies, Javi Martínez, Zirkzee, Richards, Musiala.

    FC Schalke 04: Fährmann – Rudy, Stambouli, Kabak, Oczipka – Serdar (31. Schöpf), bin Tálib – Matondo (67. Raman), Uth, Harít (80. Becker) – Paciência (80. Skrzybski).
    Náhradníci: Schubert – Kutucu, Thiaw, Skrzybski, Raman, Becker, Ibišević, Mendyl, Schöpf.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmuller