Island – Anglicko 0:1 (kon.) | Dánsko – Belgicko 0:2 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvátsko 4:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
4:1 (1:0)
Chorvátsko
Sobota 05.09.2020, 20:45Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    Koniec zápasu. (22:41:00)
    90+4. André Silva (POR) - 4:1
     
    90+4
    Portugalsko dalo gól!
    Bruno Fernandes ešte zahral rohový kop centrom do šestnástky. Pepe sa dostal k hlavičke, na zadnej žrdi loptu usmernil zblízka za Livakoviča útočník ANDRÉ SILVA a uzavrel tento duel.
     
    90+2
    Diogo Jota sa pokúsil vrátiť Portugalsku trojgólové vedenie, jeho zakončenie zrazil dobre postavený obranca Tin Jedvaj.
    90+1. Bruno Petković (CRO) - 3:1
     
    90+1
    Chorvátsko dalo gól!
    João Cancelo si zle spracoval loptu, vypichol mu ju Ivan Perišić a hostia okamžite vošli do šestnástky. Voľný BRUNO PETKOVIĆ potom spred Lopesa rozvlnil sieť. Chorváti boli posledných 10-15 minút aktívni, lenže tento gól prichádza dosť neskoro.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Danilo fauloval v okolí poliacej čiary, bol to taktický zákrok. Bruno Petković sa nedostal do rýchlej kontry na bránku Anthonyho Lopesa.
     
    88
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Félix, prichádza André Silva.
     
    87
    Napriek prehustenému priestoru dokázal vystreliť z hranice pokutového územia Marcelo Brozović a len tesne minul priestor troch žrdí bránky Lopesa.
     
    86
    Bruno Petković si nenašiel pas za obranu domáceho celku, brankár Anthony Lopes loptu bez problémov zastavil a s rozohrávkou si dáva na čas.
     
    85
    João Cancelo síce nepustil cez seba prenikajúceho súpera, avšak pomohol si faulom. Chorváti sa usadili na útočnej polovici.
     
    84
    Chorvátsko sa v závere snaží streliť aspoň jeden gól, lenže aj keby sa to podarilo, tak dnes to na minimálne remízu nebude stačiť.
     
    83
    Trincão a João Félix si na pravom krídle nerozumeli, lopta skončila mimo hracej plochy a päťku bude rozohrávať gólman Dominik Livaković.
     
    82
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Sérgio Oliveira.
     
    81
    Ivan Perišić centroval z ľavého krídla a Ante Rebić sa takmer dostal k hlavičke na hranici päťky. V poslednej chvíli pred ním odvrátil loptu Rúben Dias.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. João Cancelo sa sprava dostal do pokutového územia. Prihral a Trincão si spravil priestor na hranici päťky. Z uhlu mieril mimo bránky.
     
    79
    Ante Rebić nedokázal spracovať na krídle náročný pas, obranca domácich Rúben Dias loptu prepustil mimo ihriska. Rozohrávať bude Anthony Lopes.
     
    78
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Trincão.

    Matej Kubove

    Góly: 41. Cancelo, 58. Diogo Jota, 70. Félix, 90+4. André Silva – 90+1. Petković

    Karty:   60. Jedvaj (CRO)


    Portugalsko: A. Lopes – Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Moutinho (C) (82. S. Oliveira), Danilo, B. Fernandes – Diogo Jota, Félix (88. André Silva), B. Silva (78. Trincão).
    Náhradníci: Patrício, Rui Silva – D. Duarte, J. Fonte, A. Gomes, Guedes, Neves, S. Oliveira, Rui, N. Semedo, Trincão, André Silva.

    Chorvátsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida (C), Barišić – Pašalić (61. Brozović), Kovačić – Brekalo (61. Perišić), Vlašić, Rebić – Kramarić (74. Petković).
    Náhradníci: Grbić, Sluga – Brozović, Budimir, Badelj, Ćaleta-Car, Čolak, Melnjak, Perišić, Petković, Škorić, Vrsaljko.